Farkasok völgye: Irak [videó]

A valóság:
2003. július 4-én az amerikai szövetségesek szokott látogatásukat teszik egy féltitkos török hadiszálláson Észak-Irakban. Hamarosan kiderül azonban, hogy a látogatás nem a megszokott. Amerika változtatni kíván az erőviszonyokon, a törökök nemkívánatos személyekké válnak a régióban. Azon a napon fejükre zsákot húzva, katonai és emberi méltóságukban megalázva hurcolják el a tizenegy török katonát a lakosság szeme láttára.


A film:
Suleyman Aslan egy a tizenegyek közül. A török alakulat vezetője nem tudja feldolgozni a történteket és egy búcsúlevelet hátrahagyva véget vet életének. A levél Polat Aldemar különlegesen képzett török titkosügynökhöz szól. A hivatásának élő Aldemart nem hagyja közömbösen barátja utolsó kívánsága: embereivel Irakba utazik, hogy a haláltól sem riadva vissza szembeszálljon az emberi jogokat tipró erőkkel.




A folytatás ITT.

5 kommentek:

Gambit írta...

Remek az új dizájn :)

Herne írta...

Csatlakozom Gambithoz, rendkívül jól sikerült a dizájn, a színösszeállítás az egyik személyes kedvenc kombinációm, és a kép is tökéletes. Az emberi szem és tudat ösztönösen a világos színt keresi, így aki idetéved, legelébb is a zászlót fogja látni :-)

A török testvérekkel mélységesen együttérzek. Kiváló eset ez jellemábrázolásra is: miféle szövetséges, barát az, aki így bánik a másikkal, ha az érdekei úgy kívánják? Az ilyen "apró" incidensek kiválóan leképezik az adott ország vezetésének mentalitását (személyes jellemüket is, és politikai jellemüket is). Egy igazi katona, legyen az akár nyugati, akár keleti, az ellenségével is tisztességesebben bánik. Ez több ezer éves erkölcsi fejlődés eredménye. Az, hogy a klasszikus lovagias értékek ma már bizonyos országokban semmit sem számítanak, egyetlen dolgot jelez: ezek a kultúrák hanyatlanak.

Öröm az ürömben: a törökök azóta igencsak megorroltak a Nagy Nyugatra, legfőképp Izraelre, és helyettük Szíriával, Iránnal és egyéb "gonosz" országokkal építenek ki szövetséget.

A török egy nagyon heves nép. Egy kicsit átvehetnénk ebből a hevességből most már mi is...

Zeki írta...

Hadd álljak be én is a sorba. Nekem is tetszik a megújult külső. :)))

Pfsz írta...

Gratulálok,remek az új külső!

lényeglátó írta...

Farkasréti temető





Gyönyörű, szép, beszélő név. Mára hatalmassá, 93 ezer négyzetkilométeresre nőtt. Régen Magyarország volt a neve, az Európa telekkönyvben még így szerepel, de már csak idő kérdése, hogy ez az elgazosodott, tönkrement, dúvadak által birtokolt területet végképp birtokba vegye az enyészet és az Európai Unió.
Helyénél és helyzeténél fogva, (két világ határán, mindkettő szélén, mindegyiknek „szemétlerakó helye lett). Hódították ájtatos papok, páncélos lovagok kíséretével, hogy békességgel tűrje a maga megrablását. Dúlták kutyafejű tatárok, akik legalább becsületesen, tettüket felvállalva igyekeztek el és kipusztítani őket. Aztán a török jött, aki a lelkét szintén békén hagyta, csak javait, vérét szívta a pióca szívósságával. Ember embernek farkasa, és farkasok rétje a Kárpátok gödre. Farkasok fészke a folyóparti fűzfa odúja, a homokháti düledező viskó, a kőtemplom, és az urak kőháza. Ezek lakója mind a mezei pocok húsából, szorgalmából él, hízik, gazdagodik! Még azzal sem törődik, hogy a pocok végképp ki ne pusztuljon. Inkább nézi a pocok népség szűkösségét, pusztulását, mert tudja, ha a pocok elszaporodnék, elpusztítaná őt, nyomorúságának okozóját!
Ezek az emberfarkasok a farkasnál is farkasabb. A négylábú farkas beéri annyival, amennyit megfal. Nem bír felhalmozni, nincs palotára, autóra igénye. Önzésének egyetlen korlátja van. A mindent és mindenkit felfalása után egymást kell felfalniuk. A nagyobbaknak, az erősebbeknek a gyengébbeket, a pockok kihalása után!
Mert már meg okosodék a pocok. Ő még elkínlódik a pocok sorsában, de gyermeket nem vállal, farkasok prédájának! Minek is, hisz magának sincs mit ennie maholnap!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló