A manöken

A Magyar Szocialista Párt elnöksége azt javasolja a párt választmányának, hogy a párt miniszterelnök-jelöltje Mesterházy Attila legyen. Olyan jelöltet javaslunk, aki a jövő embere, aki hosszabb távra is a magyar baloldal meghatározó személyisége lehet – kezdte a sajtótájékoztatóját még kedden a cion kripli Lendvai.

Így hát felszállt a vörös füst, és a manöken színre lépett. A vakuk villognak, a reflektorok cikáznak. A sűrű félhomályban egy árnyék indul el a közönség felé, hogy végül majd felbukkanjon egy arc, a kifutó végén.

És igen.

Széles mosoly, kacsintás a csajoknak. Az arcán fanszőrzetet viselő férfi megérkezett. A mikrofonhoz lép, beleszól: Küzdő típus vagyok, olyan személyiség, aki az utolsó pillanatig harcol a célért, és az utolsó pillanatig harcol az igazáért.

Erre a hozzáállásra szükségem is lesz, hiszen 110 százalékos hozzáállásra van szükség, hogy a jelenlegi tendenciákat meg tudjuk fordítani, és hogy az MSZP sikeresen szerepeljen a választásokon.

Mosoly. Kacsintás.

Meg van hát a jelölt, akit az elnökség egyhangúlag szavazott meg. A jelölt, akit a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a polgárok öt, azaz 5 százaléka bízna meg kormányalakítással. Bár mondjuk, ez egyelőre még nem sokat jelent, hisz annak idején, amikor Elqró először feltűnt a színen, még kevesen gondolták azt, hogy az az ellenszenves, a posztkomcsi dinasztiák határain túl életképtelennek tűnő kis gennygóc fogja majd Magyarország egyik legnagyobb sáskajárását levezényelni.

Szóval közbizalom ide, közbizalom oda, most megint itt van valaki, aki a „jövő embere” Lendvai szerint. Azt azonban elfelejtette kifejteni, hogy ez a „jövő”, hogyan is érkezett a pártba. Mert hát Pérószakáll nem meggyőződéses baloldalinak, mondhatnám nem harcos antifasisztának született. Ezen tulajdonságait, csak az elmúlt években fejlesztette tökélyre. Annak idején, amikor úgy gondolta, hogy politikai pályára lép csakúgy, mint Újhelyi Pistike először a fideszhez kopogott be, hogy lenne-e valami számára.

Nem volt. Aztán, ha nincs ló, jó a szamár is elven benyitottak végül egy szegfűs irodába. Ott meg örvendeztek nekik a vén komcsik, mondván megjöttek a fiatalok. Így aztán innentől baloldaliak lettek. Meggyőződésesek természetesen. Ők lettek a fiatal generáció, akiktől a még az őskomcsi Gál Zoltánnak is forog a gyomra. Felnőtt egy generáció az MSZP-ben, amely mindent megtanult és ellesett, amit már régen el kellett volna felejteni. Hogy miközben tökélyre fejlesztették a hatalmi fortélyokat, addig egy értelmes mondatot sem mondanak a tartalmi politikáról – mondta róluk néhány héttel ezelőtt.

Ezzel azt hiszem, kár lenne vitatkozni, azonban annyit még hozzátehetünk, hogy Mesterházy ugyanolyan alattomos, igazi gerinctelen alak, mint amilyen az a párt, ami őt jelölte. Ő ugyanúgy benne volt, pontosan benne van abban az ámokfutásban, amit az elvtársak az elmúlt években végrehajtottak. Sőt. Frakcióvezetőként egyik kulcsfigurája volt az elmúlt évek rombolásának.

Politikai hitvallását jól jellemzi az a nyilatkozat, amit még a legutóbbi gyászos magyar olimpiai szereplés után adott a sajtónak: Nem csalódtam, mert a magyar olimpikonok abnormális módon eddig erőn felül teljesítettek. Most oda kerültünk, ahová az ország mérete, lakossága, gazdasági teljesítőképessége miatt való. Tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk sportnagyhatalom.

Mintha csak Kovács merjünkkicsiklenni Lászlót hallanánk. Mint látszik Mesterházy tényleg jól megtanulta az öregektől a leckét. Így már talán nem is annyira meglepő, hogy őt voltak képesek az elvtársak miniszterelnöknek jelölni. Mondjuk, azért egyelőre ne vegyünk mérget arra, hogy majd tényleg ő lesz a befutó is, hisz a szociknál láttunk már olyat, hogy egyhangú döntéssel pártelnököt választottak, majd egy hét múlva ugyanolyan egyhangú döntéssel nem csak a frissiben megválasztott pártelnököt, de még a miniszterelnököt is kirúgták a pozíciójából.

Meg még az is elképzelhető - ha a kecskeméti bíróság kicsit is teszi a dolgát -, hogy nem is bírja ki szabadlábon a tavaszig.

De nagy baj akkor sem történik. A kifutó még akkor is szóba jöhet, legfeljebb majd a legújabb csíkos ruha lesz a pózolás tárgya.

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló