Feri megoldja

„Ez történelmi bejegyzés lesz Klára” – mondta ki hangosan a fejében járó gondolatot húsvéthétfő este Ferenc, amikor újra átfutotta kis dolgozatát. A sorokat újraolvasva halvány mosoly jelent meg az arcán: „Holnap felrakom a fészbúkra, meg a blogra. Ez az írás ütni fog. Ebben benne van a jövő. Az lesz a címe, hogy Erős, demokratikus, erkölcsös pártot akarunk!”

És valóban. Elqró beleadott mindent. Meghirdette a politikai fordulatot, a Párt megújulási programját. [a teljes bejegyzés ITT]

„A politikai fordulat lényege, hogy a nyugatos polgári értékeket elfogadó, azokért kiálló, középre nyitott balközép politikát képviselünk. Összekapcsoljuk a nyugatos modernizáció ügyét a társadalmi szolidaritással, a hazafiasságot az európai elkötelezettséggel. Épp ezért nincs engedmény a nacionál-radikálisoknak, a szociális populistáknak, a dogmatikus piacpártiaknak.

A politikai fordulat önmagában nem elég. Más kultúrájú pártra van szükség. Feddhetetlen pártra, feddhetetlen politikusokra. Az MSZP-t a közvélemény nagyobb része ma nem ilyennek látja. Ez a kép magától nem fog megváltozni. Ha fordulatot akarunk, akkor nekünk kell új szabályokat, új működési feltételeket és követelményeket teremteni. (…)

Ezért olyan új szabályokat szeretnénk alkalmazni a pártban, amelyek a becsület és tisztesség mindenekfelettiségére építenek. Ebben nem akarunk engedményeket tenni.

Mi, a Demokratikus Koalíció vezetői pártszavazást kezdeményezünk annak érdekében, hogy az MSZP-ben új kultúrát, új erkölcsi normákat teremtsünk. Az a célunk, hogy pár éven belül úgy nézzenek ránk, mint Magyarország legbecsületesebb pártjára és politikusaira…”

Nem tudom, de kis túlzással talán nem nagy felelőtlenség azt mondani, hogy kár volt eddig energiákat pazarolnunk arra, hogy az elvtársakat eltakarítsuk a politikai színtérről, hisz itt van Feri, aki hamarosan megoldja ezt a kérdést is. Nem kétséges, ez a harc lesz a végső, aztán remélhetőleg nem marad utánuk semmi sem.

Természetesen nem akarom lebecsülni az ellenfelet, hisz az sohasem vezet jóra, de ami most elindulni látszik az elvtársak között, az egyszerűen nem vezethet máshová, mint a Párt széteséséhez.

Persze tudom. Valószínűleg sokezer olyan ember van még az országban, aki elhiszi Gyurcsány hülye szövegeit, aki már rég elfelejtette az őszödi hazugságokat, aki annyira utálja OV-t, hogy még az elvtársakat is visszaszavazná a hatalomba, de ettől függetlenül, amit most a böszme meghirdetett az nem csak hosszútávon, hanem már most is tarthatatlan. Mert ahhoz, hogy a felvázolt program megvalósulhasson, le kéne cserélni a teljes emeszpés vezérkart. Nem csak az első vonalat, hanem a másodikat és a harmadikat is. Ehhez pedig aligha talál egykönnyen partnereket, hisz a maradék pozíciókba betokosodott elvtársak nem fogják csak úgy átadni a székeket és az íróasztalokat főleg nem olyannak, aki a legfőbb oka annak, hogy az egész gyülekezet ma ott tart ahol.

De igazából nekünk ezzel nem kell foglalkoznunk, ez már az elvtársak problémája. Mi csak élvezzük ezt a kutyakomédiát, ami igazából a következő hetekben, majd itt a szemünk előtt fog kibontakozni. Gyurcsány megadta a kezdőhangot és magát erkölcsi magasságokba emelve, elkezdte kioktatni az elvtársait morálból, becsületből és hazafiságból. A válasz pedig biztos nem marad el.

Mondjuk, azért arra kíváncsi leszek, hogy a parlamentben ülő frakcióból, hogy lesz majd egycsapásra „Magyarország legbecsületesebb pártjának” elitje. Vajon mitől lesz majd hirtelen „feddhetetlen politikus” Baja Ferenc, Bárándy, Boldvai László, Botka, Burány, Ficsor Ádám, Göndör, Hiller haver, Juhász Ferenc, Kiss Péter, Kolber István, Kovács László, Lamperth Moncsi, Lendvai Ildikó, Mandur, Mesterházy, Molnár Csaba, Nyakó, Puch, Simon Gábor, Steiner Pál, Szanyi Tibi, Szekeres, Szűcs Era, Tóbiás, Ujhelyi, Vadai Ágnes, Veres János vagy Vitányi Iván?

De legfőképp mitől lesz hazafias, erkölcsös, becsületes és tisztességes maga Gyurcsány Ferenc?

Néha elgondolkodom. Vajon Elgró ennyire hülye lenne, ennyire ne látná, hogy mára annyira hiteltelenné tette magát, hogy amit mond az már viccnek is gyenge? Vajon ennyire elvakíthat egy embert a hatalom iránti vágy? Vajon tényleg azt hiszi, hogy aki nem elégedett a jelenlegi kormánnyal, az automatikusan elfelejt neki mindent, és mellé áll?

Vagy ennél sokkal egyszerűbb a megoldás. Mindössze csak annyi, hogy egy ripacsnak lételeme a rivaldafény?

7 kommentek:

Névtelen írta...

Erkölcsről beszélni gyurcsótánynak olyan,mint a kuplerájos kurvának azt állitani,hogy ő szűz!!!Erős demokratikus pártot akar???Amig regnált, addig mi az anyja kinjáért nem csinált!!!Ez hülyének nézz minket,valójában pedig ő a hülye!!Az hogy ez a barom még nincs börtönben,ez meg a nagy dakota mesemondó bűne!!

Névtelen írta...

Feri öröljön, ha a nyakán az akasztófa kötelet, meg tudja oldani! De rászorításával se igyekeznek! Félnek, "ha én 1X kinyitom a számat" esetleg sok kötél kell!

casablanka írta...

Csak annyit irok, volt Fletónak 8 éve, hogy jól elb@ssz@ azt is, ami a gengszerváltásból megmaradt. Nincs az országban olyan település ahol MSZP-s SzDSz-es polgármesterek, képviselők regnáltak, hogy ne derülne ki most valamilyen elkövetett stikli. Evvel korántsem arra célzok, hogy a Fidesz olyan ártatlan lett volna mint egy ma született bárány. Hiszen ők voltak ellenzékben, miért nézték el ezeket az elvtársi kapcsolatokat akkor és miért most terítenek? A pénzek miatt amit "benzinre kaptak"? lehetséges. Hogy van az hogy, Fideszes képviselők "véletlenül 2x veszik fel a fizetésüket, nem kevesebbet mit 2 milliót, vagy ez jelentené a fülkeforradalmat?
A felsorolásból a "minta miniszterelnököt" kihagyta a cikkiró:Bajnai Gordont, aki avval jeleskedett, hogy a frissen felépitett akárhány m2-es villájában az épitkezés alatt lopta az áramot, az offshore cégeiről és a libákról már emlitést se tegyek! Na meg dr.Kóka a fő béka és offshore vadász.Ezekkel mi van? Mikor lesz az "elszámoltatás"? Vagy inkább úgy ahogy vannak felejtsük el az "elitet"?

Herne írta...

"Más kultúrájú pártra van szükség. Feddhetetlen pártra, feddhetetlen politikusokra. Az MSZP-t a közvélemény nagyobb része ma nem ilyennek látja. Ez a kép magától nem fog megváltozni."

Nocsak-nocsak, vannak még tiszta pillanatai Tébolyult Ferinek. Kár, hogy csak pillanatok, mivel így folytatja: "Ha fordulatot akarunk, akkor NEKÜNK (kiemelés tőlem) kell új szabályokat, új működési feltételeket és követelményeket teremteni."

Azt hiszem, ezt felesleges is tovább magyarázgatni, hisz' önmagáért beszél. Egy tébolyodott hatalomőrült, aki még azt sem veszi észre, hogy ennek a hiteltelenségnek éppen ő a legfőbb oka. Karizmatikusabb politikusok ilyenkor nem maguk akarják új vizekre terelni a hajót, hanem inkább lemondanak, és átadják az irányítást azoknak, akik alkalmasabbak rá. A hajó, a közös ügy érdekében.
De itt egy tébolyult hatalomimádóról van szó.

Van azonban egy érdekes kérdésem: hol vannak az igazi szocialisták, az igazi baloldal? Mert hogy ez a párt nem szocialista és nem baloldali, az egyszer biztos. Náluk még mi is szocialistábbak vagyunk.
Az azonban bizonyos, hogy Magyarországon rengeteg szocialista beállítottságú ember (szavazó) él. Ők hol vannak? Miért nincs valódi baloldali politikai párt?
Ha egy ilyen párt megjelenne, az lenne a pecsét Gyurcsányék és az MSZP halálos ítéletén. Egy valódi baloldali értékeket propagáló párt egy szem szavazót nem hagyna ezeknek a vörösbe bújt vadkapitalistáknak.

veszelka írta...

Így van. Nemzetszocialistábbak.

Házikígyó írta...

Ja, ja...olyan baloldal kék, amelyik nem ront rá a nemzetére!



Szerintem egytől-egyig igazi baloldaliak ülnek a Parlamentben a Böszmével az élen. Ilyen a baloldal. Tipikus.

Tyer írta...

Mindig mindenki megtalálja a maga fogyasztóit, legyen szó bármilyen idiótaságról. Nem lesz ez másképp gyurcsány esetében sem. Lesz rá vevő bőven.
Nem szabad elfeledni, hogy túl sok hülye él a földön, nem terjedt ki az evolúciós szelektálódás erre a szegmensre. A humánusabb társadalmakban mindig megvédték a szellemileg gyengébbeket, most meg ennek isszuk a levét.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló