Hol vagytok felvidékiek? Provokáció Komáromban [+videó]

Tegnap megtörtént az, amit Fico és a többi senkiházi már évek óta tervez. Holnap pedig kiderülhet az is, hogy mi ott a Felvidéken ki tudunk-e állni magunkért, a becsületünkért és az igazunkért. Az ügy ugyan szimbolikus, de a tét óriási. Egy közösség önbecsülése és talán a jövőbeni sorsa is múlik azon, hogy vasárnap mi fog történni.

Tényleg nem szeretném túldimenzionálni az ügyet, de ha ezt a csatát elveszítjük, ha ezt az alkalmat is elmulasztjuk a tiltakozásra, akkor nem üzenünk mást, mint hogy velünk mindent meg lehet csinálni, hogy mi mindent birkamódjára tűrünk, és hogy a mi torkunkon mindent le lehet tuszkolni, ha valaki kicsit is határozottabban lép fel.

Fico mielőtt még eltűnne a színről, még utoljára arra készül, hogy szembe köpjön minket. Ami eddig nem ment törvényesen, azt most meg akarja tenni törvényen kívül. Erőből, átgázolva mindenen. Így hát a senkiházi vasárnap a városba érkezik, hogy felavassa Cirill-Metód szobrát. A szobrot, melyet tegnap délután engedélyek, hozzájárulások és a korábbi tiltakozások ellenére helyeztek át a Matica Slovenská székházának bejárata feletti balkonról a Kossuth téri körforgalom közepére.

Az áthelyezési munkálatok hírére Bastrnák Tibor komáromi polgármester bejelentést tett a rendőrségen. Felhívta a hatóság figyelmét arra, hogy a vasárnapi esti emlékműavatásra Komárom város nem adott ki engedélyt. Személyesen beszélt a járási rendőrkapitánnyal, Marián Halásszal és felszólította a rendőrséget, hogy cselekedjenek a nem bejelentett rendezvénnyel kapcsolatban.

Azonban a hivatalos szervek részérő semmilyen intézkedés nem történt. Egyetlen egy rendőr sem vonult ki a helyszínre, egyetlen egy felszólítás nem érkezett a munkákat leállítandó. A szobor pedig este hét óra után néhány perccel, Vladimír Matejička, a Smer komáromi parlamenti képviselőjének az asszisztálása mellett felkerült a talapzatra. Aztán szorgos kezek gyorsan dísznövényeket kezdtek ültetni körülötte, hogy a vasárnapi avatásra minden rendben legyen.





És most tegyük fel a kérdést: Hol vagytok, hol voltatok felvidékiek? Hol voltak a tiltakozók tömegei? Hogy engedhettétek meg, hogy ez ilyen simán, minden ellenállás nélkül megtörténjen?

Hol voltak a komáromi önkormányzati képviselők, a polgármester? Mivel a szobor talapzatát már napokkal ezelőtt elkészítették, így kizárt dolog, hogy nem tudtak arról, hogy mi készül, de akkor miért nem készültek fel rá? Miért csak egy rendőrségi bejelentésre futotta? És amikor látták, hogy nem foglalkoznak vele, akkor miért nem tettek semmit?

És legfőképp mi, magyarok miért nem tettünk semmit?

Hogy lehet az, hogy csak egy ember mert szembeszállni velük? Hogy történhetett meg, hogy csak egy ember, Bósza János állt a szobrot szállító teherautó elé? Miért nem volt ott senki, aki megvédte volna, amikor az építkezésről odament hozzá három ember és lökdösni, taszigálni kezdte. Miért nem volt ott senki, amikor Bósza a földre esett, kiejtette kezéből a görbebotját, amikor a férfiak kezénél-lábánál fogva elrángatták őt a teherkocsi útjából.





Hogy hagyhattuk, hogy hagyhattátok ezt? Minek kell még megtörténnie, hogy végre ledőljön a közöny fala? Vagy már mindenki be van kábulva Bugár szövegétől, akinek nincs más célja, mint hogy mulya birkákká silányítsa, és a békés együttélés álszentsége mögé bújva züllessze szét a felvidéki magyarokat?

Gyáva népnek nincs hazája. Ha mi nem védjük meg magunkat, akkor helyettünk azt nem teszi meg senki. Ha mi nem harcolunk ki magunknak valamit, akkor soha, semmi nem lesz a miénk. A pénteki csatát elvesztettük, de az igazi ütközet vasárnap lesz. Vasárnap, este hatkor. A főszónok Fico. Az eseményt a tót köztévé élő adásban közvetíti.

Kell-e ennél jobb alkalom? Emeljük fel a hangunk, álljunk ki magunkért, és ne feledjük: A mi igazságunk: a mi erőnk. Csak az lesz a mienk, amit ki tudunk küzdeni magunknak.

Akkor rajta hát!

4 kommentek:

Névtelen írta...

A cigányoktól illetve a zsidóktól egy valamit igazán lehet tanulni:ÖSSZEFOGÁS.Sajnos abszolút nem jellemző ránk magyarokra.Ezáltal nem is vagyunk erősek sajnos.

Névtelen írta...

A most-híd müködése károsabb lesz a magyarokra nézve mint az sns- működése volt. Ez a soviniszta párt több "magyart csinált" mint akármelyik másik felvidéki magyar párt. Ezt úgy gondolom, hogy a nemzetünk sajnos csak bajban képes összefogni és ezt bekövetkezni látszott a sns "hálás" munkája kapcsán. De viszont most jött egy asszimiláció párti, besimulást kezdeményező bugár. Ne legyen igazam de a jövő években erősödni fog a magyarok asszimilálása. Dunaszerdahelyről gabi

Névtelen írta...

És még egy dolog nem jellemző rátok (azon kívűl, hogy az összfogás hiányzik belőletek!): képtelenek vagytok a normális gondolkodásra.
Egyszerűen nem értitek meg azt, hogy Pozsonyban is csak ugyanazt csinálják a magyarokkal, mint ti itt a cigányokkal vagy a zsidókkal. - Ti adjátok az ötletet a nagy-romániásoknak is Erdélyben...
Meg kell érteni őket: ők is csak azt csinálják ott, mint amit a Jobbik tenne itt, ha tehetné.
A többségi nemzet Romániában a román, Szlovákiában a szlovák - Magyarországon a magyar (de nálunk csak és kizárólag a Jobbikra jellemző az a politika, amiért elítéljük az ottani politikusokat).

Névtelen írta...

Nem lehetsz ekkora barom!!Bevagy lőve???

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló