Új MSZP. Új politika, de a pofátlanság a régi


Mint ahogy azt már előzetesen várni lehetett, a narancsosok hétfőn este Áder Jánost jelölték köztársasági elnöknek. Az események ilyetén alakulása egyátalán nem meglepő, hisz az egy percig nem volt kérdés, hogy OV olyan embert rak majd ebbe a pozícióba, aki a lényeget tekintve ugyanúgy teljesíti a párt utasításait, mint elődje. Így aztán azt hiszem, ezzel az üggyel narancsos szemszögből tovább már nem nagyon érdemes foglalkozni, mivel a csornai Charles Bronson útja a Sándor-palotába minden valószínűség szerint teljesen rögmentesnek bizonyul majd. Ezzel szemben sokkal érdekesebb az elvtársak reagálása a történtekre, de a hányingerkeltőbb jelző talán jobban visszaadja azt az érzést, amit Mesterházy Attila teremtett megszólalásával az esemény kapcsán összerántott sajtótájékoztatón…



Mint ahogy azt már előzetesen várni lehetett, a narancsosok hétfőn este Áder Jánost jelölték köztársasági elnöknek. Az események ilyetén alakulása egyátalán nem meglepő, hisz az egy percig nem volt kérdés, hogy OV olyan embert rak majd ebbe a pozícióba, aki a lényeget tekintve ugyanúgy teljesíti a párt utasításait, mint Schmitt, mégha esetleg a körítés, a színház kevésbé lesz annyira átlátszó, annyira gagyi, mint korábban, Pali bátyánk esetében. Így aztán azt hiszem, ezzel az üggyel narancsos szemszögből tovább már nem nagyon érdemes foglalkozni, mivel a csornai Charles Bronson útja a Sándor-palotába a következő hetekben, minden valószínűség szerint teljesen rögmentesnek bizonyul majd.

Ezzel szemben sokkal érdekesebb az elvtársak reagálása a történtekre, de a hányingerkeltőbb jelző talán jobban visszaadja azt az érzést, amit Mesterházy Attila teremtett megszólalásával az esemény kapcsán összerántott sajtótájékoztatón. „Az MSZP-frakció tagjai a szavazólapokat sem veszik fel a várhatóan május 2-i elnökválasztáson, mert megítélésük szerint Schmitt Pál jelölése után Orbán Viktor ismét téves személyi döntést hozott, amikor nem vette figyelembe az emberek többségének akaratát, és egy pártok fölött álló, szuverén személyiség helyett, egy pártpolitikust jelölt államfőnek.”

Gondolom, most sokakban felidéződnek azok a néhány évvel korábbi történések, amikor az elvtársak még kormányzati pozícióban Szili Kátyát jelölték köztársasági elnöknek. Aztán biztosan sokan emlékeznek még arra is, amikor Sólyom László mandátuma végén, 2010-ben az emeszpé Balogh Andrást ajánlotta a posztra, aki miután nem nyert, rá pár hétre az emeszpé elnökhelyettesévé lépett elő.

Ők természetesen nem voltak pártkatonák, akkor az a jelölés nagyon demokratikus döntés volt. Ez nem is lehet kétséges, hisz Magyarországon csak és kizárólag akkor van demokrácia, ha a balliberáltak vannak hatalmon. Ha pedig netán előfordul, hogy nem ők diktálnak, akkor pedig csak akkor tud megmaradni a demokrácia, ha az ellenzéki szerep ellenére is ők osztják a lapokat. Mert ez így mélyen felvilágosult és persze messzemenően européer.

Azonban baloldali felvilágosultság ide, européerség oda, Mesterházy is érezte, hogy azért valami nincs rendben, hogy mintha valami kis ellentmondás lenne a történetben. Ezért hogy kibontsa a nagy igazság minden részletét jó scarabeus bogár módjára, tovább görgette a guanogolyót: „2005-ben az MSZP valóban Szili Katalint jelölte köztársasági elnöknek, de a párt a március végi kongresszusán ezt hibának minősítette. Az akkori házelnök jelölésekor rosszul mértük fel a helyzetet.”

Ennyi.

Ezzel fel van oldva az ellentmondás. A Párt márciusban egy megváltó katarzison esett át és ma már patyolattisztán, mondhatnánk makulátlanul áll a népek előtt, feljogosulva újra a tévedhetetlen igazmondásra. Az elvtársak megoldották. Tartottak egy kongresszust, lemosták a gyalázatot.

És Mesterházy mindezt szemrebbenés nélkül adja elő a kameráknak, úgy mintha tényleg történt volna bármilyen változás is az elvtársak körében, úgy mintha annak idején ő maga nem lett volna tevékeny résztvevője az akkori folyamatoknak.

Új MSZP. Új politika. – hirdeti öles betűkkel a Párt honlapja, de a pofátlanság, a képmutatás és a gátlástalanság a régi, azt soha nem tudjátok levetni magatokról – tehetjük hozzá mi, innen az utcáról. Mert írhattok akármit magatokra, nevezhetitek akárminek magatokat, a sz@rgolyó, amit magatok előtt görgettek, mindig ugyanaz marad.

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló