A guanókupac


Tegnap, a parlament plenáris ülésének kezdete előtt, Ferenc odalépett Orbán Viktorhoz. Kezet fogtak, majd Gyurcsány egy borítékot adott át a miniszterelnöknek. Mint utólag kiderült, a borítékban egy DVD lemez volt, rajta pedig az a ”film”, amit a degeneráltak elnöke forgatott még a múlt hét közepén, Felcsúton.

A filmnek nevezett szánalom, és maga az egész eset, azt gondolom, egy látlelet, egy kórkép. Egyrészt Gyurcsány elmeállapotáról, másrészt arról a helyzetről, ami olyannyira jellemző manapság ebben az országban.




Azért valljuk meg, van valami finoman gyomorforgató abban, amikor az egyik harácsoló, akarja számon kérni a másik újgazdagot. Gyurcsány kimozdult a rózsadombi Apró-villából, hogy készítsen egy hatásvadásznak gondolt összeállítást arról, hogy OV miként pumpálja tele a felcsúti haverokat állami pénzekkel. Mindeközben a felcsúti fideszes siserehad minden lépését követi és kamerákkal veszi minden mozdulatát, nehogy az őszödi böszme találjon valami érdekeset a kicsiny faluban.

A felvételt nézve az ember nem is tudja hirtelen eldönteni, hogy Gyurcsány a szánalmasabb, vagy azok a narancsos szerencsétlenek, akik ott lihegnek a nyakában. De ahogy peregnek a képek, úgy válik egyre egyértelműbbé, hogy az egész úgy necces, ahogy van. Nincs különbség a két gyülekezet között. Se így, se úgy. Semmilyen értelemben.

A fideszes körök ma ugyanúgy lenyúlják a lehetőségeket, mint ahogy azt korábban az elvtársak tették. Annak idején Gyurcsány és az emeszpés elvtársak markolták fel a pénzeket, manapság pedig a narancsos haverok üldögélnek a pénzeszsákokon. Gyurcsány most egy ”hiteles leleplező filmet” forgat OV és a többiek visszaéléseiről és közben úgy tesz, mintha senki nem emlékezne, hogy anno, a kilencvenes évek elején mi történt a KISZ-vagyonnal, a villámgyorsan privatizált állami épületekkel, üzemekkel, gyárakkal. Úgy tesz, mintha a „hazudtunk reggel, délben, meg este” egy jottányit is más eset lenne, mint a mai fideszes föld-, trafik-, vagy pályázati pénz lehúzások.

De nem más.

Van egy hatalmas nagy guanókupac, aminek az egyik fele narancsszínűre, a másik pedig vörösre van mázolva.

Mi pedig ezt szagoljuk már több mint 20 éve...

13 kommentek:

SzelidKandur írta...

http://nanashir.files.wordpress.com/2010/04/a-alagut-202.jpg Milyen érdekes,hogy az mszp-szdsz "szakértő"kormány alagutat építtetett hegy nélkül...

Kerecsenyi Tibor írta...

Skodával jár! Milyen egyszerű ember! Nem kicsit; nagyon!

Én akkor fogok egy jó hangosat kacagni, amikor arról kezd el beszélni, hogy elszámoltatja Orbánt! Lázárt, az egész elmúltnégyévet!

Viszont ez a kis lurkó, ez kis csínytevő, igen tehetséges! Egy Oszkárt-díjat megérdemel. A kategóriát majd kitaláljuk!

És bizony megvan az a tömegbűzös, bocsánat tömegbázis is, ahol értő fülekre talál!

Sziklási János írta...

Oké, de Gyurcsány legalább úgy tesz, mintha élne. Tulajdonképpen mivel foglalkozik Vona azon kívül, hogy bejárogat a parlamentbe és könyveket írogat (talán éppen ott írja őket?). Kár volt ezért parlamenti párttá válni. Szóval, Gyurcsány legalább leleményesen kitör a parlamenti zombi szerepből amikor ilyeneket tesz, mint egyébként egyre gyakrabban az emeszpések és az elempések is, egyedül a kdnp és a jobbik kussolnak mint az a bizonyos a fűben.

kistutyi írta...

Ezek egymást reklámozzák, ha akarod ha nem látnod kell őket.Sz.r Jancsik!

Névtelen írta...

Egymásnak esett a két tolvaj, nemzetpusztító hazaáruló és megalomániás.
Nagy Péter

Unknown írta...

Egy helyről jöttek, egy alomba tartoztak és tartoznak és remélhetőleg egy helyre is kerülnek!

Gondor4 írta...

Én úgy tudom hogy megegyeztek minden választáskor.Az volt a terv,hogy a "libatolvaj" után visszatér a "böszme".De nem jött össze,ezért most újra eljátsszák a bohóc futamot,hátha ráharap a nép.Azért arra kíváncsi vagyok,kit szeret jobban a gazda......itt mi nagyon kevesek vagyunk.20.évvel ezelőtt eljátszottuk..,azóta vagyunk folyamatosan megvezetve.Előtte is,de az egy másik szomorú történet.

Névtelen írta...

Sziklási Jánosnak. Fletó még egy szakdolgozatot sem tudott összehozni, de a te hozzászólásodból az is kiderül, hogy te sem vagy jóbarátja a könyveknek. Persze véleményed az lehet, a minőség nem mindegy.

Plasterhead írta...

Hihihihi! Rég kacagtam ilyen jót! Nem is tudtam, hogy ez a Feri ekkora mókamájszter! Amikor megjegyzi, hogy ez (a sok szar) bizony nem ám most kezdődött...
De nem ám, kisapám! Alapvetően 1948-ban, amikor mindenki tövig nyalt a kommunistáknak. Jött Kádár (itt azért bonyolultabb a helyzet, koromnál fogva is lenne róla mit vitázni), majd a nagy átmentés 1989-ben, Antall, Boross, a pufajkás Horn, Orbán, Medgyessy, aztán e fenti film humorheroldja, libatollas kalapban a Gordon, majd megint V. Orbán szultánunk focimezben! Tyúhujja, de jó is nekünk, értelmiségieknek, hogy hagytuk magunkat palira (no nem a Schmitt) venni!
Mert ha e filmet -tegyük föl- a Vonáék csinálják (tisztább beszéddel, bár nem biztos, hogy nagyobb meggyőződéssel), akkor még azt is mondhatnám, hogy "no igen, igen, van ebben valami", de Ferencünk szájából... Inkább ki se mondom. A film biztos nagy siker lesz, mert szerencsére az emberi emlékezet véges, annyi disznóság történt rövid idő alatt, hogy a sok fekália kiszorította az előző rezsimek által termelt koszt. No de uccu neki fakereszt, jövőre úgyis jön egy újabb zsivány társaság, akik szintén lerabolnak minket, mi pedig visszasírjuk Orbitot és Gyurcsit, mert könnyeket csal majd a szemünkbe, hogy az országnak csupán 43 százaléka él a létminimum alatti fizetésből, amit ma még egyszerűen nyomornak hívunk.

Sziklási János írta...

Az egyesek szerint túl "radikális" (azaz nem eléggé polkorrekt) Zagyva is kiszáll Vona csónakából. Jól teszi, mert az már csak narancs vízeken képes navigálni. Kisgazda és Miép után a Jobbik is meg lett idomítva. Remélem, hogy velük együtt hamar ő is a döglött pártok temetőjébe kerül.

Zéé írta...

Legalább látszik, hogy ez az eszelős barom (Gyurcsány)még akkor is küzd, amikor már már nyilvánvaló, hogy semmi esélye. Inkább az a kérdés, hogy mi lett a Jobbikkal. Éppen merre vakarják a töküket, ezt a videót például miért nem ők csinálták meg? Komolyan gondolták, hogy ez a palesztin zászlót lengető, Eu-ellenes, cigányozós, turáni-keresztényes-keletinyitásos iszlámbarát agyfasz elég lesz nemhogy a sikerhez, hanem egyáltalán a talpon maradáshoz? Orbán ellopta előlük a show-t, és csak néznek, mint egy rakás szerencsétlenség.
Megmelegedett a seggük a parlament akolban, a jóllakott oroszlán pedig már nem tud - és nem is akar- a vad után futni. Az egész egy vicc, egy nagy semmi, nem nemzeti radikalizmus. Karizmatikus vezető és karizmatikus ideológia nélkül nem létezhet nemzeti gondolat. A Jobbiknak egyik sincs. Béke poraira.

Névtelen írta...

Zéé
Teljesen egyetértek.

Névtelen írta...

Tessék már megérteni: a "jobb" és "bal" oldal ugyanaz!
Mindkettő kifosztja az országot, eladja apróért idegeneknek és mindkettő a kék-fehér megszállókat szolgálja ki!
A két "oldal" csupán azért fikázza egymást, hogy róluk szóljanak a hírek és ne jusson eszünkbe harmadik erőre szavazni.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló