MSZP ma


Vasárnap mutatta be Mesterházy Attila a nagyközönségnek az MSZP legújabb kampányfilmjét, melyben az elvtársak az ország jelenlegi állapotát és a narancsos kormányzat hároméves tevékenységét elemezgetik. A közel húsz perces összeállítás, a Magyarország ma címet viseli és a megrendelők szerint nem csak kampányanyagnak, hanem egyenesen „művészeti alkotásnak” is tekinthető…




Hogy a filmben mi is a művészi, arra még nem sokaknak sikerült rájönni, azonban az kétségtelen, hogy az alkotás remek kampányanyag. Olyan igazi emeszpés. Olyan igazi ronwerberes. Olyan, ami pontosan bemutatja az a pártot, aki készíttette. Olyan, amitől egy jóérzésű ember egész egyszerűen elokádja magát.

Ahogy peregnek a filmkockák, ahogy egyre több szöveg hangzik el, úgy rajzolódik ki a néző szeme előtt a mai emeszpé beteges világa. A kezdő képsoroktól, a film végéig elő-előbukkanó fiatal lány, aki valószínűleg a mai fiatalságot hivatott megjeleníteni, letörölhetetlen félmosollyal, negédeskedve olvassa fel a súgógépről a kampányszöveget, aztán beugrik a képbe néhány hajléktalan, majd Bartók Béla, Puskás Öcsi, Kossuth, Petőfi fotója, jönnek a tipikus észosztó balos agyhalottak, feltűnik egy rakat amerikai zászló, számok nélküli grafikonok, aztán végül megint a szőke, affektálós, balliberális értelmiségi barbi. Közben pedig megy az agymosó szöveg, nem egyszer összemosva a radikálisokat a narancsosokkal.

A gyanútlan szemlélődő pedig csak nézi a filmet, és közben egyre többször fut át az agyán, hogy ez nem is úgy volt, hogy szándékosan össze vannak keverve a képek és a felettük futó narrátor-szöveg, hogy az egészben semmi sem úgy igaz, ahogy láttatni akarják, hogy az egész nem más, mint hazugságok, csúsztatások tömkelege. A végén aztán az ember önkéntelenül is belekezdene a cáfolatokba, de gyorsan rájön, hogy ez egy reménytelen vállalkozás, mivel a film minden egyes percével, jelenetével lehetne vitatkozni. Persze lehet, hogy ez volt alkotók célja. Annyi hazugságot belerakni az összeállításba, amennyit csak lehet, amit képtelenség egyenként megcáfolni, amit reménytelen vállalkozás egyenként kiigazítani.

Bár ha jól belegondolunk, nagyon nincs is erre szükség. Az igazi cáfolatokat maga az élet adja.

Tegnap megszólalt Vásárhelyi Gábor, Bartók Béla szerzői jogainak magyarországi örököse, aki az MSZP elnökének címzett nyílt levelében azt írta: „mély megdöbbenéssel és felháborodással vettem tudomást arról, hogy az Ön által vezetett pártnak a napokban megjelentetett politikai kampányfilmjében (Magyarország ma) Bartók Béla nevét és fényképét napi politikai érveik alátámasztására használták fel. Követelem, hogy a kampányfilmet a nyilvánosság elöl, azonnal vonják vissza. Az a politikai csoportosulás, amely a közelmúltban nyíltan hangoztatta azt a véleményét, hogy a Bartók Béla szülőhelyén élőket nem tekinti automatikusan magyar állampolgárnak - és politikusai ezzel azt mondták ki, ha Bartók Béla ma születne Nagyszentmiklóson, akkor az MSZP szerint nem lenne magyarnak tekinthető -, akkor se nyúljon a mai határainkon kívül született valóban nagy magyarok nevéhez, ha ez éppen a mai politikai céljainak megfelelne”.

Aztán hallatta a hangját Puskás Ferencné is, aki egy közleményben adott hangot felháborodásának: „Megdöbbenve értesültem arról, hogy az MSZP kampányfilmjében a férjem nevét és arcképét is felhasználták mindenfajta hivatalos felhatalmazás, s egyáltalán, erkölcsi alap nélkül. Felháborítónak tartom, hogy a propagandaanyagot azok politikai örökösei készítették, akik miatt a férjem huszonöt éven át nem térhetett haza, Magyarországra”.

Azt hiszem, nem túlzás azt kijelenteni, hogy a balliberáltak unalomba fulladt ”diákforradalma” és az egyre gagyibb epizódokat produkáló, ki kivel fogjon, kivel ne fogjon össze, kinek a vezetésével fogjon össze című balos szappanoperája után, ez a kampányfilm-történet is meglehetősen szánalmasra sikeredett. De ami talán még fontosabb, hogy az emberek jól láthatóan érzik és értik, hogy honi baloldal képtelen jó válaszokat, vagy egyátalán csak válaszokat adni a mai kihívásokra. Az emberek érzik és értik, hogy a liberált közhelygyűjtemények, a polkorrekt szövegek nem vezetnek, nem vezethetnek sehová sem. Talán ebből a szemszögből nézve nem volt hiába az a nyolc év, talán tényleg megtanulta a többség a leckét.

Mondjuk persze, az lenne az igazán durva, ha ez nem így lenne, hisz a tanulópénzt akkoriban nagyon drágán megfizettük.

8 kommentek:

Névtelen írta...

Mindez nem egyszerűen az MSZP, hanem az egész "választásos demokrácia".
Ostoba, nyálas, alantas és főleg hazug.

Gambit írta...

"Mondjuk persze, az lenne az igazán durva, ha ez nem így lenne, hisz a tanulópénzt akkoriban nagyon drágán megfizettük." - Már aki. Mert azok a húgyagyúak, akik most vonyítva sírják vissza kedvenc balliberált pártjaikat és politikusaikat, vagy lótököt nem fizettek (sőt, többnyire a fotelból drukkoltak a rohamrendőröknek), vagy képtelenek fölfogni, hogy bizony róluk is azok húzták le a bőrt, akikért annyira epekednek. Sajnos túl sok az idióta kis hazánkban (tudjuk, Magyarországon az egy főre jutó hülyék száma kettő)...
Én nagyon is félek tőle, hogy ez az audiovizuális foshalom betalál annál a rétegnél, akinek szánták, a társadalom normálisabb része pedig megint a pad alá kerül, mert ezek bizony örömmel visszaszavazzák a hatalomba a baloldalt (és igen, ŐK el fognak menni szavazni, ha kell tőből amputált lábbal, vagy karok nélkül is).

Szász Marianne írta...

Köszönöm a közzétételt...:) Szerintem mindenkinek látnia kell ezt az öngólt!

Zseniálisan eltúlzott, visszatetszést keltő film még azok számára is, akik hajlanának az MSZP és csatlósaik (vagy ellenfeleik?) támogatására.:)

liverpool írta...

Gambit kérlek !
Ha leírsz valamit, akkor pontos adatokat írj ! Magyarországon az egy főre eső idióták száma nem kettő, hanem hat !A többi rendben van ! :)

éva írta...

Hehe!
A képek, amint köszönő viszonyban sincsenek a kormány által sugallt "valósággal"??? No persze!
"Józsi, Te inkább a saját szemednek hiszel, és nem Nekem?"
Összehoztak az ilyen és hasonló posztok és kormánypárti csujogatók 150 ezer megtekintést (eddig) az mszp-nek.
"Köszönjük Emese!"

Gambit írta...

@liverpool:

Pontos voltam, hiszen ez egy Hofi-parafrázis, az öreg pedig ezekkel az adatokkal dolgozott az eredetiben (arról már nem ő tehet, hogy azóta változtak az arányok) :) ;)

Névtelen írta...

Széchenyi István mondta: a pártosodás a nemzet halála.
Hazánk "rendszerváltás" utáni,Eu-val megspékelt mélyrepülését,lelki és anyagi szétzüllesztését látva érthetjük meg,miért is zárta diliházba a rothschild családnak eladósodott - az antik Róma zsidó gettójából származó,tehát szintén zsidó - habsburg kretén császár ezt a nagy hazafit.

Névtelen írta...

A videóban szép kék nemzetiszín nyakkendője van orbánnak... Ugyan annak az ázsiai törpe szörnyállamnak a marionettfigurája,mint az mszp-s tettestársaié : MERT EZ UGYANAZ A CSAPAT ! A összes töbpárti ripők az adóforintjainból,júdáspénzen tartott hazaáruló. Ahogy Jézus mondta: gyümölcséről ismerkszik meg a fa... '89 óta terem nekünk savanyú gyümölcsöt.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló