Okos döntés

Nem gondoltam volna, hogy az elmúlt évek gyomorforgató rendőrségi fellépései után, Drazsé elvtárs és csapata képes lesz még bármivel is meglepni, de a héten megint sikerült nekik. Valószínűleg a vesztüket érzik, mert régebben még próbálták takargatni, meg álcázni a szemétségeiket, de úgy látszik mára már a látszatra sem adnak.

Nem számít, hogy min taposnak keresztül, nem számít, hogy hány ember méltóságába gázolnak bele, nem számít, hogy hivatali visszaélés követnek el. Lényeg, hogy a hatalmat bitorló hazaárulókat ki kell szolgálni, akár törvénytelen eszközökkel is. Erősíteni kell a pozícióikat, és biztosítani kell a túlélésüket.

Mert azt, amit Toroczkai Laciékkal és persze velünk, a budapesti Trianon felvonulás kapcsán műveltek, azt nem lehet másnak nevezni, mint szándékos provokáció és hatalmi arrogancia. Ha valaki esetleg nem követte volna az eseményeket, akkor nekik röviden a történésekről.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom közel tíz éve minden esztendőben felvonulást szervez a gyalázatos trianoni békediktátum évfordulóján. A felvonulásos rendezvény érinti, a magyarságot elnyomó utódállamok nagykövetségeit annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a határon túlra szakadt magyarok helyzetére.

A tervezett program idén is a fenti forgatókönyv szerint zajlott volna. A HVIM a törvényi előírásoknak megfelelően, több mint egy héttel a tervezett június 6-i rendezvény előtt megtette a bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság felé. Az esemény menetével kapcsolatos előzetes egyeztetések során a rendőrség javaslatait figyelembe véve határozták meg a felvonulás útvonalát. A megbeszélésekről jegyzőkönyv készült, melyet a BRFK részéről is aláírtak. Mindezektől függetlenül másnap a rendőrség közölte, hogy mégiscsak betiltják az előzetesen egyeztetett rendezvényt.

Ezt követően újabb bejelentés készült, amelyben egy újabb útvonal szerepelt, szintén az újabb rendőrségi javaslatok szerint. Később ezt a megállapodást is felrúgta a rendőrség. Ráadásul az újabb tiltó határozatról, ami már szerdán délben megszületett, csak csütörtök reggel értesítették Toroczkaiékat. A szándék egyértelmű. Azt akarták, hogy a szervezők kifussanak a 72 órás határidőből.

Ha valakinek még nem nyílt ki a bicska a zsebében, akkor a következőkben biztosan ki fog.

A HVIM a 72 órás törvény teljesíthetetlenségének ellenére is, csütörtökön újabb módosított útvonalat, és újabb bejelentést tett le az asztalra. A csütörtök délutáni egyeztetésen azonban már teljesen egyértelművé vált, hogy akárhány beadvány is lehet, a rendőrség mindenképpen be fogja tiltani, vagy fel fogja oszlatni a rendezvényt. Sőt, közölték, hogy a legutóbbi törvénymódosításra hivatkozva feljelentik a szervezőket, amiért nem 72 órával korábban tették a bejelentést.

Azért ilyenkor elgondolkodik az ember. Mégis, hol a francban élünk? Milyen gerinctelen emberek ülnek felelős pozíciókba? És nincs közöttük egy sem, aki azt mondaná, hogy neki elég volt? És meddig lehet még elhitetni a középvezetőkkel, a droidruhába bujtatott emberekkel, hogy mi vagyunk az ellenség és nem azok, akik kiadják nekik a parancsokat?

Az egész eseménysorból jól látszik, hogy a rendőrségi vezetők egyértelműen a botrányra mentek rá, szándékosan összetűzést akartak provokálni a megemlékezőkkel, akik az elmúlt tíz évben, kivétel nélkül minden alkalommal békés és méltóságteljes rendezvényen emlékeztek Trianonra. A regnáló hatalomnak jól jöttek volna a kampánycsendes híradókba az oszlatás képei. Lehetett volna mutogatni, meg példálózni, hogy tessék megint a radikálisokat kell oszlatnunk. Szinte látom magam előtt Kajmán Olga sírásra görbülő száját, ahogy beszámol az eseményekről.

De szerencsére ez nem jött be nekik, mert HVIM nem ült fel a provokációnak és szerintem a legjobb döntést hozta azzal, hogy egy héttel elhalasztotta a rendezvényt. Nem akarok semmit sem elkiabálni, de a jövő héten talán már kicsit másabb világ lesz ebben az országban. Talán már megcsillan valami az alagút végén.

Talán már a jövő szombaton az emlékezésen kívül, lesz okunk ünnepelni is. Ahhoz azonban még meg kell tennünk néhány lépést. Úgyhogy, aki még nem volt, az gyerünk szavazni, aki meg volt, az meg beszéljen rá, vagy vigyen el még olyanokat, akik még nem voltak.

Hogy Magyarország végre a magyaroké legyen.

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló