Gyurcsány még nem tudja eldönteni, hogy cigányvajda legyen-e, vagy egy ócska celeb

„Miskolcon vagyunk, beköltöztünk az Avas lakótelepre. Nem leszek abban a helyzetben, hogy hosszasan postoljak. De ha tudok, mesélni fogok. Bocs:))”

Ez a szöveg áll azon a virtuális cetlin, amit Gyurcsány hagyott az érdeklődőknek tegnap késő délután a fészbúk oldalán.

És tényleg. A hír igaz.

A DK lángoszlopai tegnap valóban leköltöztek a borsodi megyeszékhelyre. Gyurcsány, Molnár Csaba, Debreczeni József, Vadai Ágnes, Szűcs Erika és Varju László a következő három napra az Avas lakótelep egy-egy lakásába vackolt be, hogy a hivatalos indoklás szerint megismerjék a telep „valóságát”. Persze, hogy ez mennyire sikerül majd ennyi idő alatt, az mondjuk erősen kérdéses, hisz három nap még a felszín kapargatására sem elég, nemhogy a valódi problémák és azok gyökereinek a feltárására. De ezt minden bizonnyal Gyurcsányék is tudják. Ezért aztán nem rugaszkodunk el nagyon a valóságtól, ha azt mondjuk, hogy valószínűleg nem is emiatt mentek oda.

Gyurcsány bármennyire is klinikai esetnek tűnik, azért nem hülye gyerek. Pontosan tudja, pontosan érzi, hogy azzal, amit eddig csináltak, hogy azzal, ahogy eddig politizáltak soha nem fognak elmozdulni a 3 százalékos támogatottságtól. Így aztán valami új kellett, valami meglepő. Ez a miskolci túra pedig kiváló lehetőség arra, hogy a párt bemutathassa, hogy mennyire érzékeny az emberek problémáira, mennyire szívén viseli a legsanyarúbb sorsú rétegek sorsát.

Ne legyen kétségünk afelől, hogy a következő napokban a baloldali sajtó majd azzal lesz tele, hogy Gyurcsány és csapata az emberek valódi problémáival foglakozik, hogy ezek a derék emberek lemenve Miskolcra, ott szembesülve az átlagember mindennapjaival, mostantól már mindörökre megértik a vidéki emberek gondjait. És szinte az is biztos, hogy innentől majd ez lesz mindenre a hivatkozási alap: Mi lent voltunk Avason, pontosan tudjuk mi a helyzet. Mi értjük az emberek problémáit szemben veletek, akik a nagy jólétben teljesen elszakadtatok az átlagos hétköznapoktól.

Azonban Gyurcsány legújabb image-építése itt még nem állt meg.

Az avasi kiruccanással egyidőben ugyanis felkerült az ismertebb videómegosztókra a legfrissebb Gyurcsány-riport is, ahol az öszödi böszme a Blikk tévé Punk16 című műsorában, eléggé sajátos körülmények között adott interjút Majkának.


Annak a boncolgatásától szerintem most eltekinthetünk, hogy a nagy találkozó kapcsán Majka, vagy Gyurcsány süllyedt-e mélyebbre, mert ez a kérdés messze eltörpül a beszélgetés során elhangzottaktól. Ott ugyanis nagyon komoly dolgok derültek ki Ferenccel kapcsolatban:

Majka: - Van itt egy nagyon fontos dolog. Készítettek egy felmérést, ugye Önt mindig összehasonlítják mindenféle más politikusokkal… és Ön az egyik legszexibb politikus.
Gyurcsány: - Hááát. Ezzel meglep őszintén szólva.
Majka: - Én is meglepődtem, amikor elolvastam.
Gyurcsány: - Nem csodálom.
Majka: - Többek között olyan emberek szavaztak Önre, mint Anettka… Butor Mónika ex-playmate. Őt tudja? Nagyon jó. A kannák rendben vannak. Minden, abszolút… [a teljes riportért katt IDE]

Ezek vannak. Ez az új arculat.

Gyurcsány, mint látszik még nem tudta eldönteni, hogy a következő időszakban milyen szerepet öltsön magára. Jelen állás szerint cigányvajda lesz Avason, vagy egy ócska celeb Pesten. Aztán ha ez sem hozz semmit a pártnak, akkor majd kitalál valami újat, hisz olyan nincs, hogy valaminél ne legyen még lejjebb. Gyurcsánynál meg pláne. Persze előfordulhat az is, hogy Ferenc nem egy-egy figura eljátszásától várja a népszerűség szárnyalását, hanem egész egyszerűen az új kampányt a szánalom kivívására építi.

„A jobboldal szívesen élcelődik az én mentális állapotomon” – mondta bele a kamerába a pápai hős, de ezúttal is nagyot tévedett. Mert szó nincs élcelődésről, szó nincs ironizálásról. Csak tények vannak, amik pontosan kirajzolják egy szánalmas pojáca portréját.

3 kommentek:

A Hun írta...

A ket dudas kozul talan azert az OrRban a nagyobb.Gyurcsany evvel a cselekdetevel is csak a 2.(ertsd--haza,es nemzetarulas...)Ha valaki jobban tudja irjon!

Névtelen írta...

Az lehet, h. nem tudja eldönteni mi akarna lenni, de inkább a tenyészállomány megtekintésére irányult ez a miskolci látogatás. Emiatt pedig jobb aggódni.

UJVILÁGREND, miattatok is külön aggódunk.
Ti azon aggódjatok, hogy tervetekben túl sok a hiba!

casablanka írta...

Soha nem bocsátom meg ennek a tetűnek hogy 2006-ban összeverette, összerugdaltatta az ártatlan magyar embereket a vérebeivel. Ebből a szar jancsiból sem celeb sem cigányvajda nem lesz soha ez csak egy szarkupac a szemembe!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló