Nem törnek át! Nem kell besz@rni elvtársak, nem is akarnak

Miközben olvasgattam és nézegettem a beszámolókat az elvtársak városligeti majálisáról, azt próbáltam kitalálni, hogy a kötelező megjelenésen kívül, vajon ezzel a rendezvénnyel mi lehetett a céljuk. Igazából nem találtam semmi értelmes választ, hacsak azt nem, hogy talán ismét be akarták mutatni, ismét be akarták bizonyítani azt, hogy a Párt első soraiban komplett idiótákból nincs hiány.

Ha tényleg ez volt a szándék, akkor bátran gratulálhatunk nekik, mert ezt sikerült minden hiányérzet nélkül megvalósítaniuk. Sőt, maga az egész rendezvény is olyan volt, mint egy kihelyezett OPNI-s szabadfoglalkozás.

A ligetbe kilátogató szimpatizánsok a méltán megdöbbentő szónoklatok meghallgatása mellett ugyanis kiélhették minden eleddig elfojtott fusztráltságukat is. Fusztrált baloldali demokratákból pedig volt elég. Pontosabban csak az volt.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy már az első órában szétverték a narancssárgára színezett, "ezt megérdemlik" feliratú bokszzsák-gépet, amivel a szervezők kedveskedtek nekik. Az ész nélküli fideszgép pofozás olyan központi szerepet játszott a vasárnapi elfoglaltságok között, hogy a szerkezet megjavításának hírét maga Török Zsolt jelentette be a nagyszínpadon mondván, hogy akkor „lehet megint ütni.”

És az elvtársak ütöttek rendesen tovább. A munkásöklök csapkodásánál már csak a szónoklatok szóltak nagyobbat, aminek a felvezetését szintén Török Zsótti adta meg: „Ha az eső ellenére is ennyien eljöttek, akkor a kormányváltással sem lesz gond” – üvöltötte a nagyjából kétezres kádárnyugger gyülekezetnek, akiknek az átlagéletkora olyan magas volt, hogy nagy részük talán már a következő választásokat sem éri meg.

Azonban ezen az apróságon nem mélázott el ott senki sem, bár az is igaz, hogy erre már nem is nagyon jutott idő, hisz elindult a totális agypusztítás. A színpadon egymást váltották az emeszpé nagyágyú. Fellépett mindenki, aki számít arrafelé. [nagyításért katt a fotókra]

„Van egy jó hírem!” – kezdte a sort a tavalyi ingyenes békávés kampányígéretére utalva Horváth Csaba. Most ugyan azt nem ígérte meg, hogy a fővárosiaknak az ingyen busz mellett elintézi, hogy ingyen legyen a benzin is, viszont azt okosan megállapította, hogy „már csak három év van hátra (…) ki fogjuk bekkelni”. Aztán közölte: „nem utcaneveket kell átírni a változáshoz, hanem elég lenne három nevet megváltoztatni: az államfőét, a miniszterelnökét és a főpolgármesterét. Hiszem, hogy három év múlva meg is fog történni”.

Az elvtársak a színpad előtt álmosan, de bőszen bólogattak. Aztán hirtelen felajzott a ”tömeg”, mert Szanyi Tibi lépett a mikrofonhoz: „A Teremtő irgalmazzon nekik, mert mi nem fogunk. És csűrjék-csavarják akárhogyan az új választási rendszert, a következő választásokon győzni fogunk”- harsogta az ostobák ostobája, majd hozzátette: „az MSZP a becsület és a megbecsülés pártja.”

Ahogy kimondta ezeket a szavakat, leszakadt az ég. Ömlött az eső, de a felvilágosult antifasiszták nem tágítottak, hisz még csak most jött a lényeg. Kovács László nácizása után Hiller havertól megtudhatta mindenki, hogy „amíg valaki be nem bizonyítja, hogy a Mátra egy nagy aranytömb, vagy hogy az Alföld egy óriási olajmező, addig a tudásban és a magyar nép tehetségében bízhatunk”.

A bokáig sárban ácsorgó agyamputáltak még fel sem ocsúdtak Hiller szavaiból, amikor a színpadra lépett a baloldal géniusza. A tömeg egyenként kezdett skandálni: „Húzzunk bele! Húzzunk bele!” És Feri belehúzott.

„Azzal vádolom ezt a kormányt, hogy lábbal tiporja a szabadságot, hogy érzéketlen emberek millióinak szociális problémáival, hogy nem tanúsít megértést a hétköznapi problémák iránt. (…) Erős a munkás emberek hosszú sorának fala, akik azt mondják: nem engedjük, hogy (...) elvegyétek szabadságunkat, elvegyétek éjszakai bérpótlékunkat, mert nektek ott a kormányban még soha nem égett a szemetek éjfél után, két órakor a fonógép mellett, mert nektek még soha nem kellett ötvenezer forintból megélni. Mi, magyar munkások azt mondjuk: No pasarán! Nem törnek át!”

Az elvtársak és az elvtársnők pedig tört spanyolsággal, de nagy lendülettel ismételgették Elqró szavait. No pasarán! No pasarán! És közben egyikükben sem merült fel a gondolat, hogy vajon nem abszurd-e egy picinyt, hogy egy milliárdos beszél első szám egyes személyben fonógép melletti égő szemekről és havi ötvenezer forintos megélhetésről.

Arról már nem is beszélve, hogy állítom a 99 százalékuknak fogalma sincs arról, hogy Gyurcsány mit skandáltatott velük. Fogalmuk nincs arról, hogy a No pasarán! a tömeggyilkos spanyol bolsevikok jelszava volt hajdanán, hogy azt 1939-ben Dolores Ibárruri, baszk kommunnista terrorista mondta, amikor Franco csapatai körbefogták Madridot. A legszebb az egészben pedig az, hogy Francoék áttörtek és elfoglalták a fővárost. Dolores Ibárrurit a Szovjetunióba száműzték és 1977-ig a lábát sem tehette be az országba.

De ez ott senkit nem érdekelt. Az emeszpé szimpatizánsokat egyátalán nem zavarta, hogy a pojáca a vesztesek jelszavát üvöltette velük. A lényeg, hogy No pasarán! Nem törnek át! És kész. Feri megmondta.

Azonban az egész emeszpés vasárnap szürrealista mivolta mellett a történetben mégsem ez a legdöbbenetesebb hanem az, hogy a narancsosok tényleg nem törnek át. Pontosabban eszük ágában sincs áttörni. Az egész felhajtás a mentelmi jog felfüggesztéséről nem más, mint egy ócska gumicsont, amin megint el lehet majd rágódni néhány napig. Aztán amikor tényleg dönteni kell, akkor már semmi nem úgy lesz, ahogy.

„Tekintettel arra, hogy egy milliárdos bűncselekményről van szó, valamint arra, hogy a rendszerváltás óta még nem fordult elő, hogy egy ilyen típusú ügyben a legfőbb ügyész kezdeményezze egy volt miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztését, alapos, körültekintő, minden szempontot mérlegelő döntésre kértem a mentelmi bizottság fideszes tagjait. A vita akár egy hónapig is eltarthat a testületben, de addig is mint mindenkit, így Gyurcsány Ferencet is megilleti az ártatlanság vélelme, és mi ezt tiszteletben is kívánjuk tartani". – mondta Lázár János Elqró felfüggesztése kapcsán.

Aztán megszólalt a parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, Rubovszky György is, aki elmondta, hogy „vannak kételyei" azzal az ügyészségi anyaggal kapcsolatban, amely Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi ügyéhez kapcsolódik, ezért ha a testület tagjai is egyetértenek vele, további kiegészítést fog kérni a nyomozóhatóságtól.

Nem törnek át! – mantrázzák vasárnap óta az elvtársak. No pasarán! – dödörgik két napja a kádárnyuggerek az orruk alatt, de kár nekik túlaggódni a dolgot.

Nem kell besz@rni elvtársak, nem fognak áttörni, mert nem is akarnak igazán.

7 kommentek:

Névtelen írta...

Tragikus, de ahogy a Fidesz "halad" és amennyire alkalmatlan feladata ellátására, ismét alkalmat ad a gyalázatos és hazaáruló MSZP-nek a hatalom visszaszerzésére.
Nem gondoltam, hogy egy gyurcsány által "vezetett", teljességgel alkalmatlan halytartó-kormányt egy másik, szintén teljességgel alkalmatlan Orbán kormány fog váltani.
Az alkalmatlan kormányok az elmúlt évtizedben visszavezették Magyarországot a Harmadik Világba. Magyarország egy ipar- és gazdaság nélküli, feldolgozó- és háttériparral sem rendelkező, elszegényített, felvásárolt, eladósított, kilátások és remények nélküli gyarmattá vált.
Az elsikkasztott "rendszerváltás" utáni, külföldről vezérelt kormányok "érdeme" ez! pártra való tekintet nélkül!

Laci írta...

Hogy az Alföld alatt óriási olajmező lenne,azt nem tudom,de hogy a Mátra egy nagy aranytömb,ezt én is tanusíthatom - ha már így kiderült.Ezért őrizték őseim már több száz éve olyan hűségesen és őrzöm én is és ezt hagyom örökül a gyermekeimre is ! A többi is mind úgy igaz,ahogy ezek a csudálatos ,különleges anyagból megformált lények megmondták ! :)))

eSzeL írta...

Véleményem szerint pedig sem az emeszpé, sem a fidesz nem alkalmatlan a feladata ellátására, csak nem az a feladata, mint amit sokan hisznek róluk és amit állítanak magukról. Ők testvérek. Annyiszor elmondták már az emberek képébe, hogy se szeri se száma, mégsem hajlandók fölfogni. Idézet : 'Mindenki menjen el szavazni. Mindegy kire szavaz, mszpre, fideszre, mdfre, szdszre vagy az lmpre. Mindegy. Csak a JOBBIK-ra nem szabad szavazni'. Ha semmi mást nem nézek, akkor is elegendő csak ez a kijelentés. De hát így van ez, okos ember a más kárán is tanul, a hülye meg a sajátján sem. Csak nem érti, és próbálja mindig újra és újra ugyanazt. Mint a lottó számokat. Pár 100e év alatt bejöhet egyszer.

Herne írta...

Azért megkérdezném a Zsidesz ifjú, dinamikus sikerarcát, akinél jobb freudi önjellemzést nem is választhattak volna, hogy a mindenkit megillető ártatlanság védelme hová lett Budaházy esetében? Valami sci-fibe illő aura veszi körül, amely megsemmisíti ezt?
Azonban bevallom, a szegfűrémek visszatértétől én is egyre jobban tartok. Ugyanazok, akiket a Zsidesz vezetett meg, és akik által kétharmadot sikerült lopniuk, most a demokráciáért való aggódásukban megint a szegfűsökhöz húznak. A két nagy szörnypárt úgy passzolgatja ezeket az idiótákat egymásnak, mint mi a pingponglabdát. Ostoba, szűklátókörű, korlátolt, megvezethető csürhe. Néha dühösebb vagyok rájuk, mint Orbánra vagy Gyurcsányra. Hiszen nélkülük nem tehették volna, nem tehetnék meg, amit tettek és tesznek. És ezek az idióták egy év alatt el is felejtették a korábbi nyolc évet, és fogalmuk sincs róla, hogy van harmadik erő, van egyéb választási lehetőség (vagy ha tudnak róla, ész nélkül megzabálják a propagandát, miszerint mi vagyunk a szörnyek). Ezek az emberek képtelenek a gondolkodásra, a helyzet objektív és önálló elemzésére. A szájukba kell rágni a gondolatokat. Manipulálni őket. Megmondani nekik merre, és arra fognak menni.
Tegyük hát mi is ezt!

Bár tény, hogy azok közé tartozom, akik szerint az ő játékukban, az ő játékszabályaik szerint nem lehet őket legyőzni. Úgy hozták a játékszabályokat ugyanis, hogy mindig ott pöffeszkedhessenek érintetlenül.

casablanka írta...

Hogy testvérpárt a Fidesz és az Mszp a "szimbolikus" pofonok igazolják a legjobban. "Kapnak 2 pofont...stb. és Lehet ismét ütni... stb " De ez természetes, egyformán is gondolkodnak: hiszen "demokraták". Gondoljátok el! Ebbe a mentalitásba "zavart bele" a JObbik. Még szép, hogy támadják.

Névtelen írta...

Nem tűnt még fel senkinek, hogy a mi államrendszerünk egy speciális hungaricum?
Itt a pártok nem maguknak, hanem a (látszólagos) ellenfeleiknek kampányolnak. Ha a komcsik kerülnek kormányra, mintha csak a Fidesznek kampányolnának a rengeteg elkúrással. A Fidesz szintúgy a szociknak kampányol a hülyeségeivel. Így szépen elvannak.
És mi a legszebb az egészben? Hogy így is ugyanaz történik, mintha a két legkiválóbb, legbecsületesebb csapat váltaná egymást! Akkor is hol az egyik, hol a másik kormányozna, és így is! A végeredményben semmi különbség. Legalábbis számukra. Csak annyi, hogy így ezerszer annyit lehet lopniuk, mintha a becsületességben versengenének. Úgyhogy ki van ez találva!
Most a Fidesz kampányol a szociknak, aztán meg fordítva, majd a szocik fognak kampányolni a Fidesznek, mint Gyurcsány idejében. Tökéletes!

Névtelen írta...

Síratni való baromság, a poltikai világunk!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló