Lehet, hogy félreértettük…

„A mi gondolkodásunkban a kiszámítható befektetői környezet is a munkahelyek helyreállítását szolgálja valójában. Én azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy ne támogassák azokat a külföldi cégeket, akik csak azért jönnek ide, hogy tőkeerejükkel kiszorítsák a magyar vállalkozókat a hazai piacról, és aztán a hasznukat kivigyék innen. De továbbra is kitartok amellett, hogy azokat a külföldi befektetőket, akik tisztes haszon ellenében a magyaroknak munkahelyeket és a magyar emberek munkájával értéket teremtenek, úgy, mint az Audi, a Mercedes, a Huawei, a Nokia, a Bosch vagy az Opel, azokat igenis üdvözölni kell és meg kell tartanunk” – mondta Orbán Viktor kedden, a Millenárison tartott évértékelő beszédében.

Aztán nem telt el még 24 óra sem, amikor Niklas Savander, a Nokia vezérigazgató-helyettese belemondta a mikrofonokba: „A Nokia a nagyon közeli jövőben az ázsiai gyáraiba helyezi át az okostelefonok gyártását, ezért a komáromi Nokia-gyárból ez év végéig 2300 embert bocsátunk el. Hiszünk abban, hogy ázsiai beszállítóinkkal szorosabban együttműködve képesek leszünk az innovációkat gyorsabban bevezetni a piacra, és ezzel végeredményben versenyképesebbé válhatunk”. Aztán egy újságírói kérdésre még hozzátette: „a társaság minden olyan kötelezettségét teljesítette, amelyet a magyar kormánytól kapott támogatás ellenében vállalt”.

OV mintacége, amit „üdvözölni és megtartani kell” nagyjából és egészében magasról tesz a narancsosok által vizionált „kiszámítható befektetői környezetre”. De ha jól belegondolunk miért is érdekelné őket mindez? Egy multit. Finoman szólva is b@sznak rá. Magyarország addig érdekes nekik, amíg be tudják zsebelni az extraprofitot, amíg le tudják hívni a bőséges állami támogatásokat. Aztán ha változik a helyzet, mennek tovább, oda, ahol még ennél is nagyobb nyereség van láthatáron.

Ennyi.

Húsz év gátlástalan globalista kizsákmányolás után, azért most már a narancsosok is rádöbbenhetnének arra, hogy a multinacionális cégek hazánkba vonzása ugyan időlegesen teremthet munkahelyeket, ám ezek a cégek bármikor odébb állhatnak, ha az ő szempontjaik szerint érvényes gazdasági racionalitás úgy kívánja.

Az ilyen Nokia-féle történetek pontosan rávilágítanak arra, hogy Magyarországon hosszabb távon a hazai kis- és középvállalkozások azok, amelyek stabil munkahelyeket tudnak teremteni, akik akkor sem lépnek le, amikor nem megy annyira a szekér. Akik, ameddig lehet, amíg a józan ész engedi, a kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére is próbálják megőrizni a munkahelyeket.

Vajon meddig kell még várni, hogy azok, akik a döntéseket hozzák, rájöjjenek arra, hogy egy ország gazdaságát nem lehet túlnyomórészt külföldi befektetőkre építeni? Meddig kell még várni arra, hogy a nagy szabadságharcolásban ne csak a szavak szintjén hangozzon el az, hogy az adóforintokból a multiknak kifizetett munkahelyteremtő támogatások sokkal jobban hasznosulnának, ha azokat a honi vállalkozások felé irányítanák? És legfőképp, meddig kell még várni arra, hogy végre ténylegesen is a magyar cégek kerüljenek előnybe Magyarországon?

A narancsosok a választások során egymillió munkahelyet ígértek, amiből eddig nem lett semmi. Persze azt talán a legelvakultabb narancshívők sem gondolták, hogy ez egycsapásra, hónapok alatt létre jön majd, de azért az most már jól látszik, hogy ez az ígéret ebben a ciklusban már nem nagyon fog megvalósulni. Sőt, az is eredmény lesz, ha a egyátalán szinten tud maradni a foglalkoztatási ráta.

Nem nagyon akarok poénkodni ezzel, mert aki manapság elveszti a munkahelyét, az valóban nagyon nehéz helyzetbe kerül, de akár előfordulhat az is, hogy annak idején, a kampány során félreértettük a narancsosok ezirányú ígéretét.

„Cél az egymillió munkahely”- szólt a szlogen, ami hamarosan meg is lesz.

Most szüntetik meg az összes többit…

9 kommentek:

Névtelen írta...

Drábik ezerszer megmondta, a multik többet ártanak, mint használnak. mi, a nép fizetjük őket, elviszik nyereségüket, s valójában, többe vannak,m int amit hoznának. Jobb, ha nincsenek!! Orbán pedig, egy hazaáruló.. Illetve csak annyiban, hogy roma, már nyiltan roma-shylock. s hamarosan be is akarja jelenteni, a magyarok elfogytak innen.. Erre megy ki az egész, meneküljenek el, a maradék magyarok, vagy pusztuljanak!
A jobbikban lenne, minden remény. Ha változna, sokszor szintén liberális fölfogása, főleg a családról, mely mindennek alapja lenne, iskoláról, hitről, s szabadulna végre komcsi beépítettjeitől...Már most legyen választási ígéret, majd végre tett, hogy alanyi jogon jár, iskola, bizonyos alapellátás egy mezőgazdasági Paradicsomban, mindenkinek, aki értéket ad, s nem deviancia.. S le kell vinni, a munkaidőt, azért, hogy többen férjenek hozzá, a munkához. S a nyöggereknek nem szabad még mellette dolgozniuk, s elfoglalniuk a helyet, a fiatalok, a családosok, a jövő elől... Erre kell jó törvény, hogy magyar családban élőknek, valódi biztosítékokat adjanak, hogy élhetnek itt, tanulhatnak itt, gyermekeik... Ez az egyetlen út! Ez honvédelmi, nemzetvédelmi alapkérdés.. Az átlag a középszer, közhelyeit ismételgeti, fidesz-szoci öreg módon. A jobbik legyen jobb!

casablanka írta...

Reggel hallgattam egy beszélgetést a Kossuthon a "kölcsön munkaerőről"hétköznapi nyelven, "bérmunkásról". Azt mondja a multi: nem tud állandóra annyi embert foglalkoztatni,mert nagyon magasak a járulékok.Igy aztán megalakultak munkaerő kölcsönzőcégek. Egy hónapra, egy hétre, egy napra mikor hány "némberre" van szükség. Nem kell kollektív szerződés, "munkavállalót" akkor rúgják ki amikor akarják, annyit dolgoztatnak vele amennyit akarnak.Sőt olyan eset is lehetséges, hogy reggel beutazik a munkahelyére de az nap már nem is kell... Az a fontos, hogy a dolgozóemberért senkinek ne kelljen felelősséget vállalni.Idáig lehetett sátrat, munkagépet, autót, pénzt busás kamatra kölcsönözni,de embert? munkást? A nyugdíjas tönkreteszi a költségvetést, ha már nincs rá szükség nem tud hasznot termelni rájuk eresztik a cigókat, a dolgozó embert meg azért nem lehet huzamosabb ideig foglalkoztatni, mert szegény multikank magas az utánuk fizetendő járulék.Nem érdekel szidjanak, de örülök, hogy nyugdíjas vagyok és nem kell már senki szolgájának lenni - persze ez is csak addig tart amig kapom a nyugdijat. Szegény hazám, hová jutottál?

Névtelen írta...

Tehát olyan magyar kormány kell, a következő választás után, mely pontosan kötelezi a multikat, a heti kötelező munkaidő csökkentésére, s a Szerződéseknek ezt a formáját, a kölcsönzést magát, büntetni kell! Emberkereskedelem ez, s nyilvánvaló parazita mivolta miatt, üldözhető, az ingyenélő bagázs, jogi szervezetében is.. Ugyanilyen fontos lenne, minden hazai multit, a munkavédelem, a környezetvédelem s a kollektív szerződés megvalósulása miatt is fokozottan ellenőrízni, s igenis, megkövetelni, mindenütt a valódi szerződéseket. VISZONT, AZ A MUNKÁLTATÓ, AKI TÖBBET ALKALMAZ, UGYANARRA A HAVI MUNKAÓRATÖMEGRE, TÉNYLEG KAPHASSON KEDVEZMÉNYEKET, S JELENTŐSEN CSÖKKENTENI KÉNE, VAGY AKÁR MEG IS SZÜNTETNI, EZT A FOKOZOTT ADÓZTATÁSÁT S BÜNTETÉSÉT, HA MUNKÁSAINAK BÉRT MER FIZETNI, AKAR FIZETNI, EZT MIÉRT IS KELL ADÓZTATNI???

Névtelen írta...

Az olaszoknál ez müködik, itt miért nem lehet? Hallom, kerényi élteti a roma-magyar vegyes kapcsolatokat, az a jövő, tapsolja, gazdája cián s cion mivolta miatt... Jó.. Akkor kezdje magával, saját lányait, adja el, a szabolcsi sötétfekete alvilágnak, s vegyen magához ő is, még egy nőt, de ilyen fajút, mutassanak jó példát bencsikék is! Nosza, csókolják meg őket!

Névtelen írta...

Lássuk be, a mai 18 éves, s a 48 éves között nem tehetünk különbséget! Most kötelezik, a fehér magyar 18 éves diákot, fizessen egyeteméért. Jó. De akkor a most 48 éves, aki semmit nem fizetett annak idején, kezdjen kamatos kamattal, a visszafizetéshez! Hiszen az adósság örök, mondja Shylock, orbán s bandája, gyurcsányfaja, fejenként vagy hatvanmillióba kerültek... kezdjenek részletfizetésbe, sürgösen!! Milyen jogon büntetik, a ma 18 éves gyermekét, a tegnap valóban már bizonyosan hibás, lusta, rossz öregjei. Ők miért nem fizetnek? s a nyögös, ha már szóba került? Miért nem fizet az, aki előbb ment nyögbe, legalább egy komoly adónyi mennyiséget?? Azaz, eltartottsága kétharmadát hagyjuk meg neki!! vagy menjen vissza dolgozni, ha ez sérti. S szavazati jogát, vegyük el, minél hamarabb.. Ha eltartott, ne szavazzon! Ha ez sérti, menjen vissza dolgozni!

Névtelen írta...

A kölcsönző cégekre, ha nincsen jogi mód s út, tiltásukra, nos rájuk, olyan adót kell kivetni, hogy soha többé eszükbe ne jusson, rabszolgákkal kereskedni!
orbán versenyképességre való hivatkozással, a magyarok s csak a magyarok kiszolgáltatottságát az Égig növelte, hazaáruló lenne, ha magyar lenne. De nem az.. Saját bevallása szerint cion.. S persze cián is, mindkettő rassz, legrosszabb tulajdonságait örökölve, veleszületett agresszivítása, még gyurcsánynál is rosszabb. az lustább volt... ez a görbelábú eb, mindennapra kitalál egy magyarirtó rendelkezést, bántását, mindennek, ami magyar, család s érték, munkavállaló, ha magyar, esélye sincsen...

Névtelen írta...

A fideszes szavazó, a felvonuló.. a legaljasabb.. aki egy bencsik után megy bégetve, bencsikké lesz saját maga is.. Ennél nagyobb sértést, ma nehéz elképzelni. talán kerényiimre szocinyugdíjas... az se semmi! Magyarnak, embernek, a leghitványabbak lettek!! Szavuk sincsen, a végzetes "intézkedéseikre", családot, iskolát, egyetemet, egészségügyet illető hordágyági csomagjaikra... Hazaáruló, minden felvonuló!!
Nincs ebben alku. Nyikossal mi van? Kirakták már? Vagy maradnak szintén valójában lefizetett, ügynökei, ugyanannak a háttérhatalomnak? MI van a jobbikkal. Tisztul? akar tisztulni? Balóné rozgonyi ernő, az ilyen nyikosféle... lehet szimpatizáns, de a vezetésben hagyni, végzetes hiba, sőt bűn. Maga az árulás. Más szemében a szálkát esete.. Ha Vona ezt nem érti meg, vele is baj van, nagyon nagy baj!! Támadhatóvá válik, s semmit ér minden igérete, szava... Ha nyikos marad, élni nem tud, a jövővel a jobbik sem..

casablanka írta...

Bencsik: nyilasozta Csurkát, most meg majd gyönyörű nekrológot fog írni, természetesen jól fizető megrendelésre. Majd ruhát varrat a Gárdának, mikor azok olcsóbb anyagot találtak, már "egyenruhás bűnözők"lettek.Nyilván az olcsóbb anyagot választották, mivel saját pénzből öltözködnek, nekik nincs kiemelkedő állami támogatás, fekete dzsipp lo milliós autó, mint a nyóckerbeli "rendcsinálóknak".Vikike megszavaztatta a 3"igenest" most meg bevezeti a tandíjat, hogy ajvékolt az Mszp,"nincs ingyen ebéd, ki kell fizetni a tandíjat" stb. most meg ők vannak felháborodva és "konkrét javaslatokat fognak tenni" és "kiviszik az utcára" a politikát.Magyarán most az Mszp válik "csőcselékké". Ma meg ünnepli a kormány Göncz 90. születés napját. Tegnap Brüsszelbe a lánya úgy beszélt Magyarországról mint a legvéresebb szájú ellenségünk! Isten, hol termett meg ez a rengeteg tetü? Ez csak egy pár példa, hogy ide jutott szeretett hazám. Kiben lehet ma már megbízni, szeretettel gondolni rá és adni a szavára? Amnéziás lett ez a rengeteg ember?

Névtelen írta...

Ezek zsidók. És egyetlen ember létezett a magyar történelemben, aki kordában tartotta őket.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló