Az árulók közöttünk járnak? Avagy kinek az ismerősei az Ismerős Arcok?

Soha nem gondoltam volna, hogy ezt a bejegyzést egyszer majd meg fogom írni, hogy ezt a bejegyzést majd, muszáj lesz megírni. De azt sem gondoltam volna soha, hogy az általam oly sokra becsült és kedvelt emberek, a sorsdöntőnek számító választás előtt átállnak majd a másik oldalra.

Amikor pár napja először hallottam a hírt, igazából nem hittem el, és simán rálegyintettem a hírhozóra, hogy biztos csak elnézted a plakátot. Ő azonban tovább bizonygatta, hogy nem, ez nem tévedés. Nem hagyott nyugodni a dolog, lementem a városba és megnéztem én is. És tényleg ott volt.

A plakát a helyi fideszes kampányzárót hirdette, Semjén Zsolttal, Tőkés Lászlóval és az Ismerős Arcokkal. Még mindig nem hittem el, ezért megnéztem, hogy a zenekar honlapján szerepel-e ez az állomás. Nem volt ott, végül rákerestem a narancsos honlapra is. Ott viszont már fent volt, és hirdette az eddig elképzelhetetlent.

Plakát ide, fideszes honlap oda, az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy majd mégsem lépnek fel, hogy majd rájönnek arra, hogy ez árulás, hogy ezt egyszerűen nem lehet megcsinálni. Aztán eljött a tegnap este és a narancsos lobogókkal feldíszített színpadon ott álltak a hangszerek. Majd a narancsos öklendezés után ott állt a zenekar is. Aztán ahogy megszólalt az első dal, úgy dőlt össze sokunkban egy világ.






[nagyításért katt a fotókra]

Aki járt már Ismerős Arcok koncerten korábban az tudja, hogy az eddig mindig ünnep volt, egy békés demonstráció a mi ügyeink mellett. Lobogtak a zászlók, összekapaszkodtak az ottlévők. Tegnap nyoma sem volt ennek. Más arcok, más emberek.

Nem vártam meg a végét. Nehezen viselem az árulást.

Annak, hogy egy művész, egy zenész, egy sportoló a választások idején odaáll valamelyik párt mellé, annak üzenete van. Az egy állásfoglalás, az kiállás azokért az értékekért, azért értékrendért, amit az adott párt képvisel. Az iránymutatás a rajongóknak, a szimpatizánsoknak.

Vajon mi lehet az a fideszes értékrend, ami mellé az Ismerős Arcok most odaállt? Mi lehet az az ok, hogy amikor a legnagyobb szükség lenne az összefogásra, ők akkor árulnak el minket?

Persze nem tudhatjuk, hogy mi történt a háttérben, nem tudhatjuk, hogy ez az egész miért alakult így. Egy azonban biztos, Nyerges Attila és a többiek biztosan tisztában voltak vele, hogy mit vállalnak ezzel. Biztosan tudták, hogy ezzel rengeteg embernek fognak nem kis értetlenséget és csalódást okozni.

Ha oly sok radikális és Jobbikos rendezvényen való fellépés után, most valamilyen, az ő szemszögükből mondjuk lényeges okból nem akartak a párt mellé állni, akkor maradtak volna távol az egész kampánytól. Főleg igaz ez annak a fényében, hogy Nyerges két hete, az amerikai koncert utáni nyilatkozatában még a következőket mondta: Szeretném óvni a zenekart attól, hogy csatlakozzon valamilyen párthoz, hiszen magánemberként megvan mindannyiunk véleménye és bizonyára ki is derül a mi dalaink szövegeiből, hogy hova húz a szívünk. [Katt a linkre. Az idézett gondolat 8:35-nél kezdődik]

Vajon mitől fordult meg a világ két hét alatt? Vajon mitől húzott a szív hirtelen másfelé? Vagy ami eddig volt, az minden hazugság?

Bizony, nem így képzeltem még néhány éve
Megint egy dolog, amit valahogy nem értek
Igaz, nem biztos, hogy mindent értenem kéne… – szól a dal, és a sorok aktuálisabbak, mint valaha.

Attila, hogy tehettétek ezt?


[Ha esetleg valakinek lenne hozzáfűznivalója a történtekhez, akkor az Ismerős Arcok honlapján lévő firkafalon megteheti. Hátha kiderül valami.]

131 kommentek:

Unknown írta...

Mit mondjak: ez a hír, mint megrögzött IA rajongót, engem is ledöbbentett! Felteszem a kérdést: a mai Fidesznek mi köze van az IA szellemiségéhez?

Érdekes adalék. Pár hete készítettem egy Jobbikos kampányvideót:

http://www.youtube.com/watch?v=-i14hwiCPSs

amiről levelet küldtem több Jobbikos címre. (Ezek egyikéről sem jött válasz. No comment. Igaz: a Barikád portál médiatárába föltették a filmet.) Ugyanakkor értesítettem az IA-t is, hiszen az ő "Minden visszatér" című számuk a klip kísérőzenéje. Épp akkor voltak Amerikában. Válasz azóta is jön...

Névtelen írta...

Pont ma reggel gondoltam rájuk, hogy ők aztán biztos soha át nem állnának oda.

Ez nagyon megdöbbentő. De hát most mindenki helyezkedik, készíti elő a helyét, hogy jó pozícióban álljon, mire jön a narancsos aranyeső. Hosszú volt a nyolc év, kevés volt a támogatás. Az elmúlt időkben nem ők az egyetlenek, akik így gondolják. De nekem az egyik legnagyobb csalódás.

...Nem furcsa, hogy arról kell beszélgetnünk, gondolkodnunk, hogy "átállni oda", és ma már sajnos mást is kell értenünk alatta, mint pár évvel ezelőtt? Hol lesz ennek vége?

Névtelen írta...

Szomorúan tapasztalom, hogy elbeszélünk egymás mellett. Nekem (nekünk)nincs jogom különbséget tenni magyar és magyar közt.

Azok a gondolatok melyekről beszélünk, mindenkihez szólnak,pártszimpátiától függetlenül. Amíg egy fikarcnyi esélyt látok arra, hogy jó irányba tudok fordítani bárkit a dalokkal és az egységes nemzet gondolatának támogatókat tudok szerezni, addig én játszani fogok mindenhol, ahol csak lehetőségem van.

Nem vagyok hajlandó lemondani egyetlen emberről sem. Nem elszigetelődni kell, hanem megváltoztatni a világot. Az pedig csak úgy megy, ha hallatom a hangom.
Ha ezt "ellenséges" környezetben kell megtennem, annál inkább kötelességem.

Tisztelettel, és bízva a mielőbbi találkozásban:
Nyerges Attila

Névtelen írta...

Nekem mindig is langymelegnek tűntek. Nem kár értük. Zenélni, énekelni ugyan tudnak, de akkor énekeljenek a gazdáiknak. A franc se kíváncsi rájuk ezek után.

Névtelen írta...

Kedves Attila!
Valóban fontos, hogy minél több emberhez eljusson a mondanivalótok és valóban nyitni kell a máshogy gondolkodót felé. Erre azonban a legrosszabb időzítést választotta a zenekar. Most, amikor annyian támadják a Jobbikot és a nemzeti érzelmű emberek fejében zavar van, akkor szerintem elhibázott dolog egy ilyen éles helyzetben odaállni egy olyan párt mellé, aki féltve eddigi pozícióját a legaljasabban támadta a Jobbikot. Ezzel csak megerősítettétek az elvakult Orbán és Fidesz hívőket, hogy "látjátok a Fidesz is legalább annyira nemzeti párt", mint a Jobbik.
Választások után ezzel a fellépéssel semmi gond nem lett volna, de most ezzel úgy néz ki a legtöbb ember fejében, mintha ti a kialakult Fidesz-Jobbik párharcban a Fidesz mellé áltatok volna. Őszintén sajnálom a történteket, de ennek ellenére továbbra is venni fogom a lemezeiteket. Várva a győri koncertet maradok tisztelettel: Farkas Róbert

BolonDóra írta...

Akkor ti nem is a zenéjük miatt szerettétek az Ismerős Arcokat, hanem az általatok vélt "politikai hovatartozásuk" miatt? Szomorú! Hogy röhöghet most rajtunk a ballib oldal...
Nembaj, akkor is az Ismerős Arcok a legjobb!
Forever Ismerős Arcok, Forever Nyerges Attila!!!

Névtelen írta...

Szégyelljék magukat!Szegény Rózsa Flores is megfordul a sírjában e hír hallatán!

Névtelen írta...

Az ok nagyon egyszerű 500 000 FT fellépési díj volt. Ugyanez a zsidesz jelölt a választókerület másik városában a Csík zenekart hívta kampányzáróra Ők csak 250 000 Ft ért atták el magukat. De már 2000 éve tudjuk, hogy mindig vannak Judások.

Névtelen írta...

Nem jutok szóhoz... Nyerges Attila magyarázkodása pedig erősen sántít. Az Ismerős Arcok az egyetlen valódi nemzeti párt, a Jobbik ellen kampányolt, annak legaljasabb ellenfele mellett. Erre nincs bocsánat.

Névtelen írta...

Március 14.én a Wigwam-ban a kígyóbüvölőket el sem játszották.Ott volt a fél Hír-tv-s stáb/Csintalan nem/,aztán a végén Varga Miklós felvételről énekelte:Itt az idő!Én felháborodtam és kérdeztem,mi ez a Fideszes bújtatott propaganda?Rohadt mérges lettem,egyszerűen éreztem ezek már vagy még?Fidesz pártiak.SOHA TÖBBÉ NEM MEGYEK IA KONCERTRE!

RomER koncert a Népligetnél,Hungarica a Petőfi csarnokban,az már ott volt!!

A nyál maradhat Likudéknak.

Szebb jövőt!

Hazafi írta...

Erről van szó. Műmagyar pojácák helyett erős és nemzeti kormányzást. Jelmezes felvonulások helyett erős rendőrséget és elszámoltatást.
Lobbik Oroszországért Mozgalom helyett most vasárnap 2db X a Fidesz-KDNP-re.

Névtelen írta...

Aki minket és köztük engem is,csőcseléknek illetve szélsőségesnek nevez,ez esetben a Fidesz/KDNP annak zenéljen a Klezmer Band,de az IA is"belefér"a keretbe,úgy látszik!

Nagy Mihaly photo írta...

Attila!

Ez minket is mélyen érintett, nem gondoltuk volna, hogy pont ti lesztek azok akik az utolsó pillanatokban így szembementek azokkal az értékekkel amikről a dalaitok szólnak, emberek ezreinek okoztatok ezzel csalódást úgy gondolom.
Eddig ti tartottátok sokakban a lelket, öröm volt egy IA koncertre elmenni, együtt énekelni a "magunkfajtákkal" és veletek.. Eddig a pillanatig azt hittem én is és a családom is, hogy TI valóban a magyar emberekért és a magyarság megmaradásáért cselekedtek, zenéltek. De most, mintha a pénz és az önös érdekek előtérbe kerültek volna...csalódottak vagyunk. Nem tudom, fogok-e még valaha így egy IA koncertre elmenni, és hogy ti tudtok-e majd nyugodt szemmel a magyar emberek szemébe nézni?

A kérdés pedig jogos, és én is felteszem ezt:
Attila, hogy tehettétek ezt?

Nagy Mihály

Névtelen írta...

Hazafi!

A Műmagyar pojáca az max a te vezíred és sleppje!Csintalan ex-mszp alelnök,Szabó/XIII.ker Fidesz/ex-izraeli katona,13 évig szolgált ott,Martonyi ex-mszmp-s besugó aki 1998-ban aláírta,miszerint a magyar föld 2011-től tőkeként kezelhető,Széles Gábor ex-vörösbáró elvtárs jelenleg milliárdos,Vámos ex-mazsihisz szóvívő.Ezekről a tényekről lökd a dumát,ne a narancsos falsh propagandát terjeszd itt!Elszámoltatás,na ne viccelj........abba pl Széles Gábornak és Csintalan Sándornak/51% Hír tv tulajdonos/akik soha nem voltak komcsik ugye,is bele kellene esniük!!Majd a Fidesz mi??Azok akik a Szkíta Soros György pénzén tanultak a Kádár-rendszerben?Hívd fel Zsírtalant,ő bizonyára harapni fogja a dumád!

Névtelen írta...

T.Nyerges Attila.

Amennyiben legközelebb az import narancsoknak zenéltek,illik figyelni arra:Árpád-házi lobogót ne vigyetek!!!Ugyanis"náluk"nem kívánatos az ősi zászlónk!

Ellenben"CSAK A FIDESZ",VAGY SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ "ORBÁN A MESSIÁS" FELIRAT ELŐNYÖS LEHET!!

Névtelen írta...

Mielőtt temetnétek,gondoljatok arra, hogy egy zenekarnak is meg kell élni. Mi baj van azzal ha elfogadnak 1 felkérést amiért fizetséget is kapnak? Nem a szivüket adták el, csak a zenéjüket.

Névtelen írta...

Mert vannak elvek...........tegyük fel,a Vidám Vasárnap című bulira meghívnák őket akkor is lehetne magyarázni?Végül is csak a zenéjüket adták el,nem a szívüket ugye?

Névtelen írta...

Mi az, hogy "átálltak"? Úgy beszéltek a Fideszről, mintha valami komcsi párt lenne.
Nekem Fidesz szavazóként az egyik kedvenc zenekarom az IA.

Névtelen írta...

Meg kell élni, meg kell élni...hány ezerszer halljuk ezt a kifogást, amikor jellempróbákról, ügyek melletti kiállásról van szó! E mentalitásnak olyan édes gyermekei vannak, mint az árulás, a korrupció, a gyengeség és mindezek végeredményképpen a megsemmisülés (jelen esetben esélyes, hogy egy nemzeté).

Névtelen írta...

Hogy harminc ezüstér' a lelkedet teszed a pultra,
És amíg csak élsz, ezt teszed újra meg újra.
Hogy semmit nem nézve, fék nélkül rohansz előre,
Magadnak kaparva, taposva gyerekre, nőre.

Unknown írta...

Eddig kétszer láttam őket, mindkét alkalommal Jobbik rendezvényen, a Kormorán előtt. Ez van, lesz még néhány ilyen csalódásunk.

Névtelen írta...

Emberek! Ne már!
A zenekar kersztény nemzeti értékekért, hazáért és emberi kapcsolatokért muzsikál.
Számaik mondnivalója jól tükrőzi szellemiségüket.
Én is ott voltam tegnap este koncertjükön, le a kalappal előttük és hangosítás előtt is!

Nehogy már egy ilyen értekrendű zenekar csak a XXX párt rendezvényein léphessen fel.

Attila és a Többiek!
Kitartást kívánok nektek, fel a fejjel, előttem és még nagyon sok jobbos előtt nem lettetek az eszme árulói.

Felőlem a Kormorán a Kárpátia és a többi is ott zenél a jobb oldalon ahol akar. Ha meg térítenek át ballibeket, akkor le a kalappal.
Én már ismerek liberálbolsikat akiket a ti koncerteteken a ti cd-itekkel és erdélyi kirándulással hoztunk át a jó oldalra.

Minden jobbosnak üzenem, hogy egy oldalon állunk. Basszátok meg, vegyétek már észre ki az ellenség és ki a barát. A választás után össze kell borulnunk, hogyan gondoljátok kardokkal-kapával, vagy testvéri szeretettel?

Kitartás

Névtelen írta...

folytatás ez előbbről...
"Szomorúan tapasztalom, hogy elbeszélünk egymás mellett. Nekem (nekünk)nincs jogom különbséget tenni magyar és magyar közt.

Azok a gondolatok melyekről beszélünk, mindenkihez szólnak,pártszimpátiától függetlenül. Amíg egy fikarcnyi esélyt látok arra, hogy jó irányba tudok fordítani bárkit a dalokkal és az egységes nemzet gondolatának támogatókat tudok szerezni, addig én játszani fogok mindenhol, ahol csak lehetőségem van.

Nem vagyok hajlandó lemondani egyetlen emberről sem. Nem elszigetelődni kell, hanem megváltoztatni a világot. Az pedig csak úgy megy, ha hallatom a hangom.
Ha ezt "ellenséges" környezetben kell megtennem, annál inkább kötelességem.

Tisztelettel, és bízva a mielőbbi találkozásban:
Nyerges Attila"

Bocsi Attila, de többször be kell idézzelek úgylátom.

MINDEN ITT LEÍRT SZAVAD, DALAID, TETTEID MEGÁLLJÁK AZ "EMBERTPRÓBÁLÓ" IDŐK PRÓBÁJÁT.
De nagyon igazad van.

üdv,
KK

Névtelen írta...

Ez gerinctelen volt! a pénzért mindent? besz...k! rohadjon meg aki így gondolkodik ,persze majd a fidesz , vicces a politikából élnek több mint 20 éve! nem is rosszul! ugyan már sza.nak a fejünkre!

ANapSzerelmese írta...

Engem ez a valasz kielegit nem ert varatlanul. Az Attila azt mondta ha az MSZP hivna meg oket akkor azt is elfogadna, mert ott is kell lennie jo embereknek akik meghalljak a dalban rejlo igaz gondolatokat. A dalokban mindig osszefagasra buzdit nem szethuzasra. Ki teszi meg az osszefogas erdekeben az elso lepest ha mi mindig elhatarolodunk egymastol meg a politikai kozbeszedben is. Mi sem a Lanchid es Info radiot hallgatjuk hanem inkabb a Klubb radiot, azon bosszankodunk nap mint nap mikent tudnanak szomszedainkba onteni egy kis joerzest.Ha be kell telefonalni egy musorba akkor Klubba erdemes, mert ott lehet a nezetet utkoztetni es azoknak az embereknek kell mondani valamit, ott lehet megerteni mi rejlik azon emberek lelke melyen es miert valasztjak azt az autat megrogzotten. Nem a nyajnak aki egyebbken is egyet ert es csak bologat vagy frocsogve izzasztjuk egymast nagy igazsagokkal. Az nem kihivas abbol valtozas nem lesz. Ha eleneklik a Trianonrol gondoltakat 2004 decenber 5 cimu szamot a KDNP elott es talan megertik mit jelentett a melleszavazasuk a hataronkivuli magyaroknak mar megerte...
Biztos vagyok benne ezt nem hagyjak ki a programbol.
ANapSzerelmese

Névtelen írta...

Ez nagyon szíven ütött. :( Nem is tudom megfogalmazni, mit érzek, nem vagyok egy Nyerges Attila, talán a legkifejezőbb, hogy FÁJ.

Névtelen írta...

Kedves testvérkéim a "határon" túlról?! Hát ezek után, hogy egy hazaáruló mellé áltatok nektek a testvérek már nem erdélyben, felvidéken vannak hanem izraelben, likudok.
Nagyon is kedveltem a zenekart, de ezt nem lehet megemészteni, ez nálam felér egy hazaárulással. Attila lehet itt magyarázkodni, de ti pénzért s érdekből álltatok egy olyan oldalra, ahol olyan sunyi emberek vannak, akik csendesen jóváhagyták a szemkilövetéseket, mert nem tettek ellene semmit, támogattok egy Viktort, aki, ha akkor kiáll a forradalom mellett, lehet most nincs is Jobbik, de nem állt ki, szembeköpve ezzel a választóit és a magyar népet. Kéz a kézben támogatta románia csatlakozását feltétel nélkül, megszavazta az olvasatlan liszaboni szerződést, megszigorította a titkosítást az mszpvel. Ti ezek után még ki akartk állni erdélyben énekelni? Ti akartok még a felvidéken koncertezni? Hogy lehet ilyenek mellett csak úgy elmenni? Nagyon is fájó Atilla, hidd el nekem, de ki kell mondanom véleményemet, hogy a kocsmai zenét ti csak érdekből váltottátok másra, s ez igazából már akkor megfordult a fejemben amikor Pataki A. énekelt a cirkuszban.
S kérlek, ha van lelkiismereted Wass Albert nevét szádra ne is vegyed, s idézni tőle ne is próbálj. Mert tudod a KŐ MARAD, de te nem maradtál! Sajnálom igazán ...

üdv. Kiss Attila, Felvidék

Névtelen írta...

Az Ismerős Arcok többet tett a magyarokért, a nemzetért, mint bárki, aki a szájára veszi őket.

Az oly áhítattal imádott Jobbikban is vannak MSZMP-sek ( Nyikos miniszterjelölt úr pl.), van neoliberális jogvédő(Morvai)és vannak tisztességtelen emberek.
Néhányan úgy tekintenek a Jobbikra, mint valami olyan hófehéren csillogó, tiszta pártra, amely mondjuk a hét vezérrel kampányolna.

Éljen az Ismerős Arcok és a zenéjük!

Egy Jobbik szavazó, Gárda szimpatizáns, HVIM tag.

Névtelen írta...

"...vegyétek már észre ki az ellenség és ki a barát."

És miért hiszed azt hogy mi a közönségben, a szavazópolgárok között keressük az ellenséget? Sajnos pár politikus is elég ahhoz hogy szétcsesszenek egy ilyen kis országot. Magasztos a gondolat hogy minden magyarnak zenélünk, de a walesi bárdok sem véletlenül tagadták meg hogy vidám képpel mulattassanak Edward lakomáján...

Névtelen írta...

Épp most töröltem le a telefonomról az Erdély2003 csengőhangot... :((
FÁJ!

Névtelen írta...

Épp most raktam fel a Nélküled-et csengőhangnak.
Buták az emberek:(

Névtelen írta...

Akkor állj be a Semjén mellé te is dobolni,ahogy a képen is látható!Aztán majd csatlakoznak a haverjai is,az izraelita műhelyből!

Sziva Balázs zenekarát meg kellene kérdezni,el mennek-e egy Lungo Drom buliba zenélni,oszt majd Farkas Flóri poénból oda ül dobolni.Az is csak egy felkérés lenne.....ráadásul Fidesz/KDNP/Lungo Drom szövetségesek,ugye.

Névtelen írta...

A neolibsi jogvédő Morvaival énekelni is olyan nemzeties, ilyen alapon. Csakis ilyen alapon.

Ennek semmi értelme gyerekek!

Névtelen írta...

Nem,a szart és a jellemtelenséget nincs értelme magyarázni.

Akinek kellemetlen az Árpád-házi zászló/Fidesz/ és azok akik büszkén használják,Semjén féléknek csak szélsőséges törvényen kívüli új nyilas/lásd MH/csőcselék,OTT NEM ZENÉLNÉK MÉG PÉNZÉRT SEM!!

"Becsület nélkül az ember nem ér semmit"

Ja,most a narancsok"megvilágosodnak"egy IA koncertől,oszt majd jól voksolnak persze...NEM KELLETT VOLNA A FIDESZT ERŐSÍTENI EZZEL A FELLÉPÉSSEL,FŐLEG A KAMPÁNY VÉGÉN!Már pedig kérem,akárki akármit mond EZT A SZITUÁCIÓT NEM LEHET MÁSKÉPP ÉRTENI.

Névtelen írta...

De lehet, csak ahhoz nem árt gondolkodni.

Névtelen írta...

Akkor rajta!Érdeklődéssel várom....

Névtelen írta...

Április 16-án Nagykanizsán játszik a zenekar. Tavaly is felléptek itt, jelen voltam a koncertjükön. Életem egyik legnagyobb koncertélménye volt; idegen emberek karolták át egymás vállát, és úgy énekelt együtt a tömeg. De a mostani koncertre nem megyek el... Nagyot csalódtam a bandában. Jó volna, ha valamiféle magyarázatot közzétennének.
/Egy gárdista a nagykanizsai szakaszból./

Névtelen írta...

Váci Jobbik Béla

Nem tudok mit írni!
Meg vagyok döbbenve!
Én anno agyon reklámoztam őket, sok rajongót "köszönhetnek" nekem. A Nagycirkuszban is ott voltam, igaz a
hangosítása egy nagy kalap kaki volt annak a koncertnek. Nem szokásom eredeti DVD-t cd-t venni, az övékét megvettem,
mert az egyetlen magyar zenész csapat akit érdemesnek találtam erre.
Hát akkor ennyi, itt a vége.
Ahogy reklámoztam őket most úgy fogom a sárgaföldig alázni!
Mi nem vagyunk egy vérből valók!

BolonDóra írta...

Kedves Váci Jobbik Béla!

Akkor ti nem is a zenéjük miatt szerettétek az Ismerős Arcokat, hanem az általatok vélt "politikai hovatartozásuk" miatt? Szomorú!
Nembaj, akkor is az Ismerős Arcok a legjobb!
Forever Ismerős Arcok, Forever Nyerges Attila!!!

Névtelen írta...

"/Egy gárdista a nagykanizsai szakaszból./"

Csak neked írom ide:

Nagykanizsán (tavaly) akkor lehet, hogy bennünket is ölelgettél, és velünk együtt énekeltél.
Most lőnél ránk, akkor rajta.

Idén mi lesz 16-án nagykanizsán? Egymásnak esünk, vagy együtt énekelünk.
A végén mindannyian sírunk és rajtunk röhög a neobolsi banda?

Legyen szebb jövönk ettől!

Névtelen írta...

Váci Jobbik Béla

Már akkor szerettem mikor Te szerintem azt sem tudtad hogy léteznek! Most meg osztod itt bölcsen az észt! Én leírtam az érzéseimet amin semmiféle beírással nem tudsz változtatni hiszen bennem vannak.
Bocs ha kicsit keményen válaszoltam, de dühös vagyok és kiábrándult.
Nem ellened szólt!

Névtelen írta...

"/Egy gárdista a nagykanizsai szakaszból./"

Kedves nagykanizsai gárdista!

Akkor lehet, hogy velem is összekarolva és összeborulva énekeltél. Most lőnél rám? Tedd!

Most mi lesz 16-án nagykanizsán? Egymásnak esünk, had röhögjenek a neoliberálbolsik?
Ahelyett, hogy együtt ünnepelnénk a győzelmet a liberálkomcsik felett.

Ezen a választáson a jobboldal CSAK GYŐZHET.
Amit vesztünk az az, hogy nem haljuk az IA (Attila) énekéből/dalaiból az összefogást és a szeretetet.

Legyen szebb a közös jövönk!
MAGYAROK VAGYUNK MIND, akik ide írogatunk.

Névtelen írta...

Na király ez a blogmotor, vagy van itt cenzor?

Névtelen írta...

Nekem azt tanítottak, hogy legyen mindig tartásom.Mert a langyos vizet kiköpik.Ebből már nem tudsz jól kijönni Attila. Továbbra is elismerem a munkásságod

Gabeebee írta...

Nincs cenzor. A vélemény szabad. :)

Névtelen írta...

Miért kéne neki jól kijönni? Vagy miből?
Nézek ki a fejemből órák óta, de nem miattuk...

Névtelen írta...

egri Janika vagyok, a Firkafalon igy ismernek, többen pedig személyesen is. Most egy kicsit megakadtam, ma este kaptam ezt az emailt és per pillanat a döbbenettől csak keresem a szavakat.
Szerintem már Amerikában is pénz volt a dolog mögött, ezzzel a zsideszes dologgal pedig végképpen nem tudok mit kezdeni....
" miféle világ ez körülöttem, és hová lettek az álmaim..? " valoban nem maradt semmink ????

Névtelen írta...

Anélkül, hogy a konkrét esethez hozzászólnék, úgy érzem ezt le kell írjam: gyerekek, a zsidesz úgy jobboldali, mint ahogy a böszme milliárdosok szocialisták. Nincs jobb és baloldal, az csak cirkusz a népnek. Kapitalisták vannak, és a nemzeti oldal. A zsidesz ugyanazt az érdekkört szolgálja ki, mint a maszop. Ugyanazt az értékrendet vallja. Na kb. ennyire jobboldaliak viktorviktorék (szándékolt kisbetű). Ami igazán szomorú, az az, hogy még mindig sokakat meg tudnak vezetni, noha egyszer már voltak hatalmon, ha emlékszünk. Más volt bármi is, mint most? Nem.

Névtelen írta...

Jobb volt, bár lehetett volna jobb is.

Névtelen írta...

Ismerős Arcok? Sok koncerten voltam, aztán "durvultak" a poénok a színpadon! Valami "eltört"! Ennek a hátterében úgy vélem csak a pénz állhat, de az rámutat a jellem hiányára is! Ahogy a multikhoz sem jár következetes Ember, úgy Ism.Arcok koncertre SEM! Viszlát!

Névtelen írta...

Én akkor is szerettem az IA zenéjét amikor a Jobbikosok azt hitték csak nekik zenél, most mégjobban tisztelem őket.

Névtelen írta...

IA,kuka!

Erdély írta...

Három gyermekem nevelkedett IA zenéken,zsenge korukhoz képest értették üzenetüket.Erdélyig népszerűsítettük őket...Ma szembeállt velem 12 éves fiam és csak annyit mondott:"Már Bennük is csalódnunk kell?" Igen.."Eszmények nélkül nem lehet élni;illúziókban nem szabad élni."(gróf Klebersberg Kuno).Lehet magyarázkodni,de tiszta szívű gyermekek megtört hitét visszaadni nemigen.

Névtelen írta...

A legszomorúbb, hogy kampánycsendere hivatkozva beszüntették a falfirkát, pedig ez a fórumra nem vonatkozik. Így próbálják menteni a nem menthető???? Gyalázat!!!! Ők írnak olyat, hogy elszaporodtak a politikai megnyilvánulások, ezen még csodálkoznak, hisz ők vitték a politikát a zenébe ezzel a tettükkel. Attila lehet a pia után nyúlni, az úgy is megy neked, sajnos.

Névtelen írta...

Adjon az Isten!

Térjetek már az eszetekhez Emberek!

Most, hogy történelmi vereség előtt áll a maszop és a liberális csőcselék, egymást fogjuk anyázni? Most a Fidesz és a Jobbik között lesz szakadék és gyűlölet! Mire Jó ez? Kinek használ?
Attilának igaza van! Nincs jobb és baloldal, Nemzet van, és megtévesztett emberek vannak, akikhez el kell jutnia a mondandónak,a gondolatoknak, hogy esélyük legyen belátni tévedtek.(Egyébként Vona Gábor is ezt mondja)
Attila már évekkel ezelőtt nyilatkozta, hogy mszp-s rendezvényen is fellépne, ha meghívnák! Igaza van! Ha egy ember agyában felködlene valami közülük, már megérné!
Tényleg, a Jobbik hívta őket rendezvényre? Szerintem nem, mert akkor biztosan oda is elmentek volna. Én voltam két éve egy győri koncerten ahol a Magyar Gárda üdvözölte a közönséget.Szóval ne veszítsük már el a józan eszünket és a Jobbik énünk!

"A zenész dolga, hogy zenéljen"

Szebb Jövőt! Ahol nem marják egymást a magyar emberek mindenféle mondvacsinált hülyeségen?
És még egyszer kérdezem a Jobbik hívta őket?

Erdély írta...

Mérlegelni kell:az IA elvszíti azt a közönségét,aki a kezdetek óta azonosulni tudott zenéjükkel és mondanivalójukkal vagy megnyer magának olyan embereket,akik be kell lássák,hogy tévedtek,"születésből" nem adatott meg nekik az a képességük,hogy különbséget tudjanak tenni jó és rossz között.És érdemes a motiváltságon is elgondolkodni,ki miért ment IA koncertekre : az előbbi csoport meggyőződésből,míg utóbbiak egy populista indíttatású "rendezvény" alkalmából..Túl sok a bárgyú ember,aki az úgymond békesség kedvéért lemond az elvekről-habár az ilyen embereknek eleve nincsenek is elvei.

Névtelen írta...

Az Ismerős Arcok zenekar nem egyes emberek tulajdona! Az nem érdem ha valaki már 5-6 éve jár a koncertjükre, legfeljebb azt jelenti, hogy valamilyen oknál fogva hamarabb ismerte meg őket. Aki holnap hallja először a zenéjüket, nagyobb rajongóvá válhat, mint aki 10 éve hallgatja. Az IA tábora nem kiválasztottak gyülekezete, nem egy zárt élcsapat aki különb mint a többi.

Székely írta...

Szerintem, az a 15-20 nyugdíjas, aki elment a rendezvényre, hogy megnyugtassák a 14. nyugdíjukról, nem érte meg, hogy ennyi kiábrándultságot okoztak. Valahol a gerincük megtört. Nem egy FIDESZ-es rendezvény volt, hanem kampányrendezvény, ahol azt a politikai erőt népszerűsítették. Az én szememben éppen hazaárulókat.

Névtelen írta...

Kormorán

Névtelen írta...

Sokan azzal véditek a zenekart, hogy azt gondoljátok azért ábrándultunk ki mert a Jobbik helyett fidesz. NEM EZ A GOND!!! Meg kéne érteni, hogy nem az a baj, hogy a fidesz szavazóinak zenéltek, hanem az , hogy ezt éppen pénzért és hol is egy kampányzárón! NA EZ A BAJ!!! A Jobbikosoknak a fidesz szavazókkal nincsen bajuk, majd csak megtérnek és lassan megértik azt amit mi már sokkal hamarabb. DE ŐK A FIDESZT TÁMOGATTÁK EZZEL! Egy olyan fideszt amely, .... sorolhatnám , hányszor köpte szembe a magyarokat, na ez a baj, ezek pénzéért zenéltek ott, mert ha a megtévedt lelkekért tették volna , akkor nem adják el magukat 100 e forintért fejenént a nemzetárulóknak.

Névtelen írta...

Kezedben van talán a szerződés is, hogy mennyit kaptak? :)

Névtelen írta...

Azt gondolom, az itt számonkérősdit játszók (beleértve a post szerzőjét is!) együtt sem tettek ezredannyit sem a nemzetért, mint az Ismerős Arcok.
Döbbenet, hogy honnan veszitek magatoknak azt a bornírt önteltséget, hogy számon merjetek kérni olyanokat, akik ezekben a legnehezebb években is az arcukkal, nagy nyilvánosság előtt merték vállalni a hitvallásukat, és reményt öntöttek sok-sok ember szívébe.
Amit itt előadtok, az a sötétség délben (lehet utánaolvasni, hogy mi az).
Marhára szégyelljétek magatokat!

Névtelen írta...

Kedves Ismerős Arcok!

Részemről ennyi volt, lemezeitek (csak eredeti!) és posztereitek ebben a pillanatban a kukában landoltak. Erre biztatom a többi embertársam is!

Névtelen írta...

Ismerős Arcok? Van ilyen zenekar? Kit érdekel!

Névtelen írta...

"Azt gondolom, az itt számonkérősdit játszók (beleértve a post szerzőjét is!) együtt sem tettek ezredannyit sem a nemzetért, mint az Ismerős Arcok.
Döbbenet, hogy honnan veszitek magatoknak azt a bornírt önteltséget, hogy számon merjetek kérni olyanokat, akik ezekben a legnehezebb években is az arcukkal, nagy nyilvánosság előtt merték vállalni a hitvallásukat, és reményt öntöttek sok-sok ember szívébe.
Amit itt előadtok, az a sötétség délben (lehet utánaolvasni, hogy mi az).
Marhára szégyelljétek magatokat!"

Józan gondolatok. Lehet tanulni!

Névtelen írta...

"Prológus (Nyerges Attila)

Nem az a baj, hogy bármit mondasz, nem igaz,
A baj az, ha azt mondom: igazság - és te nem tudod, mi az.
Hogy harminc ezüstér' a lelkedet teszed a pultra,
És amíg csak élsz, ezt teszed újra meg újra.
Hogy semmit nem nézve, fék nélkül rohansz előre,
Magadnak kaparva, taposva gyerekre, nőre.
Tán ezért van, hogy többször nézünk az égre,
Akik szeretnénk, hogy itthon rend legyen végre.
Hogy a dolgok újra a helyükre kerüljenek,
Emberek, határok, völgyek és hegyek,
Hogy megint annyian legyünk, mint a tenger,
És a gyermekünk magyarként lehessen ember."

Attila!

A fentebbieket Te írtad! A "Szélbe kiáltok" CD első száma.
Nem érzed úgy, hogy "felköptél és aláálltál?

Szebb Jövőt!

Székely írta...

Amit eddig letettek az asztalra, mind elszállt, hiszen hazaárulók kampányrendezvényén vettek részt, nem egy közönséges bulin, amelyen bárkit is meg lehetett volna győzni, hogy az igazi nemzeti oldalra szavazzon. Egyszerűen legitimizálták a fityeszt mint nemzeti pártot. Ne feledjük, hogy az IA a nemzeti oldal zászlóvivője volt. Ezt nem lehet megbocsájtani. Lemezek: kuka.

Névtelen írta...

A lényeg, hogy ez nem politikai kérdés egyátalán. Ez hitelességi kérdés. Az IA is azért volt ennyire sikeres mert abszolút hitelesen tették amit tettek.

Ehhez képest most felléptek egy kampány részeként... amit lehet. Úgy, hogy ÉRTESÍTEM az összes rajongót nyilvánosan, megtisztelve a hűségüket, hogy hova megyünk fellépni és mikor, gyertek el minnél többen, beszélgessünk a fideszesekkel is, mert a nemzeti egység az első.
Nem úgy, hogy Marcaliban (az volt április 8-án szerdán) pár helyen ki van plakátolva, de a honlapon nyoma sincs, hogy egyátalán ott jártak, meg keringenek a hírek, hogy "ne gyertek, ez zártkörű buli"....

Meg úgy, hogy akkor elmegyek mindegyik párthoz, és éneklés előtt belemondom a mikrofonba, a közönség füle hallatára, hogy mi a véleményem, és azért akarok énekelni hogy felnyissam a szemeteket kicsit.

Így kellett volna a fideszén is, elmondani az elején pár szóba, hogy óriási gazság amit a határon túli magyarokkal műveltetek, nem értünk vele egyet, mi teljesen más dolgokról énekelünk, most hallgassátok a dalaimat és gondolkodjunk el együtt! De ehhez ugye bátorság kell, és egy ilyen meglépése után lehet hogy ugrik a gázsi, meg jönnek a támadások, de legalább nyugodtan alszik az ember, és bele tud nézni a régi rajongók szemébe tisztán, és az semmi pénzzel föl nem ér.

A másik... az hogy bújkálnak a következmény elől, és a honlapjukon a firkafal már nem is üzemel "kampánycsendre" és az "elmúlt időszak történéseire tekintettel", az még beszédesebb, és egyátalán nem Attila szavait igazolják. Mennyire hiteles az, hogy kampányolni mennek, de a rajongók ne szóljanak hozzá a dologhoz és ne politizáljanak a honlapjukon?!

A harmadik. Fidesz szimpatizánsnak lenni is lehet, de akkor vállalja föl az ember. Ne a színfalak mögött, így meg úgy kis kerülőutakon, titkolózva, közben arról énekelve, hogy Erdély
így úgy...

Szóval a történet eléggé sántít, ballépésnek se lehet nevezni, mert másnap (Siklós, április 9.) szintén fidesz buli Ismerős Arcokkal Siklóson, szóval ez előre el volt tervezve, hogy bevetik magukat érdekes módon a választás előtt 2 nappal! A fidesz megvette a nemzeti szagot megint, hogy még több szavazatot gyűjtsön, és a választások után eldobják majd, mint a lyukas zoknit, amit inkább szégyellni kell.

Kedves Ismerős Arcok! Igen, ellenséges terepen is föl kell lépni olykor, de kiállva és hangosan kinyilvánítva az értéket amiben hiszünk. Elmondva, hogy a másik meg nem jól tesz dolgokat! Akkor is, ha rögtön elzavarnak, vagy lefütyülnek. Meg egyátalán... azokat a koncerthangulatokat érdemes volt kukába dobni, ahol megkönnyeztek titeket az emberek, ahová büszkén vitték a magyar zászlót, ahol jó volt magyarnak lenni, ahol már tényleg a testvériség hangulata uralkodott, és együtt sírtunk Erdélyért? Ennyit megért?!

A népet hülyének nézni lehet, de nem érdemes, és ha 10 emberből 9 azt mondja, hogy ez arculcsapás volt, akkor érdemes magatokba nézni és elgondolkodni dolgokon.

Névtelen írta...

Mélyen megdöbbentett ez a hír és letaglózott. Nem mondom, Attila védekezésében is van igazság, mégis....fáj. Eddig sem álltak ki igazán mellettünk, (például: dacára a Költők és kígyóbűvölők számnak, az Ismerős Arcok elítélték az utcai harcokat), sem Budaházy sem más mellett nem álltak ki, ami már előrevetített egy képet. Mégis szerettem Ismerős Arcok koncertre menni. A zenéjüket most is szeretni fogom, de hitelüket elveszítették. Ahogy nem megyek jó ideje Kárpátiára, így most már IA-ra sem fogok.
Pater - Rockerek.hu

Névtelen írta...

Biztosan a kuruc.info névtelen hősei tesznek jót a nemzeti oldalnak. Ők sokat tettek a magyarságért, míg holmi Ismerős Arcokat mostantól a kukába kell dobni.
Annyira hülye az ember.

Névtelen írta...

Adjon az Isten!

Pater!
Minden soroddal egyet tudok érteni!
A "kárpitosok" rendezvényeit már régebb óta nem látogatom, mert beálltak "manno" táborába.
Az I.A. az cikkben említett koncertjével is besorolt ide (a szememben).
Eddig minden lemezüket megvettem, mert hitelesnek tartottam őket.
Ennek most vége: zenéjüket továbbra is hallgatni fogom, de pénzt nem áldozok rájuk! Keresni fogom torrent oldalakon, letöltöm, és másokkal is megosztom.
Nyerges Attila "védekezése" pedig szánalmas (legalább is részemre).

Szebb Jövőt!

U.i: a Kormoránt sokan tarják "fityesz" közelinek. És hol voltak (hárman) március 15-én?
Elárulom azoknak, akik nem voltak ott, és ne tudnak róla: a JOBBIK rendezvényén.

Úgyhogy számomra maradt: RomEr, Hungarica, Radical, Kormorán...
"Kárpitosok", I.A. felejtős lett.

Névtelen írta...

Ja, és még csak annyit:
1986-ban a "lánchídi-csatánál", és utána sem láttam Attiláékat több helyen sem.
2002-ben hol voltak?
Először talán a "kurcsány" beszeéd után mutatták meg magukat a Kossuth téren a radikálisoknak.
Ha a Pannon Rádió (köszönet Gorgie) nem tette volna ismerté őket országosan, akkor még mindig egy motorosok által ismert banda lenne.
Érdekes, hogy Szíva Balázs többször is ki mert állni a radikálisok mellet.

Névtelen írta...

Igen, a zenekar többi tagja pedig a Fidesznél lépett fel. Nem hinném, hogy Koltay ettől hazaáruló lenne.
Március 11-én is a Fidesz kampányrendezvényén lépett fel a komplett csapat, tehát a lányok is.

De csak így tovább igaz hazafiak;)
Semmire nem fogunk így menni...

Névtelen írta...

"Érdekes, hogy Szíva Balázs többször is ki mert állni a radikálisok mellet".

Az nem elítélendő, ahogyan ott sztárkodik mellette a szadesz volt fizetett tanácsadója, Morvai?

"1986-ban a "lánchídi-csatánál", és utána sem láttam Attiláékat több helyen sem".

Jézus a kereszten...

Névtelen írta...

A kommentem kicsit hosszú, ezért több részletben teszem fel. Mindenkítől elnézést kérek a hosszú hozzászólásért.

1.rész:

Kedves Ismerős Arcok zenekar!

Vona Gáborhoz hasonlóan nekem is Ti vagytok az egyik kedvenc zenekarom, sok koncerteteken voltam, a Nagycirkuszban is osztoztam abban közös örömben, és felemelő érzésben amit a dalaitok meghallgatása kelt sokunk szívében.
Nem szoktam az interneten írogatni, de amióta meghallottam, hogy mit műveltetek, nem tudom magamban tartani őszinte felháborodásomat.
Az igazság a világban jelen van, mindig is jelen volt. Térben és időben csak az változik, hogy mikor, hol, hogyan, és milyen formában nyilvánul meg. Ma, 2010-ben Magyarországon minden olyan ember, aki tisztességes és nem ostoba, tudja, hogy az igazság és a követendő út politikai vonulatát a JOBBIK, és csak a JOBBIK képviseli. A Fidesz nem! A Fidesz a gonosz, országokat, nemzeteket elemésztő, emberi lelkek milliárdjait rabszolgasorba taszító globális háttér-hatalomnak a legújabb, mézes-mázos arca, a népünket megcsonkító hatalom kiszolgálója. Ebben nincsen kompromisszum. Ezzel a hatalommal nem közösködhet az, aki az igazság útján jár.
Magyarországon és szerte a világon egyre többen ismerik fel az igazság útját. Azok között, akik nem ismerik fel, kétféle ember van. Kettő és nem több. Az egyik, aki ismeri az igazságot, de elárulja azt. A másik, aki vakságában nem látja az igazságot, és ezzel árulja el azt. Olyan, aki tudva és akarva árulja el az emberiséget, viszonylag kevés van. A legtöbb ember nem tudja, mit cselekszik. Ez nem mentő, de enyhítő körülmény. Azt gondolom, hogy Ti sem méritek fel a tettetek súlyát, ezért írom nektek ezt a figyelmeztetést.

Névtelen írta...

2.rész:

Márai szavait idézve: „magyarnak lenni nem állapot, hanem magatartás”. A magyar néplélek mélyén él egy csodálatos kép, aminek teremtő ereje van. Ez a kép egy olyan tiszta országot ábrázol, melyben az Isteni rend uralkodik, ahol mindenki és minden a helyén van, ahol a Szentkoronát Szűz Mária, a magyarok Nagyasszonya, a Világ Győzedelmes Királynője birtokolja, és az Ég fénye sugárzik a nemzet minden tagjára. Ezt az országot a látható világban Szent István királyunk alapította meg. A magyar nemzethez tartozni nem születés, vagy vér alapján lehet, hanem úgy hogy vállaljuk ezt a sorsot, ezt a küldetést. Hányszor mondtátok a koncert végén a magyar zászlót tartva, hogy küldetésetek van. Most hol van ez a küldetés?
Ez a kép él a lelkünk mélyén. Ez nem gondolat, nem idealista képzelgés, hanem olyan magas szférában létező valóság, ami erősebb a köznapi értelemben vett realitásnál is. Letagadhatatlan érdemetek, hogy a dalaitokkal ennek a képnek a lelkek mélyéről való felhozásához, megvalósításához hozzájárultatok. Magyarországon a nemzeti ébredéshez, más zenekarokkal együtt, úttörő módon hozzátettétek a magatok részét. Ez el nem évülő érdemetek. Most viszont a Fideszhez való dörgölőzéssel, ezt a képet bemocskoltátok. A magyar népet és a magyarok Nagyasszonyát, harminc ezüstért elárultátok és arcul ütöttétek. Nem csak azokat árultátok el, akik ezért az országért a múltban éltek és meghaltak, nemcsak azokat, akik most minden erejüket megfeszítve küzdenek, hanem a jövő nemzedékeket is. Azoknak a lelkeknek az álmát, akik még az idő mélyén szunnyadnak, és majdan ide megszületnek, egyszerűen elloptátok és bemocskoltátok. A magyar nemzet sorsában vállalt szép és nagy feladatotokat megtagadtátok és elárultátok. Nem elég az érzelmek húrjait pengetve siratni az elszakított magyarlakta területeket. Az érzelmek értelem nélkül fabatkát sem érnek. A mű keveset ér, ha a művész hiteltelen.
Igen, mert kedves Attila, kicsit sokat iszol és kicsit sok feleséget fogyasztottál már el. Az, aki a magasrendű dolgok szolgálatába áll, maga is magasrendű kell legyen, illetve azzá kell váljon, mert különben az egész megromlik és a jó szándékod is visszájára fordul.
Figyelmeztetlek Titeket, hogy ilyen gyalázatot elkövetni büntetlenül nem lehet. Ha tudtátok, hogy ezt teszitek, akkor nincsen tovább miről beszélni. Ha nem tudtátok, akkor én most figyelmeztetlek titeket. Saját magatok fejére idéztétek az átkot. Egyetlen lehetőségetek, hogy leborultok a magyarok Nagyasszonyának és a magyar népnek a lábai elé, és nyilvánosan bocsánatot kértek. Ha igaz bűnbánatot tartotok, akkor a bocsánatot elnyeritek, bár eddigi érdemeiteket azt hiszem már eljátszottátok. Ha viszont megmaradtok ebben a gyalázatban, akkor az a romlás, amit magatokra idéztetek az árulással, megfogan és nem lesz többé nyugodt pillanatotok. Itt most befejezem. Én nem haragszom rátok, igazán nem, sajnállak titeket és e figyelmeztetéssel segítő kezet akarok nyújtani. Amikor majd azon a napon az ég kapujában számon kérnek titeket, akkor nem mondhatjátok majd, hogy senki nem figyelmeztetett.

Az egyik utolsó magyar

Böczike írta...

Hallottam már jó néhány Ismerő Arcok számot, de igazából én az utolsó porcikámig egy elvetemült KÁRPÁTIA rajongó vagyok! Én sem az IA, sem a Kárpátia számok mondanivalóját nem tudom összeegyeztetni a FIDESZ politikájával. Persze akik csak a hiteltelen MTV-l, ér rádióból értesülnek a hírekről, ők meg vannak győződve arról, hogy a FIDESZ képviseli a szépet és a jót, JOBBIK meg a kirekesztés és stb. pártja! Az egyik ismeretlennek jegyezném meg, hogy ha valaki el megy valamely párt műsorára, lakossági fórrumára, az még nem jelenti azt, hogy avval a párttal is szimpatizál. És forditva is igaz. Ha nincs ott valaki a párt műsorán attól még szimpatizálhat a párttal. Én is például kb. kettő és fél éve nézem a FIDESZ, JOBBIK, és MSZP oldalait a neten napi rendszerességgel és e pártok fórrumain is voltam már, és természetesen nem szimpatizálok mindegyik párttal, csak a JOBBIK-al!!!!!

Névtelen írta...

I.A.=kuka
nincs miről beszélni...

Névtelen írta...

Azok után, amik az utóbbi hónapokban történtek, itt semmi keresni valója nincs fidesz-kdnp-s alakoknak! Nem, méghogy itt reklámot csináljanak maguknak!
************************************************
Csak ámulok és bámulok. Akiket szerettem, nem tudják a helyüket.

Névtelen írta...

Azt megnéztétek már alaposabban, kik is játszanak a Csík zenekarban és kikkel is lépnek fel soxor együtt???

Névtelen írta...

Én nem vagyok se Fideszes,se Jobbikos,de azért van az elmém,hogy gondolkozzak,és ezt teszem!!Aki arról ir,és arról zenél,hogy milyen fontos számára az "összetartozás" a csonka hazától való elszakitás megszüntetése,az biztosan nem megy el egy olyan párt kampányára "dolgozni",aki ezt naponta "szembepiszkitja" olyan egyedekkel mint Martony,vagy Németh Zs. Valóban itt az idő,hogy eldöntsük vállaljuk-e a sárbadöngölésünk,vagy egyenes derékkal végre talpra állunk!! Ezt pedig az un.Fidesz semmiképpen nem képviseli,csakis a Jobbik! A bizonyiték pedig a teljes média elhatárolódása Tőlük!
Kedves IA!! Tükör elé kell állni,és jónagyot a nyálképződménnyel adni a tükörnek.
Aki a lelkét eladja holmi gázsiért,nem érdemli meg,hogy Magyarnak és Nemzetinek nevezze magát.

Névtelen írta...

Szerintem elment az eszetek!

Remélem április 11. után újra előkerül és találkozunk Diósdon a tavaszköszöntő IA koncerten!!!

Szebb Jövőt!!

Ismerős Arcok rajongó írta...

Az Ismerős Arcok zenéje nem párt függő.Igaza van a Nyerges Attilának mert minden MAGYARNAK kel zenélniük.És minden Magyar ember számít.És találkozunk Diósdon a tavasz köszöntőn.Semmivel nem lett rosszabb zenekar.Mert ma is az ország legjobb zenekara.

Ismerős Arcok rajongói írta...

Nagyon el van túlozva ez az egész.Mert nem történt más csak elmentek egy fellépésre ahol nem jobbikosok voltak.Aki ismeri a zenéjüket vagy ismeri a zenészeket személyesen az tudja hogy nagyon egyenes és tisztességes emberek.Nagyon igaza volt az Attilának.Olvassátok el a véleményét.Akárki akármit mond akkor is az Ismerős Arcok a hazánk legjobb zenekara.Aki nem így gondolja annak mindegy hogy mit is tesznek ők.Erős túlzásnak tartom hogy árulónak tekintik őket.Mi ott leszünk Diósdon.Mi ugyan úgy énekelni fogjuk a dalaikat.Szebb Jövőt.

Mi írta...

Sokan úgy gondolják hogy az Ismerős Arcok csak jobbikosoknak zenélhet.Pedig ez nem így van.Aki az Attilát ismeri tudja hogy neki minden Magyarnak határon innen vagy határon túl kel zenélnie.Ők nem a fidesz politikusainak zenéltek.Nekik az a fontos hogy minél több Magyar hallgassa őket. Ja és énekelje hogy mi egy vérből valók vagyunk.Szebb Jövőt.

majimi írta...

Én az Arcok miatt tavaly nyáron majd 700km-t utaztam Gyergyóba.Imádom őket, de az első meglepetés akkor ért amikor a rádiófrekvencia mutyi után az Echon kijelentették, hogy most már ők is szeretnének az új rádiókba eljutni.Azóta tudhatjuk hová is vágytak! De,hogy lássátok pénzistennek mekkora hatalma van.Március 20-án nálunk ugyan így fellépett a Kormorán egy ugyan ilyen Fidesz rendezvényen és ott hasonlóan behódoltak a helyi indulónak illetve Orbánnak.Na én ott éreztem magam ugyan úgy,ahogy e cikk írója az Arcok koncertjén (a Kormorános penge váltást,mert nem hagytam én sem szó nélkül elolvashatjátok az együttes honlapjának vendég könyvében)S aki azt írja nagy bölcsen, hogy ezek a zenekarok nem párt függőek, csak gondoljanak abba,hogy nagyon sok szám szövegét Wass Alberttől,Sík Sándortól vették át,akik a Fidesznél szóba szem jöhet!!Hogy is van ez??

Névtelen írta...

Érdekes...., hogy megszűnt a mocskolódás a szavazás végével...
Érdemes felmenni az Arcok oldalára és elolvasni a kezdőlapot.
Ja! és a fényképek közt megnézni a siklósi koncert képeit...milyen jól megfért egy Fidesz kampányzárón a Jobbikos zászló és közönség, botrány nélkül.
Az IA pártokon és politikán felüli!!!!!

majimi írta...

"Nem az a baj,hogy bármit mondasz nem igaz.
A baj az ha azt mondom igazság nem tudod mi az!
Hogy harminc ezüstért a lelkedet teszed a pultra,
és amíg csak élsz ezt teszed újra meg újra,
hogy semmit nem nézve rohansz előre,
magadnak kaparva,taposva gyerekre,nőre!
Tán ezért van,hogy többször nézünk az égre,
akik szeretnénk,hogy itthon rend legyen végre!
Hogy a dolgok újra a helyükre kerüljenek,
emberek,határok,völgyek és hegyek,
hogy megint annyian legyünk,mint a tenger,
hogy a gyermekünk magyarként lehessen ember!!

Nosza kedves Attila!A soraid után szorítsd meg jól a narancs diktátor kezét és ezeket a sorokat jó hangosan mondd a fülébe,mit tudni,hátha egyszer talán felfogja!

Névtelen írta...

Adjon az Isten!
Én voltam tegnap (04. 09.) IA koncerten és nem igaz,hogy az emberek nem borultak össze,nem énekeltek,nem fogták egymás kezét.Igaz,mert láttam.Még két jobbikos zászló is lengett a nézőtéren.Szerintem többen voltunk JOBBIK-osok,mint fityeszesek.Koncert végén pedig az "Adjon az Isten " kiáltásra a téren lévő emberek egybehangzó válasza volt a "Szebb jövőt".És mindez háromszor egymás után.
Az Ismerős Arcokat nem szidni kellene,hanem megköszönni az eddigi munkájukat.
Szebb Jövőt!

Névtelen írta...

Megőrült mindenki!
Kapjatok már észhez! Hogyan jöttök ti ahhoz hogy elszámoltassatok egy zenekart? Arra nem vagytok kíváncsiak véletlenül hogy ki mikor mosott fogat? Mint a dedóba!!!! Nem is értem. És ti mondjátok magatokról hogy értelmes emberek vagytok és szeretitek a hazátokat? Hol voltatok 4 és 8 évvel ezelőtt, amikor is az MSZP beágyazta magát és szétrabolta az országot. Nehogy a Arcokon verjétek már el a port! Írjatok levelet a leköszönő kormánynak és számoltassátok el, de büdösül őket!
Amikor a Jobbik rendezvényén voltak éveken keresztül az nem probléma. Ha más jobboldali párt meghívásának tesznek eleget az baj. Akkor egyszerű a képlet, a jobbik rendezvényére sem kellett volna elmenniük, mert az Arcok nem a Jobbik párt zenekara, hanem egy független, nemzeti érzelmű,zenekar, aki sok embernek hitet adott az elmúlt években.

Ha ismeritek azt a kifejezést hogy HAZASZERETET, akkor abba hagyjátok ezt a mocskolódást.

Névtelen írta...

Váci Jobbik Béla

Kedves előttem szóló névtelen, el kellet volna olvasni az eddig beírt kommenteket és csak utána pofázni!
Tisztelt csalódottak úgy látom sokan vagyunk.
Egy valami biztos, nálam is kukába került minden ami IA. Ha esetlegesen olyan rendezvényre kerülök, ahol fellépnek akkor én hátat fordítok a nekik úgy ahogyan ezt Ők is tették. Így fogom végig "hallgatni" a koncertjüket. Ajánlom ezt másoknak is ezzel kifejezvén a nemtetszésünket.
Érteni fogják!

Mari nénje írta...

Kedveském (Váci Jobbik Béla)!

69 évesen elég élettapasztalatom van ahhoz, hogy figyelmeztesselek arra, hogy a "csak utána pofázni" vitastílusod nem méltó magyar emberhez. Ilyen módon gondolod az emberi párbeszédet? Önvizsgálatot kellene tartanod, ha igaz magyar embernek tartod magad! Kedveském, higgadj le, mert az indulat nem vezet sehová...

Mari nénje

Egy Ismerős arc írta...

Szerintem azok szidják és tartják árulónak az Ismerős Arcokat akik nem is szerették a zenekart.Mert aki ismeri és szereti őket annak eszébe sem jutna ekkora butaság.El kel olvasni a zenekar honlapján az Attila véleményét az árulásról.Túl komolyan vették sokan ezt a fellépést.Háttal hallgatni egy Ismerős Arcok koncertet nem is lehet.Aki egyszer is volt koncerten az tudja hogy mi is veszi körül a zenekart.Ajánlani tudom hogy mielőtt ítélkeztek a zenekar fölött mennyetek el egy vagy két koncertre.Igaza van aki azt írta hogy az Ismerős Arcok a HAZÁNK legjobb zenekara. Szebb jövőt.

Névtelen írta...

Először is egy volt Kormorános, aki egyébként eredetileg komoly zenész volt nem volt elragadtatva az IÁ zenéjétől. Zsidó emberként a Kárpátiát tartotta jobbnak, persze csak zeneileg.
Ő maga fantasztikusan hegedül. (most Kormorán Memory Band, rendszeresen a Fonóban.
Másodszor a tehetség és a jellem nem párosul automatikusan.
Harmadszor nem szeretet kérdése, hanem becsület, önbecsülés és HŰSÉG kérdése.
Negyedszer nem ítélkezünk, véleményt mondunk. Gondolom ezt nem tiltod meg?
Ötödször mosakodni lehet, csak az a baj, hogy az csak a látható dolgokat tünteti el.

Névtelen írta...

....Mielőtt a történetbe belevágnék el kell mondjam hogy szeretem az Ismerős Arcok zenekart, sőt nem csak én hanem a feleségem és a 6 éves kislányom is.
Örömmel láttam az internetes portáljukon hogy nem messze tőlünk, Siklóson koncerteznek április 9.-én. Mikor a helyszínre értünk kissé meglepve de nem felháborodottan vettem tudomásul hogy egy helyi fidesz rendezvény közepébe csöppentünk. Lefutottak a propaganda szövegek (tele hangzatos hajrá Magyarokkal és itt a mi időnkkkel) aztán elkezdődött a koncert.. Ahogy az lenni szokott a koncertjeiken a nézők többsége énekelte a szövegeket. A hangulat is, ahogy annak lenni kell egy Ismerős Arcok koncerten nemzeti érzelmektől fűtött volt és ott vibrált a levegőben a Magyarság szeretete. Egymás szeretete. Aki Magyar az közénk tartozik és velünk van érzés... Aztán rákezdtek a "Nélküled" című számra. Éreztük hogy ez rólunk szól Magyarokról, mindannyiunkról akik ott vagyunk. A teljes szöveget nem akarom idézni, a lényeg ezen szövegrész után jött: .."bár a lényeget még nem értheted, amíg nem éltél nehéz éveket. Hogy történjen bármi amíg élünk s meghalunk mi egy vérből valók vagyunk"... És ekkor csendben, szó nélkül 4 vagy 5 Jobbikos zászlót felemeltek a nézőtér közepén. Csendben, énekelve. Engem nem azért nem zavart ez a dolog mert a Jobbikra szavaztam hanem azért mert értettem miről énekel Nyerges Attila.
Erre az a fideszes aktivisták lerohanták a zászlótartókat, kitépték a kezükből és heves szóváltásba kezdtek. A zene ment tovább, én hátrébb álltam és láttam ahogy azok akik ebből semmit nem látnak énekelnek tovább, akik látják a történteket, nem értik az egészet. Attila énekelt, a számnak vége lett.
Nézte a civakodókat majd annyit mondott: komolyabban kellene venni az elhangzott mondatokat, majd szomorú arccal megfordult és a színpad hátsó részére sétált.
És én ott, akkor, nagyon szégyelltem magam...
Hazamentünk és azóta sem hagy nyugodtan az amit ott láttam.
Nekem ez nem a fidszről és a Jobbikról szólt, hanem a képmutatásról és az együvé tartozás vagy nem tartozás érzéséről...

Névtelen írta...

Kedves gabeebee!

Szerintem neked biztosan nem ismerősöd ez a zenekar, ha nem olvasod el a róluk megjelent írásokat a médiában. Egy éve sem volt, amikor Nyerges Úr nyilatkozta egy interjúban, hogy egy MSZP rendezvényre is elmenne és elénekelné a dalaikat, ha hívnák és azt mondanák ott igény van rájuk. Szerintem NEKI van IGAZA. Bár hívnák őket és ott meg SZDSZ rendezvényen énekelhetnék:

"Által a gúnyhatáron, ugyanúgy otthon vagyok,
csak halkabban kéne mondjam, nehogy meghallják azok"

vagy hogy

"Ugyanúgy jogtalanság, hogy ki szeret ne érdekeljen,
mint hazug törvényt hozni, a jogos gyűlölet ellen"

Szerintem az lenne normális ha a hazaszeretet pártszimpátiától függetlenül működne mindenkinél.Ne haragudj, de én úgy látom, itt te vagy az igazi kártevő, mert próbálod megosztani az embereket. Van olyan magát baloldalinak valló barátom, akinek fontos a hazaszeretet és magyarság kérdése és szereti és elismeri az Ismerős Arcokat. Őt te kidobnád egy koncertteremből?

Inkább mást kérdezek. Miért akarod kisajátítani ezt a zenekart? Miért ne szólhatnának minden magyar emberhez? Olyan rossz érzés lenne ha egy magyar zenetévét bekapcsolva nem egy román vagy ukrán kurva énekelne angolul valami bugyuta slágert hanem ezt hallgatná (vagy legalább megismerné) az ifjúság? Szívből örülnék neki, ha minden magyar embernek jó ismerősei lennének az Ismerős Arcok. Hidd el, nem itt tartana ez az ország.

Sandro

gabeebee írta...

Kedves Szandro!

Az IA nem egy sima rendezvényen lépett fel, hanem beszállt a választási kampányba. És ez óriási különbség. Egy olyan párt mellett tett hitet, aminek a tevékenysége köszönő viszonyban sincs azokkal az értékekkel, amiről a zenekar a dalaiban énekel.

Egy olyan kiélezett helyzetben, mint ami akkor volt, odaállni egy olyan párt mellé, aki a legaljasabban támadta a radikálisokat nem lehet másképp nevezni, mint árulás. Ráadásul a zenekar azt üzenete ezzel, hogy a narancsosok legalább annyira nemzeti párt, mint a Jobbik, pedig mindannyian tudjuk, hogy ez egyátalán nincs így. A kampányzárón való fellépéssel nem a zenéjüket és az üzeneteiket népszerűsítették, hanem egyszerűen a Fideszt támogatták.

Ha ezek a fellépések két hónappal ezelőtt, vagy ezután történnek meg, senki nem foglalkozott volna vele. Így viszont állást foglaltak egy értékrend mellett, és a Fidesz-Jobbik párharcban a Fidesz mellé álltak.

És ezt tették a rajongók is. Ők is állást foglaltak erről a dologról. Olvasd el itt nálunk a hozzászólásokat, vagy nézz körül más oldalakon, mindenhol a csak csalódottsággal és értetlenséggel találkozol. Szerinted miért zárták be az IA honlapon a firkafalat?

Az meg, hogy szerinted én osztom meg az embereket, ne haragudj de finoman szólva is hülyeség. Én csak leírtam a véleményem és az érzéseim az események kapcsán, amivel, mint jól látszik, nem maradtam egyedül. Nyerges Attiláék pontosan tudták, hogy ezeknek a fellépéseknek mi lesz a következménye, így azt hiszem a rajongókat nem én, hanem ők osztották meg.

Névtelen írta...

Azon csodálkozom, hogy az Ismerős Arcok Zenekar Baráti Kör ebben az igazán eldurvult helyzetben még meg sem szólalt. Pedig talán nekik kellene valamit nyilatkozni, mondjuk testületileg véleményt nyilvánítani. Már ha Baráti Körnek tartják magukat. Milyen barátok azok, akik ilyen esetben nem mondanak egy árva szót sem. Vagy A-t, vagy B-t. Én várnám a megszólalást, főleg ha még pl. tábort is szerveznek kedvenc zenekaruknak. Vagy lehet, hogy már nincs is Baráti Kör? Nem tudom. Sajnálnám, ha már nem lenne.

IArajongó

Ismerős Arcok baráti köre egy része. írta...

Kedves IA rajongó.Mi az Ismerős Arcok baráti köre azért nem szóltunk még hozzá,mert nem láttuk értelmét.Úgy is az lenne a válasz hogy nagyon elfogultak vagyunk a zenekarral.Igen is van Ismerős Arcok baráti köre.De mi nem látjuk ilyen komoly problémának ezt a fellépést.Mi sem vagyunk és nem is lettünk fidesz szavazók.Aki ismeri a zenekart az tudja hogy a fiuk hova is tartoznak a mi hazánkban.Amikor a jobbik rendezvényein léptek fel akkor is ugyanúgy fontos volt nekik mindenki aki kíváncsi volt rájuk.Mindig kihangsúlyozták hogy mindenkinek szól az ő zenéjük akivel egyféle képen gondolkoznak.Ezért énekeljük együtt hogy mi EGY VÉRBŐL VALÓK VAGYUNK.És ez a fontos.Szebb jövőt.

Névtelen írta...

Kedves "Ismerős Arcok baráti köre egy része"!

Örülök a reagálásnak, csak azt nem értem, hogy miért nem látjátok értelmét a véleményetek közlésének. Talán, ha közösen (alá)írva közzétennétek egy állásfoglalást a zenekarral kapcsolatban, akkor sokan megértenék a törzsközönség álláspontját, ami talán csillapítaná az itt elszabadult indulatokat. Mert indulatok azok vannak. Én csak a zenekart sajnálom, mert így alkotni a továbbiakban nem lesz nekik egyszerű... Főleg meg koncertezni... A szebb jövő pedig 11-én már elkezdődött, mert leváltottuk mi magyarok együtt közösen ezt a nyolc éve állandóan csak lebukó, most viszont megbukó komenistaliberális bandát. Csak attól félek, hogy ha így acsarkodunk mi nemzetben gondolkodó magyarok még egymásra is, akkor a poraiból feltámadó gyurcsányi négy év múlva lesöpri a mi oldalunkat végleg...na és akkor sirathatjuk majd közösen a múltat és a jövendőt...

IArajongó

majimi írta...

Mindenkitől elnézést kérek, ha kicsit hosszúra nyúlik a mondandóm!
Én egy 50 éves,két egyetemista gyermek apja vagyok,tehát nem egy sértődött huszon éves.Azt,hogy most nemzeti szellemben gondolkodó vagyok,nagy mértékben köszönhetem erdélyi származású feleségemnek.A gyermekeinket is így neveltük.Az elmúlt 10 évben jól esett látni,hogy egyre több ember gondolkodik hasonló képen,mint mi! Tessenek csak megnézni pl.: a Magyar sziget, EMI-táborok egyre gyarapodó népszerűségét és ekkor még nem szóltam a Magyarok Szövetsége rendezésében létre jött több százezres nagyságú Bösztörpusztai rendezvényéről.(hol volt ekkor még a Jobbik?)
Csodálattal hallgattuk ezeken a rendezvényeken a nemzeti gondolkodás nagyjait,esténkét élvezettel hallgattuk koncertjeiket a MI együtteseinknek.Kárpátia,Ismerős Arcok,Kormorán,Romantikus Erőszak,Fejbőr,stb hosszasan sorolhatnám.Bizsergető érzés volt tudni,végre talán alakul Wass Albert hőn áhított vágya:újra nemzet legyen a nép! Csakhogy ebben az országban nem mindenki így gondolkodik.Talán nem is a jó szándékkal lenne a baj,az elkötelezettséggel.El vannak kötelezve az IMF, Világbank, Bilderberg csoport, a befektetői lobbik felé (messzebbre nem akarok menni)Ezek a csoportok bizony nem nézik jó szemmel,ami a nemzeti oldalon történik,ezt gyengíteni kell.Láthattuk a mocskolódásokkal nem sokra mentek, rést kell vágni a homogén egészbe!! Elő vették a harminc ezüstöt és keresték a "leggyengébb láncszemet". Sajnos megtalálták! Amint az előttem kommentelők nagy számú -eltérő véleményi is mutatják-
Nem az a baj,hogy az Ismerős Arcok egy párt rendezvényen zenéltek,hanem egy az,hogy olyan merőben más elkötelezettség mellett tevő csoportén,ami nemzetinek jó indulattal sem nevezhető. Tegyük fel, kétharmaddal megnyerik a választásokat. Nem igen rejtik véka alá:cickányok egyesével lesztek összefogdosva!
S ekkor majd nyáron az Arcok,mintha mi sem történt volna eljön a szétkergetett nemzetiek közé a Magyar szigetre, EMI-táborba a szemünkbe néz és zenél majd nekünk is??
Többször elolvastam Nyerges Attila igencsak izzadtság szagú levelét a honlapjukon!Vajon miért nem enged rájuk reflektálni?? Tehát elolvastam a levelét és több dolgot nem értek.
Nekünk miben kellett volna segíteni Őt,hogy győzzön? Azt hiszem talán Neki kellett volna segíteni mi nekünk!
Kedves Attila!
Soraiddal élve: a szívemben nincs harag,csak mérhetetlen keserűség és csalódás! Hasonlóan hozzád én is gazdagabb lettem egy tapasztalattal,de szegényebb egy illúzióval s jelen állás szerint egy Ismerős Arcokkal!!
Most nekem Arcok ügyben pihennem kell,addig is szépen kérlek Kedves Attila engem húzz ki a 15 millióból,akié akarsz lenni!!

Egy sokkal szebb magyar jövő reményében:
Majoros Imre

Ui.: Ha valakit érdekel egy vadi új fekete Ismerős Arcok póló (xxl)szívesen átadom neki.
Engem mellkas tájékon szorít! Nyomja a lelkem!!

Névtelen írta...

http://vasihazafi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=310:erdemes&catid=4:tragyadomb&Itemid=7

Névtelen írta...

Mikor veszitek már le innen ezt a mocskot!
Kinek jó ez, kinek szolgálja az érdekét ez a mocskolódás, ez az elképesztő színvonaltalanság!
Bármibe lefogadom, hogy ez a sok idióta, aki itt szidja a zenekart, a közel jövőben újra felbukkan az IA koncerteken és ott fog csápolni az első sorban!

Névtelen írta...

És te összeborulsz majd az "idiótákkal" ?
Akit igazán szeretünk , az vált ki ilyen mély érzelmi kitöréseket !

Süle-Szigeti Gábor írta...

A G-MOLL JOBBIKOS VAGY FIDESZES?
AVAGY AZ ARCOK ÉRDEN IS ISMERŐSEK

Közösségi vezetőként kötelességemnek érzem, hogy közzé tegyem következő gondolataimat.

Néhány dolgot szét kellene végre válasszunk egymástól: különbséget kell tennünk a pártok vezetése és támogatói tábora, valamint a pártszimpátia és a magyarság között.

A Jobbik nem tudhatja, hogy minden tagja feddhetetlen előéletű-e, és a Fideszről sem állíthatjuk, hogy csupa gazemberből állna. Itt is, ott is lehetnek ilyenek is, olyanok is.

A nemzetben gondolkodó magyarok – legyenek akár jobbikosok, akár fideszesek – ugyanazt várják és remélik, csak más párt vezetőinek hisznek. Én már nem hiszem el, amit a Fidesz vezetői mondanak, mert látom a szavaikkal szemben álló tetteiket. De ettől még beszélő viszonyban maradok a rájuk szavazó barátaimmal, hisz ők is magyarok.

Azért léptem a közélet színpadára, mert a lelkiismeretem hangja szólított cselekvésre, és azért a Jobbik, mert úgy gondoltam, a „pártokrácia” keretein belül itt összpontosul a magyarság érdekeinek leghatározottabb védelme.

A g-moll azonban sem nem fideszes, sem nem jobbikos. A magyar nemzet is pártsemleges, ennek bizonyítéka a Magyar Szent Korona.

A pártszimpátiát nem fogalmazhatjuk meg elvárásként minden magyar embertől, pártokhoz nem kötődő közösségek vezetőitől sem, hisz mindenkit saját lelkiismerete vezérel.

Közösségeinket a magyar szellemiségnek megfelelően kell összefogjuk, lelkiismeretünk tisztaságának megőrzése mellett. Az Ismerős Arcok továbbra is a kedvenc zenekarom, köszönöm muzsikátokat és gondolataitokat.

„Baráti jobb”:

Süle-Szigeti Gábor, a Jobbik érdi elnöke

Névtelen írta...

Minden fenntartásom ellenére ma elmentem a nagykanizsai koncertre. Reméltem, hogy majd kapok valamiféle magyarázatot a történtekre.

Hát kaptam is. Nyerges Attila az Egyetlen című dal végét úgy fejezte be, hogy „Kétféle ember létezik, Az egyiket néven nevezik, A másik az, aki tovább megy…
Ha sokaknak nem tetszik, ha sokak nem értenek vele egyet, ha sokan másképp látják.
Mert ez az igaz, ez a magyar út.”

Nagyjából szó szerint ezt mondta. Ezek szerint szerinte az az igazi magyar út, amin a FIDESZ megy.

Akkor menjetek. Nélkülem.

Móni

Unknown írta...

Kedves Névtelen!

Ezekért a szövegekért, amiket Te itt közölsz, a komcsik súlyos pénzeket fizetnek ki firkászaiknak...Te ingyen teszed? Szerintem nyugodtan benyújthatod Ildikééknek a számlát, el fognak élvezni a gyönyörtől...eséllyel jelentkezhetnél a Heti hetesnél, a Népszabinál, vagy a Hócipőnél is...

De....imádkozom Érted inkább, hogy JOBB belátásra térj!

Unknown írta...

Kedves Süle-Szigeti Gábor!

Nagyon megörültem józan, bölcs szavaidnak! Hiszem, hogy nagyon sok hasonló gondolkodású Hazafi politizál a Jobbikban. Ha így van, akkor van remény az összefogásra!

Üdvözlettel

Bodó Tamás
polgármester
Homokkomárom

Erdély írta...

Érdekes megfigyelés:az IA védelmezők többsége helytelenül ír magyarul!!!Akik csalódtak és lemondtak a zenekarról,sokkal kevesebb helyesírási hibát ejtenek...

Névtelen írta...

Kedves Erdély!

Azt esetleg nem akarod kielemezni, hogy melyik csoportnak nagyobb az IQ-ja?????? Megáll az ember esze!!! Egyesek mivel nem képesek foglalkozni az ügy kapcsán... Mutasd meg magad orvosnak...

Ildikó néni

Unknown írta...

...Ráadásul az Ismerős Arcoknak szerintem nincs szüksége védelmezőkre. Ők nem a jobb-, vagy baloldalnak játszanak, hanem a hazájukat szerető MAGYAR EMBEREKNEK.

Tamás

Névtelen írta...

Kedves "Ildikó néni"!

Az IQ ezek szerint már kis is van elemezve.

Névtelen írta...

http://www.vasihazafi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=326:testver-harcol-a-testver-ellen&catid=11:hallgatnivalo&Itemid=14

Székely írta...

A vasihazafis interjú még szánalmasabb magyarázkodás, mint a Nyergesé. Sok esetben még az egymást követő mondatok is ellent mondanak egymásnak. Így jár az, aki hazudik: ellentmondásokba keveredik. Most akkor segítenek pártokon vagy sem. A Fidesz rendezvényen nem, a Jobbikén (Ózdon) meg igen? Valószínűleg a Fidesz rendezvényen bejelentették, hogy csak zenélni mentek, nem kampányolni (egy kampányzárón), most pedig, a Jobbik rendezvényen buzdítanak a szavazásra? Hogy van ez? Azt hiszem, az IA már nem a 15 MILLIÓ MAGYAR ZENEKARA, HANEM A 15 MILLIÓ FORINTÉ.

Névtelen írta...

Kedves ISMERETLEN Arcok!
Hihetetlen számomra! Az a zenekar, aki szinte az összes számában megemlíti határon túli testvéreinket, egy olyan politikai pártnak zenél, akik az mszp-vel kart-karba öltve kampányoltak a kettős állampolgárság ellen??????? HAZAÁRULÓK!!! És hogy mindezt pénzért tették? Na ettől a legundorítóbb a történet. Mocskos JÚDÁSOK! Kicsit többért a hazát is eladnátok? HITELTELEN A ZENÉTEK! Soha többet nem megyek el egy koncertre sem. Sem én, sem a barátaim. Lesz még keserű a szátokban az a narancs, csakúgy mint 8 évvel ezelőtt...sebaj, még egy kis kenőpénz mindent megold.

loowreh írta...

Kedves előttem szóló névtelen!

Ezt írod: "Az a zenekar, aki szinte az összes számában megemlíti határon túli testvéreinket, egy olyan politikai pártnak zenél, akik az mszp-vel kart-karba öltve kampányoltak a kettős állampolgárság ellen???????"

Nos, ha te azt írod, hogy a FIDESZ a kettős állampolgárság ellen kampányolt, akkor bizony a tények ismerete nélkül vagdalkozódsz.

Íme a valós tények:
"A kettős állampolgárság ötletét támogató szervezetek közül vitathatatlanul a Fidesz képviselte a legnagyobb súlyt. Orbán Viktor már 2004. szeptember 12-én Szabadkán, a helyi magyarokkal tartott találkozón támogatásáról biztosította a kettős állampolgárság megadásának ügyét, majd a Fidesz sajtóközleményben is üdvözölte a népszavazás kiírását. A határon túli magyarsággal fenntartott jó kapcsolatainak hangsúlyozására az egész kampány során nagy hangsúlyt helyezett a párt. A fideszes politikusok számos találkozót bonyolítottak le a kisebbségi magyarság képviselőivel. A magyarságot egységes nemzeti közösségként mutatták be, amely a népszavazással lábalhat ki a trianoni békeszerződés okozta traumából. Míg a kórházak ügyében a párt az észre, addig a kettős állampolgárság ügyében a szívre és a nemzeti összetartozás fontosságára hivatkozva buzdított igen szavazatok leadására. A Fidesz kampányának csúcspontja a 2004. november 27-én a budapesti Városligetben megtartott Összetartozás Napja nevű rendezvény volt, ahol Orbán Viktor a magyarság szempontjából sorsdöntő jelentőségű eseményként vázolta fel a népszavazást."
forrás: 2004-es magyarországi népszavazás /Wikipédia/

Névtelen írta...

A FIDESZ kénytelen, kelletlen ment bele abba a népszavazásba. Az MSZP is csőbe húzta. Ész tekintetébe a FIDESZ nem túl jól áll.
Egyébként hatalmon voltak négy évig és rendezhették volna a kérdést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miről beszélünk?????????????????????????????????
A Wikipédia, mint hiteles forrás? Ne röhögtess!
A forrásodat, magánemberek szerkesztik. Gondolkodjál már! Miféle tények?
Az IÁ-val, az a baj, hogy az eszük és a moralitásuk konvergál a 0-hoz. Ne mondja nekem senki, hogy Nyerges Attila arcát nézve a Nobel Díj jut az eszébe.
Tipikus alkoholista. Hányadszor válik?
Nem a válást ítélem el, de azért el kéne gondolkodni azon, hogy ez az ember nem igazán tud kapcsolódni egy másik emberhez. Akkor viszont a magyarázkodása sem mérvadó. Szánalmas.
Az embert nem lehet darabokra szedni, ezt csak a globális elit próbálja bemagyarázni. Jó reggelt!
Aki, nem szigorúan az evangélium szerint él, rombol!
Vona, Morvai, Pősze, Novák, Z.Kárpát, Pörzse stb. rengeteg munkát öltek bele a felkészülésbe, kampányba, programba. Az, a színvonal és az marad meg.
Az IÁ el fog enyészni.
Az IÁ ezekben az apokaliptikus végidőkben a Gonosz szolgái mellett is kampányolt! Ha valaki politikai rendezvényhez adja a nevét, az politizál. Nem ítélem el őket, de mérnem kell!
A lélek tisztasága csak akkor áll fenn, ha egyetlen porszemnyi homály sem szennyezi.

Névtelen írta...

Csak megjegyzésként: a wikipédiát nem szabad forrásnak tekinteni. Egy nívósabb egyetemről úgy vágnak ki ezért mint azt a bizonyos macskát...
A wikipédiára bárki feltehet bármit, megfelelő kontroll nélkül. Kerüljétek azt, hogy forrásként hivatkoztok rá!

A témához pedig: Bárhogy is van, a zenekarban csalódtak az emberek. Ez nem volt korrekt tőlük, és bizony hitelt vesztettek.

Névtelen írta...

Teljesen mindegy, hogy ki minek tekinti a Wikipédia-t, ebben a témában teljesen a valóságot írja. Tehát a FIDESZ nem a kettős állampolgárság ellen kampányolt, hanem pontosan mellette. Ha ezt nem így tudjátok, akkor rövid az emlékezetetek.

Ezt írjátok: "Az IÁ-val, az a baj, hogy az eszük és a moralitásuk konvergál a 0-hoz. Ne mondja nekem senki, hogy Nyerges Attila arcát nézve a Nobel Díj jut az eszébe.
Tipikus alkoholista. Hányadszor válik?"

Tipikus eset ez! Ugyan tavaly mért nem volt bajotok ezekkel a dolgokkal, amikor még tetszett a zenéjük? Egyébként meg mi közötök Attila magánéletéhez??????

Szánalmas amit műveltek.........

Egy ismerős arc írta...

Ha valaki nem tudná Május másodikán a jobbik majálison fellép hazánk legjobb zenekara az Ismerős Arcok.

Névtelen írta...

Május=május
jobbik=Jobbik
legjobb=?
Ismerős Arcok=?

Névtelen írta...

na a radical puzzle megcsinálta a maga szenzációját... soha senki nem olvasta, max 2 comment bejegyzésenként, és most örülhet, hogy húú mennyi comment, mekkora sztorit találtam! Story újságban a helye... Ez esemény? Kit érdekel, hogy merre húz az együttes szíve? Fidesz vagy Jobbik? Most komolyan ez akkora baj, hogy már égetjük a plakátokat és törjük a cd-ket? Szánalmas... Mint a tv székház előtt is ott volt a sok balhés focihuligán... Most kiderült végre az is, hogy ki az aki csak azért szerette a zenekart mert állítólag -amit ők sosem mondtak- szélső jobboldali beállítottságú... Nem baj, mint minden csoportosulásba megvan az értelmiségi réteg és azok is akik hát... ennyi eszük van... fröcsögjetek! szánalmas, főleg attól hallani ezeket akik voltak már Arcok koncerten és az első sorban ordította könnybe lábadt szemmel az "egy vérből valók vagyunk"-at! Most meg azt mondja, hogy már szar a zenekar. Akkor most miről beszélünk? Kinek nincs akkor gerince? A zenekarnak aki soha nem írta magát sehova, csupán a közönsége tette oda ahova gondolta, vagy az aki most támadja és ócsárolja őket?
Az egyetlen zenekar ami tett is valamit ezért az országért, népért! Aki felnyitotta több tízezrek szemét, köztük az enyémet is! Ha nincs ez a zenekar, nem jutott volna eszembe, hogy kimenjek Erdélybe. És amit ott találtam egy olyan csoda amellyel nem tudok a mai napig betelleni. Sokkal tartozom ezért a zenekarnak, közte azzal is, hogy ilyen esetekben elsőként álljak melléjük. Ha ők nem lettek volna az itteniek nagy része sem lenne most itt! Emberek kicsit magunkba kellene szállni! Ők támogattak, ti támadjátok!

Székely írta...

Kedves Névtelen!

Nagyon örülök, hogy elmentél szülőföldemre, Székelyföldre (merthogy a csoda, amit látni véltél, ott még él). De amint látom, az egészből nem sokat értettél.Az a csoda azért él, mert a legtöbb székely nem megalkuvó. Az IA pedig ezzel a tettével elárulta azt, amit addig tett. Sok ember már hamisnak hallja, amit énekelnek ( köztük én is), hiszen egy olyan pártnak a választási kampányán léptek fel, pénzért, amelyik feltételek nélkül szavazta meg a Székelyföldet megszállva tartó Románia uniós tagságát, ígérete ellenére. Ez sokunknak megbocsájthatatlan, és az általad említett csoda tönkretételét jelenti. Akik "egy vérből valók", azok ilyet nem cselekednek, semmi pénzért. Ez a "focihuligán" kifejezés pedig eszembe juttatja, hogy milyen hatalom nevezi így a karakán, jogaiért kiálló becsületes embereket. Én már voltam huligán 1989 decemberében, amikor a Ceausescu diktatúra ellen tüntettünk, és belénk lőttek. Barátaim ugyancsak huligánok voltak, amikor 1990 márciusában Marosvásárhelyen tüntettek. Sokáig sorolhatnám még, hogy kik huligánok, de talán elég csak annyit mondanom, hogy két egyetemi diplomám van, ezeket két országban szereztem és már megettem a kenyerem javát. Sok mindent megéltem,csak annyit mondhatok: nem volt szép és ezt nem lehet szépíteni.

Névtelen írta...

Egy este az Ismerős Arcokkal
Magyar Hírlap, 2010. április 27.

Nézd csak, itt egy kétforintos, még a múltkori P. Mobil-buli után maradhatott itt - mutatja az Ismerős Arcok technikusa a színpad rései között megbújt pénzdarabot. Aki nem tudná: Schuster Lóriék kultikus nótája, a Kétforintos dal közben szokás - vagy harminc éve - pénzesőt zúdítani a Mobiltfagjaira. Forgatom a kettest, közben nézem és hallgatom az Ismerős Arcokat a Josefina Blues Béliben, és arra gondolok, hogy ez a zenekar is mintha elrejtőzött volna a nyolcvanas években - vagy inkább reinkarnálódott? -, hogy aztán a magyar rockzene életerejét és hagyományait felmutatva előpattanjon itt nekünk, 2010-ben.
Tényleg olyan minden, mint mondjuk 1984-ben, amikor még Mobilra, P. Boxra, ilyesmire jártunk. Nyerges Attila, Práder Vili, Galambos Nándi még látta a nagyokat, a többi, fiatalabb zenésztárs talán nem, de mégis egy vérből valók, ahogyan éneklik is.
Egy Ismerős Arcok-koncerten rendszerint két dolog történik bizonyosan: közösségi eufória a közönség soraiban, amely a dalok folyamatos, szövegtévesztés nélküli éneklését jelenti, másfelől emelkedett lelkiségben feloldódó egyéni boldogságérzés. Színpadon az Ismerős Arcok karcosabb, keményebb, mint a lemezeken. Gitárcentrikus, hamisítatlan rockzenét kapunk, rendkívüli dinamizmussal, profizmussal. Aki nem ma hallotta először a zenekart, és az előrehaladás, az Összeszokottság pontos stációit is megfigyelhette, észrevehetett néhány érdekes dolgot. Mindenekelőtt Kovacsik Tamás dobost kell említenünk, aki életkorilag és felfogásban mostanra jutott el oda, hogy nemcsak a jövője, de a jelene is több mint biztató. Tamás nagyon jól dobolt szombat este, látszik, hogy a hazai szakma legjobbjaitól, Donászytól, Soltitól, Tobolától tanult, és mostanra saját stílusában, nagyvonalúan, pontosan játszik. Nagyszerűen fújta szaxofonját Stevie is, s bár eleinte sokan nem értették, miért dzsesszesíti muzsikáját fúvóssal az Ismerős Arcok, ma már nem kétséges, hogy ez a szín nagyon hiányozna a palettáról.
Tömény zene, érzelmek, kiegyenesedett derék - valahogy így ballagtak haza az emberek a végén. Szóval, semmi különös, „csak" az Isme­rős Arcok játszott. Bár táboruk egyre gyarapszik, nem árt ismét leszögezni: Magyarország egyik legjobb rockzenekara immáron Nyerges Attila legénysége. Arról is eltöprengünk közben, vajon nagyszínpadon hogyan szólna, érvényesülne-e ugyanez a muzsika. Szerintem igen, és minden bizonnyal eljön az idő, amikor a klubokból fesztiválsztárrá lépnek elő - már ha ez egyáltalán fontos. Nekik aligha. A recept a régi: Nyerges Attila el is mondja nekem a koncert után, hogy minden magyar embernek játszanak, ez a lényeg, a többi nem fontos.
Milyen egyszerű gondolat, és mégis, milyen nehéz megérteni néhányunknak.

majimi írta...

Na végre egy igazi értékmérő újságból egy kis cikk. Hmm !! Bár most,hogy a MH is felfedezte az Arcokat, jöhet az igazi kiugrás. A rádiók a tv.
Mekkora buli lesz majd hallani a kívánság műsorokban a számaikat.A Pa-dö-dö, Republic,és a Romantic társaságában. Aztán jöhetnek sorra a külföldi turnék.Anglia,Franciaország majd az álmok színháza Izrael!S akkor emelni lehet a tétet. Nem 15 millió ember zenekara, lehet 30 .
Ja,hogy az nem magyar,kit érdekel!

Névtelen írta...

És ide abból jutottál el, hogy felléptek egy fideszes rendezvényen? gratulálok... akkor itt egy másik csak neked: alma=egészség, egészség=erő, erő=izom, izom=nők, nők=szex, szex=AIDS, AIDS=halál kérsz almát? Hülyeség mi? Pedig ez körülbelül ugyanaz amit te mondtál...

Ismerős arc írta...

Holnap aki szereti ISMERŐS ARCOK koncert a Jobbik majálison.Aki nem szereti ne legyen ott.Ez mindenkire vonatkozik az az minden MAGYARRA.

kolozsvárilány írta...

Minden csoda három napig tart. Ez is addig tartott. A kedélyek megnyugodtak. Az élet megy tovább!
Üdvözlet Erdélyországból!

Névtelen írta...

A Depeche Mode sem jobbikos, mégis hallgatom őket.

Névtelen írta...

SzIAsztok
Sajnálom mind aki itt gyalázni , mocskolni meri Nyerges Attilát És az Ismerős arcokat. Ha már voltatok valaha koncerten tudhatnátok ők soha nem térítenek ,soha nem mocskolnak semkit. Nem is szorulnak védelemre , hisz nem tettek olyat ami miatt védeni kellene őket. Nem ahhoz kell bátorság , hogy kiállj a saját jól megszokott közönséged elé, és játszd nekik a dalaidat (amik bármelyik Magyar zenekarénál ezerszer külömbek )Hanem idegen közegben a hitnek és Magyarságnak újabb követőket szerezni, ,. Ez egy szempont. azén véleményem. Szép napot Szebb Jövőt Tibi

Névtelen írta...

A korábban láttam Nyerges Attilát az m1 reggeli műsorában, nemrég pedig a Duna tv kívánságkosarában kérték és adták le őket nagy örömömre. Ez korábban nem volt. Lehet, hogy a rendezvényen való részvétel (is) volt az "ára" a médiában való megjelenítésüknek.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló