Vasárnapi visszanéző – 7. hét

A semleges nem [2012. február 10.]

Érdekes, hogy amikor tiltva volt a homoszexualitás, akkor voltak talán ötvenen az egész országban eltérő szexuális viselkedésűek, közülük is harminc olyan, aki külföldről járt haza a szabadságát eltölteni és akit már megcsapott a "felvilágosult nyugati kultúra" szele. Annak ellenére, hogy tiltott dolgot cselekedtek, a kutya se bántotta őket.

Amióta kultúra helyett az esetlegesség kultúrálatlansága regnál és megengedik, sőt propagálják a szexuálisan eltérő viselkedési formákat, azóta hirtelen ezrek nőttek ki a semmiből! Úgyhogy ezek szerint ez mégiscsak egy divatdolog lehet, amit bizony lehetséges propaganda-, vagy egyéb eszközökkel szabályozni: fokozni, vagy csökkenteni… >>> tovább



Üzenet [2012. február 13.]

Viszonylagosan hosszabb csend után Imre Kertesz, a Berlinben élő hivatásos magyargyűlölő úgy érezte, hogy újra eljött az idő egy komolyabb váladékozásra.

Az elhatározását aztán tett is követte, amelynek eredményeképpen a múlt csütörtöki Le Monde délutáni számában, egy egyoldalas interjú keretében gyalázta ismét Magyarországot és a magyarokat.


Az újabb lejárató lehetőségnek a nagyon felvilágosult francia lap természetesen örömmel adott helyet, az pedig már egyátalán nem zavarta őket, hogy Kertesz saját maga által is bevallottan, az utóbbi években nem nagyon járt Magyarországon és így lényegében egyátalán nincs tapasztalata a honi állapotokról. De ez nem okozott gondot se Kertesznek, se a Lömondnak, hisz a lényeg nem is az objektív tájékoztatás volt… >>> tovább



Az egyházügyi törvény igazi tétje? [2012. február 14.]

…a felsorolást olvasva valószínűleg mind a hazai, mind a külföldi közvélemény megnyugszik majd, hisz látszólag minden rendben van. Az összes világvallás elismerésre került, és természetesen ott vannak a listán azon egyházak is, amelyekért valamelyik befolyásos külföldi politikus hol csendesen, hol a látszattal sem törődve lobbizott. Azon persze el lehetne filozofálni, hogy kinek, melyik felekezetről mi a véleménye, hogy kihez, melyik egyház tanítása áll a legközelebb, de ne menjünk bele ebbe, mert a történet szempontjából ez most kevésbé érdekes. A lényeg, hogy úgy tűnik, most már nagyrészt mindenki igénye kielégítésre került.

De tényleg minden rendben van így? Ezzel tényleg megoldódott az egyházügyi vita Magyarországon?

És miért tűnik valahogy gyanúsan egyszerűnek ez az egész? … >>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló