Talán nem is hülye


Balog Zoltán humán erőforrási miniszter nem valami népszerű. Mi tagadás, sokan csonthülyének tartják. Elnézést kérek, de ez az igazság. Magára vessen. Ő maga vívta ki. Méltán vagy nem méltán? Gondoljuk végig.

Sanyarú megítélésének elsődleges oka az, hogy rendkívüli mértékben pátyolgatja a cigányokat. Ezt a társadalomnak nemhogy valamiféle kétharmada, hanem sokkal nagyobb részaránya nem honorálja. Mi több: utálja. Gondolom, Balog Zoltán ezzel tisztában van. Sőt már akkor is tudta, amikor miniszterként nyilvánosan hozzákezdett ehhez.

Eredetileg lelkész. Egy lelkésztől nem nagyon meglepő, hogy így áll hozzá egy-egy témához. Természetes, hogy nem kardcsörtető alkat. Az is rendben van, hogy a békés megoldásokat keresi, ahol csak lehet. Ezt még mi, radikálisok is el kell ismerjük. Már persze aki tovább lát az orránál, és nem pusztán ordibálásból áll ki a politizálása.

Igen ám, de a cigánykérdés nem egy a sok közül, hanem különösen neuralgikus téma. Továbbá a pátyolgatásnak is meg kell legyen a határa. Pontosabban: kellene.

Balog miniszter nemrégiben azzal verte ki a biztosítékot, hogy Németországban egy rendezvényen a témához nem is szorosan kapcsolódva előhozta a cigánytémát, és azt találta mondani, hogy Európa tanulja meg szeretni és megbecsülni a cigányait, és a cigányok képezhetik Európa munkaerő-tartalékát.

Durr!


A helyszínen megtapsolták ugyan, a magyar közvélemény azonban felhördült.

Különösen azért, mert mindenki elképzelte, milyen volna, ha a cigók munkájára szorulnánk. A mai világban már bármi előfordulhat, de ez végképp abszurd.

Elgondolkodtam azon, hogy egyáltalán miért vetődik fel munkaerő-tartalék szükségességének a kérdése. Igen, tudjuk, elöregedő társadalom. Igen ám, de munkanélküliség is van, sőt az van csak igazán! Nyugaton is. Ráadásul éppen a napokban terjeng a médiában az a hír, hogy az Unió egészét nézve a fiatalkori munkanélküliség az utóbbi időszakban másfélszeresére növekedett.

Vannak ilyen ellentmondások. Nyugdíjkorhatár megnövelésével idősebb emberek tovább dolgoztatása, miközben fiatalok munka nélkül rágják a küszöböt. Hajléktalanok sokasága, miközben üresen álló lakások. Helybeliek munkanélkülisége, miközben bevándorlók behozatala, hogy legyen, aki elvégzi a munkákat. Ilyen ez a mostani gazdasági rendszer. Ilyen a farkasmosolyú kapitalizmus. Aztán majd háborúba visz szokás szerint.

Tehát elgondolkodtam azon, hogy ugyan miféle munkaerő-tartalék.

És hogy Balog miniszter ezt most hogyan gondolja. Komolyan mondja?

Alaposabban elolvastam az összes híradást a beszédéről. Elkezdett gyanús lenni. A sok mézmáz között, a nyugatiak álszent és hazug, egyúttal helyenként kifejezetten idiotikus kifejezésrendszerét eltanulva, abba belecsomagolva felderengett a lényeg: Balog rá akarja sózni a cigányainkat a Nyugatra! Nem mondhatja ki direktben, de a sok rizsával kifejezetten abba az irányba terelgeti őket. Diplomatikusan. Oldva a nyugatiaknak a téma iránti immunitását.

Jelenleg nagy vonalakban az a helyzet, hogy a nyugatiak számára a cigány kimondottan kelet-európai dolog, nem is nagyon akarnak velük megismerkedni, és ha a cigányok fokozatosan mégis odaszivárognak, akkor fű alatt, felhajtásoktól mentesen visszapaterolják őket. A Nyugat úgy van vele, hogy ilyen jellegű problémákból éppen elég nekik a sok afrikai és más hasonló bevándorló.

Az afrikai bevándorlók témájában az a változás állt be, hogy mind erősebb a liberális háttérhatalmi nyomás a tömeges beeresztésük érdekében. Már az ehhez hasonló célokra a posztjába odatett új pápát is bevetették ebben. Billeg a helyzet, és bármi történhet még, akár milliószám jöhetnek afrikaiak és egyebek.

Ekkor jön Balog miniszter, és gondosan becsomagolva felajánlja az ötletet: mégse az afrikai söpredéket eresszék be, hanem itt vannak helyben a remek cigányok, inkább azokkal foglalkozzunk.

Korábban én is hülyének tartottam Balog minisztert. Már nem. Ennél reálisabb megoldási stratégia szerintem nincs. Nyilván ez sem hozhat igazi teljes megoldást, de a mostani helyzetben aránylag ez a legjobb cselekvési irány.

Ordibálni könnyű, alkudozni nehéz. Aztán majd meglátjuk, hogyan alakulnak a lehetőségek.

7 kommentek:

göre gábor írta...

„Semmi egyéb, mint országos embereink legnagyobb részének járatlansága a reakciók törvényei körül, mely a közönségre nézve kimondottan káros! A rosszat, lágyvelejűt, tanulatlant, s a gondatlant ápoló törvény, midőn e szép társaságnak néhányit talán megmenti, minden bizonnyal számtalan jót, okost, tanultat, szüntelen büntet, s eképp nem az élet elvének, de a rom istenének állít oltárt. Széchenyi Hitel, műveltséghiány!

Laci írta...

Ha Balog páter 10 ezer cigányt kijuttat Nyugat-Európába,neki állok pénzt gyűjteni a babérkoszorújára.Ha 100 ezret helyez el náluk,kalapozni fogok a lovasszobrára.Amennyiben 1 milliótól szabadít meg bennünket,elzarándokolok gyalog Rómába,a szentté avatását kérni/követelni. :D

ProliProfil írta...

Kedves Freca

Úgye, csak viccel kigyelmed ?
(Bár, ez még viccnek is rossz)...
Most aztán, szeressük ezt a csigagerincű, cionalfélnyaló balogot ?

NSP írta...

Vicces a cikk. ám az tények azt mutatják, hogy Balog egy egszerű báb, aki igen hülye. Persze jópénzért.

Névtelen írta...

Dehogy hülyék ezek!
Magasan képzett nemzetellenes diverzánsok!
Nagyon is tisztában vannak vele, mit csinálnak, ezért kapják a pénzt!
Bomlasztás és felforgatás.

Karina írta...

Nekem csak az a bajom, hogy semelyik hordószónoknak,nekünk mindig jót akarónknak, sincs egyetlen cigány szomszédja sem.De még olyan környéken sem laknak, ahol ezekkel kénytelenelk lennének együtt élni. Addig amig ezt nem tapasztalom velük kapcsolatban a luxus villáikból, kussoljanak!

eSzeL írta...

A hülyék nem odafönt vannak.
A hülyék azt hiszik!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló