Szanyi elvtárs és a másfél évszázados baloldali törzsfejlődés

Igazából elképzelni sem tudom, hogy Szanyi elvtárs mily módon készülhet a fellépéseire. Bár mondjuk, ha nagyon elmélázok egy kannásbor, vagy valami gyümölcsöt nem nagyon látott pálinkaszerűség, azért felsejlik a távolban vele kapcsolatban. És persze egy tükör, ami előtt Tibi naphosszat gyakorol, hogy aztán, amikor már az utolsó pohár hattablettás is elfogyott, élesbe belevonyíthassa a kamerákba a legnagyobb állatságokat:

„Az MSZP kormányra kerülése esetén mindenki számára biztosítja az ingyenesen elérhető bölcsődei és óvodai ellátást, valamint az általános és középiskolai étkeztetést.”

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy hülyéskedek, vagy elnéztem a sajtótájékoztató dátumát néhány évvel, annak szeretném jelezni, hogy szó nincs erről. A fenti mondatot Szanyi most szombaton közölte az újságírókkal, amikor ismertette a szocialista párt ifjúsági stratégiáját. Aztán még hozzátette: „a harmincévesnél fiatalabbak körében mindenekelőtt azt szeretnénk elérni, hogy minél kevesebben képzeljék el külföldön a jövőjüket. Stratégiánk ennek érdekében négy pilléren nyugszik: a társadalmi integráción, az oktatáson, valamint a foglalkoztatáson és a jólét biztosításán.”

Körülbelül ennyi nagyvonalakban és persze kisvonalakban is a Párt mondanivalója a harminc évnél fiatalabbak számára. Szép, tartalmas program. Nem kérdés, ezt mindenképpen be kellett jelenteni. Sőt, ezután megtudhattuk még azt is, hogy az elvtársak 2008-ban már elkészítettek egy modern, európai kihívásoknak megfelelő anyagot, azt azonban az akkor kezdődő gazdasági válság miatt nem tudták megvalósítani. De nem baj, mert most még tovább tökéletesítik.

Mondjuk, azért az érdekelne, hogy vajon Szanyi mitől gondolja úgy, hogy mostanság közelebb kerültek a semmitmondó program megvalósításához, mint három évvel ezelőtt? Vajon mi lehet az az indok, amiért ezt éppen most, ezen a szép szombati napon kellett bejelenteni?

Mégis hogy jön ez most a mindennapokba? Vagy Szanyi elvtárs szombat hajnalban felijedt, rácsapott a homlokára és döbbenten eszmélt fel, hogy húúú bazze ifjúságpolitika, ezt meg nyolc évig elfelejtettük megvalósítani?

Arról már nem is beszélve, hogy vajon kit érdekel a Párt ifjúsági programja?

Kizárt, hogy az elvtársak ne ismernék a közvélemény-kutatási adatokat. Kizárt, hogy ne tudnák, hogy az emeszpé támogatottsága a 30 évnél fiatalabbak körében a legoptimistább becslések szerint is alig éri el a 3-4 százalékot. Vagy esetleg azt gondolják, hogy majd ezzel a remek programmal fognak betörni ebbe a korosztályba? Pont szombat délelőtt?

De ne ragadjunk le ennél a kis apróságnál, mert a hétvégén nem ez volt Tiborunk legütősebb megnyilvánulása. Az ostobák ostobája ugyanis gyorsan átlendült a baloldali ifjúságstratégiai kérdéseken mondván, ha már ott van annyi ember, üzen egyet Elqrónak is annak apropóján, hogy a böszme épp most fenyegette meg a Pártot egy új gyülekezet elindításával:

„Korábban Szűrös Mátyás, Csintalan Sándor vagy Szili Katalin kilépése sem rendítette meg a szocialista pártot, amely egy másfél évszázados baloldali törzsfejlődés során nyerte el mai, mélyen a társadalomban gyökeredző formáját”.

Azt hiszem, ehhez a gondolathoz egyszerűen nem lehet mit hozzátenni. Ez úgy ahogy van tökéletes. Így hát inkább ízlelgessük kicsit a szavakat: … másfél évszázados baloldali törzsfejlődés… …mélyen a társadalomban gyökeredző forma…

Istenem…

Vajon mi lehet az a baloldali törzsfejlődés?

Szanyi elvtársat elnézve nem lehet kétséges a válasz: Egy evolúciós zsákutca.

12 kommentek:

Névtelen írta...

Ez nem zsákutca,ez már delirium tremens!!Szombat hajnalban Szanyi elvtárs arra riadt fel,hogy kezd kijózanodni és gyorsan rátöltött.Igy jutott eszébe ez a veretes hülyeség az ingyenességről.Ezzel a programmal,még egy bezárt w.c.ajtót sem tudnak betörni.Hozta a formáját.Nem csak Szanyi e.t.az evolúciós zsákutca de a "másfél évszázados" rendithetettlen szicilialista párt is.

Herne írta...

Hát ezen tényleg csak röhögni lehet. :D De nem baj, addig jó, amíg ilyen ostobák. Most, hogy röpke egy év alatt a Fidesz biztosította magának, hogy a következő választásokon - ha megérik egyáltalán - ugyanúgy fog járni, mint legutóbb a szocik, ilyen fellépéssel nem kell attól tartani, hogy a szegfűrémek térfelére kerül újfent a labda.

Egyébként mi a f@szom az a társadalmi integráció? Csak mint politikai vagy szociológiai szakkifejezésekben nem jártas, egyszerű választópolgár kérdem. A fiatalokat integrálják a társadalomba? Miért, most nem részei annak? És mivel biztosítják a jólétet? Minden 30 éven aluli személy extra juttatásokat kap? Vagy ez összefügg az oktatással és a foglalkoztatással? Mert ha igen, akkor ez a három pont valójában egyetlen pont csak, tehát nem négy pontjuk van, hanem kettő. És hogyan biztosítják a foglalkoztatást? És még sorolhatnám a kérdéseket.
Remélem, az átlag magyar már van annyira szemfüles, hogy meg is kérdezze, mit takarnak a szépen hangzó kijelentések, mielőtt odateszi valahová az ikszet. Vagy úgy egyáltalán, a kampányoló fellépése és személye alapján levonja a megfelelő következtetéseket.

Ez a másfél évszázados törzsfejlődés a baloldalról bele egyenest a liberálkapitalizmus közepébe azonban valóban megér egy elemzést.

haary plotter írta...

"másfél évszázados baloldali törzsfejlődés során nyerte el mai, mélyen a társadalomban gyökeredző formáját"

Igaza van szanyikapitánynak! A siska(tarack) gyökerei mélyen a földben vannak, elég ha a bal(fax)oldali vagy nagyon lebarnult gazda nem műveli meg rendesen a kertjét, nem írtja e nyomuló gyomot alaposan, a "műveletlen" siska pár év alatt akkora "törzsfejlődésre" képes, hogy az egész kert tele lesz vele, akár egy két centis darabkából képes regenerálódni és újra beborítani mindent, olyan mint a (marx,lenin,mao)-izmus, ennek pedig a művelt társadalom nagyon "örül", ugyi.

Már csak két-három léha raj kell a társadalomra, állati(!), s kész a művelteket kizsigeelő balfékbunkók és szabadrepdesők koaliciója; találkozott siska és sáska, egyik a föld alatt a másik a föld felett, vígan szaporodva és minden anyagi és szellemi termést (lásd micisapka) szétrágva...

Házikígyó írta...

Ilyen állat nincs!

Névtelen írta...

Házikigyó!!De van.

Névtelen írta...

A jobbikos Samu Tamás Gergő - akit köztörvényes bűncselekményért ítélt el a bíróság a mélymagyar internet-hírek szerint lemondott mandátumáról...
És ha nem mondott volna le? Akkor a mentelmi bizottság fosztotta volna meg a
képviselőségtől. (Ilyen ürgék vannak a Jobbikban?)

Névtelen írta...

Itt van ismét a névtelenkedő büdös cigány ,(18:24).Mocskos braga.-o-

Veszelka írta...

szanyikát Beppe Grillo karmaiba kellene lökni.

p.kaslik írta...

A Jobbikra szavaztatok, valamikor tavaly áprilisban. Most 2011 május van. - Mit csinált az igaz magyarok pártja az utóbbi több mint egy esztendőben, azon kívűl, hogy felvették a "zsidóbérencektől" a harminc ezüstöt?
És mit gondoltok, mennyire leszünk jobb helyzetben 2012-ben? Mennyivel produkál többet a Jobbik, mint az elmúlt 13 hónap folyamán? (Igaz, amit eddig csináltak, azt könnyű lenne felülmúlni!)

Névtelen írta...

Nagyon alja duma egy 17%-os párton kormányzati tevékenységet számon kérni, pláne a jelen erőviszonyok között...

Névtelen írta...

p.kutyalik!!!te 32 nevü ságvári reinkarnáció,na most elmégy a jó k..va anyádba,és vele szórakozol!!A te hülyeséged felülmúlhatatlan.

Névtelen írta...

Pedig Kaslyuk Magyarországon már csak egy nagyon radikális erő tudna rendet rakni.Amit meg a Fidesz és a Maszop produkált a politikában-a dilettantizmusra és lopásokra gondolva-azt tényleg nehéz lesz felülmúlni.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló