Horthy Miklós szózata 1943. március 15-én

Magyar leventék!


Az ország egész fiatalsága mellett elsősorban tihozzátok szólok, mert reátok nagy feladat vár. A március 15-i ifjak helyébe kell lépnetek! Nektek is ugyanolyan lelkesedéssel kell felsorakoznotok a nemzet nagy ideáljai és céljai mellé! Ma ti vagytok hazánk reménysége, a magyar jövő valóra váltói.

Legyetek mindig méltók nagy őseitekhez, állítsátok ifjú erőtöket épp olyan lelkesedéssel a haza szolgálatába, és teljesítsétek éppoly híven kötelességeiteket! A nemzeti élet egyik legfontosabb alapja a fegyelem. Az összetartás, a belső rend fenntartása, a belső front ereje ma az ország számára a lét, vagy a nemlét kérdése.

Szálljatok mindig keményen szembe a társadalombontó törekvésekkel! Ezek rendszerint válogatás nélkül, mindennel szemben a tagadást hirdetik. Bízom a mai fiatal magyar lelkek egészséges életerejében, amely meghozza a szebb jövőt!


Horthy Miklós




[A fotóra kattintva az eredeti filmhíradó megtekinthető]

3 kommentek:

Névtelen írta...

Van-e nagyobb oly bolondnál?
Ki Erdélyt akart vívni a Donnál?
Amit, amúgy Ő alkuja adott el!
Trianon! Aláírod? Főnök leszel!

Névtelen írta...

Van.e nagyobb, oly bolondnál,
Ki Erdély akart vívni a Donnál?
Amit, amúgy, alkuval Ő adott el!
Trianont aláírod? Fővezér leszel!

toya írta...

A románok is mentek a Donhoz és végül ismét övék lett Erdély.
Ha Trianont nem írja alá senki, akkor is életbe lép.
Elég korlátozottak a történelmi ismereteid.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló