Hét nap múlva

Az előbb netezés közben azon elmélkedtem, hogy vajon jövő héten ilyenkor milyen hírekkel lesz tele a média? És vajon mi itt, majd milyen történeteket fogunk mesélni?

Mindez csak annak apropóján jutott eszembe, hogy az imént olvastam az IRM legújabb közleményét az október 23-i megemlékezésekkel kapcsolatban, amiben Drazsé vázolja, hogy mire számíthatunk tőlük a jövő héten. Az írás szerint a rendőrség békés, nyugodt ünneplésre készül, de majd határozottan fellép minden jogsértéssel szemben, ami megzavarja a megemlékezések méltóságát.

Az írás további részében sincs semmi újdonság azon kívül, hogy az általános rizsa mellett nevesíti a Magyar Gárdát, mint a számukra az egyik legnagyobb problémát. A közlemény szerint tudomásukra jutott, hogy a Gárda tagjai a helyi, önkormányzati ünnepségekhez kívánnak csatlakozni, ezzel pedig szerintük megzavarják majd a megemlékezések méltóságát. És hogy ne legyenek kétségeink, közlik azt is, hogy minden ilyen esetben a droidsereg majd határozottan fel fog lépni a „rendbontókkal” szemben.

Akik már testközelből megtapasztalták, de már azok is, akik csak a képernyőkön látták az utóbbi évek nemzeti ünnepeinek az összefoglalóit pontosan tudják, hogy a közlemény már önmagában is teljes hazugság, hisz az esetek nagy részében pont az IQ 80-as droidok provokatív fellépése nem teszi lehetővé a békés megemlékezést. Arról már nem is beszélve, hogy a befejeződő perek nagy része is egyértelműen azt bizonyítja, hogy éppen a rendőrség az, aki jogsértően lép fel, éppen ők azok, akik magatartásukkal megzavarják az ünnepek méltóságát.

De ezen már kár polemizálni. Az ügy érdekessége inkább az, hogy ezzel a nyilatkozattal Drazsé szerintem nyíltan odadobta elénk a kesztyűt. Az pedig, hogy azt tisztességgel fel tudjuk-e venni, csak rajtunk áll.

A megoldás pedig talán nem is túl bonyolult. Mondhatnám egyszerű matematika, és persze egy nagy adag hit kérdése. Szerintem a történet azon áll, vagy bukik, hogy mennyien leszünk, és hogy mennyire tartunk majd össze. Az már a korábbiak során számtalanszor bebizonyosodott, hogy csak akkor tudunk elérni valamit, ha együtt mozdulunk, ha egy-egy ilyen alkalommal komoly tömeg gyűlik egybe. Emlékezzetek a legutóbbi Szabadság téri megmozdulásra, ahol a Gárda újjáalakult. Elvileg akkor is be kellett volna vinni mindenkit, aki részt vett egy feloszlatott egyesület rendezvényén. Mégsem merték megtenni.

Vajon, ha most is leszünk legalább annyian, szerintetek ránk mernek majd támadni? Nem hiszem, azért annyira talán ők sem hülyék. De ettől függetlenül oda kell figyelnünk egymásra úgy a fővárosban, mint a vidéki rendezvényeken. Ha mindvégig összetartunk, nem lehet baj.

Drazsé tizenkilencre lapot húzott, de most finoman szólva is rá fog b@szni. Nem akarom túldimenzionálni a dolgot, de a jövő péntek vízválasztó lehet. Ha erőt tudunk felmutatni, óriási győzelmet arathatunk, és jelentősen gyengíthetjük a mocsadékok hatalmát.

Mielőtt valaki félreértene, nem az utcai harcokat szorgalmazom, nem a céltalan csetepatét támogatom, hanem inkább azt a fajta ellenállást, amit a nyáron az Erzsébet téren és a Szabadság téren már bemutattunk. Persze, ha támadás ér minket, az már más kérdés. Akkor nem hátrálhatunk meg.

Október 23-a a köztársaság, és a demokratikus jogállam megszületésének ünnepe. Ezen a napon különösen fontosak a kivívott jogállami értékek, melyek biztonságot és szabadságot hoztak életünkbe – teszi hozzá végül az IRM.

A közlemény fenti sorra jól jellemzi az egész bagázst, hisz kimaradt belőle, hogy október 23-a alapvetően az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepe és minden más csak ezután jön, pontosabban jöhet. Ebből is látszik, hogy ki mire emlékezik azon a napon, ők a rendszerváltásnak hazudott hatalomátmentésre, mi a hősökre, a tiszta forradalomra és persze nem feledkezünk meg a 2006-os rendőrterrorról és annak áldozatairól sem. [az eredeti MTI hírért katt a linkre]

Az már most jól kivehető, hogy a hatalom fél és nagyon készül az ünnepre. Csak rajtunk múlik, hogy jövő héten ilyenkor majd miről szólnak a hírek. Minél többen legyünk ott, ahol lenni kell.

Most már nem állhatunk meg félúton.



2 kommentek:

Névtelen írta...

"Mielőtt valaki félreértene, nem az utcai harcokat szorgalmazom, nem a céltalan csetepatét támogatom, hanem inkább azt a fajta ellenállást, amit a nyáron az Erzsébet téren és a Szabadság téren már bemutattunk."

Na igen, ez a legfontosabb, örülök, hogy erre felhívtad a figyelmet...a törés, zúzás nem old meg semmit...a forradalom a cionista rezsim érdeke. Ne felejtsük el a néhány héttel ezelőtti fico-bajnai találkát...a szlovák és "magyar" rendőrség közötti együttműködési szerződést írtak alá, egy ilyen "forradalom" okán kapva kapnának az alkalmon.
Ne legyünk hülyék, csak úgy érünk el bármit is ha úgy viselkedünk mint július 4-én és 11-én. Ne üljünk fel a szándákos provokációnak!

Adjon az Isten, szebb jövőt minden Magyar Hazafinak!

Hunnia

Névtelen írta...

Adjon az Isten!

Apróbb tévedés van a bejegyzés végén.
Október 23. valóban a Köztársaság kikiáltásának ünnepe. Az'56-os eseményekre - azok szomorú végkifejletére gondolva - ezen a napon megemlékezünk. Azt nem ünnepeljük.
Az igazság ott van a szavaidban, hogy eleve azért kiáltottuk ki a Köztársaságot október 23-án, mert ezzel tisztelegtünk az '56-os hősök emlékének.

Szebb Jövőt!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló