Lopott idő


A film tökéletes látlelet. Némi utópiába csomagolva: mirólunk. Erről a világról. Nincs már pénz, nincs bankkártya, mindenért idővel fizetünk és időt kapunk a munkánkért.

És akinek lejár az ideje, azonnal meghal…

A gettóban élnek azok a széles tömegek, akik folyamatosan néhány nap vagy néhány órai idővel rendelkeznek, és fizikailag is futnak az életükért. Miközben vannak gazdag időmilliárdosok, akik gyakorlatilag végtelen ideig élhetnek.

S a legnagyobb időbankár, egy bizonyos Weis úr, aki harmincszázalékos kamatra ad időt kölcsön. És egymillió évet őriz privát széfjében…


5 kommentek:

Névtelen írta...

Igazi Karácsonyi ajándékot kaptam a Film által
már 2x megnéztem és ajánlom az ismeröseimnek
Köszönet érte
Boldog békés karácsonyt kivánok minden cikk megirojának tanulságos minden betüje

Böbe írta...

Minden filmben ott lapul jövő! :D

Hun írta...

https://www.youtube.com/watch?v=L_TSRttDHEQ És egy másik film ami sokatmondó!

göre gábor írta...

A remete levele:
Kedves komám Gábor!

Régen nem írtam már, de most múszáj! Tudod mióta meg szűntem kuriózum lenni, a városba is meg szaporodék a „remete” Nem jönnek már felém se! Szóval üldögélek, bámészkodok a Bódva, meg a világ folyásán! Arra gyüttem rá, hogy mindig vótak szegények, gazdagok. Általjában, az ügyeskedő gazemberekbűl lettek a gazdagok, akik „nemes uraknak” neveztették magukat. Aztán vótak, akik színtén gazemberek, de szegények maradtak. No ezek kitalálták, hogy fellázítják a többit, a gazdagokat elűzik, oszt maguk ülnek a helyébe! Ők lesznek a gazdagok, az urak azontúl! No mivel nagy vót az ínség, a nyomor, sok a szegény ember, sokan mellé álltak, működött a dolog. A gazdagot, elűzték, agyonütték, vagy elmenekült. Sok senkiházi, a vagyonba, hatalomba béleült, oszt megállt a tudomány! Elfogyott, a lopni „államosítani” való! Maradt a rideg való, nem értünk semmihez, leginkább ahho, amihez kéne! Elvegyük a másét, addig tiszta sor! De ha ki írtottuk a mást, nem maradt kitűl elszedni! Államosítás, utána beszolgáltatás, Békekölcsön, külföldi kőccsőn,
Hogy valahogy működjön, az ostobák uralma!
No de ez se ment, végtelenségig. Kitalálták a rendszerváltást! Mégis jobb a régi! Ami szar vót, de működött, az övék meg nem működik! No váltottak, mint a részeges váltókezelő, a „renndszerváltók” de a sínhez nem nyúltak! Az a régi maradt! Meg a masiniszták, állomásfőnökök, így maradt a régi vonal, a pálya, amely az Istennek se megy az jólét fele csak a pusztagödör fele, amerre építették majd ötven évig! Köccsön már nem kapnak, a megszorítás járja! A pórnépnek, igavonónak! Garantált minimál bér, hogy éhen ne dögöljél, azér! (a kódussá tetteknek segély, meg közmunka! Nem rabszolga, csak elrendelt, a valódi helyett! Piramis helyett meg stadion, az majd olyan régi!) Maguknak ötször annyinál kezdődik, mert ők állapítják meg!
Közbe alakul ám a mennjország! Már a kisrádiómat is bevágtam mérgembe a Bódvába! Hazudjon másnak, nekem ne! Mára a régi szép kommunista időket is felülmúlja! El nem kopnak az önfényező smirgli alatt! Már gondolom semmi se maradt, csak hiányzik a marha gyerek, ki megmondaná „A király meztelen!”
No ennyi morgásom van mára! Isten megáldjon fijam, te hogyan viseled, ezeket az új, korábbinál is butább majmokat?
2014-01-02.

Bolsevizmus elmélete az "idiotizmus kvintesszenciája", nem →tudomány, hanem →giccs, ezért van →hatása főként rossz ízlésű (→ízléshiányos) emberek között; társadalmi rendszere a parazitizmus, ha már nincs mit államosítani, az ínség megkezdődik (SZ. 104. skk.); →üdvtörténeti helyzete pozitívabb a →kereszténységnél, mert →antikrisztusi aktivitása mélyebb →vallásos réteget érint, mint bármely keresztény →klerikalizmus hitetlensége (P. I. 124

göre gábor írta...

A remete levele: Kedves komám Gábor!

Hová lettek, a magyarok? próbálkozni a kutya szokott baromarcú!

Meg tudnád nékem mondani? Mingyán elmagyarázom, mért kérdem. Valamék este, lecsaltak a faluba, egy pohár borra. Igaz, csak olyan cigány kocsma. Ócska, kopott, málló vakolatú, mint az odajárók, vagy az én gúnyám. A szaguk majd olyan büdös, mint a közélet! Hamar visszavágyom, Bódva parti tanyámba, a tölgyfám alá! Nem is jár oda más, mint a hozzám hasonló munkanélküli, de ő mán közmunkás, oszt néha pízt lát, hát rögtön elgyön, amint látom! No, de legérdekesebb vót, az üvegfalú láda! Tudod amelyik a messze lévőt is közel hozza! Pesten hazudik, te meg itten nézed! Azt hogy hazudik, megszoktam mán, oda se néznék, de eggyen elcsudálkoztam, Magyar egy se vót köztök! Jelleme, magyar értése, egynek sincs, csak haszon éhsége! Népbolondító szándéka! Vót a tojásfejű éliás Tobiás, (veres bóbitás, kappan kakas, nyakas kommunista) ezek még mindig egzisztálnak? Nem bírnak kipusztulni, hijába mente el az oroszok? Aztán vót a Sejmes efftárs, hogy az ördög se bírja elvinni! Aztán az se lehet, hogy a kisnyilas ott ne Vóna! Emmeg feltámadt? Azt mondták, hogy a kommunisták fellógaták, független legyék a politikától! Igaz, ez még fiatalka, de nagyon veszélyes! A nézésébűl látom! Ahogy kiles, fekete fejébűl, még a szándéka is sötét! Bele borzongtam, mint csak a hidegtűl szoktam! Lesz itt fagy, ha odajut, hogy megválasszák!
Aztán vót a sefftes, azt, mondja Lehet Más a hazugság, de bíz az övé is csak a régi, jól bevált „mézes madzag” a beugratóktól! A hülyékbe bízni lehet! Azok megbízhatóan hülyék, csak idő kérdése! A mai hülyéből, kezd a népnek elege lenni! A cigánynak munkát, fődet ad! Oszt azt hiszi örül neki! De nem kell, teplomba menni, kezét se vágják le, ha lop, mint Szent István szoktatta a parasztot földművelésre! A nékül meg nem fog menni! Hallom disznót kilopják az olbúl, nem tikot lopnák már karácsonyra! A kell, mert sok a purgyé! Segílyt ad, hogy csinálja, szakmányba! Aztán meg síratják, hogy éhezik! A segílyből bor lesz, meg a cigarita, itt a kocsmába!
Aztán láttam a tűntetés is, az adó ellen! Internyet! Az orosznak nem mondták, hogy nyet! Mert a tank, meg a börtön rögtön eszökbe jutott! Sok ki se gyött! Lelke fölfele, teste meg lefele szállt a fődbe, vászonzsákba! Mindjárt kuss vót! A parisztokrácia nem gatyázott, mint az arisztokráciával! Előre léptek a társadalmi ranglétrán, egekig magasztalták őket, de a földön nem marasztalták! Irány a 301-es pár cella, ott csendben elleszel!
Közbe, mind a változást vizionálják, pedig épp oly ócskák, min a hazugságok agyoncsépelt szalmája a marha népnek, vagy nép marhának! Eszi, nem eszi, nem kap mást, ez van, ennyi telik! Az eszükből, meg a szétlopott üres szerű, vagy szérűből! Bezzeg az ő marháik híznak, új palotát vesznek, meg ólat Budán mg a malacaiknak is!
No nem búsítalak mán! Feléd mi újság? Mit szólsz ezekhez? Meddig fog ez menni? Kipusztulunk, mint a deviza hitelesek? Még a megmentők se hitelesek, csak tologatják, mint istállófiú, a trágyás talicskát! Leborítani nem merik, mert véle borulnak!
2014-12-08
A robot agyúak ti vagytok!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló