Együtt lenni jó

Az elmúlt hosszú hétvégén jónéhány olyan kulturális esemény rendeztek az országban, amelyekre a magunkfajtáknak azt gondolom mindenképpen érdemes volt, vagy érdemes lett volna ellátogatniuk. Tekintve a kínálatot és lehetőségeket, mi két rendezvényt néztünk meg. Az talán már elöljáróban is leszögezhetem, hogy mindkettő nagy élmény volt.

Azt hiszem, az bátran kijelenthető, hogy a nyár, de talán az év legtartalmasabb és legszínvonalasabb programsorozatát a Balaton parton a balatongyörökiek hozták össze. A Nemzeti Hét néven futó rendezvénysorozat már augusztus 14.-én megkezdődött és 20.-ig tartott. Mi a 19.-i programokra látogattunk el Györökre.

Nem lehet mást mondani, mint hogy kiváló volt. Kű Lajos sztorizása, Morvai Krisztina kisebb fórummal egybekötött előadása és az Ismerős Arcok esti koncertje, szerintem minden ott lévőnek nagy élményt jelentett.





A másik rendezvény pedig természetesen a Magyarok Országos Gyűlése volt Bösztörpusztán. Bármennyire is hallgatta el a média az eseményt, bármennyire is próbálták jelentéktelennek feltüntetni az egészet, ez a rendezvény vitt mindent.

Rengetegen voltak, rengeteg program közül lehetett választani, rengeteg, nagyon színvonalas és igazán jó minőségű magyar terméket lehetett vásárolni és persze fogyasztani. De legjobb talán és a legfontosabb az egészben az együttlét volt. Ennyi tiszta, őszinte és jószándékú tekintetet egy helyen, azért ritkán lát az ember. Jó volt ott lenni.





Persze volt egy-két olyan dolog is, amin szerintem érdemes lenne elgondolkodni a rendezőknek. Igaz ez néhány szervezési kérdésre és igaz néhány politikai állásfoglalásra is. Azonban ez már egy másik történet, amire természetesen hamarosan visszatérünk.

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló