Amikor a celeb bűnözőként még többre viszi

Volt egyszer egy magát nagyon kereszténynek valló, olykor pornószakértőként nyilatkozó ember, aki már huszonegy éve újságíróként dolgozott, több TV-nél, liberális újságnál kapott állásokat, fesztiválokat szervezett, és két igen baloldali rádiónál is műsorvezető volt.

Történt, hogy egyik nap élettársával a tescóba indultak bevásárolni. Mercédeszükkel szépen leparkoltak az áruház elé, és bementek. Mivel azonban anyagilag elég rosszul álltak, és az éhség mardosta őket, kénytelenek voltak ellopni egy rúd téliszalámit, no meg három csomag sajtot és felvágottat is. Szerencsétlenségükre (mivel életükben először tettek ilyet) becsipogott a kasszánál a téliszalámi. De szerencséjükre legalább a többit nem vették észre.

Először majdnem ki is rúgták munkahelyéről, a rádióból, de aztán persze megsajnálták őt őszinte bűnbánata miatt, és csak felfüggesztették állását. Megsajnálták, hiszen tudjuk, hogy ma már mindenki lop, és bárkivel megeshet ilyen, hogy elrak egy rúg szalámit, nem tehet róla, hogy egy pillanat alatt hozott rossz döntést, és különben is nagyon nehéz élete van, mert rajta kívül csak pszichológus barátnője keres kétszemélyes háztartásukban, és még gyerektartást is kell fizetnie…

Még jó, hogy vannak, akik segítik az elesetteket. Ilyen volt Hajdú Péter, aki műsorába hívta jó pénzért, s megvette tőle azt a jogot is, hogy kizárólag az ő műsoraiban nyilatkozhat. Közben előkerült a tescós videófelvétel, amiről kiderült a többi lopás is. De a lényeg, hogy most még többet kereshet.





Bizonyára ráismertek az enyves kezű Bakács Tiborra.

Persze a liberális média hihetetlen leleményességgel próbálja tisztára mosni a nyilvánvalóan tisztára moshatatlant. Egy barátja szerint ez az ügy indirekt, és paradox módon Bakács becsületességét bizonyítja: nevezetesen, hogy sokakkal ellentétben ötvenéves korára sem gazdagodott meg politikai úton - ami az újságíró szakmában nem ritka.

Az őt foglalkoztató klubrádió vezetője pedig erre azt nyilatkozta, hogy ez hiba, ami több, mint bűn (elég érdekes felfogás szerintem), ezért felfüggesztik állását, de ki nem rúgják, hiszen akkor még kevesebb pénze lenne a szegény éhezőnek.

Bakács egyenesen úgy véli, hogy metafizikus értelme van annak, hogy elkapták, és hisz abban, hogy semmi nem történik ok nélkül. Tehát egyenesen Isten büntetésének tulajdonítja azt, hogy „a művelet balul sült el”.

Ha nem derül ki, akkor talán nem lenne szégyenletes dolog???

Aztán Hajdú Péter Frizbi című műsorának felvételén elárulja: valójában 10 ezer forint lapult a zsebében, s csak a szeme kívánta meg a finomságot, majd kiderül, hogy még több dolgot is zsebre tett.

Az újságíró-kritikus korábban azt nyilatkozta, annyira nehéz anyagi körülmények közé került, hogy már ennivalóra is alig jutott az utóbbi hónapokban. Kérdés persze, hogy ki mit ért a szegénységen, Bakács ugyanis töredelmesen bevallotta, neki bizony nyolcvanezer forintja marad arra minden hónapban, hogy megéljen, ami azért nem jelent egyet az éhenhalással. Sőt, sok dolgozó ember örülne ma Magyarországon, ha a számlák kifizetés után, ekkora összeget tudhatna a pénztárcájában. A KSH tavalyi adatai szerint például a havi létminimum (ez az összeg, amely biztosítja a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény szükségletek kielégítését) 19 356 forint egy főre.

„Nem vagyok egy gyakorlott tolvaj, ezért amikor mentem kifelé, lebuktam, mert besípolt a rendszer” - mondta. De ez az állítása is megdőlt, hiszen a többit, - mint utólag kiderült -, feltűnés nélkül hazavitte. Szánalmas tehetsége a mentegetőzésre tehát végképp csődöt mondott, hiszen a napnál világosabb, hogy össze-vissza hazudozik.

A szomorú az, hogy ahelyett, hogy elismerné a balliberális média, hogy Bakács egy közönséges bűnöző, mentegetik, a kormányt teszik meg bűnbakká, és egyesek nem átallják az egész magyar értelmiség nehéz helyzetét tulajdonítani a probléma gyökerének.

A történet mindenesetre abszurd, amelynek valószínűleg lesz folytatása, hisz bizonyára nem fog elveszni ez a bűnöző a süllyesztőben…

3 kommentek:

Herne írta...

A Stólbuci után én már nem lepődöm meg. Rájuk más szabályok vonatkoznak. Ha bevarrnák őket, még az EU is felvonyítana a védelmükben.

A fickó egyébként kórosan kleptomán lehet. Ezért vitte haza a többi szajrét, és ez lehet az alapja a "settenkedő" becenévnek is. Én azért szétnéznék a lakásán (kocsijában, nyaralóiban)...áh, de ez nem a törvény és rend országa. Attól csak nekünk, kisembereknek kell félnünk.

Említettem már, hogy az ekkorára duzzadt, ilyen mértékben pofátlan társadalmi szakadékok természetszerűleg vezetnek a rendszernek és urainak pusztulásához? Persze ők ezt nem tudják, a palotáikban teljesen el vannak szakadva a valóságtól, már azt sem tudják hogy odakint emberek is élnek.
Na majd megtudják előbb-utóbb, ha rájukgyullad a kacsalábon forgó palotájuk, vagy a nemlétező emberek nemes egyszerűséggel elözönlik őket.

HÉ TE! EZ TERRORIZMUS!

Elnézést, visszavonom, még nem hat a gyógyszerem.

Kinga írta...

Szánalmas, hogy ez volt a médiatüntetés szószólója.

Névtelen írta...

NEHOGY MÁR ELHALLGASSUK,HOGY EGY LÉHŰTŐ ZSIDÓRÓL VAN SZÓ!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló