Gyurcsánynak mára ennyi maradt


Ferenc hívószavára tegnap ismét összejöttek az agyhalottak, hogy tiltakozásul a Szabadság és Reform Intézet beadványának elfektetése, v
alamint a Demokratikus Koalíció frakciójának ellehetetlenítése miatt, blokád alá vonják az Alkotmánybíróság épületét. Az akcióról ma már elmondható, hogy igazán jól sikerült, hisz a DK mozgósította a szimpatizánsainak jelentős részét, akik zászlókkal, táblákkal, transzparensekkel érkeztek az AB budai épülete elé. Ott volt mindenki, aki járókeret nélkül képes volt mozdulni, mindenki, akinek valamit is jelent még a demokratikus baloldal felvirágoztatása. Ők ott voltak mindannyian. Mind a 112-en…


Ferenc hívószavára tegnap ismét összejöttek az agyhalottak, hogy tiltakozásul a Szabadság és Reform Intézet beadványának elfektetése, valamint a Demokratikus Koalíció frakciójának ellehetetlenítése miatt, blokád alá vonják az Alkotmánybíróság épületét. A felvilágosult demokratákat alapvetően az sarkalta tettekre, hogy az AB eleddig még nem vette napirendre a Bokros Lajos vezette Intézet azon beadványát, mely azt kérte a taláros testülettől, hogy állapítsa meg, hogy „az Orbán-kormány az alaptörvényt megsértve a hatalom kizárólagos megragadására törekszik.”

A tegnapi akcióról ma már elmondható, hogy igazán jól sikerült, hisz a DK mozgósította a szimpatizánsainak jelentős részét, akik zászlókkal, táblákkal, transzparensekkel érkeztek az AB budai épülete elé. Ott volt mindenki, aki járókeret nélkül képes volt mozdulni, mindenki, akinek valamit is jelent még a demokratikus baloldal felvirágoztatása, mindenki, aki tegnap délután úgy érezte, hogy óvni kell a köztársaságot. Ők ott voltak mindannyian. Mind a 112-en.

Aztán előkerült Ferenc is, aki felmászva a képzeletbeli szemétdombra azonnal a dolgok közepébe vágott: „A magyar parlamentben három demokratikus ellenzéki párt van. Ebből kettőnek van frakciója, a harmadiknak van frakciója, de azt nem ismerik el. De az igazság nem a frakcióban lakozik. Az igazság bennünk a magyar nemzeti progresszióban lakozik. És ez akkor is közöttünk marad, ha a gyávák, ha a félők, a törvény, az alkotmány betűjét, szellemét súlyosan és ocsmányan sértve, Grósz Károly utódaként a frakcióalapítás határnapja előtt egyetlen egy munkanappal, egyetlen egy munkanappal törvényt léptetnek hatályba, amely nekünk nem enged frakciót alapítani.”

Erős kezdés volt, ez kétségtelen.

Ferenc, mire idáig elért szónoklatban már olyannyira belelendült az észosztásba és a hívei által legújabban ráosztott szabadságharcos szerepbe, hogy azonnal feljogosítva érezte magát arra, hogy az alkotmánybíráknak is üzenjen: „Felszólítom az alkotmánybírókat, hogy folytassák Sólyom László hagyományát, azt válasszák és ne Orbán gyilkos ölelését”. És hogy a szavainak még nagyobb nyomatékot adjon, felkérte a híveket, hogy a következő három hétben is vonuljanak az épület elé, így jelezve a testületnek, hogy mindenképpen tárgyalják meg a Szabadság és Reform Intézet fentebb említett beadványát.

Aztán a végén még a fideszes frakcióalapításos döntés kapcsán hozzátette: „Azt kívánom Orbán Viktornak, hogy ez legyen élete legnagyobb boldogsága.”

Taps. Ováció. Táblalengetés.

[nagyításért katt a fotóra]

Közben pedig egyik agyhalottnak sem jutott az eszébe az a kóbor gondolat, hogy mégis milyen alapon követel magának frakciót és ebből adódóan még több pénzt egy olyan gyülekezet, ami még nem is létezett akkor, amikor a parlament összetételéről szavazni kellett. Az nem tűnt fel egyik jólértesültnek sem, hogy a magát Demokratikus Koalíciónak nevező idióták nem egyénileg szereztek mandátumot, hanem egy másik párt listáján jutottak hozzá. Ergo, ha kicsit is gerincesebbek lettek volna egy medúzánál, akkor már abban a pillanatban visszaadták volna a megbízatásukat az őket eredetileg jelölő szervezetnek, amikor eldöntötték, hogy új szemétdombot gründolnak maguknak.

De azt hiszem, teljesen felesleges Gyurcsány és társai kapcsán morális kérdéseket feszegetni, vagy tisztességről elmélkedni, ugyanis ezek a fogalmak velük lényegében összeegyeztethetetlenek. Azonban mindettől függetlenül a DK demonstrációja tanulságos volt, mert azért azt mindig jó látni, hogy hol tart a másik oldal.

Ugyan az ellenséget soha nem szabad lebecsülni, soha nem szabad leírni, de én mégis azt mondom, hogy ezek miatt a közeljövőben sem nekünk, radikálisoknak, sem Magyarországnak úgy általában nem nagyon kell aggódnia.

Gyurcsánynak mára ennyi maradt.

Parádézni egy maroknyi idiótával az AB előtt.

3 kommentek:

Névtelen írta...

ez az emberszabású lehetett miniszterelnök? Büszkék rá Választóik! "minden meggyőződés ostoba, minden ostoba meggyőződéses!"
Márai Sándor naplójából

„Ha vége lesz ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár ránk: államot kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, reánkhagyott. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot hogy ő, „mint keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban egyszerűen azért, mert ő „keresztény magyar úri ember” joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem „kereszténymagyar” vagy „úriember

Karina írta...

Kész röhej, ha a szemkilövető, a magyar népet össze rugdostató "demokratának" nevezi magát. Ezért van igaza a Jobbiknak. Ha a nemzeti vagyon el kótyavetyélését, az emberek megaláztatását, el árulását, az ilyen " demokraták" intézték, akkor ebből a " demokráciából" nem kérünk! Éppen ideje, hogy eltünjenek a sűllyesztőbe !

Maci írta...

Teljesen jó a cikk, nagyon tetszett az irónikus hangvétel. Igaza van abban, hogy az ellenséget nem szabad lebecsülni, de ennek ellentmondóan Ön a végén mégis úgymond leírta a csipet-csapatot. Ez a 112-es lélekszámú pártocska, mint párt valóban nem veszélyes, de azért azt se felejtsük el, hogy mind Gyurcsány, mind a vele összebútorozó Bokros, valamint a háttérből irányító Kovács is kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Ha nem is nyernek választást, azért eléggé sok kárt tudnak okozni mind az országnak, mind a magyar népnek, mint ahogy azt teszik jelenleg is.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló