Monológok, avagy tud-e majd repülni a narancsos darázs? [+videók]

Tegnap kezdetét vette az országgyűlés őszi ülésszaka.

A nap legfontosabb beszédét természetesen OV mondta el, amikor ismertette az országgyűlési képviselőkkel és persze a közvéleménnyel az általa csak Országvédelmi tervnek nevezett programcsomagot.

Azt gondolom, hogy a miniszterelnök monológjából és az arra adott parlamenti észrevételekből egyelőre még nem érdemes kiragadnunk részleteket, egyrészt az egész vita összetettsége és sokrétűsége miatt, másrészt pedig azért, mert talán mindenkinek érdemes meghallgatnia egészben annak a programtervezetnek a megtárgyalását, ami a következő hónapokban, alapjaiban fogja érinteni a Magyarországon élők hétköznapjait.





OV nyitóbeszéde után a pártok frakcióvezetői kaptak szót a vitában, köztük Vona Gábor, aki a következőket mondta:





Végül OV reagált a frakcióvezetői hozzászólásokra:



[Megjegyzés:
OV válaszai kapcsán a teljes igazsághoz azért az még mindenképpen hozzátartozik, hogy Vona Gábor nem arról beszélt, hogy tagadjuk meg az államadósság visszafizetését, hanem azt feszegette, hogy tárgyaljuk újra azt. Ezt Vona később, egy másik felszólalásában el is mondta, bár akkor OV már nem volt a teremben.
(ez a felszólalás ITT megnézhető)]


Az OV által nagyvonalakban bemutatott kormányzati program részletei ma még egyátalán nem ismertek, de mindettől függetlenül azt hiszem, az nem kétséges, hogy a kormány teljesen elszánt abban, hogy végigviszi mindazt, aminek a főbb csapásai ma ismertetésre kerültek. És talán azt sem nagy bátorság kijelenteni, hogy a következő hetekben majd mondhat bárki bármit, így mi radikálisok is, a narancsosok akkor is megcsinálják azt, amit elterveztek.

A kérdés már csak az, hogy majd működik-e a nagy terv, hogy a narancsos darázs majd tényleg képes lesz-e repülni.

5 kommentek:

Névtelen írta...

Már ennyi felgyűlt szemetet,
Szőnyeg alá söpörni nem lehet!
Felbuktok benne végül,
Bekötött szemmel, ész nélkül!
Az immunrendszer, írt, nem gatyáz!
Bennetek, elkerül a láz,
Csak felfogunk fordulni,
Csak az idejét nem tudni! lényeglátó

eSzeL írta...

A sárga kommunisták fővezéreinek válaszadási szokása, hogy igyekeznek nevetségessé tenni a kérdezőt/felszólalót vagy mindenféle szónoki fordulattal elterelni a beszéd fonalát és nem arra a kérdésre válaszolni, amit kaptak. Esetleg mindkettőt alkalmazzák. A többségnek ez tökéletesen elég. Nem tudja mi a kérdés, mert nem érti, nem tudja mi a válasz, azt sem érti. Akár kínaiul is beszélhetnének. A hanghordozást viszont 'veszi' a többség és ez elég is ahhoz, hogy tisztában legyen vele ki a 'haza megmentője'. A bajok gyökere viszont teljesen máshol van.

Névtelen írta...

A ránk kényszerült világgal kalkulálva és magamon is meglepődve azt kell mondjam, Orbán Viktor beszéde, programja több, már-már forradalmi elemet tartalmazott.

Herne írta...

Csak úgy fog működni, ahogy az eddigiek is, kormánytól függetlenül: az a része, hogy az embereknek fájni fog, hogy csak még egy kicsit húzzuk össze magunkat, az nagyon is működni fog. Az, hogy az ebből befolyó pénzekből helyreállítsák az országot, már kevésbé. És aztán mondják majd megint, hogy csak még egy kicsit, már tényleg csak egy kicsit...és így tovább, amíg világ a világ, pontosabban amíg birka a magyar.

Felettébb érdekesen történnek a dolgok Magyarországon: minél többet gombolnak le az emberekről, annál rosszabbul megy az országnak. Ez nem tűnt fel az embereknek? Arról nem is beszélve, hogy ezzel párhuzamban egyeseknek egyre jobban megy, és ezt nem is rejtik véka alá. Ennyi hülyét, mint amennyi ebben az országban van, arányaiban véve rég nem látott a világ.

casablanka írta...

Szerintem ezek nagyon is jól értik mit beszélünk, mi a bajunk, csak egyszerűen lesz@rják.Nem nagyon fáj a fejük miattunk, tiszta röhej amit csinálnak. Ráadásul nem hibáztathatunk senkit,elvégre mi adjuk a hatalmat állandóan a kezükbe!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló