Csani fenn a csúcson…


Nem mintha bármi jelentősége lenne a dolognak, pusztán csak érdekességképpen érdemes megjegyezni, hogy Szegedi Csani a múlt héten immár visszavonhatatlanul felért a csúcsra. Mondhatni világhírű lett. Milliók olvassák a történetét, milliók látják és nézik a fotóját szerte a világban.

„Kipát hord, kósert eszik, Izraelbe zarándokol, pedig korábban duci Hitler volt”írja róla a Cracked magazin, az Egyesült Államok egyik leglátogatottabb humorportálja, majd egész egyszerűen kijelentik, hogy Szegedi és az ő pályafutása „egy hatalmas antiszemita démonfing”.

Az írás apropóját a portál 2014-es év legjeit összeszedő listája adta, ahol a mára már a nevét Dovidra változtató Szegedi első helyet ért el a Legnagyobb álszentek című kategóriában. A mezőny erős volt, de Csani állta a sarat. Maga mögé utasította azokat az igazgatókat, aki minden egyes alkalommal plagizálták a szívből jövő beszédeiket, a pornóellenes politikust, akit pornónézésen kaptak a parlamentben, az ittas vezetés ellen kampányoló bírót, aki hullarészegen belehajtott egy városi buszba és legyűrte azt a dílert is, aki drogellenes előadást tartott valamelyik amerikai egyetemen.

Igazán illusztris mezőny, az kétségtelen.



A poént kicsit félretéve, azért az egészben az a legmegdöbbentőbb, hogy Szegedi valaha a nemzeti oldal egyik legmeghatározóbb alakja volt. Tízezrek figyeltek a szavára, tízezrek követték, miközben a háttérben már tudott volt, hogy amit mond, hogy amit tesz, az nem túl hiteles, az mondjuk úgy stílszerűen, nem túl kóser. Mégis hagyták, hogy menjen tovább minden, mégis hagyták, hogy Szegedi folytassa azt az ámokfutást, amit a jobbikos pályafutása végén Borsodban művelt, szétverve lényegében mindent, ami addig a radikális oldalon arrafelé felépült.

Hogy lehetett-e volna másképp? Biztosan. Hogy másképp kellett volna lennie? Nem biztos. Az történt, aminek történnie kellett. Azóta már sok víz lefolyt a Tiszán és az akkor összepiszkolt kép is kitisztult valamennyire. Az eredmények azokat igazolják, akik abban voltak érdekeltek, hogy úgy legyen minden, mint ahogy lett is. De ettől függetlenül még az is tény, hogy az akkor történtek nem kerülnek majd rá a radikális történetírás legszebb lapjaira…

8 kommentek:

oskar66 írta...

"miközben a háttérben már tudott volt, hogy amit mond, hogy amit tesz, az nem túl hiteles, az mondjuk úgy stílszerűen, nem túl kóser. "... áll a cikkben. Na igen. Kíváncsi lennék azok felelősségére (-vonására, -vállalására, etc.) akik a háttérben már tudták. Sőt, falaztak neki... Velük mi van?

NSP írta...

Máig nem értem ezt az embert. Tény, hogy patkányként viselkedett és viselkedik most is de ha jól tudom, komoly érdemeket szerzett a rovásírás elterjesztésében, valamint az erdélyi irodák megnyitásában.Lehet, hogy csak elorozta az érdemeket és mások helyett aratta le a babért, nem tudom. Mindenképpen dolgozott ezeken a lépéseken. No, ezért nem értem az egészet.

Anna írta...

Az ilyen félék miatt minden pártban, közösségben előfordult hasonló eset. Nem a Jobbiknak kell szégyellnie...

Névtelen írta...

Mi lenne? Osszák tovább az észt.

Ez történik a sok" antiszemitázás "miatt! írta...

Volt a Miépnél, majd később a Jobbiknál is olyan tag, akinek eszébe sem jutott egészen addig, hogy ő zsidó, amig a Fidesz fel nem ajánlott a fiacskájának egy polgármester-helyettesi állást. Mindkét esetben be jött a Fidesznek ez a húzása, miután a "gyerek megkapta az állást", R. papa is "megsértődött az antiszemitázás miatt" és kilépett mindkét pártból, először a Miépből majd a Jobbikból is.

Névtelen írta...

Akik tudtak a "múltjáról" a jobbikban,ma is ott ülnek a parlamentben,és kezdenek néppártosdit játszani,hátha ott is maradnak még egy turnust.....

Névtelen írta...

Beépített emberek (téglák) mindig voltak, vannak és lesznek. Ezeket nagyon nehéz kiszűrni. Legtöbbször pont ezek azok akik a legszorgalmasabban teszik a "dolgukat" mindenben és mindenhol jelen vannak, mert az információkat csak így tudják kellően begyűjteni. Szerintem Szegedi is ezek közé tartozott. Nyilván nem állt ki a párt élére, és közölte, hogy ő ki. A delegálóit én nem tartom hibásnak, mivel ők is emberek, akiket meg lehet téveszteni. A túl nyüzsgőkre viszont célszerű jobban odafigyelni.

Névtelen írta...

Csaniról hallgatnak a pártban. Főleg a néhai "társak" a Gáborok, V. Gábor és SZ. Gábor. Csani miatt rengeteg régi radikális önzetlen jobbikos lett kirúgva különféle jogcímeken. Egyet sem rehabilitáltak. Talán nem is fogadnák el. Fejétől bűzlik a hal. Ilyen vezetőség, főleg a Gáborok becsülete sokak előtt a semmibe hullott már. Persze az újak még bálványozzák őket. Ilyen a politika.
Zoé

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló