Ózdi valóság

2010. február 22-én este csörgött a telefonom, és egy bejelentés érkezett Arlóból, miszerint egy úr két felakasztott kutyatetemet talált saját kutyája sétáltatása közben. Huszonharmadikán, kedden, reggeli órákban kimentünk egy állatbaráttal, és sajnos, saját szemünkkel kellett meggyőződnünk róla, hogy a bejelentés igaz.

Arlóban, a romatelep mögötti területen, egy vízvezeték lezáró aknájában két felakasztott kutya teteme volt található. Redőnyhúzó zsinórral kötötték fel a két közepes testű, jobb sorsra érdemes állatot. Egyikük zsinórja elszakadt, ő az akna mélyén lelte halálát, másikuk a nyakára tekert zsinór végén.


[a kegyetlen valóságért kattints a képre]


Azonnal az Ózdi Rendőrkapitányságra mentem, és a HEROSZ Ózdi Szervezete nevében ismeretlen elkövetők ellen feljelentést tettem. Ezt követően két helyi rendőr kijött velem és a bejelentővel a helyszínre és hatósági fotókat készítettek. Hamarosan a borsodnádasdi rendőrség emberei is kivonultak, és az ózdi hatósági állatorvost hívták ki helyszínelni, aki kérdésemre elmondta, hogy a két meggyilkolt kutya un. „áldozati kutya” szerepét töltötte be kivégzésüket megelőzően. Ez azt jelenti, hogy elvadított, verekedtetésre "használt" kutyákat edzettek szerencsétleneken.

Miután majdnem halálra tépették őket, a két magatehetetlen kutyát az aknáig vitték, és ott felakasztották őket. Sebektől sajgó testtel, iszonyatos kínok közt pusztultak el mindketten.

A hatóság nyomoz, de sok jóval, szóban elmondva, nem bíztattak. A bejelentő és én is kértük őket, menjenek be az arlói iskolába, és az igazgatóval végigjárva az osztályokat, kérdezzék ki a gyerekeket, ők a legbeszédesebbek. Kutyaviadalok rendszeresen folynak Ózdon és környékén, ez ügyben már tettem egy feljelentést 2008-ban, de akkor ezt, bizonyíték hiányában lezárták. Azóta is tudvalevő, hogy a dolog zajlik. Nemcsak Ózdon, hanem szinte teljes vonzáskörzetében, és információk szerint egyre több városban, községben is.

Tanúskodni senki sem mer, azonban, a viadalt szervezők, és az azon fogadók, azt élvezők, és népszerűsítők, minden eddig begyűjtött információm szerint romák. Talán éppen ezért, vagy az ügy veszélyessége miatt, senki nem mer az egyértelműen létező kutyaviadal ellen fellépni. Ezt a két kutyát brutálisan bántalmazták megvadult harci kutyák "segítségével", majd pedig egy redőnyzsinórral felakasztották őket. Haláluk égbe kiált. Több száz szerencsétlen négylábú végzi évente áldozati kutyaként az életét.

Ki a felelős ezért? Miért nem lép a rendőrség?

Meddig mehet ez még így tovább?

Kérdések százai tornyosulnak bennem. Várom az ózdi és a borsodnádasdi rendőrség lépéseit, amennyiben ezek nem lesznek számottevőek, bármeddig hajlandó vagyok elmenni, hogy végre megállítsa valaki ezt az iszonyatot, ami itt, városunk utcáin is zajlik. Sokan hallják a velőtrázó sikolyokat, látják a valahová igyekvő, kapucnis, félelmetes suhancokat habzó szájú pitbulljaikkal, de az emberek félnek. Ezen, ma, itt, nem csodálkozhatunk. De ettől az áldozati kutyák még nem menekülnek meg.

Azon a két kutyán már nem segíthetünk, de talán tehetünk valamit, hogy az elkövetők meglakoljanak, és hogy végre véget érjen ez a borzalmas, poklot idéző "szerencsejáték", egyszer és mindenkorra. Ehhez kérek segítséget. A helyi lakosságtól pedig azt kérem, aki bármit tud a két megölt kutyáról, vagy esetleges gyilkosaikról, az a Rendőrség, és a HEROSZ Ózdi Szervezete felé is jelezze.

Ne feledjék: bűnösök közt cinkos, aki néma. Arról már nem is beszélve, hogy ha egy nemzet nagysága abban rejlik, hogy bánik az állatokkal, akkor az a nemzet, amelyik kutyákat vadít el úgy, hogy más kutyákat tépet szét velük, illetve, ahol ezt hallgatólagosan megengedik, az mekkora lelki nagyságról tesz tanúbizonyságot?

Várom azon fórumok, újságok, egyéb médiumok jelentkezését, akik felvállalják a tiltott kutyaviadalok elleni harcot, és megjelentetik e két szerencsétlen négylábú (az ember legjobb barátai) sorsát.



Fazekas Ildikó
HEROSZ Ózdi Szervezete elnök

http://heroszozdiszervezete.gportal.hu
dikuszka@gmail.com

10 kommentek:

Névtelen írta...

Végtelenül elszomorító és döbbenetes. Remélem azok a rohadt mocskos tetvek-bár azok se.. szerencsétlen tetveket nem minősítem ennyire le- akasztófán végzik, ugyanolyan sérülések és kínok közepette mint szerencsétlen kutyák. Ha minden állatkínzónak az lenne a büntetése, amit tettek az állattal, talán meg lenne a kellő visszatartó erő.
Talán a két kutyus már valami szebb helyen játszadozik társaikkal...

"A kutya nemesebbé teszi a nemest és aljasabbá az aljast!"

Névtelen írta...

Kiirtani minden cigányt... Ennyire egyszerű.
A problémák java része meg is szünne

Névtelen írta...

A cigányok között is van normális,dolgozó ember!
Viszont 99,9%-a semmirekellő, Magyartól lopó, Magyart verő, kötekedő, élősködő!
Remélem egyszer eljön az idő, hogy az időutazás valósággá válik. Akkor Hitler még fog kapni egy kis időt, hogy végezzen az összes szemét cigánnyal!
Utána ő is megdögölhet.
Viszont akkor lehet majd áldani a nevét:)

Névtelen írta...

N

Névtelen írta...

CSatlakozom az előttem szólókhoz.
Dögöljön meg minden naplopó élősködő cigány.
Hitlernek velük kelletvolna kezdeni.
Ha én nőgyógyász lehetnék kitekerném minden cigáygyerek nyakát mikor kibujik az annyából.

Névtelen írta...

Előbb a kutyákat, azután minket rabolnak ki, ütnek agyon. Forgatókönyv megirva, parancs végrehajtva. A legfontosabb az hogy a profit meglegyen a fenti és a lenti viadalokon is.

Névtelen írta...

Ez bizony jellemző a cigányok körében!Bánszállás,Hétes,Somsály,a legfertőzöttebb területek.Azt az állatot is agyba-főbe verik ami a falopásban segédkezik nekik.A szamárra gondoltam.Szégyen erre az országra nézve ez a"népcsoport"!

Névtelen írta...

Sajnálattal és megdöbbenve olvastam a hírt.
Európa "négereit" egyszer és mindenkorra rendbe kell tenni.Van rengeteg üres bezáratott bánya.Újra lehetne hasznosítani őket.Ez durva lesz:Pl.tömeg sírt lehetne csinálni belőlük,rájuk robbantani majd,100 év múlva lenne megint fekete szenünk.Ez gazdaságilag is hasznos volna az országnak.Stb....

Névtelen írta...

Ez egy nagyon hasznos ötlet!
Szénre mindig szükség van-cigányra sosem!
Csak sajnos nincs aki megvalósítsa!
Szerintem soha nem fog megoldódni ez a probléma.
Vagyis akkor igen amikor már mi leszünk a kisebbség.
Ez kb. 80-100 év.

Névtelen írta...

aki fekete szenet akar, az az anya alatt keresen, remelem hamarabb megdöglesz mint mielöbb szenre lelnel

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló