Szivatás 2.0


Tegnap a narancsos kormányzat közzétette a Széll Kálmán Terv 2.0 nevű programot, amivel a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elképzelései szerint „Magyarország 2012-ben a GDP 2 százalékát, 2013-ban a GDP 4 százalékát elérő strukturális egyensúlyjavító programot hajt végre”. Szép megfogalmazás, ez kétségtelen. De ha nem akarunk úgy zsonglőrködni a szavakkal, mint ahogy azt az NGM teszi, akkor egész egyszerűen kimondhatjuk, hogy OV a nagy gazdasági szabadságharc jegyében, hogy eleget tegyen az Európai Tanács ajánlásának, éppen most dobott a nyakunkba egy 600 milliárdos megszorítást, amit nevezhetnek ugyan bárminek, de az a lényegen mit sem változtat. Nekünk kell így is, úgy is kifizetni.
..



Tegnap a narancsos kormányzat itthon közzétette, és egyúttal elküldte Brüsszelbe is a Széll Kálmán Terv 2.0 nevű programot, amely a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elképzelései szerint „mintegy 600 milliárd forinttal javítja az államháztartás helyzetét, és amivel Magyarország 2012-ben a GDP 2 százalékát, 2013-ban a GDP 4 százalékát elérő strukturális egyensúlyjavító programot hajt végre”.

Szép megfogalmazás, ez kétségtelen.

De ha nem akarunk úgy zsonglőrködni a szavakkal, mint ahogy azt az NGM teszi, akkor egész egyszerűen kimondhatjuk, hogy OV a nagy gazdasági szabadságharc jegyében, hogy eleget tegyen az Európai Tanács ajánlásának, éppen most dobott a nyakunkba egy 600 milliárdos megszorítást, amit a narancsosok nevezhetnek ugyan bárminek, de az a lényegen mit sem változtat. Nekünk kell így is, úgy is kifizetni.

Az intézkedéscsomag részeként a kormány öt új adónemet hoz a rendszerbe. Bevezetik a 0,1 százalékos pénzügyi tranzakciós adót, amelyet mind a vállalatoknak, mind a lakosságnak meg kell fizetnie. Az intézkedés szerint adót kell fizetni a készpénzfelvételre és a befizetésre, a gazdasági szereplők banki átutalásaira, a csoportos beszedésekre, a bankkártyás vásárlásokra és a sárga csekkek feladása után is.

Már idéntől lesz mobiladó, ami azt jelenti, hogy minden megkezdett perc és elküldött SMS/MMS után 2 forintot kell fizetni. 2012-ben kivezetik az energiaszektorra 2010-ben kivetett ágazati különadót, ugyanakkor duplájára, 16 százalékra emelik az energiaellátók 2009-ben bevezetett jövedelemadóját. Aztán jön a biztosítási adó, ami az idén bevezetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást terhelő adó mintájára jövőre újabb biztosítási termékekre ró majd fizetési kötelezettséget. Így 10 százalékos adót kell fizetni a vagyon- és balesetbiztosítások után, a Casco esetében ez a mérték 15 százalékos, a kötelezőnél pedig a 30 százalékos lesz. A fentieken túl a kormány a fordított adózás bevezetését tervezi a gabona-, az olajosmag- és fehérjenövény szektorban.

De lesz könnyítés is, mert jövőre megszüntetik a magányszemélyek 98 százalékos különadóját, azt, amit az egyik első intézkedésként hoztak meg a narancsosok a kormányváltás után a 2 millió forint feletti bérek, jutalmak, végkielégítések megadóztatására. Úgy látszik most, hogy lassan közeleg a ciklus vége, nincs már rá szükség…

Gondolom, még sokan emlékszünk a fideszesek azon mondataira, amivel azt sulykolták mindenki fejébe, hogy innentől majd minden más lesz, hogy „ez a kormányzat a válság árát nem az emberekkel fogja megfizettetni.” Valahogy nem úgy néz ki, mintha ez akarna megvalósulni. Az új program, ami meghatározza Magyarország gazdaságát a következő másfél évben, egy jottányit sem különbözik az elvtársak által korábban benyújtott konvergencia programoktól. A rossz döntések árát úgy, ahogy annak idején, úgy most is mi, az átlagemberek fizetjük meg.

OV tegnap Brüsszelben arról beszélt, hogy szerinte „Európának újra meg kell tanulnia dolgozni, hogy a jóléti államot a munkán alapuló államnak kell felváltania, különben Amerika és Ázsia végleg maga mögött hagyja az öreg kontinenst. Ebben Magyarországnak különösen sok tennivalója van, mivel az ország a megoldásban élen jár, ezért a válságkezelés laboratóriuma Magyarország.” Aztán még hozzátette: „Kormányom ezért is kap ilyen sok támadást, hiszen az új módszerekkel szemben sokan bizalmatlanok még, de remélem, hogy a magyar példát majd követni fogják.”

Mint látszik OV még mindig azt hiszi, hogy tud lavírozni, még mindig meg van győződve arról, hogyha újabb adókkal csökkenti az államadósságot, ha deklarálja a lényegében visszafizethetetlen hitelek szolgai törlesztését, akkor majd lazítanak a pórázon, akkor majd a globalisták elismerik az eredményeinket. De nem kell gazdasági szakembernek lennünk ahhoz, hogy lássuk azt, hogy a folyamatok nem ebbe az irányba haladnak.

A cionisták által működtetett aljas kis rendszer a gyarmatosított országok teljes kifosztására épül. A nemzetközi pénzintézetek olyan kamatokkal kölcsönöztek és kölcsönöznek az általuk korábban bedöntött gazdaságoknak, így Magyarországnak is, amiket egyszerűen nem lehet visszafizetni. A hitelezők persze minden esetben arra hivatkoznak, hogy ez az országkockázatok miatt van így, de ez azért hazugság, mert a kockázatokat a hitelminősítők állapítják meg, akik teljesen össze vannak fonódva a pénzintézetekkel.

Ma már jól látható, hogy soha nem fogjuk tudni visszafizetni a hiteleket. Lehetünk „laboratórium”, hívhatjuk magunkat bárminek, addig nem fogunk egyről kettőre jutni, addig nem fogunk kitörni a folyamatos megszorítások csapdájából, amíg újra nem tárgyaljuk az ország államadósságának kérdését, amíg nem csökkentjük a függőségünket a nyugati pénzügyi köröktől.

Persze most sokan mondhatnák azt, hogy ezt nagyon könnyű elmondani, nagyon könnyű ilyen okosságokat a partvonalról bekiabálni. És akik ezt mondják, azoknak valahol igazuk van, de mindettől függetlenül valamit akkor is ki kéne találni, mert ha nem lépünk, ha nem próbálunk lépni ilyen irányba, akkor soha nem lesz változás, addig mindig az ilyen-olyan címszóval becézgetett megszorítások között fogunk vergődni.

7 kommentek:

Siete Miei írta...

Siete Miei

Nem is tudom mit gondoltunk a FIDESZ -ről. Valahogy úgy tűnik minden párt mögött egyazon befolyásoló csoportok vannak. Az egész politikai rendszer csak egyféleképpen tud működni. Nem igazából értem, hogy miért nem járható út az "élni és élni hagyni" elv. Az az érzésem, hogy a világ egy vagy több nagy háború irányába tart. Egyeseknek az az érdekük, hogy öljék egymást az emberek. Minden gazdaságpolitikai döntésben megfigyelhető a rejtetten beágyazott mesterségesen stimulált negatív hangulatkeltés törvényszerűsége. Mindenkinek felhívom a figyelmét! Ne legyen rest a döntések és aktuális politikai intézkedések mögé látni. Tessék keresni a kiszolgáló hatalom mögötti erők jelenlétét. Az csak félmegoldás ha a mindenkori politikai érát szidjuk nehéz sorsunk miatt. Látni kel még ha igen nehéz is, hogy a társadalom legnagyobb ellensége az egy kézben összpontosult mérhetetlenül nagy magánvagyon. Számomra két felsejlő irány van. Az egyiket nem kívánom ellenségemnek sem. Mert ez a civilizációnk vége. A másik irány nem más mint a magántulajdon mértékének az ésszerűség és a társadalmi alapértékek mentén történő maximalizálása. Az egyén hatalmának és befolyásának szükségszerűsége kizárólag intellektuálisan és egy humán alapértékrend mentén képzelhető el. Anyagi értékek mentén történő befolyásoltságot és ráhatást ok okozati összefüggéseiben és minden részletében ki fog kelleni zárni. Ez egy a valamikori jövőre néző általam felvázolt lehetséges rendszerelmélet lehetősége. Szerintem ennek kel megvalósulni mert különben a puszta létünk értelme kétséges. De mire ide eljutunk igen csak megfogyatkozunk. Mert az ember gondolkodása semmiképpen nem tud ide eljutni saját akaratából.

Sztanó írta...

Javaslom a polgárháborút , bármilyen sz......l hangzik is ! Ezt a sok szemetet csak nagytakarítással lehet eltüntetni , gyurcsánytól-orbánig , és természetesen az összes gazembert , aki az elmúlt évtizedek rablópolitikájának gazdasági haszonélvezője volt. Hogy utána mi lenne , azt nem tudom , de az biztos , hogy ha megszabadulnánk a nemzetközi pénzügyi körök szekértolóitól , és a közvagyonból meggazdagodó piócáktól , akkor előbb-utóbb helyrejönne a gazdaságunk . Ez csak háborúval oldható meg , mert a törvény védi az említetteket , törvényes úton tehát semmire se megyünk .

Névtelen írta...

Tehát: Élvezed, ha fosztogatnak? Ha se neked, se családtagjaidnak nincs jövője, kipusztulsz? Akkor a Fideszre, MSzP- vagy az LMP-re szavazol.

Névtelen írta...

Orbánék megint tévedtek. A tyúkszemadót kifelejtették.

Scall Fast írta...

Pff, szerintem ez az utolsó békeév, 'jókor' születtem :S Érik egy ilyenfajta polgárháború, elég csak nyitott füllel járni emberek közt, szerencsére azért se nem hülyék, se nem birkák a magyarok.

Sztanó írta...

Névtelen , neked van jövőd ? Miben bízol ?

Maci írta...

A lakosságot sújtó adók nem csak amiatt fájdalmasak az érintettek részére, mert a fizikai fennmaradásukat veszélyeztetik, hanem mert tudják, hogy hiába fizetnek. Ebből a pénzből sosem lesz semmi, a társadalom számára hasznos dolog. Ebből már megint valaki Honolulura fog utazni, vagy koktélt iszogatni az acapulcoi strandon.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló