Maláj rejtély?


Gondolom, sokaknak feltűnt, hogy újabban a maláj repülőgépekre finoman szólva is rájár a rúd. Az utóbbi időben szinte nem múlt el úgy hónap, hogy a híradásokban ne szerepelt volna valami olyan repülőszerencsétlenség, ami ne a távol-keleti ország valamelyik légitársaságához kötődött volna. A történet az Ukrajna felett lelőtt Malaysian Airlines utasszállítóval kezdődött, aztán rá néhány hétre ugyanennek a társaságnak eltűnt egy gépe a Thai-öböl felett, míg néhány napja az AirAsia gépe zuhant bele a Jávai-tengerbe.

Mindez véletlen lenne? Pusztán csak vak balszerencse, hogy így alakultak a dolgok?


Nem hiszem, hogy túl nagy összeesküvés-elméleteket kéne gyártani a történtekből, hisz repülőszerencsétlenségek sajnos mindig is voltak, de szigorúan a tények mentén haladva, azért vannak érdekességek az események körül.

Az, hogy az Ukrajnában lelőtt gép esetében vannak kérdőjelek, mindenki számára ismert. És talán az sem túl nagy titok, hogy a repülő annak a nagyhatalmi játszmának esett valószínűleg áldozatul, ami manapság folyik a globalisták és Oroszország között.

A másik két gép esetében már nem ennyire egyértelmű, pontosan nem ennyire valószínűsíthető a szerencsétlenség oka. Azonban az tény, Malaysian Airlines MH370-es Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járata a mai napig nincs meg. Nem találták meg a roncsokat, nem találtak semmit sem. A Boeing 777-200-as nyomtalanul eltűnt fedélzetén a Freescale Semiconductor félvezetőket gyártó és elektromos autókat is fejlesztő cég vezetőivel és 20 alkalmazottjával, akik a kínai metropoliszba utaztak egy szakmai konferenciára…

Hasonlóan elgondolkodtató az AirAsia gépének a története is. A társaság Airbus A320-200-as tengerbe zuhant gépén utazott ugyanis az ALSTOM energetikai szektorának menedzser igazgatója, Choi Chi Man.

A Magyarországra metrókocsikat szállító és közlekedési eszközöket gyártó, de amúgy energetikai cégről, az ALSTOM-ről nem rég derült ki, hogy érintett abban a korrupciós botrányban, melynek során több tízmilliónyi dollárt fizettek ki vesztegetésre Indonéziában, Szaúd-Arábiában és Egyiptomban.

További érdekesség, hogy a cég a múlt év közepén el akarta adni az egész energetikai üzletágát 17 milliárd dollárért az amerikai General Electric-nek, de a tulajdonoscsere akkor nem jött létre, mivel a francia kormány beavatkozott az üzletbe, mondván a tervezett vállalati tranzakció fenyegeti az ország energetikai függetlenségét. Megoldásként azt javasolták, hogy az eladásba vonják be a Siemens-et is, hogy ők tehessenek vételi ajánlatot. Azonban a francia kormány akciója végül mégsem járt sikerrel, mert az ALSTOM a részvényesek szavazatai alapján december 19-én úgy döntött, hogy a GE veheti meg az energetikai üzletágukat.

Hogy az egyes események mennyire függnek össze, mennyire nem, az nem tudható. Valószínűleg soha, vagy legalábbis a közeljövőben biztosan nem fogjuk megtudni, hogy milyen dolgok voltak a háttérben, hogy mik vezettek az utasszállítók lezuhanásához, eltűnéséhez. Persze az is előfordulhat, hogy tényleg nincs összefüggés a dolgok között és minden csak a véletlenek szerencsétlen összjátékán múlott. Bár azért ezt manapság elég nehéz elképzelni...

1 kommentek:

tothbela48 írta...

Az ukrán katasztrófa lehetséges okait pdig a valasz.hu foglalta össze:
"Az 5 legkeményebb összeesküvés-elmélet a maláj gép lelövéséről"
http://valasz.hu/vilag/hillary-clinton-tobbet-tegyen-europa-putyin-ellen-102154
Egy tény - mondom én -, VÉLETLENEK NINCSENEK!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló