Game over

Az elmúlt napok londoni eseményei azt hiszem, ismét bőséges ízelítőt adtak abból, hogy hová képes ”fejlődni” a nagyon liberált, nagyon felvilágosult világ. A hat évvel ezelőtti párizsi történések után most ismét egyértelművé vált, hogy a nagyon happy és legfőképp hosszabb távon is működőképes multikulturális társadalom csak a liberált mesekönyvekben létezik.

Mint az talán sokak előtt ismert, a múlt heti londoni események akkor kezdődtek, amikor a rendőrség különleges osztagának egyik tagja egy intézkedés során Tottenhamben lelőtte a 29 éves, színesbőrű Mark Duggant.

Hogy pontosan mi történt azon a szombati napon egyelőre nem tisztázott. Egyes hírek szerint Duggan ellenállt a rendőri intézkedésnek, majd tűzharcba keveredett az egyenruhásokkal, akik végül beleeresztettek egy sorozatot. Más információk pedig indokolatlan rendőri túlkapásról szólnak.[Duggan a kép felső sarkában látható]

Azonban akármi is történt akkor, ez a lényegen ma már semmit nem változtat.

A férfi halálhírét követően döntően bevándorlók részvételével tüntetés kezdődött a helyi rendőrőrs előtt. A tömeg egyre terebélyesedett, majd a tiltakozás egy idő után elvesztette békés jellegét. Előkerültek a Molotov-koktélok, kigyulladt az első autó, az első busz, majd ez első épület. A zavargások másnap még nagyobb intenzitással folytatódtak, de innentől az eseményeknek már nem sok közük volt Duggan halálához, mert ami ezután történt, azt úgy hívják, hogy fosztogatás, randalírozás, szabadrablás.

Egy társadalom haláltusájának kezdete.





A híreket kicsit felületesebben hallgatva a gyanútlan szemlélődő elsőre simán rámondja a történtekre, hogy a „mocskos niggerek megint nem bírnak magukkal”, de ha jobban megvizsgáljuk a híradók képeit, akkor láthatjuk, hogy a fosztogatók között jócskán vannak fehérek is. Sőt a londoni rendőrségi beszámolók rengeteg olyan letartóztatott elkövetőről is említést tesznek, akik a középosztályhoz tartoznak, de voltak szép számmal olyanok is, akik kifejezetten jómódú családok gyerekei.

Természetesen az vitathatatlan, hogy a zavargások a zömmel bevándorlók által lakott kerületekből indultak el, hogy a randalírozók zömét ezen családok gyerekei adták, de az is egyértelmű, hogy a hirtelen kitört anarchia magvai a brit társadalom egyes rétegeinél termékeny talajra hullottak. És az egész történet lényege, azt hiszem valahol itt keresendő.

A liberális társadalmak által erőltetett multikulturalizmus lényegében arra az alapelvre épül, hogy mindenki maradjon meg annak ami, mindenki maradjon más, és mindeni fogadja el az így kialakult helyzetet. A rendszer nem az azonosulást szorgalmazza, nem a közös értékekre helyezi a hangsúlyt, hanem a különbözőségre, arra, ami elválasztja egymástól azokat, akiknek elvileg együtt kéne élni egymással. Ma már jól látszik, hogy ennek az elképzelésnek az lett a következménye, hogy a régi gyarmatokról bevándorlók még több generáció után sem váltak angolokká, vagy európaiakká, viszont mára teljesen elvesztették a kapcsolatukat és a kötődésüket őseik szülőhelyével. Lényegében gyökértelenné váltak.

Ezzel párhuzamosan pedig a brit ultraliberált társadalomban - ahol az elmúlt évtizedek alatt szinte szétzúztak minden társadalmi értéket -, felnőtt egy olyan generáció, akik ugyan angolnak mondják magukat, de már szinte semmi kötődésük nincs se a hazájukhoz, se a nemzetükhöz, se a családjukhoz. A hosszú évek alatt a liberális társadalomszemlélet elhitette a szülőkkel, hogy nem kell nevelni a gyerekeket, hogy nincs szükség jó oktatási rendszerre, hogy az ország kulturális értékeit nem kell tisztelni, nem kell már tovább adni a következő nemzedékeknek, hogy a tévéből áradó szenny a követendő példa. Így aztán a bevándorlók tömegei mellett mára ott van a randalírozók között az utcán egy egyre növekvő fehér populáció is, akik ugyanúgy gyökértelenül élnek világban, értékrend és jövőkép nélkül.

Ma már senki által nem tagadható, hogy a nyugati, felvilágosultnak mondott társadalmak óriási válságban vannak. A felszín alatt szinte fékezhetetlen indulatok lappanganak, amihez elég egy vélt vagy valós sérelem, és máris minden agresszió a felszínre tőr. Európának el kéne felejteni végre az erkölcsi összeomlást okozó liberális társadalom eszméjét és a multikulturalizmus elvét. A döntéshozóknak világossá kéne tenni, hogy élhet többfajta etnikum egy rendszerben, de ez csak akkor lesz működőképes, ha van egy közös értékrend, amit mindenki betart és elfogad.

Bár tartok tőle, hogy ma már akár Párizsban, akár Londonban mondhat bárki bármit. A változásokhoz valószínűleg már túl késő…

5 kommentek:

Herne írta...

Jó elemzése a helyzetnek, bár én a híradóknak és a hivatalos rendőrségi közleményeknek nemigen hiszek. Amennyire időm engedi, követem az eseményeket, és igyekszem minél több forrást elolvasni, megnézni, és mindenhol azzal találkozom, hogy niggert nem mutatnak, csak éppen igazoltatás alatt álló fehéret. Szerintem csak próbálják szétkenni a szart az egész londoni társadalomra, hogy ne kelljen beismerni a multikulti és a liberalizmus kudarcát. Nyilván akad a csőcselék között egy-két unatkozó középosztálybeli, aki bulira vágyik, de az, hogy ennyire el akarják hallgatni a randalírozók nigger mivoltát, gyanúra ad okot mindenféle hivatalos és fősodratú információval szemben.
Az új generáció leírása azonban teljes mértékben a valóságot tükrözi, magam sem írhattam volna le jobban. De szerintem a résztvevő fehérek aránya elhanyagolható. Egyelőre még.

Radulovic Zsuzsa írta...

Kedves Herne!

http://www.gmx.net/themen/nachrichten/panorama/827zq8q?CUSTOMERNO=36965156&t=de1771180371.1313136917.9ee4a31b
Itt viszont nagyon is nem a "niggerek" randalíroznak, hanem a magyarok által olyannyira "kultúrnépeknek" tartott német, holland és skandináv nemzetek gyermekei. Mint ahogyan azt rendszeresen teszik "nyaralás" címszava alatt a különböző ismert üdülőhelyeken.
Mint ahogyan az, hogy Londonban töbsszáz különböző nemzetiség él együtt, is az európai "kultúrfölény" következménye, amely annak idején leigázta és tönkre tette az országaikat, így ezek az emberek kénytelenek voltak onnan elmenekülni.

Radulovic Zsuzsa írta...

Mint ahogyan pl. itt sem az ogonik akarták az olajat ilyen módon kitermelni, abban biztosak lehetünk:

http://www.alternativenergia.hu/30-evig-tarthat-a-nigeriai-olajszennyezes-megtisztitasa/37032

Öket meg se kérdezték erről. Világos, hogy tömegesen menekülnek onnan az emberek.

Radulovic Zsuzsa írta...

A brit és egyéb sajtó pedig egyáltalán nem tagadja az ott amúgy is mindenki számára ismeretes tényt, hogy az egyes nemzetiségek között hagyományosan viszálykodás folyik. Persze, nagy szerepe van ebben annak is, hogy a mindenkori hatalom szívesen játszotta ki őket egymás ellen. Ugyanúgy, mint például Dél-Afrikában is Mahatma Gandhi ügyvédi karrierjének kezdetén, az indiai bevándorlók és a fekete őslakosság közti ellentéteket az ottani fehér hatalom a saját javára írta. Pont ezért lett Gandhi előbb polgárjogi harcos, majd később nemzete vezetője. Hogy az indiaiaknak ne kelljen elhagyniuk a hazájukat és idegenben kínlódniuk és ne kerülhessenek ilyen konfliktushelyzetbe.

Radulovic Zsuzsa írta...

http://www.sokkaljobb.hu/content/nem-csak-szeg%C3%A9nyek-fosztogattak

Nem csak a szegények fosztogattak?

Amint a bíróságok elé kerülnek az első őrizetbe vett fosztogatók Nagy-Britanniában, a brit közvéleményt felháborítja, hogy több esetben korántsem szegény, nincstelen fiatalokról van szó, ahogyan korábban hírül adták.

A britek értetlenül állnak az előtt, hogy az elmúlt napok zavargásai miatt őrizetbe vettek között vízi mentő, postás, fodrász, tanár, szakács és 11 éves gyerekek is vannak, vagyis nem feltétlenül csak állástalan, szegény, külvárosi fiatalok fosztogattak több brit város utcáin.

A legfiatalabb fosztogató egy 11 éves fiú volt, aki egy 50 fontos szemetest vitt el egy boltból. Ugyancsak 11 éves az a lány, akit Nottinghamben vettek őrizetbe csütörtökön.

Gyakran idézik annak a tanársegédnek az esetét, aki a dél-londoni Croydonban fosztott ki egy elektronikai üzletet. Alexis Bailey problémás gyerekekkel foglalkozik.

Ugyancsak nagy felháborodást váltott ki annak a 19 éves lánynak az esete, akiről kiderült, apja sikeres üzletember, a család egyes hírek szerint egymillió fontot érő házban él Kentben, az épülethez még teniszpálya is tartozik. A szerdán bíróság elé állt lány autójában állítólag 5000 font értékben elektronikai cikkeket, cigarettát és alkoholt találtak. Az angolt és olaszt hallgató lány tagadta az ellene felhozott vádakat.

Betörés miatt kellett bíróság elé állnia egy jótékonysági szervezet munkatársának. A férfi egy hajléktalanszállón dolgozik. Egy 30 éves vízi mentő mobiltelefonokat árusító üzlet kifosztásában vett részt. Őrizetbe vettek egy 19 éves ikerpárt is. Az édesanyjuk úgy tudta, edzőteremben vannak, miközben épp egy üzletet fosztottak ki. Egy postás és diák unokaöccse laptopokat lopott el Croydonban.

Egy 19 éves lány, aki egy televíziót vitt el, azt mondta, tudta, hogy rossz, amit tesz, „de mindenki más is ezt tette”.

Skóciában két fiatalnak azért kellett bíróság elé állnia, mert közösségi weboldalokon buzdított a rendbontásra.

Egy 18 éves fiú két márkás pólót lopott el Hackneyben. A bíró 150 font büntetés megfizetésére kötelezte, és azt mondta neki: „Ne kerülj megint bajba. Szép jövő áll előtted.”

Szombat óta Angliában eddig több mint 1200 embert vettek őrizetbe a zavargások miatt.


Forrás: MTI–hirextra

Én ma már 1500 letartóztatottról olvastam a német újságokban.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló