Hogy a picsáb@ kaptunk egy ekkora senkit?

„Magam természetesen nem kívánok a kormányzás lendületének gátja lenni, éppen ellenkezőleg! Készen állok a nemzeti együttműködésre” – mondta még a nyár közepén köztársasági elnökké való megválasztása előtt Schmitt Pál, narancsos celeb. Az, hogy ez így lesz, abban szerintem senki sem kételkedett, de arra talán még a legsűrűbb narancsködben tévelygők sem számítottak, hogy Schmitt a „készen állást” néhány hónap alatt a legdurvább csontig nyalássá fejleszti.

Pedig ma már itt tartunk. Schmitt ugyanis az elmúlt hetekben úgy döntött, hogy szakít a törvények elnöki szignóval való ellátásának gyakorlatán. Ő már nem várja meg azt, hogy a parlament által elfogadott jogszabályokat ellenjegyzésre hivatalos úton átküldjék hozzá, hanem maga siet a törvényhozás épületébe, hogy még aznap ellássa kézjegyével a frissen elfogadott törvényeket.

Legutóbb a magánnyugdíj-pénztárakkal kapcsolatos jogszabály aláírására ment be a parlamentbe, alig egy órával azután, hogy a narancsos többség elfogadta a törvényt. Gyors aláfirkantott mindent, aztán már indultak is a nyomdagépek. Amikor a Köztársasági Elnöki Hivatal napokkal később bejelentette, hogy az államfő aláírta a jogszabályt már majdnem egy teljes hete ott volt a szignója a lap alján. Így jelenhetett meg épp a közleménnyel egy napon a Magyar Közlönyben a törvény szövege az aláírással.

Mint látszik, OV azért nem hülyegyerek. Pontosan ki tudta választani a sok seggnyalója közül a számára legfelelőbbet. A legszolgalelkűbbet. Így aztán nincs is semmi gond semmivel. Megy minden, mint a karikacsapás. Schmitt Pali nem kérdez, nem mérlegel, nem gondolkodik, csak jön és aláír. Mindent. Mindent, amit csak elé raknak.

Neki nincs lelkiismertfurdalása. Neki nincsenek fenntartásai. De hát mitől is lennének? Aki ilyen pályát járt be, mint ő az elmúlt évtizedekben, attól mégis miért várnánk el ilyet?

Schmittnek soha nem okozott gondot egy kis dörgölődzködés, soha nem okoz gondot az éppen regnálók seggének fényesre nyalása. Ment ez neki Kádárral, amikor 1983 és 1986 között a kommunista Lázár-kormány miniszterhelyettese volt és ment ez neki az Antall-, a Horn-, az Orbán-, és a Medgyessy-kormányok idején is, amikor nagykövetként szolgálta az éppen aktuális megbízókat.

Nem volt számára probléma az sem, hogy 1998-ban a saját kezdeményezésére az MSZP főpolgármester-jelöltjeként exponálja magát, meg az sem, hogy 2003-ban, hirtelen csinálva egy jobbra átot belépjen a fideszbe, amikor híre ment annak, hogy OV ismét gyűjti a posztkommunista szemetet.

Az emberek embere mindig jó érzékkel választotta ki, hogy a nyelvét kinek seggére illessze. És mint látható, az eredmény soha nem is maradt el. Így aztán Schmitt most sem bajlódik azzal, hogy esetleg áttanulmányozza, vagy szakértőkkel átvizsgáltassa azokat a jogszabályokat, amiket éppen szignál, vagy ne adj’ Isten alkotmánybírósági normakontrollt kérjen. Mert minek? Olyan törvényt úgysem fogadnak el, amit OV ne hagyott volna jóvá, innentől pedig neki nincs már más dolga, mint aláírni azokat, hisz azokkal semmi, de semmi baj nem lehet.

Mint látszik, ha fülkeforradalom van, akkor már a látszatra sem kell adni, az felülír mindent. Az meg, hogy az ország köztársasági elnöke egy csúszómászó, a narancsködben bóklászóknak talán fel sem tűnik. A többieknek meg az abszurdisztáni hétköznapokban nem marad más, mint hogy a bosszankodás mellett dúdolgathatják a Kozmosz dalát:

…kirakatbáb, igazi protokollfőnök
hajlékony bohóc, pártkatona elnök
egykori kommunista sporttitkár
elutazott a pénzünkön a holdig már
és hat nyelven mond semmit
hogy a picsába kaptunk egy ekkora senkit?

Nemzeti együttműködés…



11 kommentek:

HangyaBoy írta...

Nem a disznók szokták kitakarítani maguk után az olimpikhont.

Névtelen írta...

VENGERSZKIJ TOVARIS KAMÉLEONOVICS. Ime az emberek embere!!!

Névtelen írta...

Tárnokon a Torgyán táskacipelője a Fidesz alpolgármestere, egy szdszes pedig a Fidesz polgármestere. Szép kis forradalmárok.Röhögtek amikor verték az embereket 2006 októberében a gyurcsány pribékjei.

Herne írta...

Schmitt a klasszikus alárendelt személyiség. Gyenge jellem, határozatlan, képtelen önálló döntéseket hozni, vagy egyáltalán egyedül megállni a saját lábán. Azért nyal seggeket, mert akiknek a seggét nyalja, azok tartják meg a lábán, és megdícsérik, ezáltal önbizalmat, büszkeséget okozva az alárendelt személyiségnek. Pattog mint egy bolha, hogy minél több elismerést gyűjtsön be a feletteseitől. Az ilyen sosem lesz vezető (pontosítok: nem szabadna hagyni, hogy vezető pozícióba kerüljön), mert személyiségéből fakadólag szüksége van felettesekre, akik megmondják mit tegyen, akiknek a kedvére tehet, akik irányítják és megdícsérik.
Végülis furcsa demokráciánkban a köztársasági elnöki poszt szinte csak jelképes, úgyhogy sok galibát nemigen okozhat azon túl, hogy tovább rombolja a magyarok megítélését külföldön. Ha miniszterelnök lenne, akkor már nagy baj lenne...de szerencsére az ilyenek általában tisztában vannak önmagukkal, és nem hajtanak az abszolút vezetői posztokra. Libajnai volt még ilyen alárendelt típus, de neki sem volt igazán beleszólása semmibe, csak a hülye nem látta hogy Furcsány mozgatja a háttérből. Elképzelhető egyébként, hogy a Furcsány-Libajnai duett a hálószobában is eljátszogatja a domináns-alárendelt szerepjátékot egymással; majdnem biztos, hogy mindketten ferdék, elég megfigyelni a nőies mozdulataikat - igyekeznek leplezni, de nem mindig sikerül. Na mindegy, ez már egy másik történet.

casablanka írta...

Ja, a "fülkeforradalomban"a 2/3 többséggel mindent megszavaztak az emberek. LESZ MÉG ITT REND !! Csak várjuk ki a végét, mi mindent fognak itt még lenyesegetni. Akinek van füle és szeme az hallja és lássa az új napfelkeltét!

eSzeL írta...

Ha Trianon volt a keresztre feszítés, akkor még a halál hátra van. Nem tudom ki lesz az a Longinus aki megadja a kegyelem döfést ( bár sejtem ), de a narancsosok akkor fognak csak ráébredni, hogy elárultak bennünket. Ez viszont kell ahhoz, hogy a lehető legkevesebb magyar forduljon egymás ellen.

feco0220 írta...

A Fidesz 52-53%-os, 2/3-ra felturbózott többsége, a húsz éve hatalomban regnáló politikusbűnözők és klientúrájuk, rokoni kapcsolataik,(saját kutyájuk kölkei) valamint betelepített zsidók, cigányok, és elenyésző számú megtévesztett, igaz magyar hazafi. Kétmillió-nyolcszázezer, többségében magyar nem hatalmazta fel Orbánt semmire, és majd egymillió nemzeti érzelmű a Jobbikra szavazott.
A Fidesz folytatója a zsidó irányítású pénzügyi nagyhatalmak eddigi rombolásának, nem kötelet rak a nemzet nyakára, hanem nemzeti színű, talán még a Szent Koronával is ékesített illatos párnát nyom a képünkbe, és úgy fog megfojtani minden Magyarországért ziháló lelket.
Ez a terror legaljasabb formája, de mit is várhatnánk egy terrorállam terrorista testvérpártjának az engedélyével(!) (Tel-Aviv-i paktum) miniszterelnökségre szert tett, kommunista emlőkön, és zsidó pénzmágnás támogatásával nevelkedett Orbántól.
A terror nem törhető meg szellemi fegyverekkel, hanem csakis terrorral. Készüljünk a harcra! Egy-két éven belül lángolni fog Magyarország, és a nemzeti tűz fogja felperzselni a hazaáruló tolvaj bandák fészkeit, a Fidesszel együtt. Hajrá Magyarok, nyergelj, fordulj ellenségeid felé. Fegyveres testületek magyar érzelmű tagjai védjetek mindent, ami magyar, és szuronyra mindennel, ami idegen.

BIBA írta...

CSAK AZT TUDNÁM MIÉRT NEM MENT EL A VÖRÖSISZAP DRÁMAI HELYSZÍNÉRE????
MIÉRT NEM ÉREZTE ÚGY, HOGY MINT AZ ORSZÁG ELSŐ EMBERÉNEK ELSŐKÉNT LENNE OTT A HELYE "RÉSZVÉT LÁTOGATÁSON"!!!!!!!!!!!!

Névtelen írta...

BIBA:na miértnem????mert Ritácskát nem hivták oda!!!

Névtelen írta...

Hajrá Mtk

Névtelen írta...

"Szóra se érdemes!" Senki nem vagyok, de nem vállalnám azokkal a közösséget, akik Magyarország, köztársasági elnökei, miniszter elnökei lehettek" gondold végig, illusztris társaság, vagy nemzetrontók archívuma!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló