Év végi balliberált idiotizmus

Aranyvasárnapi hétvége ide, az ünnepek közelsége oda, a magyar közéletben a hülyeség, a politikai idiotizmus megállíthatatlanul tombol. Az egyes pártok nyilatkozatait hallgatva a gyanútlan szemlélődőben az az érzés kezd eluralkodni, hogy a balliberált oldal egyletei mintha teljesen elvesztették volna a realitásérzéküket, mintha eltévedtek volna a világban, vagy legalábbis nem egy műsort néznek a magyar társadalom többségével. Vagy persze az is előfordulhat, hogy a hétvégi időjárási front zavarta meg a túloldalon néhányak agyát, mert amit az elvtársak, az elemempések és a Gyurcsány-féle egylet szombaton külön-külön előadott, az azért finoman szólva is felveti az épelméjűség kérdését.

A megszólalások sora az emeszpé székházban kezdődött, ahol Török Zsolt viharkabátban, a kezében villogó piros biciklilámpával ugrott a pulpitus mögé, majd hosszan fejtegetni kezdte, hogy a „népnyúzó kormány, a viharkabátos urak” intézkedéseikkel és villogásaikal milyen kárt okoznak a magyar embereknek, „az adózóknak, a munkavállalóknak, a kisvállalkozóknak és a nyugdíjasoknak”.
Miután elpuffogtatta az összes bullshit-generátor által kidobott ”okosságot” rátért a lényegre: „Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy térjen le a józan észt vesztő útról, és térjen vissza a szocialista kormány által örökül hagyott és javasolt normális gazdaságpolitikához.”

Istenem, ez mégis hol él? – sóhajthattak fel a közélet iránt érdeklődők, de további elmélkedésre és néhány keresetlen kurvaanyázásra már nem maradt idő, mivel az MTI máris szállította a következő hírt:

„Új ellenállást hirdetett meg az LMP, mert Magyarországon megszűnt a demokrácia. Egy diktatúra körvonalai sejlenek fel, melyben a december 23-i nap lesz a fordulópont, amikor egy sor botrányos törvény elfogadásával az utolsó szöget is beverik a demokrácia koporsójába” – fogalmazott Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján, majd így folytatta: „ezért az LMP az új ellenállás jegyében demonstrációt szervez december 23-ára a Parlament elé.”

És hogy teljes legyen a kép, szombaton megszólalt Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke is, aki a következőket tartotta fontosnak tudatni a közvéleménnyel: „A Demokratikus Koalíció kiáll Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter mellett, és nemmel fog szavazni a mentelmi jogának felfüggesztésére, mivel olyan ügyben kérik ki Juhász Ferenc MSZP-s politikust, amelyben semmiféle törvénysértés nem történt.”

Ez lenne hát így év végén a nagyon felvilágosult, nagyon demokratikus magyar balliberált oldal.

Az ősmag, az elvtársak utódpártja, maga mögött tudva az ország népességének nem egészen 11 százalékát, felszólítja a kormányt, hogy az legyen, amit ők szeretnének. Sőt, a mostaniak térjenek vissza az elvtársak nyolcéves ámokfutásához. És Török Zsótit egyátalán nem zavarja, hogy nagyjából és egészében a magyar társadalom döntő többsége egész egyszerűen már attól is elokádja magát, ha meglátja a szegfűs címert valahol, nem hogy vissza akarna térni ahhoz a nemzetáruló politikához, amit az emszpé prezentált itt nekünk az elmúlt években.

Aztán jön a mindösszesen 620 fő tagot számláló liberális gittegylet, akik tömegdemonstrációt akarnak szervezni a Parlament elé. Az ötlet finoman szólva is röhejes, de mindemellett sok mindent elárul az LMP-ről és a hozzájuk kötődőkről. Hisz nem kétséges, egy Szenteste előtti demokráciaféltés igazán jó program, legfőképp azoknak a sajátos jegyekkel rendelkezőknek, akiknek december 24-e lényegében semmit sem jelent.

És végül befut a hétvégi idiotizmus képzeletbeli dobogójának harmadik fokára Molnár Csaba, aki valamilyen rejtélyes oknál fogva azt hiszi, hogy ő és a pártja tényező a mai világban, aki mintha bármi is múlna rajta bejelenti, hogy a 10 fős, frakció nélküli gyülekezetük nem szavazza meg Juhász mentelmi jogának kiadását. Na és? Mégis mit, mégis hol számít, hogy Molnár, vagy a többi Gyurcsány-féle idióta mit szavaz meg és mit nem?

Török, Karácsony, Molnár. Csak így tovább. Ez kell, ezt fejlesszétek még tovább és előbb-utóbb minden és mindenki a helyére kerül.

Good night left side.

7 kommentek:

casablanka írta...

A legröhejesebb az az ajánlat, hogy a Fidesszel csináljon az Mszp "közös" költségvetést és "komoly" bírálatokat kap a Fidesz a nagy államadósságra vonatkoztatva tőlük. Csak annyit szeretnék megkérdezni ezektől, mint az "utca embere", az eltelt 20 év alatt ki a túró halmozta fel ezt a hihetetlen adósságot, ki adott el mindent ami mozdítható volt, nem ti, szarháziak? Most meg osztjátok az észt? Mit gondoltok meddig esszük meg ezeket a marhaságokat Meddig lesztek még egymás váltópártjai?

eSzeL írta...

Megmondta a tévébe a Süveges Gergő egy Vona Gáborral folytatott beszélgetésben, hogy amérikába is bevállott a 2 párt rendszer, nem érti, hogy nálunk mér ne lenne jó?

Névtelen írta...

A kétpártrendszer, ami valójában egypártrendszer. És igen: rendesen kormányozni csak egy egységes országot lehet.

ujvilägrend írta...

Käoszbol rend.
Ezt a propagandät nyomja most a vesztes csapat.De garantält nektek maradtok a käoszban.
2012-es Prognzis:
-Egyiptom elszakad Nyugattol.
-Szaudaräbiäban läzadäsok törnek ki.
-Izrael megsemmisül.
-USA dollär elertektelenülese polgärhäboru kitörese.
-üzemanyag hiäny a köbön.

KEDVES MAGYAR ÄLLAMPOLGÄROK,tanuljatok meg gondoskodni magatoktol,mert az ällam penzet eloptäk a globalistäk.

iii írta...

A demokráciát már nem félteni kell, hanem megvédeni. Ha te nem látsz ki a szemellenződből, az sajnálatos. Talán tájékozódni kellene, miért is akar az LMP tüntetést szervezni egy ilyen, valóban lehetetlen időpontban. Hidd el, nem örömükben teszik.

A tüntetésen résztvevők száma pedig nem a párt létszámától függ, hanem attól, hogy mennyire értenek egyet a tüntetés témájával. Tavasszal már tartott az LMP többezres tüntetést is a Vörösmarty téren, pedig akkor se voltak többen.

Névtelen írta...

A belharcok és a széthúzás az ország összeomlásához fognak vezetni. Mindenki pattog és pörög, leginkább azok, akiknek halvány fogalmuk sincs a nagypolitikáról. Egy csomó embernek nem az a fontos, hogy kialakuljon egy stabil ország (természetesen nem egyik pillanatról a másikra, hiszen jó munkához idő kell), hanem, hogy ő maga hozzá adja a sava-borsát. Nem lesz ennek jó vége. Egy ország vezetése nem játék.

ujvilägrend írta...

Az oilbol nötte ki magät EZ AMI MOST VAN
a fed,goldmen sachs es a többi remseg.
Az oil fogytäval el is tünnek a semibe.

A tömeget ugy täjekoztattjäk,hogy urai a helyzetnek.

URAI VAGYTOK A HELYZETNEK?
Nem in käbb szänalmas agonizäcionak vagyunk tanui.

Szemelyes megjegyzes "engem szorakoztatt.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló