Heller Ágnes lekörözve


A Dollárpapa c. remek filmben Rajz János így magyaráz: „Tudjátok, a tenger az egy olyan naaagy-naaagy, és tele van vízzel!”. Hasonló magyarázataink vannak a demokrácia mibenlétéről. Csak annyit tudunk róla, hogy valami megkérdőjelezhetetlenül jó, maga a netovább. Az ászok ásza, a tromfok tromfja. Amitől hanyatt kell esni, és slussz. Tudományos magyarázat persze sok van rá, ami elég baj, mert elég volna egyetlen egyszerű, de az nincs, na persze. Közben fokozatosan kifordul a belecskénk a szónak pusztán már a hallatán is. Tudjuk már, hogy amit demokráciának neveznek, annak az emlegetése egyszerűen csak a zsidók bunkósbotja.

Néhány nappal ezelőtt a törökgáborelemez című facebook-profilon egy képre lettem figyelmes:

[Nagyításért kattints a fotóra!]


Az aláhúzott szöveg jelentése: „A jelen állás szerint Magyarországot nem lehet pluralistának minősíteni, sem demokratikusnak a szó megszokott értelmében; jelen írás keletkezésének idején a magyar kormány – a népesség nagy részének támogatásával – egyértelműen autoritárius úton halad, és már világosan illiberális tendenciákat tanúsít.”

Jó, rendben, valaki nincs elragadtatva Orbántól és a Fidesz-kormánytól. De mi az, hogy illiberális? És valami csak akkor lehet szerintük ”demokratikus”, ha liberális?

Ekkor kezdett érdekelni a dolog.

A szóban forgó facebook-profil a nevének megfelelően Török Gábor politológusé. Egy időben gyakran szerepelt a tévében. A Metapédia szerint haladó és tehetséges származású, de a Metapédia nélkül is látható rajta, hogy melyik csapatban focizik.

A politológusok mindig is rejtélyt képeztek számomra abban a tekintetben, hogy ha valaki ”tudományosnak” nevezett szinten és teljes munkaidőben a politikával foglalkozik, az miért nem tud egyszer és mindenkorra mindent közérthetően megmagyarázni, és miért nem látja át világosan a mindenkori helyzetet. A politológusok a valóságban csak homálykodnak és ködösítenek. De hát logikus, mert ha minden érthetővé válna, akkor őrájuk többé nem volna szükség, és el kellene menniük dol-goz-ni. És nem ám ennyi jövedelemmel. Olyanok, mint a csótányirtó, aki minden harmadik alkalommal méreg helyett tápot szór ki, hogy ő maga ne maradjon megélhetés nélkül.

Nos, ez a demokratikus származású kiváló politológus tette ki a fent mutatott szöveget, ami nem pusztán a Fidesz-kormányt anyázza, hanem Magyarországot cakkumpakk.

De mi az, hogy illiberális? Még nem találkoztam ezzel a szóval korábban. Igaz, nem forgok azokban a körökben. Utánanéztem, és kiderült, hogy ez egy újkeletű műszó, és nagyjából azt jelenti, hogy valamiben megvan a ”demokrácia” minden formai, jogi és intézményi követelménye, ám valami sátáni módon a végeredmény mégsem kellően csodálatos ”demokrácia”. Csak, mert csak.

Értsd: nincs a zsidóknak korlátlan gazdasági és politikai abszolút hatalmuk.

Jó, megint tanultunk valamit. Illiberális. Megjegyezve, betárazva.

A szöveghez az volt a felvezetés, hogy mindezeket a török külügy jelentése tartalmazza. A török külügy valamiféle háttérintézete állítja.

Meglepődtem, mert nocsak, pont a törökök? Éppen ők vernék magukat amiatt, hogy valaki „illiberális” és túl autokratikus? Nana.

Még gyanúsabbá vált a dolog az aláhúzott rész előtti mondattól. „... it had banned a gay pride parade the previous April”. Betiltottak egy meleg büszkeségi felvonulást az előző év áprilisában – állítja. Nemcsak hogy nem volt semmilyen buziparádé-betiltás (sajnos), hanem ez megint nem a törökökre vall.

Mindezek miatt utánanéztem, hogy igazából mi ez a szöveg.

Lett is meglepetés!

A szöveget nem a törökök írták, az egyszerűen hazugság volt a zsidó politológustól. Hanem egy bizonyos Sabrina P. Ramet csempészte bele a törökök anyagába.

Róla sem hallottam még soha, aminek az oka ismét csak az, hogy nem a megfelelő körökben forgok.

Bemutatást csak ezt az egyet találtam róla:
„Pedro Ramet wurde 1966 US-Staatsbürger und absolvierte 1971–1975 den Militärdienst. Schon im Alter von etwa 10 Jahren bemerkte sie ihre Mann-zu-Frau-Transsexualität; seit 1989 lebt sie auch offiziell als Frau.
Sie studierte an der Stanford University und der University of Arkansas die Fächer Philosophie und Internationale Beziehungen. An der Universität von Kalifornien in Los Angeles promovierte sie 1981 im Fach Politikwissenschaft. Nach mehreren Assistenz- und Gastprofessuren wurde sie 1994 Professorin an der University of Washington, seit 2001 ist sie Professorin an der Universität Trondheim. Daneben arbeitet sie auch für das Friedensforschungsinstitut PRIO in Oslo.
Ein Schwerpunkt ihrer wissenschaftlichen Arbeit ist Jugoslawien (bzw. dessen Nachfolgestaaten), das sie seit 1978 oftmals bereist hat, unter den Aspekten Geschichte, Politik und Religion. Daneben beschäftigt sie sich auch mit anderen osteuropäischen Staaten (u. a. der DDR) sowie mit Angewandter Philosophie. Sie spricht neben englisch auch sehr gut deutsch, südslawisch, italienisch und norwegisch.
Seit 2003 ist sie nach norwegischem Recht mit Christine Hassenstab verheiratet, die als Wissenschaftlerin am Soziologischen Institut der Universität Trondheim tätig ist.
2009 wurde sie zum Mitglied der Norwegischen Akademie der Wissenschaften gewählt.”

Lényege:
„Pedro Ramet (...) már kb. 10 éves korában felismerte magában a férfiból nővé válás transzszexualitását; 1989 óta nőként él (...) 2003 óta a norvégiai jog alapján feleségül vette Christine Hassenstabot (...) 2009-ben a Norvég Tudományos Akadémia tagjává választották.

Tehát egy nővé változtatott pacák, aki már nőként feleségül vett egy nőt.

Ez bizony elég durva.

Főleg durva az, hogy egy ilyen négyzetre emelt buzi akarja nekünk megmondani, hogy normálisak vagyunk-e.

Kétségtelen: vagy ő normális, vagy mi. Vagylagos.

Érezte a gázt Török Gábor antifa származású tudós ”politológus” is, ezért volt részéről a ködösítés a forrásról és a török külügynek a beleráncigálása a zsidók és a ratyik nyomulásába. De nem bírta kihagyni, mert a szöveg annyira passzol a sakálvokálnak kiadott kottához, és annyira viszkető kényszert érzett az ajvékolás ezen szép példányának közzétételére. Haladó európai közvélemény gyanánt.

Azt pedig már Heller Ágnes óta tudjuk, hogy mennyi az értéke annak, ha ez a sunyi és arcátlan maffia a tagjait különböző tudományos titulusokkal és egyetemi előadói pozíciókkal ruházza fel. Miféle valós tudományos értéke és tekintélye lehet például ennek a személynek is, ha betiltott buziparádét hazudik az előző mondatban. Még hogy Norvég Tudományos Akadémia... Annyit is ér az akkor.

Megpróbáltam mindezt megvitatni a közlés helyén, a törökgáborelemez c. facebook-profilon. Ám vezényszóra mindenhonnan zsidók csődültek elő, mindjárt a Tilos Rádió munkatársa is, és kórusban rázendítettek az ajvékolásra. Politológia gyanánt.

Végül mégiscsak lebuktak, mert a török külügy értesült róla, hogy a ratyik és a zsidók miket irkálnak az ő égiszük alatt, és elhatárolódtak az egész mocsoktól. Többnyire azonban nem történik ilyen lebukás, és vidáman lehet moslékoskodni a svéd, svájci, német, olasz stb stb lapokban és tévékben.

2 kommentek:

Attila írta...

Idézet Bene Gábortól: ('Villák politikusai egyesüljetek!' http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=beneg&cikk=5#cikk)

"Szóval akkor mi is a demokrácia? (Egyesek szerint az, amikor két semmirekellő és buta, leszavazza az értékes embert) Mindezt persze nem szerencsés hangsúlyozni, mert azonnal megkapom a jelzőt: az összeesküvés elmélet híve vagyok, s nevetséges és ósdi elveket vallok."

Ez jut eszembe, amikor megkapjuk a kritikát, hogy nem vagyunk eléggé demokratikusak.

Karina írta...

Az a véleményem, talán nem kellene mindenféle ratyi,transzi, véglények irkafirkáira reagálnunk. Mindjárt kellemesebb lenne az életünk.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló