Kadhafi, a nyugati ”demokrácia” ellensége


Emlékszünk Kadhafi ezredesre? Hát persze! Muammar al-Kadhafi, Líbia vezetője. Egyéniség volt, az biztos. És diktátor. Átmenet az elnök és a kalifa között. Baj?

Furcsán vagyunk ezzel a ”diktátor” szóval. Belénk nevelték, hogy rossz dolog. Közben már tudjuk, hogy vannak helyzetek, amikor csak kemény kézzel lehet rendet tartani, és csak határozott intézkedésekkel lehet gatyába rázni egy országot.

Arab országban különben is elvárják a határozott vezetést.

Nálunk tanuló líbiai diákok rajongásig fanatikusan imádták. Őszintén! Nyilván hozzájárult ehhez, hogy a líbiai olajbevételekből jókora részt a közjólétre fordított.

Kadhafi nem volt jóban a nyugati világgal. Rengeteg borsot törtek egymás orra alá, finoman szólva. Az lett a vége, hogy az „arab tavasz” című színjáték keretében a demokratikus és haladó erők (értsd: az amerikai titkosszolgálatok) 2011-ben a saját népét uszították rá, és a felheccelt felkelők zavaros körülmények között megölték.

Azóta Líbiának sokkal rosszabb, viszont ”demokrácia” lett.

Kadhafi ezredes ideológiai műve a Zöld Könyv. Magyarra is lefordították. Meg lehetett kapni a Budapesten működött Líbiai Népi Irodában. Nekem is volt, de sajnos kölcsönadódott és nem kapódott vissza. Az interneten pedig nem található, csak angolul.

Kár, mert érdekes.

Útkeresés. Persze a helyi viszonyokra alkalmazva.


Nézzünk néhány részletet belőle:

A demokrácia problémájának megoldása
... Az a politikai küzdelem, melynek eredményeképpen egy jelölt például a választók összes szavazatának 51%-át szerzi meg diktatórikus kormányzási eszközhöz vezet, habár ez áldemokratikus külsőben jelenik meg. Hiszen a választók 49%-át egy olyan kormányzási eszköz fogja irányítani, amelyet nem szavaztak meg, hanem rájuk kényszerítettek. Ez diktatúra... A parlamentek a demokrácia meghamisítását jelentik.... Ezekben a rendszerekben a nép zsákmány, amiért marakszanak, belőle csinálnak bolondot, őt zsákmányolják ki ezek a politikai testületek, melyek a hatalomért küzdenek. Céljuk, hogy megszerezzék a nép voksait, a nép pedig csöndes rendezett sorokban áll, mely úgy mozog, mint a rózsafüzér, hogy bedobja szavazólapját az urnákba. Ugyanolyan ez, mint ahogy más papírlapokat meg a szemétkosárba hajít. Ilyen az egész világon ma uralkodó hagyományos demokrácia, egy- vagy két- vagy többpárti vagy pártnélküli rendszerről is legyen szó. Ennek alapján világos, hogy »a képviselet csalás«... Most viszont a köztársaságok korának győzelme és a tömegek korának kezdete után értelmetlen dolog lenne demokráciának tekinteni a képviselők kicsiny csoportjának megválasztását a nagy tömegek képviseletére. Ez elavult elmélet és idejétmúlt gyakorlat. A hatalommal teljes mértékben a népnek kell rendelkeznie. A világ által ismert legvadabb diktatúrák a parlamentek árnyékában jöttek létre.”
 
A népszavazás

„A népszavazás a demokrácia kijátszása. Akik »igen«-t mondanak és akik »nem«-et, valójában nem juttatják kifejezésre saját akaratukat. A modern demokráciában valójában elhallgattatták őket, s csak egyetlen szó, az »igen« vagy a »nem« kimondását engedélyezték nekik. Ez bizony a legkeményebb, és legelnyomóbb diktatórikus rendszer. ... A ZÖLD KÖNYV végleges megoldását nyújtja a kormányzási eszköz problémának, s megmutatja a népeknek az utat, hogy lépjenek át a diktatúra korából a valódi demokrácia korszakába. ... A ZÖLD KÖNYV hírül adja a népeknek a közvetlen demokráciához vezető út felfedezését egy példanélküli és gyakorlati rendszer alapján. Nincs demokrácia népi kongresszusok nélkül és bizottságokat mindenüvé!”

4 kommentek:

Karina írta...

Persze, hogy emlékszünk, itt járt Khadafi Magyarországon,még a Kádár rendszerben, az ő "adósságát is jóváirtuk"akárcsak Irakét, legalább is a rendszerváltás után igyí szólt a fáma. Csak azt nem tudom, ha ezek az olyan "kögazdag országok" legalább is olajban, akkor, miért nem mi kaptunk kölcsönöket tőlük, miért mi "hiteleztünk" nekik? Vagy ezeket a "tartozások összegét és elengedését" is a a "szabadprivatizáció" elkövetői tették zsebre, hogyha egyszer tényleg lesz" elszámoltatás" magyarhonban,ne öket zárjuk börtönbe? Egyébként elég sok magyar szerelő dolgozott kint Irakban, Libiában és Qvaitban is és mind azt mesélte, milyen jó, az életszinvonaluk! (főként kész malmokat rendeltek tőlünk ezeket szereltük fel, mert akkor még a 70-es években, világhírünek és szinvonaluaknak számítottak a magyar malmok). Itthon "diktátornak" kiáltottuk ki mindkét vezért, de ma már tudjuk, mindenhol más a" kapitalizmus értelmezése" is és más a" diktatúráé is"és más a" demokráciáé" is. Egy bizonyos társadalmi REND fenntartásánál a "képviseleti demokrácia", annyit ér,mint halottnak a szentelt víz! Ha kimondjuk, ha nem .

Névtelen írta...

Kíváncsi lennék az egyszerű líbiai emberek, a nép véleményére, hogy mikor volt jobb számukra az élet, élhetőbb a saját hazájuk? A nyugat által megbuktatott Kadhafi kormányzása alatt vagy most?
A világ országainak nagy része jelenleg az amerikai érdekkörök kénye-kedvének van kitéve, nemzeteket leigáznak, kormányokat megbuktatnak, ha azok nem szolgálják alantas érdekeiket. Az USA undorító politikát folytat. A Nobel "békedíjas" Obama pedig talán az USA legsilányabb elnöke, egy báb az USA-t uraló pénz- háttérhatalom kezében

chabbix írta...

Kedves Karina! Kadhafi nem azért járt Magyarországon, hogy kölcsönt kunyizzon a Kádártól, ellenkezőleg! Többszáz millió dollárt hozott és helyezett el az akkor még Magyar, Nemzeti Bankban. Bő évtizeddel később már csak a fullajtárjait küldte, hogy kamatostól visszavegye a pénzt a bankból! Miért? Mert hallotta, hogy annak elnöke, a Fekete János nevű magyarországi zsidó, bizonyos Nemzetközi Valuta Alappal egyezkedik!....Ettől kezdődően jegyezhetjük az ország mai, nyomorult rabszolgalétének kezdetét.

Karina írta...

Kedves chabbix! Igaza van teljesen,valószinü, hogy a politikusaink nem csak most lopnak, hanem akkor is loptak és mint ahogy most is, a sza@rt valakire rá kellett kenni! Nekünk ezt akkoriban így tálalták, hogy az elvégzett munkát nem fizette már ki, Khadafi . De az tény, hogy dolgoztunk Libiában és Irakban is. Az biztos, hogy a libiaiak és az irakiak is ezerszer jobban éltek mint most,hogy a "demokrácia szállítóinak" sikerült szétrombolni az oraszágaikat és felheccelni az ott élőket , vezetőik ellen.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló