Álljatok le!


A felvilágosult honi demokraták jól látható módon féktelen tombolásba kezdtek. Dániel Péter Kerekiben kiengedte a gátlástalan és értelmetlen rombolás szellemét a palackból, melyet ezek után már nagyon nehéz lesz visszatuszkolni az üvegbe. Az ember a hírek hallatán, hirtelen és jogos felháborodásában azonnal bosszúért kiáltana, de azt gondolom, hogy nekünk, radikálisoknak nem szabad felülnünk a provokációnak. Nem szabad, hogy mi is lemenjünk arra a szintre, amire a honi balliberáltak az elmúlt időszakban lesüllyedtek. Ha így tennénk, semmi sem különböztetne meg minket a Dániel Péter-féléktől. Persze azért mindennek van határa. A türelem is véges. Így a miénk is…



2012. május 16.
Vörös festékkel öntötték le Horthy Miklós a napokban felavatott szobrát a Somogy megyei Kerekiben.

2012. május 20.
Vörös festékkel öntötték le Tormay Cécile írónő józsefvárosi emléktábláját.

2012. május 21.
Vörös festékkel fordított horogkeresztet és náci feliratot festettek Wass Albert debreceni szobrára.


Ezek az elmúlt napok magyarellenes támadásainak a mérföldkövei. Hét nap, három gyalázatos tett.

A felvilágosult honi demokraták jól látható módon féktelen tombolásba kezdtek. Dániel Péter Kerekiben kiengedte a gátlástalan és értelmetlen rombolás szellemét a palackból, melyet ezek után már nagyon nehéz lesz visszatuszkolni az üvegbe. A rendőrség szokásos határozatlansága és a gyors intézkedések elmulasztása pedig csak tovább súlyosbította a helyzetet, mintegy azt üzenve a lelkes Dániel-követőknek, hogy nyugodtan lehet a nekik nem tetsző szobrokat, emléktáblákat gyalázni, annak semmilyen következménye nem lesz.

Az ember a hírek hallatán, hirtelen és jogos felháborodásában azonnal bosszúért kiáltana, de azt gondolom, hogy nekünk, radikálisoknak nem szabad felülnünk a provokációnak. Nem szabad, hogy mi is lemenjünk arra a szintre, amire a honi balliberáltak az elmúlt időszakban lesüllyedtek. Ha így tennénk, semmi sem különböztetne meg minket a Dániel Péter-féléktől.

Az országban egyértelműen egyre durvább kultúrharc van kibontakozóban. A balliberális oldal, mégha egyelőre tartja is a befolyását, gyengülőben van és a bukásuk előbb-utóbb a narancsosok megalkuvó kultúrpolitikája ellenére is elkerülhetetlen. És ezt ők is pontosan tudják, ezért a napjainkban folyó kétségbeesett kísérlet részükről a befolyás megtartására, ezért van az, hogy megpróbálják a lehető legtöbb alkalommal beletörölni lábukat a nemzeti oldalba, a nemzeti jelképekbe.

Az események ilyetén alakulása azt jelzi, hogy jó úton járunk, hogy az a kultúrpolitika, az a felvilágosító és ismeretterjesztő munka, ami a nemzeti honlapokon, ami a nemzeti rendezvényeken és a tágabb baráti társaságokban folyik, az sikeres, hogy egyre több embernek kezd felnyílni a szeme, hogy a balliberáltak által eddig bűnösnek bélyegzett igazi, tiszta magyar gondolatok egyre több emberhez jutnak el, egyre több ember gondolkodását és világlátását befolyásolják.

Ezt kell tovább folytatni, ezt az irányt kell tovább vinni. Azzal nem megyünk előre, ha felülve a provokációnak festékkel szennyezünk be szobrokat, ha ilyen-olyan emléktáblákat rongálunk meg. Ezekkel az akciókkal csak azt érjük el, hogy egy szintre kerülünk velük, hogy lehetőséget adunk arra, hogy relativizálják az általuk elkövetett gyalázatot, mondván, hogy a másik oldal is hasonló eszközökhöz folyamodik.

Persze azért mindennek van határa. A türelem is véges. Így a miénk is.

Ha visszatekintünk a történelemre, akkor azért az jól látható, hogy egy nemzettel sok mindent meg lehet csinálni. Ideig-óráig ki lehet rabolni, meg lehet alázni, gúnyt lehet belőle űzni, de nem lehet elvenni a történelmét, a hőseit, az önbecsülését, mert abba vagy belehal, vagy kegyetlen bosszút fog állni.

Az elmúlt évszázadok már bebizonyították, hogy az első verzió ránk, magyarokra nem igazán érvényes. Ebből adódóan marad a második.

Ezért aztán még időben szólunk: álljatok le!

8 kommentek:

Gambit írta...

Valamint ne felejtsük a Margit híd díszeinek folyamatos megrongálását. A koronákról állandó jelleggel tördelik le a kereszteket (főleg a sziget bejáratánál lévő két mellvédről, amik a legfélreesőbb helyen vannak), de nem kímélik a középpillér központi koronáját sem (arról általában a kőgolyóbisokat szokták lefeszegetni). Ezek a rongálások az elmúlt napok eseményei nyomán újabb lendületet vettek (ezidáig pl. még sosem merészkedtek addig az aljadékok, hogy a központi szobor láncait letördeljék).

Valóban nem kéne lesüllyedni az ő szintjükre, ennek magam is elfogadom a morális töltetét (bármennyire is fájjon, hogy pont a nekem legkedvesebb nemzeti értéknek, az épített örökségünknek estek neki). Mindamellett persze azok az emlékművek/táblák, amiket mi meg tudnánk rongálni, nem is kéne, hogy álljanak. Számomra se egy ruszki emlékmű, se egy komcsi emléktábla, se egy holokausztszobor nem bír értékkel, és ha rajtam múlna az összes rég a szemétdombon ékeskedne, ahová való.
Ennek ellenére amondó vagyok, hogy nem kell olyan akciókra vetemedni, mint amit tegnap a Wallenberg-emlékművel követett el valaki.
Az épített emlékezetben ugyanis az az egyik legszebb dolog, hogy hiába rongálják meg, kenik össze... stb., letisztítható, helyrehozható. (Ami adott esetben közösségi cselekedet is lehet (sőt, kéne, hogy legyen).)
Míg ha mi is elkezdünk vandálkodni azt senki se mossa le rólunk...
(Ráadásul az egyoldalú konfliktusok logikáját sem szabad elfelejtenünk: a közvélemény egy idő után mindig annak a pártjára áll, akit indokolatlanul támadnak, úgyhogy nem megtorolni kell ezeket az eseteket, hanem minél nagyobb hírverést csapni nekik, hogy még több ember szeme nyíljon föl általuk.)

vagy te, vagy én... írta...

"A rendőrség határozatlansága és gyors intézkedése". Na erre aztán várhatunk.A Cosma gyilkosokat ki kapta el? Nem az osztrák csendőrök? Nálunk ezért nem lehet csendőrség, hogy a bűnözök nyugodtan meg lóghassanak és tovább gyötörjenek minket, mert ugye szegények nagyon félnek Dániellel együtt. Nálunk nem úgy van mint Amerikában, hogy az adófizetők pénzéből élnek a rendőrök?

Gábor írta...

Sziasztok!

Talán tegnapi hír volt, hogy megcsonkították a Margit hídon lévő Szent Korona másolatait. Lehet, hogy itt a 4.? Elég durva!

Maci írta...

Valóban elítélendő az ilyesmi, közvagyon rongálásért minden esetre.
Ugyanakkor nem kell túldimenzionálni egy ilyen Dániel- féle akciót, mert a végén még lovat adunk alá, és ez az ember tényleg elhiszi, hogy ha a nemzeti oldal ennyire ugrik a témára, akkor Ő most valami nagyon-nagyon hősi dolgot cselekedett, holott csak garázdaságot művelt. Persze megértem azokat is, akik mélységesen felháborodnak az ilyesmin, csak éppen a a felháborodásuk megerősíti ezeknek a balliberálisoknak azon véleményét, hogy rést találtak a páncélunkon. Minél több időt, szót szentelünk ennek a témának, annál több ilyen akciót generálunk vele. Az ilyen Dániel Péter féléknek a legnagyobb büntetés az, ha az ember tudomást sem vesz róluk. (Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne legyen hivatalos retorzió. Fizessen büntetést károkozásért és közvagyon megrongálásáért. Netán még hűsölhetne is egy kicsit.) Tetteit azonban egy-két éven belül elfelejtik, s nem fogja ráírni magát a történelem "Arany Lapjaira". Úgy fog járni, mint az az ókori merénylő, aki felgyújtotta az alexandriai könyvtárat. A történelem a tényt feljegyezte, ám az illető nevét nem, holott a bűncselekményt pontosan azért követte el, hogy híres ember legyen belőle.
Szerintem az ügyvéd úr nagyjából egy kategóriában van Füttyös Józsival, aki mint tudjuk, a régi rendszer idején a nagykörúton sétálgatott, fütyülgetett, és összecsavart újságjával minden neki tetsző nőnek a fenekére csapott egyet.

Radulovic Zsuzsa írta...

Vagy te, vagy én-nek üzenem, hogy az osztrák csendőrséget már régen összevonták a rendőrséggel, mert rájöttek, hogy nincs értelme 2 vízfejet táplálni.

Vitéz nyavalyatörősi Tűz Viktor írta...

@Maci

A probléma az, hogy nem mi adjuk alá a lovat, hanem pontosan a hivatali retorzió elmaradása. Egy normális országban, ahol rend van, még akkor este rárúgta volna Petikére az ajtót a TEK és másnap már mehetett is volna pár évre az Alföldre víztározót pucolni, homokozólapáttal. De mivel ehhez képest nem történt semmi, így a sok sötétben ólálkodó, magát hatalmas antifasiszta hősnek képzelő csótány előmászott a személyre szabott kis pöcegödréből és nekitámadt a nemzeti oldalnak kedves tárgyi emlékeknek. Mert ha Petikének szabad, akkor nekik is, ugyebár...

@Gábor

Sajnos a Margit hídi koronákat felkerülésük óta rendszeresen rongálják, azóta különösen, hogy nincsenek ott a biztonságiak, akik eleinte az építkezést felügyelték (a kihelyezett kamerák pedig valószínűleg vagy nem rögzítik az eseményeket, csak továbbítanak egy központba, ahol senki sem figyeli őket, vagy egyszerűen be sincsenek kötve, csak dísznek vannak kint...). Az tény, hogy a nagy koronát most rongálták meg a legdurvábban (konkrétan a láncokat), de arról amúgy is rendszeresen feszegetik le a gyöngyöket jelképező kőgolyókat (a felújítás óta kb. négyszer-ötször pótolták a különböző darabokat, bár félő, hogy ez max. az átadásig marad így, aztán a főváros jó szokás szerint hagyja majd, hogy teljesen megkopasszák majd összegraffitizzék a hidat). Szóval sajnos ez egy általánosabb jelenség, bár könnyen elképzelhető, hogy ihletet kapott néhány harcos antifa is, hogy beszálljon a "mókába".

Karina írta...

Dániel azért ilyen "merész", mert Ágika bezáratta az OPNI-t.Nem haragszom rá túlzottan, mert ő is és a társai is beteg és beteglelkü némberek.Lipóton a helyük. Az állandó "félelem és rettegés" miatt úgyis mind oda kerülnek egyszer!

Gubicza Sándor írta...

A mai tudásom szerint az IGAZ MAGYAR HALHATATLAN,le fordítva ha meg hal is ÖRÖK ÉLETET kap az ÉGI ATYÁNK-tol és az ÉGI ANYÁNK-tol a PÁRTUS JÉZUS segítségével aki a SZERETET vallását adta követendő élet útnak! DÁNIEL /aki nem volt zsidó/"az idők végén tudakozzák sokan az ÍRÁSOKAT és nagyobb lesz a tudás"/. Kérje mindenki az ATYÁNK segítségét és bízzon benne,hogy valamilyen útba igazítást kap!!! Az életeteket "kősziklára" JÓ alapra építsétek és ha meg próbáltatás LESZ "ÁLLNI FOGJÁTOK"!!! Olvassátok az ARVISURÁT /IGAZSZÓLÁS/-is!A Bibliából ki olvasható az IGAZSÁG is,csak jól kell ÉRTELMEZNI!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló