Szánalmas színjáték

Hosszas hallgatás után újra exponálta magát Szanyi Tibi, az ostobák ostobája. Amikor először hallottam a megnyilatkozását, hirtelen azt hittem, hogy megint túl sok volt a kannás bor, vagy megint elgurult a gyógyszer, mert Tibi az ő helyzetéhez képest elég meglepő ötlettel állt elő. Tegnapi közleményében ugyanis lemondásra szólította fel a Magyar Energia Hivatal elnökét, valamint az energetikai minisztert.

Igen, nem tévedés. A jelenleg még hatalmat bitorló párt egyik képviselője a választási kampány közepén meneszteni akarja a saját kormányának egyik tagját. A helyzet nem kicsit abszurd, de ha még hozzátesszük azt is, hogy miért tarja ezt indokoltnak, akkor az első meglepettséget biztosan felváltja majd az elképedés.

Szanyi elvtárs szerint ugyanis, „azok a tőkés és politikai körök, akik a Fidesz kormányra kerülésére játszanak, udvariassági emelésbe hajszolták bele" az energiahivatal elnökét és az energetikai minisztert azért, hogy az új kormánynak ne kelljen bajlódnia a gázárakkal. A Bajnaiék által szerdán hivatalosan is bejelentett 10,1 százalékos lakossági gázáremelés pedig szerinte nem más, mint „szakmai köntösbe bújtatott politikai provokáció".

Bazze Tibi, hát te eddig hol voltál? - bukott ki hirtelen belőlem. Nem tűnt fel, hogy ezt csináljátok már nyolc éve? Azóta megy ez a „nem lesz gázáremelés” duma, de 2002 óta 15 alakalommal emeltétek fel az árát. Hirtelen most jut eszedbe tiltakozni ez ellen?

Nem hagyott nyugodni a dolog. Azt nem volt kétséges számomra, hogy Szanyi pofátlansággal párosuló ostobasága nem ismer határokat, de azért azt furcsának találtam, hogy ilyen szinten neki mert menni a sajátjainak, hogy meg merte tenni, hogy odasz@rjon az asztalra.

Először arra gondoltam, hogy valami kicsinyes kis bosszúhadjáratba kezdett, mert az elvtársak nem rakták fel még a 100 fős országos lista utolsó helyére sem, és a budapestin is csak a biztos pofára eső 22. helyre került. De aztán tovább böngészve a hírek között, kezdett felsejleni a történet többi része, és világossá vált, hogy ez nem Szanyi egyedi partizán akciója, hanem ez egy újabb szemét emeszpés húzás, amihez Tibinek még pluszban annyi köze van, hogy ennek a prezentáláshoz a legnagyobb ostobát keresve, benne találták meg a legalkalmasabb embert. Mondjuk, ez sikerült nekik, az kétségtelen.

Na, de visszatérve a lényeghez.

Az elmúlt napokban az MSZP vezetői két körben is egyeztettek Bajnai Gordonnal a gázárak emelése ügyében, de nem volt elmozdulás a kormány álláspontjában. A szocialisták ezt elfogadták, de jelezték, vizsgálatot kezdeményeznek majd az ügyben. A kormányfő pedig ezt tudomásul vette – szól az MTI tudósítása az esetről. Majd a lemondási felszólításra reagálva a kormányszóvivő azt közölte, hogy Bajnai Gordon bizalma töretlen Hónig Péter energiaügyi miniszter és Matos Zoltán, a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke iránt

Azért az bátran kijelenthető, hogy nem kicsit gusztustalan színjáték folyik a szemünk előtt. Mert akárhogy is nézzük az elég abszurd dolog, hogy a kormányt adó párt nyilvánosan vitatkozik egy politikai döntésen a saját minisztereivel. A helyzet tisztázására vizsgálatokat és a gazdasági bizottság rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi ahelyett, hogy simán visszahívná az álláspontjától eltérő politikát folytató minisztert, vagy akár az egész kormányt.

Ha ezeket a híreket az újságban egy másik országgal kapcsolatban olvasnánk, azt hiszem csak nevetnénk az egészen, de sajnos ez a mi országunkban, velünk történik. Csak azt nem értem, hogy az elvtársak miből gondolják, hogy ez a szánalmas kis performance nem tűnik fel az embereknek?

Miből gondolják azt, hogy ilyen gyomorforgató trükkökkel majd el lehet takarni azt a vastag mocskot, ami az évek során gázár ügyben is rájuk rakódott?

Szerintetek, van olyan ember ma Magyarországon, aki elhiszi azt a mesét, hogy 2010. márciusában az emeszpé küzd a kormánnyal a gázárak emelése ellen?

2 kommentek:

Névtelen írta...

Leírom,hátha elolvassa valaki.
1. A gáz minősége senki által nem ellenőrizhető,tehát ott vernek át eonék,ahol nekik a legjobban esik.
2. A gáz ár elszámolása tulajdonképp maga a nagy átverés show.A felszerelt gázóra mennyiséget mér,viszont a számlában valami rejtélyes módon átszámolják hőértékre.Senki által nem ellenőrizhető módon megtéve ezt is.
3.Elmentem a fogyasztó védőkhöz a problémával.Mintha a falnak beszéltem volna.Az volt a hölgy válasza a mondókámra hogy és?

Böczike írta...

Egyet értek Veled teljes mértékben!!! Az előttem lévő hozzászóláshoz: Álltalányt fizetünk. Tavaly előtt bejelentettük, hogy évi 2500 m3 fogyasztunk egy év alatt. Az EON számolta ki, hogy mennyit kell havonta fizetni. Nyugodt voltam mert márciustól márciusig (nálunk ekkor olvasnak) még 200m3-el kevesebbet is fogyasztottunk. A gond az volt, hogy (függetlenül attól, hogy ők számolták ki a havi díjat)úgy számláztak, hogy m3/Kj, és így rá kellett fizetnünk 76000Ft-t! Szerintetek hányan járnak így az országban minden évben? Az hányszor X Ft évente??? Böczike voltam!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló