„A roma népünk minden becsületes tagja átélte már…”


Május elsején az éjszaki órákban kisebb szóváltás alakult ki Budapesten, Zugló felé haladva, a 7-es buszon. A történet szerint egy cigány férfi feküdt mozdulatlanul az egyik páros ülésen, mire odament hozzá két fiatal és „élsz még ember, nehogy meghalljál” felszólítással ébresztgetni kezdte. A cigány zokon vette az érdeklődést, minek következtében az események sűrű kurvaanyázásba torkollottak.

Az esetnek volt egy olyan szemtanúja is, akit olyannyira megviseltek a látottak és az általa tapasztalt „agresszív cigányozás”, hogy kénytelen volt levelet írni a BKV-Figyelő blognak, akik aztán lehozták a portálukon a beszámolót, majd utána is mentek a dolognak és megkérdezték a BKK-t, hogy mi is az ő álláspontjuk ebben az ügyben.

Végül kiderült, hogy a buszon kamera működött és mindent felvett az ominózus esetről. A felvétel visszanézése után egyértelműen megállapítható volt, hogy az incidensben „résztvevő személyek ittas vagy valamilyen kedélyjavító szer hatása alatt álltak. Semmilyen rasszista megnyilvánulás nem volt tapasztalható, hanem két, feltételezhetően ittas személy vitatkozását rögzítették a felvételek.”

A sztoriban mint látható, igazából eddig nincs semmi különleges. Kis túlzással szinte naponta megesik az ilyen. Azonban a történet itt nem ért véget, mert az ügyet felfedezte magának az MSZP Roma Tagozata is, akik az FB-oldalukon adtak hangot a véleményüknek:

[nagyításért katt a fotóra]
 „A roma népünk minden becsületes tagja átélte már amikor a buszon, a vonat fülkében vagy sorban állás közben arra lett figyelmes, hogy a hazai gádzsók jóízűen elkezdenek zsigerből cigányozni és zsidózni úgy, hogy közben a kapa kiesik a szájukból miközben bűzlik a levegő. Most végre valaki szóvá tette és levelet írt. Budapesti 7- es buszon már tettlegességig fajult a békés és becsületes népünk tagjának az inzultálása. A mélymagyar hátrafelé nyilazó unortodox keleti horda csak pusztít rombol és nem érdekli őket a haza.”

Gondolom senkinek nem kérdés, hogy ez a megnyilvánulás maga a felvilágosult európai demokratizmus. Nem is véletlen, hogy az elvtársak roma tagozata „a baloldali roma összefogás motorja.” A szellemi lángoszlop.

Nem érdekes, hogy mi történt valójában, nem érdekes, hogy mi van a felvételen. Nem érdekes, hogy abból, amit leírnak a történtekről egy szó nem igaz. Lényeg, hogy lehessen köpködni, mocskolódni, mélymagyarozni.

Azt hiszem, ehhez több kommentár nem kell. Ez a néhány mondat pontosan bemutatja, hogy miért tart ma ott a cigányság és a baloldal Magyarországon, ahol.



***
Ha esetleg valakinek lenne hozzáfűznivalója a történtekhez, akkor az az MSZP Roma Tagozatának FB-oldalán egyelőre még megteheti. De ettől függetlenül is érdemes ellátogatni az oldalra. Finoman szólva is tanulságos.

5 kommentek:

Névtelen írta...

A R P meg jo hogy nem szagos oldal. Ki kivancsi a budos ciganyokra ?

cipollina írta...

Az MSZP romatagozata gyakorlatilag a hibbant Balogh Artúr.

Akinek ugye van már ez-az a rovásán... De nem állítják le, engedik elszabadult hajóágyúként okádni..... (képzavar :-D )

Laci írta...

Nem tudom,hogy van-e olyan,hogy roma nép.Szerintem csak egy gyülevész horda van,aki/ami ezzel az elnevezéssel próbálja fényezni magát.Minden esetre,Csonka-honban ezt a bagázst cigánynak hívják és kérném is ennél maradni.Hogy ez a szó számukra mára nem igazán tetsző,akár pejoratív tartalmat takar,azt csak saját maguknak köszönhetik.Amúgy nem muszáj itt szenvedni.Húzzanak el a saját,ősi roma országukba!

Karina írta...

Rasszista ország vagyunk!!?? Érdekes módon az öregezést és a rabló támadásokat" elfelejtik" libsiék hozzá tenni "! Ez azért van, mert környezetükben egy cigány sem lakik! Kivánok nekik egy-két jó cigány szomszédot, a népes családdal együtt!!!

Névtelen írta...

Idézet :

„A roma népünk minden BECSÜLETES tagja átélte már amikor a buszon, a vonat fülkében vagy SORBAN ÁLLÁS közben arra lett figyelmes".

Becsületes, és sorban áll. Ráadásul roma (gyengébbek kedvéért : cigány).

Hát nem aranyos ?

Pont erről ismeri őket mindenki...

Hiszen "kultúrájuk" része.
Innen lehet őket felismerni.
A "fiatalokat", ahogyan a bűnügyi PC jelentésben olvashatunk róluk.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló