Cigányoknak küzdősportra 96 millió


Amikor mindenre egyre kevesebb pénz jut, mindenhol szűkül a költségvetés, minden téren megszorítások vannak, egyvalahol bizton számíthatunk pénzbőségre, és ez a cigányügy. Akár a „magyar” állam, akár pláne az Európai Unió tonnaszám tömi a pénzt beléjük. Keresve keresik az indokot, hogy minél többet adhassanak nekik. Most éppen azzal a hírrel örvendeztettek meg bennünket, hogy az Ózd melletti Farkaslyuk, ez a súlyosan cigányfertőzött egykori bányászfalu cigányai 96 millió forintot kapnak az Uniótól. Na de mire? Arra, hogy a „roma fiatalok” küzdősportokat tanulhassanak belőle.

Ezúton is csumidázom az ötlet kiagyalóját. Valami egészen kivételesen nagy barom lehet az illető. Más sem hiányzott a cigányoknak, de főleg nekünk, hogy kiképezzék őket a szakszerű verekedésre. Úgy látszik, némelyek szerint ebben az irányban haladva lehet eljutni a nagy Totemhez, az integrációhoz. Ettől majd megszeretik a cigányokat. Ettől majd rászoknak a civilizált viselkedésre. Bunyó kell ide, K3, ketrecharc. Apró koruktól kezdve, hogy még a mostaninál is természetesebbnek vegyék mások verését.


Ha játszani akarnám a naivat, akkor most elménckedhetnék azon, hogy ugyan miért kell a verekedés oktatásához – és vele automatikusan a legitimálásához – ennyi rengeteg pénz. Ha komolyan vesszük, hogy valóban rendes szakszerű képzést indítanak, ahhoz is bőven elég volna az egytizede az eszközökre és esetleg az oktatók megfizetésére. De ismerve az ilyenkor szokásos gyakorlatot, dehogyis lesz igazi képzés. Még verekedésre tanításban sem. Hanem nagy biztonsággal megjósolható, hogy csinálnak egy-két látványos kamu bemutatót, lefizetnek egy-két botcsinálta idióta újságírót, akik időnként megírják a szokásos bárgyú lelkendezést, és kész. Azt hazudozzák most, hogy például szánkózásra és síoktatásra is jut a keretből a cigánysuttyók számára. Ó, hogyne, persze... A síelő cigány már tényleg science fiction A pénz döntő hányadát igazából különféle címeken lenyelik az erre szakosodott és kitermelődött élősködők. Itt a konkrét esetben Farkaslyukon a környékbeli MSZP-s holdudvar. Projektmenedzser, ilyen és olyan szakértő, amolyan tanácsadó, amolyan cigányidomár.

Biztos vannak, akik azt képzelik, hogy a sportemberré nevelés majd megjavítja a cigányokat. Akik ilyet remélnek, azok nem ismerik a cigányokat. Jó volna, ha működne az ilyesmi. De legfeljebb az első stampóig működik, legtöbbször addig sem. Csoportosan, falkában különösen nem működik. Márpedig a cigány falkajelenség, csakis többes számban értelmezhető, és a falka csoportdinamikái határozzák meg. Jelen esetben olyan csoporté, amely verekedésre kapott jogosítványt.

Demagógia volna azt emlegetni, hogy itt majd gyilkológépek, cigányterminátorok nevelődnek ki. Ahhoz túl slendrián a rendszer is, az emberanyag is. Nem fog a helyzet hirtelenül és látványosan romlani. Csak a szokásos mértékben folytatódik a rothadás. Pedig ebből a 96 millióból, plusz a párhuzamosan folyó másik cigányprojekt 200 milliójából, plusz a harmadiknak a 490 milliójából, plusz a Cigánysátorra szánt 1700 millióból már gazdálkodni lehetne, életképes régiót szervezni lehetne.

De a magasságos Uniónak, mármint Nyugat-Európának az nem érdeke. Csak az, hogy a cigányok itt maradjanak a mi nyakunkon, bennünket boldogítsanak, ne a Nyugatot.

8 kommentek:

ProliProfil írta...

Kedves Freca

Az uniós program egy másik, nagyon lehetséges aspektusával is biztosan számolhatnak a magyarok:

- Az uniós pénz, amit erre szánnak, nyilván az ország által befizetett keretből származik. Tehát, ez az első veszteség.

- A "program" végeztével az ellenőrzés megállapítja, hogy a támogatást vissza kell fizetni, mert nem helyesen használták fel az ide irányított pénzeket. Mi másból fizessünk, mint ismételten az adófizetők pénzéből...
Második veszteség.

- Végül jön a harmadik érvágás (újabb cigány siker), hiszen biztosan megállapítják majd az illetékes brüsszeli héber elvtársak, hogy ezek a fasiszta, rasszista magyarok még ezeket az egyszerű dolgokat sem képesek, ill. akarják végrehajtani. Tehát : további erőfeszítésekre kell kötelezni a magyar adófizetőket a cigányok "felzárkoztatásának" ügyében.

Kissé hasonlit az államadóság nevű uzsorára. Ráadásul ugyanonnan származik.

Unknown írta...

Nem értitek a lényeget! Ez is hozzátartozik Hazánk lakosságának ritkitásához! Akit ugye agyonvernek, az már nem rontja a levegőt a tududkiknek!
Persze hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy akik küzdősportot tanulnak, vele együtt fegyelmet is tanulnak ! A küzdősportoknak jóirányba tett jellemformáló hatásuk van ! Én mondom ezt és még Kolompár Gázsika is :))

Áfonya írta...

Jövőre választások lesznek. Most majd kiderül, hogy birka marad-e ez az ország, aki tűri, hogy minden sz*t lenyomnak a torkán, vagy végre felébred. Félek, hogy az első lehetőség, de Kelet Mo, amit végképp leírtak, tudatosan, vagy ostobaságból teljesen lezülleszteni igyekeznek, már nem kér sem a fityeszből, sem a maszopból.
Egy megoldás lenne: vagy szép szóval, vagy a segélyek megvonásával munkára kényszeríteni a cigánybandát. Arra kellene pénzt költeni, hogy ahonnan eddig a termést lopták, most oda menjenek kapálni, dolgozni, aztán nekünk sem kellene a multik behozott rossszminőségű selejtjét enni.

laszlo írta...

Vascsőre,az idősek lábának eltöréséhez mennyit ád az unijó?

Kincses Krisztián írta...

Bizonyos értelmi szinten küzdősportnak minősíthető a sakk is, illetve az olvasás is... :-) Sajnos a végeredmény nem kétséges, mivel eddig sem volt egy sport intézmény kapuja bezárva a cigányok előtt, viszont népesség arányában nem igazán sikerült eredményt elérniük.. a megszerzett tudást mire használták? jó.. azt én megértem, hogy -a vízhez való viszonyuk okán- úszni, kajak-kenuzni nem sokan akartak/akarnak, de például kosárlabdázni, focizni lehetne, esetleg szocializáltabbá válhatnának.. a küzdősport kitartás, sok gyakorlást(edzésen) igényel, illetve a mérkőzések során felvállalandó, hogy visszaütnek, rúgnak...

kistutyi írta...

Ugy látszik a kormány kevesli az összevert, kirabolt emberek számát. Nap nem múlik el úgy, hogy ne raboljanak ki, verjenek halálra valakit! Meg kell tanitani, hogy üssenek agyon minket stilszerűen a cigányok?A másik, meg mindezért 98 milliót kapnak?

NaSa_Hu írta...

Fel kell készíteni őket az őslakosok ellen... Világos!

Névtelen írta...

A fiam 10 éve bokszol,jelenleg 17 éves junior magyar bajnok,Bornemissza kupát másodjára nyeri,utánpótlás olimpia dobogósa stb. A cigányok 80 % azért megy el edzésre mert utánna rajoskodik és vissza él vele,továbbiakban azért,hogy kirabolják az öltözőket,csapattársaikat ,és ezek bizonyíthatóak is.Jelenleg edző sincs olyan aki foglalkozna velük Ózdon,Farkaslyukban. üdvözlettel:Szendrei Péter

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló