Köpönyegforgatók

Változnak az idők, változnak a vélemények. Ez alapvetően nem is lenne baj, ha nem tudnánk, hogy ebben az esetben e mögött nem a múló idő hozta bölcsesség és tapasztalat, hanem a gusztustalan hatalomátmentés és a szokásos szocialista köpönyegforgatás áll.

A túlélési verseny elkezdődött. Lassan már semmi sem számít csak az, hogy majd ki, hol, mennyiért tudja meghúzni magát a következő években. Nálam a „köpjük szemen magunkat” méltán szórakoztató szoci játék eddigi nyertese Szanyi Tibor.

Szanyi mester a héten hirtelen felébredt, és ezzel egy időben gyorsan el is felejtette az elmúlt években tett nyilatkozatait, hirtelen elfeledte az elmúlt évek általa is támogatott és megszavazott gaztetteit. Felvette az új köpenyt és belenyilatkozta a nagyvilágba:
…az MSZP-nek ki kell lépnie Gyurcsány Ferenc árnyékából, de még a cipőjéből is. Gyurcsány liberálanarchista örökségével bizony le kell számolnunk. Bennünket igazolt az idő, nem pedig azokat, akik eddig az MSZP-t vezették. Nekik ezért háttérbe kell vonulniuk, életkortól függetlenül…
Tibi, te eddig hol voltál, bazze? Eddig nem tűnt fel neked mindez, eddig mi a francról szavazgattál a parlamentben? Akkor miért nem mondtál ilyeneket, amikor Feri szekerét toltátok ezerrel és mindenkit lebarmoltatok, szétverettek, feloszlattattatok? Mindenki fasiszta volt, meg csőcselék, aki már évekkel ezelőtt kimondta, hogy amit csináltok az egyszerűen hazaárulás.

Most, a kisebb pofáraesés után, de valószínűleg még a nagyobb előtt, most jut eszedbe, hogy jaj, én mégse úgy gondoltam? Azt hiszed azért, mert most a vége felé hirtelen eljátszod a megvilágosodottat majd meg fogod úszni a felelősségre vonást? Azt hiszed, hogy ezekért a szavakért majd bárki is megbocsát neked?

Ezt felejtsd el. Mondhatsz már bármit, a többségnek már kinyílott, vagy éppen most nyílik a szeme, és már nem veszi be senki az átlátszó, őszintétlen bűnbánó dumátokat. Ezt nem fogod, ezt nem fogjátok megúszni, nem lesz mégegyszer ’89-es, ejnye-bejnye elvtársak, eztán majd legyetek jók típusú változás.

Felelősségre vonás lesz olyan, amilyet már húsz évvel ezelőtt is meg kellett volna tenni. Korrekt bírósági eljárással és a tettek mértékének megfelelő ítéletekkel. Nem, nem koncepciós perekről beszélek, nem olyanokról, amiket ti szoktatok velünk csinálni. Ilyenekre nincs is szükség, hisz itt a vádak nem koholtak. Nézz körül az országban, pontosan látszik a tetteitek következménye és a bűnök súlyossága.

Ott fogsz csücsülni Gyurcsány fegyenccel, meg a többi tettestársaddal együtt valami hűvös helyen, ott, ahová az ártatlan magunkfajtákat szoktátok zárni. Ott majd lesz időtök megvitatni, hogy ki a liberálanarchista és ki a szarkeverő, ki a köpönyegforgató. És néhány liberálttal azt is, hogy ki lesz a lány aznap éjszaka…

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló