Kövér Laca rápakolt még egy lapáttal

Ha átlépnek egy olyan határt, ami határ az alkotmányosságot védi, akkor ott teljesen mindegy, hogy milyen kormány van éppen az ország élén, akkor ott minden jogalkalmazó szervnek meg kell tenni azokat a lépéseket, amelyeket az alkotmányos rend előír.
Tehát jobb lenne, ha Vona Gábor nagyon vigyázna a szájára, és nem keltené azt a látszatot, amit egyébként keltett március 15.-én, hogy a Jobbik egy olyan párt, amelyik kétségbe vonja az alkotmányos kereteket
- ezzel a gondolattal adta meg Kövér László a HírTV Péntek 8 című adásában a narancsosok kampányának, a radikálisokkal szembeni legújabb irányvonalát.

Túllépve immár a Magyar Hírlap leggusztustalanabb bulvárlapokat is alulmúló rágalmazásain, elhagyva Bayer Zsolt fizetett váladékozását, Kövér elvtárs most már a Jobbik betiltásával fenyeget és megüzeni Vona Gábornak, hogy vegyen vissza, mert baj lesz.

Nem a programon akar vitatkozni, nem az álláspontokat akarja ütköztetni. Nem. A magát a választások favoritjának és a demokrácia őrzőjének tartó párt egyik vezetője, a szavazás előtt két héttel egyszerűen be akarja tiltani azt a számára rivális pártot, amelyik Magyarországon az élet minden területén rendet akar teremteni, amelyik többek között azt tűzte a zászlajára, hogy a jelenlegi toldozott-foldozott és egyébként is ideiglenesnek nevezett kommunista alkotmányt meg akarja változtatni.

Az elmúlt hetek mocskolódásaiból és a mostani szánalmas kis Kövér erőlködéséből azt hiszem, egyértelműen leszűrhető az, hogy jó úton haladunk, és hogy annak a tizenegynéhány százaléknak, amit a hivatalos közvélemény-kutatók manapság nekünk mérnek, annyi köze van a valósághoz, mint az EP választás előtt mért 4-5 százalékos adatoknak.

Jól jelzi a háttérfolyamatokat és a tényleges helyzet alakulását az is, hogy szombaton, a Magyar Hírlap-féle mocskolódás mellé, immár beszállt a Magyar Nemzet is. Bár mondjuk az igaz, hogy ők elsőre nem süllyedtek olyan mélységekbe, mint a Széles-féle bulvárlap. Ők az intellektuálisabb olvasókat kezdték el győzködni arról, hogy a Jobbik miért nem a jó választás.

A fidesz-közeli napilap és a nem kevésbé narancsos Századvég Alapítvány nem aprózta el a dolgot, mert a szombati lapban két teljes oldalon keresztül a Jobbikkal foglalkozik a Giró-Szász András vezette szerzőtrió. Akik nem olvassák a lapot, azoknak jelezném, hogy az újság általános esetben összesen három oldalon ad teret a belföldi, két oldalon külföldi és ugyancsak három oldalon gazdasági híreknek.

Ugye mindenki érti? A Jobbik lejáratása annyi terjedelmet kapott a lapban, mint amennyit a világban történt összes esemény bemutatására használtak fel.

Az elemzésnek nevezett áltudományos iromány pedig egyszerűen hemzseg a csúsztatásoktól. Olyan felméréseket közöl, és megállapításokat tesz, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal. A következtetéseket alátámasztó grafikonok némelyikéről egyszerűen ordít, hogy azokat nem valós megkérdezés, hanem az éppen aktuális érdekek szerint állították össze.

Van olyan köztük, amelyikben minden kérdésre kereken 20 százaléknyian mondják azt a választ, hogy nem tudom/nem válaszol. Vajon lehetséges az, hogy egy nagyobb mintán elvégzett kutatásban egységesen minden kérdésre hajszálpontosan ugyanannyi ember zárkózzon el a válaszadástól?



Gíró-Szászék egyébként hosszú bekezdéseken keresztül olyan állatságokat akarnak az olvasókba belesulykolni, mint hogy a Jobbik és az emeszpé politikája ugyanaz, hogy a radikálisok a párton belüli egységet úgy teremtik meg, hogy „elsősorban az irigységfaktorra rájátszva” a zsidókérdést tematizálják. Gyerekek, ennyire hülyék nem lehettek, ki franc irigyel egyetlen zsidót is?

Aztán a szerzők hosszan foglalkoznak még azzal, hogy ha a Jobbik bekerül a parlamentbe, akkor elveszíti majd a hitelességét és a dinamizmusát. Aki látott már akárcsak egyetlen videós beszámolót az Európai Parlamentben végzett munkáról, az pontosan tudja, hogy ez is mekkora hazugság. És még lehetne sorolni a csúsztatásokat, de azt hiszem, hogy ez teljesen felesleges.

Az írás komolyságára és céljára maguk a szerzők adják meg, még ha akaratlanul is a választ. Az elemzés minden kimutatása azt próbálja bizonygatni, hogy a Jobbiknak nincs társadalmi támogatottsága, hogy az emberek nem bíznak abban, hogy a radikálisok képesek lesznek az elmúlt 20 év zsákutcájából kivezetni az országot. Ha ez tényleg így lenne, akkor már csak egyetlen lényegi kérdés maradt megválaszolatlanul:

Minek foglalkoztok egy ilyen jelentéktelen párttal oldalakon keresztül? Miért kell egy esélytelen pártra ennyi médiafelületet pazarolni?

Az ország felébredt, az emberek már kezdenek átlátni a hazugságokon, és pontosan tudják, hogy attól, hogy valamit ezerszer elmondatok, attól az még nem lesz igaz. Lehet mocskolódni, lehet fenyegetőzni és lehet aljasságokkal próbálkozni. Most már mindegy. Ez a hajó már elment.

Mi, most már sok százezren, megkerülhetetlenül itt vagyunk.

15 kommentek:

Névtelen írta...

ez a kover laco nezzen magara mert egy magyar ember nem cselekszik hazaja elen tenyek beszelnek !!!!!!!!!!

chabbix írta...

Nem tudom ki vagy, Kedves Puzzle!
De nagyon értékes, érzéses, érdemes és érthető szavakat fűzöl gondosan: okos, világos, harcos mondatokba.
Hogy a likudosok átlépték azt a határt, ami miatt lassan lehetetlenné válik a velük való együttműködés, nem kérdéses. De vajh kinek az érdeke, hogy ne épüljön fel, két nemzeti párt együttműködésén alapuló koalíció. (észrevetted azt az időpontot, amely után a figyusz-kdnp, mint a veszett farkashorda rontott a jobbikra? Hát persze. Értetted? Naná...)

De ami a fő baj,a sok megvezetett, elborult agyú birka,az orruk előtt heverő tények ismeretében is elhiszi, hogy ebben az országban a fidesz-kereszténydemo-mazsihisz-likud bagázs a nemzeti erő, a haza megmentője.
Sajnos nagyon keveset tudunk ellene tenni. Idézhetném a Cion Bölcseinek JKV első fejezetének bevezető sorait, de mert hosszú, nem teszem.
Ugyanerről, helyesebben, egészen pontosan erről a taktikáról és módszerről szól, ezt írja le, szó szerint.
(A neten fent van, olvassátok, fontos!!!)

Bevallom,egykor én is azt hittem, hogy a fidesz a nemzeti párt. De mint Pörzse mondta a minap, nem a táborából és -tól páncélautóban menekülő, vekkerórát rázogató "államférfi". hanem az övéivel sorközösséget vállaló ember, vagyis "ez a srác kell nekem!"- mutatott Vona Gáborra.

No, hát így hajnaltájt ennyi.

Névtelen írta...

Olvastam az MN elemzését.Tudományosan hangzó köntösbe öltöztetett marhaság, tele feltételezésekkel, csúsztatásokkal.Csak egy példa:- " Például a roma- és zsidókérdésben elfoglalt álláspontja a kormányzóképesség egyértelmű korlátja is."
Miért? Csak ! Válasz nincs, csak kijelentés...

Névtelen írta...

Én is olvastam az említett cikket......egy darabig, aztán letettem az újságot, mert a hihhetetlen sok marhaságtól és csúsztatástól kezdett fölforrni az agyvizem. A pártatlanságnak még a látszatára sem ad. Eddig azt hittem a Magyar Nemzet még olvasható.......eddig.

sommi írta...

Juszt se olvasom már a MN-et, a magyarhírlapról nem is beszélve. Úgy látom, az egyedüli megoldás, ha minden, még gondolkodni akaró választópolgártárs behúzódik egy sötét sarokba, és néhány perc alatt véleményt formál a következőről: mik azok a nap-nap után előforduló történések, amelyek egy "igazi" kampányhoz tartoznak, és mik nem! Ezen az orbitális problémán túljutva letisztulást, majdhogynem katarzist érezhet az ember.
Bízzunk az értelmes emberekben és gondolkodásban, így a mocskos média (és a benne megszólalók) nem érhetik el a hatást, amelyet szándékoznak. Ellenkező esetben...
(Arthur - sommi@vizslamail.hu)

Névtelen írta...

Rá kell nézni a kövér lacára!
Komoly politikus ez?
Én nem látok,csak egy szőrpamacsot!

Névtelen írta...

N.N.Aki lacánál okosabb,az hazudik, vagy festi magát.

Névtelen írta...

Külön köszönöm Magyar(?)Nemzetnek a cikket! Egyértelműen megerősített abbéli hitemben, hogy semmiképp sem szabad a fideszre szavazni, csakis a Jobbikra...

Névtelen írta...

Néha már hányingerem van ettől a fidesz bagázstól. Én biztos nem szavazok rájuk!
Szebb Jövőt!

Unknown írta...

Gyerekek! Én kb. két hónapja nem olvasok Demokratát , Magyar Hírlapot és nem nézek Hír TV-t. Mióta Pörzse eljött és Vámos et. úgy exponálja magát, Echo TV-t sem. Múlt szombat, lásd ominózus cikk, MN-et sem .Baromi jól elvagyok nélkülük, marad az internet. Ezek jól láthatóan nagyon be vannak sz..va. Még a végén elrontjuk a kis OV kétharmados játékát. Lassan eljön az igazság pillanata és meglátjuk hányan vagyunk igaz, kuruc magyarok az országban. Bátorság, nekünk már nincs hová hátrálni! Szebb jövőt K. Dénes

Névtelen írta...

Egyik szar, másik kaki,
Szavazzon hátaz, aki,
Ütődött, vagy eszement,
Szart ér velük a parlament!

Parlament, erősödik a nézet
Kezeletlen, elmegyógyintézet!
lényeglátó

Névtelen írta...

A Jobbiknak a néphez, a nemzethez van köze, mindegyik másnak a korrupcióhoz, a nemzetkárosításhoz, Izraelhez, EU-hoz, USA-hoz, az egész kib@szott pénzügyi, nagyhatalmi oligarchiához, az illuminátusok bábjaihoz, de a magyar néphez csak annyiban, hogy mennyire lehet azt akarat nélküli rabszolgaságba süllyeszteni, és kitermeltetni vele minden kincset, amit csak lehet, az ő gazdagodásukhoz, fényűző életükhöz, a nép megnyomorítása árán. Az Új világrend európai egyesült államokat jelent, eltűnnek a népek, nemzetek, jogok kötelességek 80%-át a Biztonsági Tanács szabja meg. Az összes parlamenti párt, már húsz éve ennek a készülő világrendnek a valagában van, azokat szolgálja, tőlük kap pénzt és felhatalmazást minden hazaárulásra. Orbánnak Izrael adott engedélyt, hogy a választások után ő legyen a miniszterelnök. (Tel-Aviv-i paktum)Tehát ez az egyik oldal, amelyik elpusztítja Magyarországot, mint önrendelkezéssel bíró nemzetet, és saját kozmopolita jólétének bebetonozásával segíti a globális nagytőke föderációs terveit megvalósulni, a magyar nemzet kárára, és pusztulására. Mindezekkel szemben, mint egyetlen ellenpólus van, a Jobbik, amely nemzetek Európája kategóriában gondolkozik, ahol a nemzetek megtartják saját önrendelkezési jogaikat, földjeiket, természeti kincseiket, magyarul a hazájukat, egységes nemzeti életterüket, önellátó gazdaságaikat. Ebből következik, hogy “A” választás kapcsán a Jobbik nem mosható össze semelyik másikkal, mert az egyik választás a nemzet halála, a Jobbik választása pedig a magyar nemzet életére szól. Középút nincs, megalkuvás nincs, csak a Jobbik, vagy a halál, a nemzet halála. Nem magunknak, az unokáinknak, és azok unokáinak választjuk április 11-én vagy ezt, vagy azt. Süket médiaduma meg nem kell, a magyar nép már nem vevő rá. Orbán bűnöző, a Pintér irányította maffia hálójában egy szál. Olvasd el ezt és ítéld meg magad: www pont egymagyar pont blogspot pont com

Jó szörnyülködést tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim! Ezek mi vagyunk. A Fidesz.

http://www.egymagyar.blogspot.com

Fidesz akták.

Névtelen írta...

KÖVÉR lÁSZLÓNAK: Laca, ez nem a Viking klub, hogy bezárasd. Azok az idők már elmúltak, hogy Pintérrel karöltve összefogdostatok. 15-20 szkinhedet és bezárattad a klubjukat.

Névtelen írta...

Mit akarsz te Laca? Betiltani a Jobbikot? Majd felébredsz ha eldőlt a söprü a faltol! Tegyél egy serblit a fejedre, vágasd körül, mert úgy nézel ki mint egy Sajdik figura.A kijelentésedre hogy:" betiltani a Jobbikot "vesztett a pártod legalább lo %-t

Névtelen írta...

Giro-Szász egy nagyon jóképü krapek, de az elemzései nem mindig jönnek be.Egyszer azt mondta " ha a Fidesz jól kormányoz a Jobbik magától is anulálja magát" Ha, ha, ha. Mikor? 2ol4-l8?

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló