Meddig hátrálunk még?

Orbán Viktor az Európai Néppárt kongresszusán újságíróknak arról beszélt, hogy „bár mi nem vagyunk tagja az eurózónának, mégis azért érdemes szorítanunk, hogy az eurózóna országainak miniszterelnökei megegyezésre jussanak, mert ha azt leértékelik, az hazánkat is magával ránthatja.”

Ezzel ismét beismerte Magyarország függőségét és önállótlanságát.

A kormányzati PR munka ellenére egyre valószínűbb, hogy a narancsos vezetésnek semmilyen kidolgozott terve nincs a jövőre vonatkozóan. Nem hogy hosszú távúak nincsenek, de ahogy látszik, még rövid távúak sem. Sokszor hallhatjuk az átlag Fidesz-szavazóktól, hogy Orbán „milyen jól lavíroz” a hazai érdekek és a nemzetközi hatalmak érdekei és követelései közt, ami azért valljuk meg, elég erős csúsztatás, hisz pont ezt a politikát láthatjuk most kudarcot vallani.

Teljes bizonytalanságban kormányoznak egy országot, elhitetik az emberekkel a magabiztosságukat, de egyre inkább kibukik az igazság, vagyis az, hogy ők sem tudják, mi lesz velünk.

A világ húsz legnagyobb hatalmát tömörítő G-20-ak országai most épp azt fontolgatják, hogy 600 milliárd dollárnyi plusz forrást juttatnak a Nemzetközi Valutaalapnak, hogy azt a bajba került euróövezeti tagállamok megsegítésére használja. És itt be is zárul az ördögi kör, amiből kilépni lenne az egyetlen hosszú távú megoldás, hisz ma már jól látszik, hogy a nemzetközi világhatalmi érdekek célja az, hogy az elszakadni készülő húrt minél tovább feszítsék, minél jobban kizsákmányolva az embereket.

Kérdés, hogy mikor pattan el az átlagember agya, és mikor megy neki fizikailag az útjába kerülő legelső banknak, vagy multi cégnek. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy sokáig képesek vagyunk tűrni. Talán túl sokáig is. Amíg az átlagember még ki tudja fizetni a tescos sört és nézheti a tévét, addig nem fogja észrevenni, hogy egy haszonállattá vált, akit a hatalom kényére-kedvére kihasznál.

A hithű fideszeseknek is észre kellene venniük, hogy sokáig nem lehet lavírozni két ellentétes érdek között, nem lehet egyszerre két urat szolgálni. Nekik sem fog menni.

Lassan összedől a kártyavár, és mindenki felébred a kábulatból.

8 kommentek:

Évaanyu írta...

Milyen Igaz!!!!!Pedig sok Offotért bolt található az egész országban,mégis RENGETEG a "gyengénlátó".Talán új szemüveget kellene készittetni-a tisztánlátás végett!!A tiszta,logikusan gondolkodó AGY-ról már beszélni sem merek,mert abból még kevesebb van,és a felébredés nagyon nyomorúságos lesz mindazoknak,akik még ezt nem tették meg.

Névtelen írta...

Az a probléma, hogy az elmúlt időszakban kiderült, hogy nemhogy 100% ban, de kb 5% ban sem vagyunk képesek visszaszerezni gazdasági függetlenségünket.

Továbbá a próbálkozás során felmerülő "kellemetlenségek" mint pl forintgyengülés...kikezdik a kormány politikai támogatottságát.

Ha egy jövőbeli kormány (teszemazt Jobbik vezetéssel)újratágyalja, vagy megtagadja az adóságfizetést, illetve radkilásibban próbálja meg visszaszerezni gazdasági függetlenségünket annak következményei, piaci válasz (ellencsapás) nyilván határozottabb, súlyosabb lesz.

(Hosszabbtávon elképzelhetően javulna az ország helyzete, de rövidebb-középtávon biztosan katasztrófális életszínvonaleséssel kellene számolni.)

Szerintem a Jobbik bázisa sokkal kevésbé tolerálná ezt, mint a jelenlegi kormány támogatói teszik.

eSzeL írta...

Hol is kezdjem.... A narancsos vezetésnek van kidolgozott terve a jövőre vonatkozóan, csak ez nem egyezik meg azzal, amit magáról hirdet. A takaró egyre kisebb, mára már inkább csak kendő méretű. Ezért egyre jobban kilóg a lóláb. Nem a hazai és a nemzetközi érdekek között lavíroznak, hanem azon ügyeskednek, hogy a lelepleződést minél tovább tudják elodázni. Ők pontosan tudják mi lesz, de ezt nem lehet kimondani, mert még nincs elég katonai és titkosszolgálati ellenőrzés kiépítve az országban. Egy lázadás még akár győzhetne is. Ki fogják persze mondani, de csak akkor, amikor már szerintük nem tudunk mit csinálni. Az átlagos fityisz hívők választásához már nem sok köze van a fityisznek. Nem is érti miről beszélnek, de mivel magabiztosan, mosolyogva mondják, tapsolnak nekik. A fityisz választók önmagukban hisznek, nem a fityiszben. Egyfajta "Ugyan már, engem nem lehet becsapni!" módon viszonyulnak önmagukhoz. Ha kellemetlen kérdéseket teszünk föl nekik, akkor mintha nem is hallották volna. A gazdasági függetlenséget nehéz visszaszerezni, ha igazán nem is akarja a kormány visszaszerezni. A Jobbik bázisát tekintve pedig (ahogyan én ismerek jó párat) sokkal többet is ki állnának (mint ahogy ki is kell majd állni), mint amit jelenleg a legtöbben elképzelni mernének.

casablanka írta...

A Fidesz tudta mi vár az országra ennyi válság után, de minden áron megszerezni a hatalmat, ez volt a cél! A rajongók nem tudták, de hittek a Fidesznek.

Névtelen írta...

Miért, ki más szerezhette volna meg??? A Mesterházy jobb lenne???

Névtelen írta...

"még nincs elég katonai és titkosszolgálati ellenőrzés kiépítve az országban. Egy lázadás még akár győzhetne is." - de a világban igen és esetleg felmerülhet, hogy bedarálnak benneteket kutyaeledelnek. Vagy a takarós Bogárnak semmi se drága???

eSzeL írta...

Névtelen : 2011. december 8. 23:30 Minél több irányba próbál vagdalkozni kis és nagy izrael, annál kisebb az esély, hogy a vereségen kívül bármit is elérjenek. Ez a "benneteket" azt jelenti, hogy csak beszéled a magyart, azt is idegen földről? Mert ha itt élsz ebben a hazában akkor a bedarálás rád is érvényes lehet.

Káosz írta...

eSzeL :
A Jobbik bázisának egy (tudatos) részére igaz lehet ez. Azonban látni kell, hogy támogatóinak egy jelentős része, elsősorban a szegénysége és a reménytelen helyzete miatt szimpatizál a radikálisokkal, nem (vagy nemcsak) az önállóság eszmei értéke miatt kívánja függetlenségünket, hanem annak (remélt) életszínvonalnövelő hatása miatt is.
Éppen ebből a helyzetéből kifolyólag sokkal érzékenyebben reagálna, a "totális gazdasági függetlenség" visszaszerzésére indított háborúra.

Éppen ezért létfontosságú a megfelelő kommunikáció. A Jobbik , helyesen, rámutat a problémára. (Ezt a Fidesz csak pedzegeti.)Ugyanakkor a megoldásra semmiféle konkrétummal nem szolgál egyik párt sem.
Anélkül, hogy felhívnánk az emberek figyelmét előre, hogy milyen áldozatokat kell, és konkrétan miért cserébe vállalniuk, soha nem fog sikerülni.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló