Visszhang nélkül, avagy egy izraeli „bocsánatkérés” margójára

Gondolom, azon nem sokan lepődünk meg, hogy a hazai média, néhány radikális hírportált leszámítva egyátalán nem számolt be azokról a felháborító eseményekről, amelyek az elmúlt napokban zajlottak az izraeli törvényhozásban. Azonban az már sokkal beszédesebb, hogy az európai sajtó sem nagyon adott hírt a történtekről, pedig Izrael bocsánatkérése a török Mavi Marmara segélyhajó elleni támadás kapcsán történt halálesetekért, normál esetben el kellett volna hogy érje a hírérték-küszöböt.

Mégsem lett nagy hír belőle. Botrány meg pláne nem. Pedig az ügy a pökhendi pofátlanság és a mérhetetlen cinizmus netovábbja, amit ott a Jordán partján, mint látszik teljesen tökélyre fejlesztettek, és amihez a világ egyik fele, köztünk a Likud testvérpártja által kormányzott hazánk is oly lelkesen asszisztál.

Történt ugyanis, hogy a Knesszet hosszú hónapok után napirendjére vette Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök követelését, mely bocsánatkérést és az érintett családok kárpótlását sürgeti a Gázai övezetbe tartó Mavi Marmara segélyszállító hajón elkövetett, kilenc halálos áldozatot követelő izraeli katonai támadásért.

Az eset kapcsán Danny Danon, a Likud párt képviselője emelkedett szólásra és felolvasta azt a bocsánatkérő levelet, melyet a török miniszterelnöknek címeztek. Danon az írást ismertetve először megállapította, hogy az eredendő hibát Törökország követte el, mert nem „vette a fáradságot” hogy az útnak indulás előtt átvizsgálja a segélyhajót. Ha ezt megtette volna, akkor kiszűrhette volna a gyanús elemeket, így viszont „a terroristák támogatójává vált”.

Ezután bocsánatot kért, hogy a zsidó kommandósok tekintettel a két ország kiváló, baráti viszonyára, megfontoltan és körültekintően jártak el és nem gyilkoltak le az első percben mindenkit, holott ez lett volna a megfelelő cselekedett, mivel a hajón zömmel béke aktivistáknak álcázott terroristák tartózkodtak. Aztán így folytatta: „Bocsánatot kérünk, amiért az izraeli kommandós harcosok bölcsen cselekedtek, tekintetbe vették a hajó fedélzetén tartózkodó polgári személyeket, s így végül is csak kilenc terroristát gyilkoltak meg…”

Végül még megemlítette, hogy Erdogan egyrészt örüljön annak, hogy az izraeliek megszabadították a hajót a veszélyes elemektől, másrészt meg vegye baráti hozzáállásnak, hogy a fedélzeten tartózkodókat hazaengedték, és nem fogták perbe gyilkosság és terrorizmus vádjával. Aztán mondandóját az alábbi szavakkal fejezte be: „Végül, kérjük, vegye részünkről őszinte gesztusnak, hogy Izrael nem tett panaszt az ENSZ-ben Törökország ellen, és nem kezdeményezett vizsgálatot annak kiderítésére, hogy milyen kapcsolatok állnak fent az iszlám terrorista szervezetek és az Ön pártja között.” [az eredeti hírért katt IDE]

A beszédet természetesen hosszas vastaps fogadta.

A zsidó bocsánatkérés elhangzott…

Arra azért nagy tételben mernék fogadni, hogy a következő napokban majd mennyi elhatárolódást lehet hallani a világ vezető hatalmaitól. Nagy valószínűséggel semennyit. Olyan lesz ez, mintha meg sem történt volna. Hisz ha nincs hír, akkor azt nem kell kommentálni sem.

Bár az még keresztbe tehet a nagy elhallgatásnak, ha véletlenül meggyullad, vagy összetörik valami Isztambulban az izraeli nagykövetségnél… Mert azért valljuk meg, ezért a pofátlan provokációért ez lenne a minimum…

5 kommentek:

HangyászSün írta...

„Végül, kérjük, vegye részünkről őszinte gesztusnak, hogy Izrael nem tett panaszt az ENSZ-ben Törökország ellen, és nem kezdeményezett vizsgálatot annak kiderítésére, hogy milyen kapcsolatok állnak fent az iszlám terrorista szervezetek és az Ön pártja között.”

Vagyis Izrael nem tett semmit a terrorista kapcsolatok felderítéséért, azaz hallgatólagosan támogatja, netán esetleg ő maga az 5000 éve.

Herne írta...

Nem tudom, ki hogy van vele, de én már rendkívüli örömmel látnám Izrael belesöprését a Földközi-tengerbe, miközben Netanyahu, Lieberman, Livni és a többi szemétláda levágott fejét dobálják cipővel az arabok.
Amikor ez az incidens történt, nagyon kevés hiányzott a háborúhoz. Olvastam katonai elemzők írásait is, akik egyértelműen arra a következtetésre jutottak, hogy Törökország úgy elsöpörné a drága jó Jiszráelt, hogy annyi sem maradna belőle, mint Atlantiszból. És akkor még nem jött számításba az arab országok és Irán bekapcsolódása.

Az viszont, hogy Izrael mindezt megteheti, az egész világ lelkiismeretét terheli. Elsősorban a vezetőkét, de a miénket is. Hiszen nélkülünk a vezetők nem lehetnének vezetők, és nem dönthetnének nélkülünk. Amíg hagyjuk, hogy a politikus döntsön ahelyett, hogy csupán végrehajtsa a nép akaratát, lesznek Izraelek, lesz IMF, lesz cigánybűnözés, lesz mutyi, lesz minden szar mint eddig. Amíg a nép a sarkára nem áll, fel nem bassza a politikusokat a falra és meg nem mondja nekik ki az úr a háznál, addig itt semmi sem fog változni.

Kriszti írta...

Izrael pofátlansága tényleg elképesztő. Bármit megtehet, és a világ vezetőinek zöme még asszisztál is hozzá. Mindig is utáltam Netanjahut, meg a bandáját, de ez ár több a soknál. Meddig tűrik még a törökök (és mások) ezt a megaláztatást? Valakinek már illő lenne leradírozni a Zsidó Államot a térképről, és visszaadni a földet a palesztinoknak. Ha van Isten, meg kell, hogy büntesse Izraelt.

Dunga írta...

Persze. Amíg mi Izraellel, Palesztínával foglalkozunk - addig a párt vezetői nyugodtak lehetnek: nem kell számot adni az ígéreteikről, arról sem, hogy most, karácsony előtt ŐK hány százezer forintot vettek fel, míg mi kínlódhatunk, nélkülözhetünk.

Névtelen írta...

Ha a tűrkök csinálnák ezt mózsiékkal,vége-hossza nem lenne az anti szemétezésnek!!Vastag bőr van a pofájukon.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló