Az álszent

Szili Katalin a tegnapi nappal lemondott a házelnöki posztról. Távozását politikai indítékokkal, személyes és lelkiismereti okokkal magyarázta. Napirend előtti búcsúbeszédében a következőket találta mondani:
Tisztelt képviselőtársaim! Én az élet nagyszerű ajándékának tartom, hogy több mint hét évig, és közel nyolc évig a Ház elnökeként szolgálhattam, részt vehettem alkotó módon is országunk és nemzetünk legújabbkori történetében. (…)

Tevékenységemben a hagyományos erkölcsi értékeken túl döntően a következő igazodási pontok voltak azok, amelyek vezérelték cselekedeteimet és döntéseimet. Az első és talán számomra a legfontosabb, a társadalmi igazságtalanságok megszüntetése, az élhetőbb viszonyok létrehozásának követelése és a társadalom elesettjeinek a támogatása volt, és marad is. Számomra mindig is meghatározó volt a nemzeti értékek megőrzése a nemzeti érdekekre való törekvés. (…)

Nekem a politika nem csak a közjó szolgálatát, hanem a tisztességet is jelenti. Szerencsére megtapasztalhattam az elmúlt évek folyamán, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a politikus cselekvése, kiállása során mer túllépni pártpolitikai szempontokon. (…)
És nem szakadt le a csillár.

Milyen vastagnak kell lennie a bőrnek az arcon ahhoz, hogy egy ilyen hét év után, valaki az emeszpé soraiból ki merje mondani ezeket a szavakat. Mégis mit gondolhatott, ahogy nyökörészve felolvasta az előre megírt kis beszédet? Azt hiszi, hogy ebben az országban mindenki hülye és mára már elfeledte azokat a szemétségeket, amiket Ő és az elvtársak az elmúlt években véghezvittek?

Vajon melyek azok a hagyományos erkölcsi értékek, amikre gondolhatott? Hazug ember hatalomba segítése és hatalomban tartása? A választók becsapása, az igazság elhallgatása? A dübörög a jólét, a pannon puma és a hasonló kamudumák kommunikálása?

Hogy beszélhet erkölcsről, és tisztességről az, aki ugyanúgy, mint ahogy a többi társtettes, végigasszisztálta Gyurcsány ámokfutását, aki simán tudomásul vette, hogy csak az egész ország átverése árán tudták megtartani a hatalmat, aki Elqró utasítására eljátszotta a nagyhalált Kövér köteles beszéde kapcsán? Aki kész volt minden szemétségre a hatalom megtartása érdekében.

Milyen alapon beszél az nemzeti érdekekről, a társadalom elesettjeinek támogatásáról, aki szó nélkül hagyta, hogy a liberált tévedhetetlenség alapján szét lehessen verni az egészségügyet, a családtámogatási és az otthonteremtési rendszert, aki támogatta és támogatja a Bajnai-féle válságkezelésnek nevezett országrombolást?

Hogy beszélhet párpolitikai szempontokon való túllépésről az, aki az elmúlt hét évben, a gaztettek egyikénél sem gondolta úgy és mondta ki, hogy ezt már nem kéne? Aki, amikor a szoclib oldal kiadta az összezárni parancsot mindig, gondolkodás nélkül adta a szavazatát, vagy egyszerűen a házelnöki poszt mögé bújva inkább nem szavazott. Azonban ellent akkor sem mert nyilvánosan, és mindenki számára jól érthetően mondani.

Ne legyenek kétségeink. A mostani lemondást sem a mai kormány vállalhatatlan politikája és az ebből fakadó lelkiismereti okok indokolták. Az ügy ennél jóval egyszerűbb. Szili ki akar vonulni a közvetlen politikai élvonalból a következő hónapokban azért, hogy az áprilisi választásokig legyen ideje újraépíteni magát. Nem kell sokat várnunk az első nyilatkozatokig, ahol majd előadja az új baloldali gondolatokat.

És nem kell nagy jóstehetségnek sem lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, hogy ennek a pontos időpontja a jövő évi költségvetés elfogadásának a másnapja lesz. Azt még, mint mezei képviselő a többi köztörvényessel együtt meg fogja szavazni, aztán utána már nem lesz más kormányzati feladat, mint a következő pár hónapban biztosítani az ország működését, és megpróbálni visszaszerezni a régi szavazótábor egy részét. Jönnek majd a már jól ismert üres ígéretek és a tegnap elmondottnál még sokkal képmutatóbb szövegek.

De ez mégegyszer már nem jön be, ez mégegyszer már nem jöhet be. Ennyire a baloldali szavazók sem lehetnek hülyék.

Vagyis remélem.

1 kommentek:

Névtelen írta...

Szerintem vannak ennyire idióta baloldali szavazók,hogy az mszp-re szavazzanak!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló