Erdély történelmi esélye


Van egy Belgiumnál háromszor nagyobb terület Közép-Európában, amely az utóbbi ezer évben több nép otthona volt és általuk egy színes kultúrájú, nagy múltú régió lett. Ez Erdély, melynek lakói azonban gazdaságilag, kulturálisan teljesen kiszolgáltatottak saját hazájukban. Az erdélyiek ma még nem dönthetnek befizetett adójuk felhasználásáról, nemzeti jelképeikről, arról, hogy milyen tankönyvekből tanulhatnak gyermekeik, milyen nyelven intézhetik hivatalos ügyeiket és milyen fejlesztésekre lenne szükségük…

Ma, 2013-ban az Erdélyben élő magyarság Európa legnagyobb nemzetiségi közössége, amelynek nincs autonómiája…



2 kommentek:

Zéé írta...

A székely autonómia már megvalósult a háború után Sztálin nyomására. A románok kénytelek voltak elismerni a "Magyar Autonóm Tartomány"-t Románián belül. Sztálin halála után számolták fel 1968-ban csaucseszkuék.





hajráhajrá... írta...

Tipikus brüsszelli multikultipropaganda video. Az erdélyiek persze hoy beveszik az "autonómia" maszlagot és elhiszik mindazt, amit az ilyen propaganda anyag igér nekik, miért is ne, akkoriban itthon is elhitte a többség az uniós maszlagot. Az "autonómia" szó valóban a teljes kiszolgáltatottságot fogja jelenteni az európai pénzarisztokrácia felé, aki magánbirtoknak tekintheti majd az "autonóm" területet, mint ahogy már Magyarországot is (persze helybeli stromanokon és helytartókon keresztül, mint ahogy itthon is).

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló