Csak magunkra számíthatunk

„Önök is láthatják Magyarország megújulásért kiállt, ami nem várathat magára. Hazánk rendet és biztonságot akar" – jelentette ki OV vasárnap délelőtt a Hősök terén azon a rendezvényen, ahol ezernyolcszáz, próbaidőre kinevezett tiszthelyettes rendőr tett esküt. Az eseményről szóló híradások után valószínűleg az ország döntő többsége egyetértően bólogatott, de biztos vagyok benne, hogy legalább ugyanennyien feltették azt a kérdést is, hogy a mindenki által vágyott és a kormányzati szinten hétről hétre ígérgetett rend és biztonság vajon mikor fog majd megvalósulni?

Vajon meddig kell még várni arra, hogy a közbiztonság területén tényleges javulás álljon be? Nem a statisztikákban, nem a széttrükközött kimutatások táblázataiban, hanem a mindennapok szintjén.

Azt hiszem, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a győzelmi mámorban, a vakuk fényében, széles mosollyal lehet és persze könnyű is okosakat mondani, lehet kéthetezni, és ideig-óráig lehet még kábítani a népeket, de előbb-utóbb látható és mindenki által érezhető eredményekre lesz szükség. Azonban eredmények egyelőre nincsenek, nem hogy kicsik, de semmilyenek sem.

A vasárnapi gyöngyöspatai események után talán a narancsködben tévelygők is egyre többen rádöbbennek arra, hogyha a fideszesek nem követték volna Gárda-ügyben a draskovicsi utat, ha nem rombolták volna le a gárdamozgalmat, ha nem lehetetlenítették volna el sokezer áldozatkész ember jószándékú munkáját, akkor ma már ezerszer előrébb tartanánk.

Ha OV nem a saját és a pártja hasznát nézte volna elsősorban, amikor a Gárda szétzüllesztése és eltaposása mellett döntött, hanem az ország érdekét, akkor a közbiztonság mára tényleg nagyon sokat javulhatott volna, ha nem is két hét alatt, de néhány hónap alatt mindenképpen. És tegyük hozzá azt is: ha nem a politikai érdekek domináltak volna, akkor ma még élhetnének azok az idős emberek, akiket a cigányhordák vertek halálra, akkor nagyrészt elkerülhető lett volna az egyre erősödő, az emberek ezreinek életét tönkretevő cigányterror.

De nem így történt. A polgári mozgalmak lényegében elhaltak és persze az OV által beígért két hétből sem lett semmi. De azért ne játsszuk el mi se a naivat. Mindannyian tudtuk, hogy ez a kéthét duma csak kampányszöveg, hogy ennek semmi realitása sincs, de abban titkon biztosan sokan reménykedtünk, hogy azért záros határidőn belül valami elindul a változások irányába.

Azonban ez sem így történt. Lassan eltelik egy év a választások óta, de igazából érezhető változás ezen a területen egyátalán nem történt. És attól, hogy most felavattak és az utcára vezényelnek ezernyolcszázzal több rendőrt még semmi nem fog megváltozni. Ez országos szinten semmi jelentőséggel nem bír. Továbbra sem fog jutni rendőr minden településre, továbbra sem tudják kordában tartani az elszemtelenedett cigánybűnözőket.

A helyzet jól látható módon egyre inkább a tarthatatlan kategóriába kezd esni, amit valószínűleg már éreznek a narancsosok is, azonban ahelyett, hogy tényleges megoldásokat keresnének, még mindig azt hiszik, hogy semmitmondó, pökhendi nyilatkozatokkal megtudják oldani és el tudják odázni a problémákat. Jó példa erre Horváth László, narancsos apartcsik vasárnapi megnyilvánulása, akinek szavai egyrészt ismét lerántották a leplet a kormány tehetetlenségéről, másrészt jogosan háborították fel nemcsak a cigánybűnözéstől szenvedő lakosság, hanem az ország jóérzésű polgárainak nagy részét is.

„Van baj, vannak problémák a közbiztonságban, de ezek Gyöngyöspatán nem kirívóak. Az emberek biztonságot várnak, azt várják, hogy a törvénynek legyen ereje. De ezt nem operettkatonáktól és politikai celebektől várja. A rendőrség dolga a rend fenntartása, ezt a feladatát nem adhatja át senkinek, és nem veheti el tőle senki. A rendőrség van olyan állapotban, hogy eleget tegyen a feladatának" – osztotta az észt Horváth László, a megyei kormányhivatal vezetője.

Ha minden így lenne, ahogy Horváth állítja, akkor nem lett volna szükség a vasárnapi demonstrációra, akkor nem lett volna szükség arra, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai a lakosság hívására településre érkezzenek.

Gyöngyöspatán mindenki tudja, hogy Horváth minden szava, egytől egyik hazugság, hogy a kijelentései köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. A Mátra lábánál ma már mindenki tudja, hogy az egyesület ”operettkatonák”-nak nevezett tagjai egy hét alatt el tudták érni azt, amire a rendőrség eddig nem volt képes.

Az egyesület tagjai, összefogva a lakossággal meg tudták oldani, hogy a településen egy hét alatt megvalósuljon a közbiztonság. Amióta a polgárőrök megérkeztek, a faluban semmilyen bűncselekmény nem történt, az idősek nyugodtan mehettek bevásárolni, a fiatalok pedig haza az iskolából, esténként pedig megszűnt a randalírozás.

És nem kellettek milliárdok hozzá, nem kellettek jól hangzó, de álszent jelszavak, csak akarás kellett, hit, és összefogás. A polgárőröknek még arra sem volt nagyon pénzük, hogy saját élelmezésüket megoldják, a helyiek azonban tudták, hogy mit kell tenniük, tudták, hogy ők mivel segíthetnek, hogy ők mivel vihetik előrébb az ügyet. Minden polgárőr kapott szállást és élelmet, pedig az egy hét alatt több mint 200 ember vett részt a munkában, és volt úgy, hogy egyszerre közel hatvanan tartózkodtak a településen.

Igen ennyi. Ennyire egyszerű a megoldás.

A Gyöngyöspatán történtek jó példával szolgálhatnak a többi település számára is, hisz annak üzenete egyértelmű és világos. Ha van összefogás, ha megvan a kiállás magunkért és egymásért, ha van hit, hogy meg tudjuk csinálni, akkor tudunk sikereket, tudunk változásokat elérni. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai ugyan most elhagyták a falut, de otthagyták a mintát, és már szerveződik a helyi csapat, akik továbbviszik majd a megkezdett munkát.

Ez kell, ezt az utat kell járni, hisz igazából nincs is más, amit járhatnánk. Lehetnek jól hangzó nyilatkozatok, lehetnek kormányzati hitegetések, de az igazság az, hogy csak magunkra számíthatunk.

15 kommentek:

Névtelen írta...

O.V.mesedélelötje.Fele sem igaz showműsor!!Hazánk rendet biztonságot akar,mondta minden idők legnagyobb kormányváltó fülkeforradalmára,az 53%-os 2/3os gyözelem mámorában.Napóleon szindróma,de A HŐSÖKTERE nem Marengó,vagy Austerlitz!!Horváth operettkatonázása Gyöngyöspatán,miközben lökte a rizsát riadtan nézzegetet,várta honnan vágják pofán valamivel.Ez valóban ilyen hüje,vagy csak minket nézz annak???.

Névtelen írta...

Ez így igaz.

Kolos írta...

A cikk címében van az igazság. Viszont a kérdés, hogy akkor miért hivatkoztok únos-untalan az egész nemzetre? "Csak magunkra számíthatunk" - ez így nem túlzottan bíztató, de legalább tisztességes.

Herne írta...

Lacikám, a bűnőrök munkáját senki sem akarja elvenni. A mi fajtánk nem politikai csicskákból és a cigányoktól önmagukat összeszaró tehetetlen papírhuszárokból áll. Vagy esetleg olyan félmajmokból, akik civilek szemeit lődözik ki puszta élvezetből. Képesek a rendőreid eleget tenni a feladatuknak? Bizonyítsd!

Sajnos erre a bizonyságra azonban hiába várunk. Egyszerűen nincs meg a szándék. Lehetne akár millió rendőr is, ha nem léphetnek fel a cigányok ellen, ha nem használhatják a fegyvereiket mert a végén őket csukják le, ha nem tehetnek semmit mert olyan kusza a jogrendszer. Ha pusztán a szándék meglenne bennük, a kétharmados forradalmi többségükkel már régen módosították volna a jogszabályokat. Mondjuk gyilkosságért nem 5-6 évet rónának ki, hanem minimum annyit, hogy a gyilkos a sitten öregedik meg. Ha már kivégezni, vagy életfogytra elítélni úgysem lehet, mert akkor megint Viktor farkába harap az EU. Vagy pl. megvédhetnénk magunkat. Miféle ország az, ahol nem szerepel a törvényekben olyan, hogy jogos önvédelem? Miféle ország az, ahol az egyszerű embert gyakorlatilag védekezésre képtelenül odadobják a bűnözőknek? Ha már annyit rinyál mindenki az elnyomásról: mi ez, ha nem elnyomás, üldöztetés? Például mi ez a téboly, hogy arányosság elve? Ha öt cigány rámtámad késsel, akkor én is csak kést használhatok. Ugyan mégis hogy védjem meg magam öt ellenében? Ha elveszem a támadó fegyverét és ellene használom, én követek el bűncselekményt! Mi ez az őrület? Ehhez mit szól az EU?
Nem tarthat az ember magánál semmiféle fegyvert. De még egyéb eszközöket sem, ami "élet kioltására alkalmas tárgy". Lassan ott tartunk, hogy nem hordhatsz magadnál hokiütőt az edzésre, vagy nem vihetsz kalapácsot a munkába! Ha kell, képes vagyok egyetlen ütéssel megölni valakit. Akkor most mit csináljak, kedves jogalkotók? Vágjam le a kezem?
Egyáltalán mit csináljunk, ha megtámadnak? Szépen hagyjuk, hogy azt tegyék velünk amit akarnak, verjenek, késeljenek, erőszakoljanak, majd hívjuk a rendőröket, akik talán megtalálják az elkövetőket, és azon nyomban el is engedik őket, hiszen ha gyilkosságért 6 év, akkor egy egyszerű utcai támadásért felfüggesztett?!
És mit mondtok a bűnözés áldozatainak, akik egy életre megnyomorodtak, ha csak lelkileg akkor szerencséjük van? Azt akarjátok, hogy az ország bűnözőkből és rettegő, megnyomorított emberekből álljon? Miféle emberek vagytok ti? Mit éreztek, amikor ránéztek egy egyszerű emberre? Mert hogy nem azt, hogy az ott egy ugyanolyan élő, érző emberi lény, mint ti, az egyszer biztos.
A másik pedig: azok, akik megtámadnak minket, köpnek arra, hogy lehet-e náluk fegyver. Akkor minket miért érdekeljen? Már csak mi, egyszerű emberek félünk a törvénytől. Mi akkor miért félünk?
Tudjátok mit mondok? Én nem leszek áldozat. Inkább leülöm azt a 6 évet gyilkosságért. Jobb, mint meghalni valami nyomorult dicsakgyerek miatt, aki épp jó bulinak tartotta a késelgetést. (Nem bűncselekmény elkövetésének előkészületeit jelentettem be, mivel nem utaltam konkrét, biztosan megvalósuló eseményre! Szopás, mi?)

Herne írta...

És akkor mit fognak csinálni a törvény és jogállam hű követői, ha ezt az egész káoszt megunva mindenki így fog gondolkodni? Lecsukják az egész országot? Vagy végre változtatnak?
Hány embernek kell még meghalnia, megnyomorodnia, amíg megvédhetjük magunkat? Tudom, hogy túlnépesedés van (valójában egyébként nincs), és nektek mi csak felesleges, etetni való szájak vagyunk, de ha ki akartok nyírni bennünket, legalább csináljátok gyorsan és fájdalommentesen. Mert így arra kell következtessek, hogy ti odafent ezt az egészet bizony élvezitek. Perverz, beteg faszok. Azért szemtől szembe, négyszemközt, nem lenne ekkora pofátok, úgy hiszem.
Ha nem tesztek sürgősen valamit, méghozzá nem velünk "lázítókkal", "a dicső liberálkapitalizmus alattomos szabotőreivel", hanem a bűnözéssel, itt előbb-utóbb el fog szabadulni a pokol. És higgyétek el, azok, akiknek a szeretteit hagytátok megalázni, meghalni, majd az elkövetőket futni hagyni, ők sem lesznek olyan kegyesek, hogy gyors halált haljatok.

Hölgyeim és Uraim! A jogalkotók, a politikusok és társaik a bűnözés valamennyi formájában társtettesek és felbujtók. Társtettesek, mert hagyják megtörténni, és felbujtók, mert elrettentés hiányában bűnözésre buzdítják az arra hajlamosakat.

Na megyek, beveszem a gyógyszereim...

Névtelen írta...

TAHSZ Értekezlet 2. - Rácz Sándor nyitóbeszéde

http://www.youtube.com/watch?v=3zAcrLNSF7E&feature=related

casablanka írta...

Aki ezeknek elhisz bármit is, az holnap mehet a jósnőhöz, hogy 24 millióért vagye le róla is a "rontást".

Radulovic Zsuzsa írta...

Kolos: az vessen magára, akinek fogalma sincs, mit jelent az a szó, hogy nemzet. Az ugyanis nem pusztán egy szó, amit unos-úntalan hangoztatni lehet, miközben minden megy a régiben tovább.

Névtelen írta...

márc.8.12:13. ez egy ász.neki mindenüt ott kell lennie,ahol az ördög a f@szát köszörűli!!az észveszejtő marhaságaitól a birka is dühöngő tigrissé válik.

Gambit írta...

Úgy tűnik a libsi bérkommentelők megtalálták az új mantrát ezzel a "miért hivatkoztok a nemzetre" dumával. A válasz viszont nagyon egyszerű, mert mi vagyunk az egyetlen politikai közösség, akinek ez számít, és aki szerint a nemzethez tartozás érték. Mi nem csak hangoztatjuk az alapértékeket, hanem azok szerint is élünk, és ti csak szeretnétek, ha ezzel egyedül maradnánk. Egyre többen csatlakoznak hozzánk, és egyre több embernek nyitjuk föl a szemét, ha tetszik, ha nem.
És amikor valóban az egész nemzet mögénk áll majd, hirtelen ti lesztek a leghangosabban helyeslők és a "legrégebbi harcostársak", akik már rég megmondták... Ismerjük a gerinctelen fajtátokat, de ezúttal vigyázni fogunk.

Berényi Sebestyén (MNA) írta...

Gambit, te nem az igazságot írod. - Eddig minden párt (MDP, MSZMP, MDF, MSZP, FIDESZ, SZDSZ, LMP, FKGP, KDNP, stb.) arra hivatkozott, hogy ők bizony a magyar nemzet pártja és a nép boldogulásáért harcolnak... Ugye így volt? - Nos, miért lenne kivétel ezalól a Jobbik? Egyetlen párt se volt olyan hülye eddig, hogy az ellenkezőjét állítsa.
De hogy kinek hisz a választók öszessége (a nemzet), azt magadnak is látni kellett legutóbb, 2010-ben, mikor a legnagyobb tömeget azok adták, akik otthon maradtak és nem hittek egyik szélhámos politikai pártnak sem. - A Jobbik ebből a szempontból még azt is elmondhatja magáról, hogy a hazugságokban sem profi - a többiek még ehhez is jobban értenek.
A mantrának nevezett hozzászólásról pedig annyit: nem azt kifogásolják a hozzászólók, hogy "miért hivatkoztok a nemzetre", hanem, hogy "MIÉRT ÁLLÍTJÁTOK AZT, HOGY MÖGÖTTETEK ÁLL AZ EGÉSZ NEMZET?". - A kettő között azért van némi különbség. Amit ti hangoztattok, az utóbbi, egyszerűen hazugság: a nemzet egésze nem áll egyetlen párt mögött sem (akkor felesleges lenne szavazni menni!).

Gy. István (Győr, MNA) írta...

Hát persze. HA MAJD az egész nemzet mögétek áll MAJD... (Még a Budaházy is inkább egy liberális zsidóra bízta az ügyét, mint rátok.)

Névtelen írta...

gy. pityuka álnvű kokeró,nem HA MAJD,HANEM MÁR MOST ELMEHETEL A BÜDÖS PI...BA!!!! ( Similiter)

Névtelen írta...

Te koszos cigány kokero - tudsz te magyarul is, tetves?

Névtelen írta...

ne more ne!pityú ne dűhöngj,mert árt a szépségednek.Az eszed azért nem emlegetem,mert az nincs neked.Továbbra is Arcvonal a héber gazdáitok ülepe felé.Az volt a tetves aki téged ide sz@rt,és nem a gangesz partjára.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló