Ellie Wiesel tetoválását miért nem keresitek?


Ahogy szemezgetek az elmúlt napok hírei között, egyre inkább az az érzésem támad, hogyha valamilyen csoda folytán Orwell újra közénk csöppenne, akkor durván megdöbbenne azon, hogy az évtizedekkel ezelőtt papírra vetett gondolatai mára szinte a mindennapok valóságává váltak. Bár ha jobban belegondolok, a mai idők állapotának leírására talán nem is az Orwell-féle párhuzam a legtalálóbb, sokkal inkább a Cion bölcseinek jegyzőkönyveiben megfogalmazott gondolatsor az, ami visszaadja, hogy mi történik manapság a világban…


Jevgenyij Nyikityin tetoválásai anno és manapság


Ahogy szemezgetek az elmúlt napok hírei között, egyre inkább az az érzésem támad, hogyha valamilyen csoda folytán Orwell újra közénk csöppenne, akkor durván megdöbbenne azon, hogy az évtizedekkel ezelőtt papírra vetett gondolatai mára szinte a mindennapok valóságává váltak. Bár ha jobban belegondolok, a mai idők állapotának leírására talán nem is az Orwell-féle párhuzam a legtalálóbb, sokkal inkább a Cion bölcseinek jegyzőkönyveiben megfogalmazott gondolatsor az, ami visszaadja, hogy mi történik manapság a világban.

Jól mutatja a zajló folyamatokat az a múlt héten történt kis közjáték is, ami a Bayreuthi Ünnepi Játékok kapcsán esett meg Németországban. Az eredeti elképzelések szerint a fesztivál múlt szerdai megnyitóján, Richard Wagner A bolygó hollandi című művében a 38 éves Jevgenyij Nyikityin világhírű orosz bariton játszotta volna a főszerepet, akit a hozzáértők a legígéretesebb Wagner-énekesek tartanak, és aki rendszeresen visszajáró vendége a nagy operaszínpadoknak New Yorktól Párizsig.

Azonban a megnyitó előtt néhány nappal egy nagyon súlyos és rettentően megdöbbentő tényt hozott nyilvánosságra az egyik német tévécsatorna. A nagyon tehetséges és persze rendkívül felvilágosult újságírók kiderítették, hogy Nyikityin mellkasára náci szimbólumok, konkrétan egy horogkereszt van tetoválva. A több mint 20 éve készült fotó ezután pillanatok alatt bejárta a teljes német sajtót, mire a Bayreuthi Ünnepi Játékok vezetősége a premier előtt visszavette az orosz énekestől a főszerepet arra hivatkozva, hogy „a Wagner-fesztivál zéró toleranciát mutat a nácizmus legkisebb jelére is”. „A náci szimbólum mindenhol tiltott, legyen az Németország vagy Ausztrália” - jelentette ki az előadás karmestere, Christian Thielemann.

Nyikityin ezután teljesen feleslegesen magyarázkodni kezdett, és elmondta, hogy a nemzetiszocialista szimbólumot fiatalon tetováltatta magára akkor, amikor egy orosz heavy metal bandában dobosként játszott. Aztán kiderült az is, hogy az eredeti tetoválás ma már meg sincs, hisz arra az elmúlt években újabb tetoválások kerültek, amik ma már teljesen elfedik az eredeti motívumot.

Igen, jól érti mindenki. Egy olyan tetoválás miatt zárták ki a rendezvényről Nyikityint, ami már lényegében nincs is rajta. Arról már nem is beszélve, hogyha mondjuk, mégis ott lenne, akkor vajon a tetoválás mennyiben zavarná a nézőket, miközben a hangját hallgatják? Mert gondolom az énekes nem meztelenül jelent volna meg a fesztivál színpadán.

Egyszerűen elképesztő, ami manapság folyik a világban.

Mintha mindenki elvesztette volna a józan eszét, mintha az összes döntéshozó, legyen pozícióban az élet bármilyen területén, totális agymosáson ment volna keresztül. Vagy van persze egy másik lehetőség is, nevezetesen hogy egy vezetői szint felett már mindenki fél. Mindenki fél attól, hogyha nem alázkodik meg, nem úgy táncol, ahogy azt a cionista elit elvárja, akkor azonnal rásütik az antiszemita bélyeget, aztán utána már semmit sem számít, hogy valaki milyen tehetséges, hogy mennyire felkészült, soha nem fogja vinni semmire sem a cionisták uralta nyugati világban.

Az egyik nap a nagyon felvilágosult és politikailag mérhetetlenül korrekt magatartás álszent szellemében egy éremesélyes sportolót kizárnak az olimpiáról, mert egy ártatlan, de a valóságot kimondó mondatot tett közzé az egyik közösségi oldalon, a másik nap megfosztják az egyik leghíresebb komolyzenei fesztivál főszerepétől azt az énekest, akire valamikor egy horogkereszt volt tetoválva.

Vajon mi jöhet még?

Legközelebb pellengérre állítják majd azokat is, akikről egy nagyon jó emlékezőtehetséggel és természetesen jó szándékkal megáldott óvónő visszaemlékezése alapján kiderül, hogy anno az oviban egy horogkeresztszerűséget karcoltak a homokozó nedves homokjába? Vagy mégis mi?

Mondjuk azért Nyikityin is lehetett volna kicsit határozottabb, és ahelyett, hogy nekilátott magyarázkodni, megkérhette volna az őt leleplező német médiamunkásokat, hogyha már így belelendültek a nagy kutatásba, esetleg nekiláthatnának megkeresni Ellie Wiesel tetoválását is…

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló