Farkasok völgye: Palesztina


Zübeyr Sasmaz Farkasok völgye: Palesztina című filmje megtörtént eseményen, a Mavi Marmara, azaz a Kék Márvány nevű, a gázai blokádot áttörni akaró török humanitárius segélyt szállító hajó elleni izraeli támadáson alapul.

Polat Alemdar, elindul, hogy leszámoljon azzal az izraeli tiszttel, aki kiadta a parancsot a kalóztámadásra, és ezzel elégtételt vegyen a kilenc török nemzetiségű aktivista lemészárlásáért…








11 kommentek:

Sztanó írta...

Jó film , akárcsak az első rész , a Farkasok völgye - Irak . Nagyon ütős mondat benne , amikor az izraeli járőr kérdésére "Miért jött Izraelbe ?" elhangzik a válasz : Nem Izraelbe jöttem , hanem Palesztinába .

Névtelen írta...

Szerintem a film előbb készült a kalóztámadáshoz képest.

(egyébként jó film, nagyon érdemes megnézni)

Unknown írta...

A M1-en mikor lesz......?

Névtelen írta...

A hajó megtámadása talán ha 5 perc a film elején. Maga a film nagyon gyönge. Pont ugyanazokat a hollywoodi kliséket, hülyeségeket tartalmazza mint a B-kategóriás akciófilmek, csak most megfordítva.

Névtelen írta...

Farkasréti temető


Gyönyörű, szép, beszélő név. Mára hatalmassá, 93 ezer négyzetkilométeresre nőtt. Régen Magyarország volt a neve, az Európa telekkönyvben még így szerepel, de már csak idő kérdése, hogy ez az elgazosodott, tönkrement, dúvadak által birtokolt területet végképp birtokba vegye az enyészet és az Európai Unió.
Helyénél és helyzeténél fogva, (két világ határán, mindkettő szélén, mindegyiknek „szemétlerakó helye lett). Hódították ájtatos papok, páncélos lovagok kíséretével, hogy békességgel tűrje a maga megrablását. Dúlták kutyafejű tatárok, akik legalább becsületesen, tettüket felvállalva igyekeztek el és kipusztítani őket. Aztán a török jött, aki a lelkét szintén békén hagyta, csak javait, vérét szívta a pióca szívósságával. Ember embernek farkasa, és farkasok rétje a Kárpátok gödre. Farkasok fészke a folyóparti fűzfa odúja, a homokháti düledező viskó, a kőtemplom, és az urak kőháza. Ezek lakója mind a mezei pocok húsából, szorgalmából él, hízik, gazdagodik! Még azzal sem törődik, hogy a pocok végképp ki ne pusztuljon. Inkább nézi a pocok népség szűkösségét, pusztulását, mert tudja, ha a pocok elszaporodnék, elpusztítaná őt, nyomorúságának okozóját!
Ezek az emberfarkasok a farkasnál is farkasabb. A négylábú farkas beéri annyival, amennyit megfal. Nem bír felhalmozni, nincs palotára, autóra igénye. Önzésének egyetlen korlátja van. A mindent és mindenkit felfalása után egymást kell felfalniuk. A nagyobbaknak, az erősebbeknek a gyengébbeket, a pockok kihalása után!
Mert már meg okosodék a pocok. Ő még elkínlódik a pocok sorsában, de gyermeket nem vállal, farkasok prédájának! Minek is, hisz magának sincs mit ennie maholnap!

Névtelen írta...

Ez a Farkasréti temető hasonlat azért több sebből vérzik. Csak néhány: ahol török volt meg mindenféle urak, az nem 93 ezer négyzetkilométer volt, hanem 325 ezer.

Aztán:
>de gyermeket nem vállal, farkasok prédájának! Minek is, >hisz magának sincs mit ennie maholnap!

Ez jól hangzik, de nem igaz. Soroljam a cáfolatokat: a nálunk jóval gazdagabb Japánban és Németországban még a magyarnál is kisebb a gyermekvállalási kedv. A velünk nagyjából egy szinten lévő Lengyelországban magasabb, a sokkal szegényebb Albániában pedig sokkal magasabb.

Vagyis: elsősorban értékrend kérdése, csak utána pénzkérdés.

Névtelen írta...

Palesztin kesergő

Kinek a szülőföld idegen ország,
Önérzetét naponta megtapossák
Kinek a fajtája másfajta nemzet,
Az lélegezni is másképp lélegezhet.

Kinek a személye: „nem kívánt elem”
A hétköznap is keserű történelem!
Kinek a szava, másfajta beszéd,
Elég ok arra, hogy ezért üldözzék!

Kinek a léte is letagadott
Nyomorogva élhet ott
Kinek a hazához szent a joga
Idegen polgárság, megalázás sora!

Anna írta...

Remek ez a film. Hollywoodi klisék nélkül, nagyon jól mutatja be azt a kilátástalanságot, őrlődést, amit ott nap mint nap át kell élni - egyenlőtlen feltételek között.
Régebben sok palesztin (is) itt tanult, élt nálunk. Semmi baj nem volt velük, míg meg nem jelentek, illetve magukra nem ocsúdtak az addig itt szunnyadó, majd a beáramlók által igencsak megerősödött zsidók, akik attól sem riadtak vissza, hogy a Palesztin Nemzeti Ünnepen fel akarták robbantani a Marcibányi téri épületet, ahol az ünnepség zajlott. Ez lett volna a bemutatkozás, idegen országban gyilkos merénylet. Szerencsére akkor nem sikerült!

Névtelen írta...

„A közrestség nem engedi, hogy ott keresse a hibák gyökerét, ahol azok valódi fészke van, tudniillik saját szánakozásra méltó tudatlanságában s a legvilágosboknak sem elegendő gőgjében." Széchenyi.
„Súlyt helyezek arra, hogy elösmerjük, miszerint magunk voltunk okai elaljasodásunknak. mert az egyik leg¬főbb átkunk amaz önámítás, mely szerint hibáink okát mindig másban, magunkon kívül keressük a sanyarú poli¬tikai viszonyokra hárítva mindent, hagyjuk magunkat elbúsulni és elalunni a haza fájdalmat. A nemzet felemel¬kedő korszakát az önismeret vezette be." Vajda János
válasz a farkasréti temető hozzászólójának

Névtelen írta...

Nagyszerű és egyben megrázó film. Talán igaz a mondás "...a realista lőni tanul". A hazátlan népek van ahol így, de mifelénk inkább sunyin, mindent felvásárolva akarnak befurakodni az itt élő népek közé és közben azt képzelik, hogy hazát is szereztek maguknak. Van akiket nem zavar, hogy gyűlölik őket, sőt talán még büszkék is rá? Azért az M1-en mégegyszer megnézném!
Cseperke

Unknown írta...

Az igazság:
http://youtu.be/FOGG_osOoVg

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló