Igazi országimázs


Gondolom, már sokan hallottak róla, hogy a hét végén a magyar Attraction látványszínház nyerte meg Britain's Got Talent című brit tehetségkutatót. Az együttes, amely a vetélkedő történetének első magyar döntőse és nyertese, Edward Elgar hazafias dala, a Land of Hope and Glory zenéjére adta elő bravúros árnyjátékra épülő kétperces produkcióját. Az előadás Nagy-Britannia utóbbi évtizedeinek történelmi eseményei, politikai személyiségei és az uralkodó előtt tisztelgett.

A siker után a Szűcs Zoltán, a csapat vezetője többek között a következőket nyilatkozta: „A világ minden tájáról érkezett megkeresés, de számunkra továbbra is fontos, hogy a hazai közönség előtt is színpadra léphessünk. Sőt az is, hogy most, hogy bővítenünk kell a csapatunkat, magyar táncosokkal bővüljünk. Hazánk jó hírét szeretnénk vinni a nagyvilágban, jó lenne igazi hungarikumnak lenni”.

És hogy a csapat tagjai ezt mennyire komolyan gondolják és gondolták mindig is, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az a 2012-es felvétel, ami most kapott nagyobb nyilvánosságot:



Azt hiszem, ennél nem kell jobb országimázs.


6 kommentek:

Névtelen írta...

Isten ne vegye vétkemül, nekem nem tetszett az egész előadás. De ha az angoloknak tetszett, annál jobb, a lényeg, hogy jól szerepeltek.

Viszont eszembe jutott, mi lenne, ha valamilyen magyar témájú műsort adnának elő, mondjuk a Szent Koronával, turullal, Kossuth vagy Szent István alakjával, ahhoz mit szólnának az itthoni kritikusok? Szerintem a csapból is az dőlne, hogy micsoda nacionalista-soviniszta ízléstelen "magyarkodás" az egész, szégyelljék magukat.

Gambit írta...

És akkor kontrasztként nézzük hozzá ezt a hányást (mert a balliberális "értelmiség" még ennek sem tud örülni, sőt...):

http://hvg.hu/w/20130611_attraction

stbstb írta...

az

Laci írta...

Én csak laikus vagyok , de még nekem is feltűnik , hogy a megjelenített képek egyike-másika hagy némi kívánni valót .
Azóta , szerencsére , a profizmusuk sokat fejlődött .

akárki- bárki írta...

Pilipke és Jenci szerint csak bayalexekkel lehet országimást teremteni. Szent Korona? az ciki !

Unknown írta...

Ezen látszik hogy kik azok az igazi Magyarok akiket érdekel a haza!! Ez nem egyszerű előadás! Nem kis idő fáradság kel ezt előadni!megtanulni! És kijönni ide Angliábaselőadni! Én egy éve vagyok kint de ez az első ami meghatót! Köszönöm magam és honfitársaim nevében! Nagyon szép!!! Sándor Bela

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló