Célkeresztben

Gondolom, nem mondok nagy újdonságot senkinek azzal, ha rögzítem a tényt: az elmúlt hetekben ismét teljes gőzzel beindult az a gépezet, ami a magyar radikális oldal leszalámizására hivatott. Sorra jelennek meg a féligazságokat mantrázó újságcikkek, a gyalázkodó beszámolók, a manipulatív módon összevágott tévériportok, amelyekben a nagyon jól értesült megmondóemberek próbálnak éket verni közénk, radikálisok közé.

A manapság zajló folyamatok azt hiszem teljesen egyértelműek és igazából nincs is semmi meglepő bennük.

Az elmúlt másfél évben mindenféle gáncsoskodás és médiaelhallgatás ellenére a radikálisok a többi párttal ellentétben, nemhogy csak megtartották, hanem még növelték is a társadalmi támogatottságukat olyannyira, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatások már arról számoltak be, hogy a Jobbik megelőzte az emeszpét és az ország második legnagyobb pártjává lépett elő. Ez a tény pedig egyátalán nem esik egybe se az elvtársak, se a narancsosok érdekeivel. [a legutóbbi felmérésért katt a linkre]

Így aztán az, hogy ezek után vadásznak ránk várható volt. Azonban arra talán egyikünk sem gondolt, hogy a gyalázkodó hadjárathoz majd mi magunk fogjuk szolgáltatni a legjobb muníciót. Pedig ez történt. A saját hülyeségünk, a saját idiotizmusunk miatt ismét sikerült magunkat bemanőverezni egy olyan helyzetbe, ami kisebb előrelátással könnyedén elkerülhető lett volna.

Ha visszanézünk az elmúlt hónapok eseményeire, akkor jól látható, hogy a Jobbik végre eljutott oda, hogy már nem követett el kisebb politikai és durvább kommunikációs hibákat. A fősodratú médiában is megjelenő, az egész országot foglalkoztató politikai és társadalmi történésekből rendre jól jöttünk ki és a nagy visszhangot kapott gyöngyöspatai események is - annak minden amatőrködése mellett – a mi érdekeinek megfelelően végződtek.

Ezért aztán nem is lehetett más a folytatás, mint az, hogy a radikális oldal többi meghatározó szereplője kerüljön a támadások célkeresztjébe. A Magyar Sziget hete pedig jó lehetőséget tartogatott arra, hogy a narancsos és liberált tollforgatók valamit összekaparjanak a további támadásokhoz. Azonban arra, amit ott találtak szerintem még ők maguk sem számítottak. De az egészben a legdurvább az, hogy igazából mi, radikálisok sem.

Azt hiszem ahhoz, hogy a fenti összefüggéseket észrevegyük, nem kell politikai elemzőnek lenni. Ehhez nem kell semmi más csak egy kis józan ész, amit azt gondolom, hogy a HVIM-es vezetőktől is joggal elvárhatnánk. Az elmúlt évek bepróbálkozásai után pontosan tudható volt, hogy lesznek olyanok, akik beszivárognak a Magyar Szigeten közénk, hogy lesznek olyanok, akik azt fogják lesni, hogy mikor mi hangzik el, hogy mikor mond valaki olyat, amivel utána majd az újságok címlapján lehet riogatni a gyanútlan népeket.

Ennek ellenére a szervezők hagyták, hogy Tyirityán Zsolt olyan felesleges baromságokat beszéljen, mint amiket. Aztán hagyták azt is, hogy utána végighaknizza a média egy részét és szánalmas magyarázkodásával még nagyobb szart kavarjon. Végül pedig az amúgy is necces történetet megfejelték a Sziget-tüntetés körüli balfaszkodással, ami egyébként, ha jól meg van csinálva egyrészt tényleg jó kis fricska lett volna, másrészt pedig tényleg bemutathatta volna azt a kettős mércét, amivel manapság ebben az országban mérnek. De végül ez is el lett bénázva, mégha Zagyva Gyula törvénytelen előállítása a későbbiekben még rávilágíthat egy-két dologra.

Tegnapra pedig eljutottunk oda, hogy magunk között a legmagasabb szintre emeletük az eddig mindannyiunk által joggal megvetett elhatárolódgatást. Vona Gábor ugyanis egy rendkívüli sajtótájékoztatón – tegyük hozzá mindjárt, hogy valahol érthető módon - kijelentette, hogy a Jobbik nem vállal közösséget se a Magyar Szigeten elhangzottakkal, se a Sziget fesztivál bejárata előtt történtekkel. [a sajtótájékoztató vágatlan felvételéért katt a linkre]

És most azt hiszem fel lehet tenni a legfontosabb kérdéseket: Mi értelmi volt ennek az egész cirkusznak? Mi szükség volt Tyirityán idióta szövegére, mi szükség volt a Sziget bejárata előtti szervezetlen hőbörgésre? Kinek volt ez jó?

Miért nincs annyi esze annak, akinek lennie kéne, hogy előre gondolkodjon, hogy tisztába legyen azzal, hogy célkeresztben állunk, hogy minden kimondott szónak, minden cselekedetnek jelentősége és következménye van? Hogy vannak keretek, amit nem érdemes átlépni és nem azért, mert az nem tetszik a liberáltaknak, a cionistáknak, vagy akárkinek, hanem egyszerűen azért, mert az kívül esik a józan ész határain.

Az ellenfeleink a tenyerüket dörzsölve, vigyorogva szemlélik a történteket, amire valljuk meg, minden okuk megvan, hisz elérték a céljukat. Most radikális néz kérdően radikálisra és sokan nem értik, hogy hirtelen, hogy kerültek egyesek közölünk látszólag a másik oldalra. Pedig nem történt lényegében semmi sem, csak azok, akiknek nagyobb összefüggésekben kéne gondolkodniuk, úgy látszik, nem látnak tovább kettőnél és ezáltal előállítottak egy olyan helyzetet, ahol már nem születhetnek jó megoldások.

De most már mindegy, történt, ami történt, azonban arra ne számítsunk, hogy a támadások ezután majd leállnak. Hogy ennyi volt. A küzdelem folytatódik tovább. És azért az nem lenne nagy baj, ha a későbbiekben már nem lennénk ennyire hülyék.

10 kommentek:

Névtelen írta...

A radikális jobboldal részei közé való ékverés többnyire azért is veszélyes, mert egyrészt egy heterogén alakulat, másrészt óhatatlanul a hatalom közelsége a vezérség csalóka fénye, valamint a pénz nemegyszer elég motiváció arra, hogy a szavazók által is favorizált vezetőkből valaki illetve valakik egyéni érdekből, vagy sajnos éppen kívülről megtámogatva, zsarolva bomlasszanak. ( A Gárdában is ez történt. )Röpködnek infók a BAZ megyei volt gárdakapitány 20 milliós megvételéről, amit ő "visszautasított".
Időnként hallani erről-arról, hogy van beépített ember a HVIM-be vagy a Jobbikban. Persze hogy van. Mindig is voltak ilyenek. A vezetőségen múlik, hogy mennyire lát tisztán az adott helyzetben és mit tesz. A Jobbik vezetőjének óriási a felelőssége. Már csak azért is, mert ha a Jobbikban csalódni fognak az emberek, akkor vége a pártnak, amelyet akkor már nem kell sajnálni. Sajnos akkor elveszett a remény, hogy a nemzeti oldalon többé létrejöhet az emberek bizalmából egy radikális párt, amely akár kormányra kerülne.
Vona erősnek tűnik. Remélhető, hogy igazából is az. Ha nem, akkor nem lesz irgalom a számára.

casablanka írta...

A Kurucinfo 2 egymásutáni és egymással ellentétes jegyzete is érdekes volt az "esetről". Persze megjegyeztem már sokszor, az ő véleményük sem "szentirás". Mintahogy senkié sem.Emlékezzünk csak a választásokra mennyi, de mennyi mocskot szortak ránk a sajtóból, az elektromos médiákból is. Nem szabad bedölni senkinek, a parlamentben nem sok "barát" akad a 18 százalékos közvélemény kutatási eredmény hallatán. Még az LMP 3 százalékát is a Jobbik nyakába szeretnék varrni. Képzeljük csak el, mi lett volna ha Vona nem határolódik el ezektől a hülyeségektől?...

eszkimó írta...

Legjobb védekezés a támadás. Hát akkor próbálkozzunk egy másfajta megvilágítással!

Viktorunk egész nyáron azon gondolkodék, hogyan lehetne megállítani a Jobbik térnyerését. Csak gondolkodik, gondolkodik, de nem jut eszébe semmi. Látván ezt Tyirityán és Zagyva nagyon megsajnálták. Mondták is magukban: ejnye ez a szegény pára, még megkapja a tájékoztatást, hogy fel is csút meg le is csút. Adjunk neki egy magas labdát, tán tud vele valamit kezdeni! És adtak.

Scall Fast írta...

""Nagy felelősség ez, s valóban nehéz a döntés. Ám a tétlenség maga a halál!""

haary plotter írta...

A felvett nevű Toroczkay fa*fej őmaga az egyszemélyes felcsiholt csőcselék. Barátkozzatok vele, mert amire ő ráteszi a kezét, az arany helyett garantáltan szarranyá válik. Határon kívűl annyira szeretik őt a dolgos kicsi magyarok, hogy amikor a nevét hallják, máris köpnek egy nagy laposat. A tévéostromnál is csak ostoba bunyót meg büféfzabálást ért el. Mondjatok EGY tartós sikert, ami a nevéhez köthető! Tirityán pedig egy közönséges oláh tyésített hősmagyarkodó üres változata. Zagyvásított nagylegény pedig tavaly kirohant az ülésteremből, majd az érdeklődő riporter azon kérdésére, hogy milyet államformát is akarna, merev arccal beleharsogta a mikrofonba: "Háááátapostolikirályságot!" Hátrahőköltem, s azt hittem, kiesek a székből (a röhögéstől); így kell azt csinálni gyerkőcök, karikás ostororral és fak-anállal, na! Meg éljen és égjen az olcsóbb benzin, dummbummbumm!
Hol van itt a csendes, konok, kitartó ÉPíTGETÉS, igazi meghitt magyar gazdasági és kulturális közösségek megszervezése, a rabigát lerázni megtanult népes magyar családok jövőképe, az egészséges élet igenlése?

casablanka írta...

Azon spekulálok, hogy a 2/3-os "zemberek 2o éve ott ülnek" a parlamentben. Minden pártot többé-kevésbé sikerült leszalámizni, ill. szétverni, aki jobboldalinak illetve konzervativ pártnak vallotta magát.Végül a" maradék" szépen betagozódott hozzájuk. Igy azután a Fidesz lett a "jobboldal". A Jobbik volt az első párt aki nem baráti jobboldaliként hanem mint ellenzék indult, tisztán és világosan megmondták, a törvényhozásban ami jó a nemzetnek azt megszavazzák, ami nem, azt nem. A választások előtt a fülkeforradalmárok részéről beindult a fúró és az idegen testek beépitése a Jobbikba. Most már csak az a kérdés sikerül-e szétverni a többi párthoz hasonlóan a Jobbikot is, vagy erősödni fog ezeknek az intrikáknak láttán és végre felébrednek a szavazóik is?

Herne írta...

Első ránézésre valóban csúnya ügyek ezek, de hosszabb távon a mi malmunkra hajthatják a vizet. Most, hogy a Jobbik elhatárolódott ezektől a kijelentésektől, és ennek a média is jókora hangot adott, az emberek is kevésbé veszélyesnek, kevésbé "nácinak" látják a Jobbikot, és elgondolkodnak, vajon mit is akarhatnak ők valójában. Innen pedig már csak egy ugrás, hogy elkezdjenek érdeklődni a Jobbik programja iránt, és szavazókká váljanak. A pártmédia könnyen lehet, hogy jókora öngólt rúgott. Az emberek most már nem azonosítják a Jobbikot azokkal a szervezetekkel, amelyeket a média agyondémonizált, és a vérszomjas náciktól való félelem kikerül a látókörükből, ha a Jobbikról esik szó. A "náciveszélyt" mostantól a HVIM-mel és Tyirityánnal hozzák összefüggésbe, nem a Jobbikkal. Ez pedig, barátaim, szavazók százezreit, talán millióit jelenti. Szebb jövőt!

Névtelen írta...

EZ AZ EGÉSZ NEM MÁS,MINT EGY NAGY ROHADT ZSIDÓ MACHINÁCIÓ.Ezek ha megjelennek valahol,mindent és mindenkit tönkre tesznek ha az nekik nem tetszik!!A hazugságal csalással megkaparintott 53%-os 2/3 gőgjében még nemigazán mutatták meg,hogy mit tudnak.o.v. még nem teljesitette be a "csalhatatlan vezéri" küldetését.Megpróbál leszámolni a Jobbikkal,amint a Magyar Gárdával is megpróbált.Ennek a szánalmas erőlködésnek csak egy vége lehet,még azok is megutálják,akik még hisznek neki.

Javorszarvas írta...

Az a furcsa a politikában, hogy ha nem csinálsz semmit, akkor a népszerűséged nő...

casablanka írta...

És ha mégegyszer egy tetü aki eredetileg átverte a szavazókat, utólag átűl az úgynevezett "semlegesek közzé" azt jól valagba kell rúgni. Mert megvásárolák,megélhetési politikus, nincs helye a parlamentben.Erre kellene törvényt hozni. Főként ne nyilatkozgasson különböző helyeken a volt pártja ellen. Az ilyen rohadékot még azok is leköpik, elzavarják később, akik judáspénzért megvették.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló